Červen 2018

Vaječný řízek s květákem

28. června 2018 v 20:35 | Veronika Srncova |  Dobrůtky nebo večeře


Vaječný řízek s květákem

28.6.2018


Příprava: 30 minut+ pečení

Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • cca 3 lžíce jemně nasekaného vařeného květáku
  • 2 lžíce strouhaného sýru (třeba Gouda)
  • 1 rovná lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • libovolná bylinka
  • tuk na smažení

  • K podávání:
  • hořčice
  • cibule
  • rajče
  • paprika
Příprava:

  1. Vejce rozšleháme a smícháme se zbývajícími surovinami. Na pánvi rozehřejeme tuk a lžíci klademe směs, která se rozlije do placiček.
  2. Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova. Ihned horké potíráme hořčicí a zdobíme hlavně cibulí a oblíbenou zeleninou. Podáváme s chlebem a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Více zde:


Babiččina malinová štáva

28. června 2018 v 20:32 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Nápoje


Babiččina malinová štáva

28.6.2018


Příprava: 25 minut+ chlazení+vaření

Budeme potřebovat:

  • 1,5 g malin
  • 300 g cukru
  • 1 citron
Příprava:

Maliny pečlivě přeberte a propláchněte. Dejte do porcelánové nebo keramické mísy, rozmačkejte a zalijte litrem studené vody. Přidejte cukr, šťávu z jednoho citronu a promíchejte. Nechte 48 hodin zakryté louhovat.
Nalijte do čistých lahví a sterilujte - lahve postavte do velkého hrnce a zalijte do čtvrtiny vodou. Zahřívejte 10 minut při teplotě 85 °C. Poté zašroubujte víčko a ne chte vychladnout.

Více zde:


Celerová pomazánka

28. června 2018 v 20:30 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Pomazánky


Celerová pomazánka

28-6-2018


Příprava: 10 minut+ chlazení

Budeme potřebovat:

  • 1 celer
  • 3 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce zakys. smetnay
  • 3-4 vejce
  • 1/2 jablka
  • pár kapek citr. štávy
Příprava.

  1. Celer očistíme a překrojíme na polovinu. V horké osolené vodě ho uvaříme do měkka.
  2. Jablko nastrouháme na jemném struhadle, uvařený celer na hrubém struhadle a v misce spolu promícháme. Přidáme nadrobno nakrájená uvařená vejce, zakysanou smetanu, majonézu, citrónovou šťávu, ochutíme solí a pepřem.
  3. Necháme minimálně hodinu stát v chladničce, aby se všechny chutě propojily a podáváme s čerstvým, křupavým pečivem.
Více zde:


Cuketové recepty III.- ODKAZ

28. června 2018 v 20:27 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla

Cuketové recepty III.- ODKAZ

28.6.2018




Odkaz zde:



Kompotová buchta

28. června 2018 v 20:23 | Veronika Srncova |  Dezerty


Kompotová buchta

28.6.2018


Příprava: 15 minut+ pečení

Budeme potřebovat:

  • 250 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 vjce
  • 150 ml oleje
  • 1 vanilk. cukr
  • 1 lžička sody
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 1 kompot
Přírpava:

Vejce, cukr + vanilk. cukr a olej šleháme asi 2 minuty. Potom zašleháme mouku se sodou a kakaem. Pokud je těsto tuhé vlejeme trochu šťávy z kompotu. Nakonec přidáme zbytek šťávy z kompotu i ovoce - ovoce vmícháme vařečkou. Dáme péct na 200 stupňů asi na 25 minut - jakmile se začne odtahovat od boků plechu máme hotovo. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

Více zde:



Svatební dárek na baráček- FOTO

28. června 2018 v 20:17 | Veronika Srncova |  Nápady na dárky


Svatební dárek na baráček- FOTO

28.6.2018



fOTO ZDE:


Štouchaný brambory s kapustou

27. června 2018 v 20:41 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Štouchaný brambory s kapustou

27.6.2018


Příprava.25 minut+ pečení

Budeme potřebovat.

  • 1 kg brambor typu B
  • 100 ml mléka
  • máslo
  • sůl
  • 1/2 kapusty menší
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek másla
  • sůl
Příprava:

  1. Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme.
  3. Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.
  4. Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.
Více zde_


Dort ve tvaru Žraloka- FOTO

27. června 2018 v 20:38 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Dort ve tvaru Žraloka- FOTO

27.6.2018



Foto zde:


5 jednoduchých omáček na hranolky-. ODKAZ

27. června 2018 v 20:36 | Veronika Srncova |  Zálivky


5 jednoduchých omáček na hranolky-. ODKAZ

27.6.2018



Odkaz zde:


Nebíčko v tlamičce

27. června 2018 v 20:34 | Veronika Srncova |  Dezerty


Nebíčko v tlamičce

27.6.2018


Příprava: 20 minut+ pečení

Budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 200 g cukr moučka
  • 200 g rozpuš. másla
  • 1 vanilk. cukr
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 kůry z citronu
  • špetka soli
  • 200 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 100 g ořechů
Příprava:

  1. Připravíme si plech, dno vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Máslo rozpustíme na mírném ohni a necháme mírně vychladnout. Pak ho vyšleháme spolu s moučkovým (150 g) a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru, sůl a rum a nakonec přimícháme i vaječné žloutky.
  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do tuhého sněhu zašleháme zbývajících 50 g moučkového cukru a šleháme do lesklého tuhého sněhu. Zlehka sníh vmícháme do žloutkové hmoty, přidáme mouku a prášek do pečiva.
  4. Těsto nalijeme na plech, pěkně uhladíme a posypeme mletými oříšky. Pečeme 20 - 25 minut a upečený koláč necháme vychladnout.
Více zde:



Rychlé koláčky s taveným sýrem

27. června 2018 v 20:29 | Veronika Srncova |  Koláče a koláčky


Rychlé koláčky s taveným sýrem

27.6.2018


PŘÍprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

300 g hladké mouky150 g taveného smetanového sýru1 celá HeraNáplň:povidlaNa obalení:moučkový + vanilkový cukrPříprava:
  1. Ze surovin zpracujeme těsto, uděláme kuličky, do kterých uděláme vařečkou důlek a naplníme povidly.
  2. Pečeme při 170°C cca 20 minut. Ještě horké obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.
Více zde:


Kakaové kostky s nadýchanou náplní

27. června 2018 v 20:26 | Veronika Srncova |  Dezerty


Kakaové kostky s nadýchanou náplní

27.6.2018


Příprava: 25 minut+ pečení

Budeme potřebovat:

TĚSTO

  • 200 g cukru
  • 5 vaječných žloutků
  • 50 g másla
  • 200 g kakaa
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka

KRÉM

  • 3 vejce
  • 200 ml citronové šťávy
  • 200 g cukru

POLEVA

  • 150 g cukru
  • Lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 g másl
Příprava:

1) Smíchejte cukr s máslem a žloutky. Přidejte kakao, mléko, prášek do pečiva. Plech o velikosti 20 x 30 cm vystelte pečícím papírem a pečte na 150 stupňů po dobu asi 20 minut.
2) Ve vodní lázni nechte rozpustit cukr. Přidejte citronovou šťávu a rozšlehaná vejce. Vařte takto do zhoustnutí. Nechte vychladit. Poté naneste na upečený plát a dejte chladit.
3) Na polevu rozpusťte ve vodní lázni vše, kromě másla. Až se vše rozpustí, sejměte z plamene a smíchejte s máslem. Polevu nalijte na kostky a nechte ztuhnout.
Více zde:

Cuketové hranolky z trouby- ODKAZ

27. června 2018 v 20:24 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Hlavní jídla


Cuketové hranolky z trouby- ODKAZ

27.6.2018



Odkaz zde:


Limonáda s ostružin

27. června 2018 v 20:22 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Nápoje


Limonáda s ostružin

27.6.2018


Příprava: 10 minut+ chlazení

Budeme potřebovat:

  • 1 kg ostružin
  • 2 lžíce javor.,sirupu
  • 500 ml perlivé vody
  • 70 ml citron. štávy
Příprava:

  • Napůl rozmražené ostružiny rozmixujte a propasírujte přes jemné sítko.
    Ke šťávě vmíchejte javorový sirup, citronovou šťávu a dolijte vodou. Hned podávejte.
    TIP:
    Pokud máte i mražený rybíz, můžete dát půl na půl s ostružinami. V létě přidejte do nápoje hodně ledu.

Více zde:


Cuketové placičky S MRKVÍ- ODKAZ

27. června 2018 v 20:19 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Večeře


Cuketové placičky S MRKVÍ- ODKAZ

27.6.2018



Odkaz zde:


Tvarohové šátečky podle babičky

26. června 2018 v 21:11 | Veronika Srncova |  Dezerty


Tvarohové šátečky podle babičky

26.6.2018


Příprava: 20 minut+ pečení

Budeme potřebovat.

  • 1 měkký tvaroh ve vaničce
  • 1 Hera
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • vanilkový cukr

  • na náplň:
  • tvaroh
  • cukr
  • kysaná smetana (přibližne půlka té malé smetany, dávám od oka)
  • rum
  • 1 vejce
Příprava:

  1. Utvoříme těsto z ingrediencí na těsto. Necháme odpočnout v chladu.
  2. Mezitím si vyšleháme náplň. (Může být i náplň povidlová nebo maková).
  3. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát, rozkrájíme na čtverce (cca 8x8cm), doprostřed dáme bobek náplně a utvoříme šáteček.
  4. Pečeme na pečícím papíře dorůžova.
  5. Ještě zahorka obalíme ve vanilkovém cukru se špetkou skořice. Vždy, když je jím, vzpomenu si na dětství. Babička je dělávala často. Jsou lahodné!
Více zde:


Česneková pomazánka s červenou řepou

26. června 2018 v 21:08 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Pomazánky


Česneková pomazánka s červenou řepou

26.6.2018


Příprava: 10 minut+ chladnutí

Budeme potřebovat:

  • sůl
  • 3 stroužek česnek dle chuti, cca
  • pepř mletý
  • 200 g pomazánkové máslo
  • 350 g červená řepa uvařená, oloupaná
Pířprava:

Oloupanou uvařenou řepu nastrouháme do mísy na jemném struhadle společně s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pak už jen vmícháme pomazánkové máslo (přírodní), po ochutnání případně ještě česnek nebo sůl a necháme v chladnu alespoň hodinku proležet.

Více zde:


Cuketové palačinky

26. června 2018 v 21:06 | Veronika Srncova |  Dobrůtky nebo večeře


Cuketové palačinky

26.6.2018

Příprava: 15 minut+ pečení

Budeme potřebovat:

  • 450 g cukety
  • 300 ml kefíru
  • 350 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • sůl
  • petržel
  • jedlá soda
  • olej
  • máslo na zjemnění
Příprava:

  1. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí vodu, kterou slijeme, cuketu pořádně stlačíme v rukách.
  2. K takto připravené cuketě přidáme vajíčka, kefír, nasekanou petrželku a dobře promícháme.
  3. Postupně přidáváme mouku smíchanou se sodou a vymícháme hladké těsto, které na pánvi (jemně ji potřete olejem) smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Pokud máte čas, nechte připravené těsto stát 20 minut, palačinky tak budou ještě lahodnější.
  5. Upečené palačinky potíráme máslem a podáváme například se zakysanou smetanou.
Více zde:



Tvarůžkový tataráček

26. června 2018 v 21:00 | Veronika Srncova |  Pomazánky


Tvarůžkový tataráček

26.6.2018


pŘÍPRAVA: 15 MINUT+ chladnutí

Budeme potřebovat_

  • 1balíček tvarůžků
  • 1 nadrobno nasekaná cibulka
  • 1 vrchovatá lžíce piva
  • 1 vrchovatá lžíce kečupu
  • 1 vrchovatá lžíce hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce mleté papriky
  • ½ lžičky pepře
Příprava:

Syrečky nastrouhej na struhadle
Přidej cibulku a ostatní ingredience
Zamíchej a podávej s toustem nebo topinkou s česnekem

Více zde:


Pistáciový dort- FOTO

26. června 2018 v 20:58 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky

Pistáciový dort- FOTO

26.6.2018




Foto zde:



Dudácká pomazánka

26. června 2018 v 20:54 | Veronika Srncova |  Pomazánky


Dudácká pomazánka

26.6.2018


Příprava: 10 minut+ chladnutí

Budeme potřebovat:

  • 1 měkký tvaroh
  • 1 cm másla
  • 1-2 lžíce smetany
  • sladká paprika
  • sůl
  • cibule
Příprava:

Nejprve vyšleháme třeba metličkou máslo s tvarohem a pak postupně přilijeme smetanu. Přisypeme papriku, osolíme a přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli. Všechno ještě důkladně vyšleháme, aby byla pomazánka trochu nadýchaná. A máme hotovo.

více zde:


Cuketový perník II.- ODKAZ

26. června 2018 v 20:52 | Veronika Srncova |  Dezerty


Cuketový perník II.- ODKAZ

26.6.2018





Odkaz zde:


Čokoládová zmrzlina s malinami

26. června 2018 v 20:50 | Veronika Srncova |  Zmrzliny


Čokoládová zmrzlina s malinami

26.6.2018


Příprava: 10 minut+ mražení

Budeme potřebovat:

  • 375 g smetany
  • 130 g cukru
  • 5 lžic kakaa ( granko)
  • 240 g malin
Příprava:

  1. 1) Smícháme šlehačku, kakaový prášek a cukr a dáme vařit.
  2. Odstavíme a přidáme maliny.
  3. Zakryjeme a necháme stát asi 15 minut.
  4. 2) Poté celou směs rozmixujeme a dáme zchladit.
  5. Pak dáme do zmrzlinovače, jak jsme zvyklí.
Více zde:


Cuketový perník- FOTO

26. června 2018 v 20:48 | Veronika Srncova |  Dezerty


Cuketový perník- FOTO

26.6.2018



Foto zde:



Vepřové na houbách

26. června 2018 v 20:44 | Veronika Srncova |  Hlavní jídla- Vepřové


Vepřové na houbách

26.6.2018


Příprava: 15 minut+ vaření

Budeme potřebovat:

  • vepřová kotleta 4 plátky
  • cibule 2ks
  • houby 4 hrsti
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka 2 lžíce
  • hořčice 1 lžička
  • olej nebo sádlo na smažení
Příprava:

Kotletu osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme a zpěníme na tuku, přidáme maso a orestujeme. Přidáme houby, kmín, promícháme, podlijeme vodou, zaklopíme a necháme 30 minut vařit.
Přidáme hořčici a omáčku zahustíme hladkou moukou rozpuštěnou ve studené vodě. Necháme pár minut provařit. Eventuelně dosolíme.
Vepřové na houbách podáváme s rýží, brambory, nebo americkými brambory.

Více zde:


Š´tavnaté cuketové řezy ze zakys. smetanou

26. června 2018 v 20:42 | Veronika Srncova |  Dezerty


Š´tavnaté cuketové řezy ze zakys. smetanou

26.6.2018


Příprava: 20 minut+ tuhnutí

Budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 300 g cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 400 g cukety
  • 350 g polohru. mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • malinový džem
  • 2 zayks, smetany
  • 1 vanilk. cukr

Příprava:

Vajcia vyšľaháme s cukrom a olejom do peny.
Potom pozvoľna pridávame nastrúhanú cuketu striedavo s múkou zmiešanou s kypriacim práškom.
Cesto vlejeme na vymastený a vysypaný hlboký veľký plech. Pečieme pri 175 ° C 20 minút.
Vychladnutý koláč potrieme marmeládou, alebo naň uložíme ovocie.
V miske vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom, natrieme na marmeládu a posypeme nahrubo nastrúhanou tyčinkou Margot, alebo posypeme Grankom.

Více zde:

Kinder variaceII- FOTO

25. června 2018 v 21:00 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Kinder variaceII.- FOTO

25.6.2018



Foto zde:


Různé recepty ze syrečků- ODKAZ

25. června 2018 v 20:59 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Různé recepty ze syrečků- ODKAZ

25.6.2018



Odkaz zde:


Narozeninový dort plnýho ovoce- FOTO

25. června 2018 v 20:57 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Narozeninový dort plnýho ovoce- FOTO

25.6.2018



Foto zde:


Červen pranostiky IV,

25. června 2018 v 20:56 | Veronika Srncova |  Užitečné rady- Zima / Vánoce/ Pranostiky


Červen pranostiky IV,

25.6.2018


26. Svatý Jan Burian mlátí bez cepů. (krupobití)
27. Často povětrnost Sedmi bratří na budoucích sedm týdnů patří.
27. Prší-li na Ladislava, déšť po sedm neděl trvá.
27. Neprší-li na sedm bratří, pak jsou suché žně.
29. O Petru-li prší, po třicet dní déšť se vrší.
29. Prší-li na svatého Petra a Pavla, bude mnoho myší, urodí se hodně hub.
29. Je-li od Petra až do Vavřince parno, bývá v zimě dlouho studeno.
29. Jaký je Petr a Pavel, takový bude i Havel.
29. Na Petra a Pavla zlomí se žitu kořínek a ono zraje dnem i nocí

Více zde:



Houskový knedlík- VIDEO

25. června 2018 v 20:47 | Veronika Srncova |  Přílohy

Houskový knedlík- VIDEO

25.6.2018




Video zde:


Brosková pěna

25. června 2018 v 20:45 | Veronika Srncova |  Dezerty


Brosková pěna

25.6.2018


Příprava: 15 minut+ tuhnutí

Budeme potřebovat:

  • 4-5 broskví
  • 400 g kysané smetany
  • šťáva z 1 pomeranče
  • cukr podle chuti (nebo med)
  • 4 plátky želatiny
  • Na ozdobu:
  • šlehačka nebo kysaná smetana
  • broskev
Příprava:


Omyté broskve vypeckujeme a dáme do mixovací nádobky, přidáme ostatní suroviny (kromě želatiny) a rozmixujeme, pak přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Vlijeme do skleniček a dáme do chladu alespoň na 2 hodiny. Před podáváním ozdobíme

Více zde:




Dvoubarevné nepečené řezy

25. června 2018 v 20:41 | Veronika Srncova |  Dezerty


Dvoubarevné nepečené řezy

25.6.2018


Přříprava: 20 minut+ chlazení

Budeme potřebovat:

  • 1 bal . bebe sušenky mléčné,
  • 1 bal. bebe sušenky kakaové,
  • 1 bal . vanilkový pudink,
  • 250 ml mléka
  • , 125 g másla,
  • 80 g moučkového cukru,
  • 250 g měkkého tvarohu.
Přírpava:

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme tvaroh a vychladlý pudink. Takto připravenou nádivkou spojujeme střídavě kakaové a mléčné sušenky. Nakonec natřeme zbylou nádivkou. Potřeme i stěny dezertu. Dáme do ledničky celou noc a krájíme šikmým řezem.

Více zde:


Česnekový chlebíček se sýrem

25. června 2018 v 20:39 | Veronika Srncova |  Pečivo


Česnekový chlebíček se sýrem

25.6.2018


Příprava: 25 minut+ pečení

Budeme potřebovat:

  • 200 g libové anglické slaniny nebo uzeného masa
  • 3 vejce ( oddělit žloutky a bílky )
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 50 g změklého másla
  • 200 g strouhaného sýra ( gouda, ementál..)
  • 250 ml mléka
  • sůl a pepř
  • nasekaná petrželka, pažitka,
  • zelená část ze 3 jarních cibulek
  • 3-4 stroužky česneku
Příprava:

Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem, sodou a mléko. Vše ušleháme a vmícháme nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky, prolisovaný česnek. Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto dáme do vymazané formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 30-40 minut. Necháme vychladnout.

Více zde:



6 KREATIVNÍCH DORTŮ Z MUFFIN- VIDEO

25. června 2018 v 20:35 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky

6 KREATIVNÍCH DORTŮ Z MUFFIN- VIDEO

25.6.2018




Video zde:


Celozrnná ciabatta se sušenými rajčaty

25. června 2018 v 20:33 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Pečivo


Celozrnná ciabatta se sušenými rajčaty

25.6.2018


Příprava: 20 minut+ pečení

Budeme potřebovat:

  • 250 g celozrnné mouky pšeničné
  • 170 ml vody
  • 1 lžička sušeného droždí
  • sůl
  • 4 lžíce oliv. oleje
  • 5 sušených rajčat
PřípravA:

  1. Múku zmiešame s droždím a soľou.
  2. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, olej a vodu a premiešame na cesto. Cesto je troška lepivé. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu.
  3. Potom cesto rozdelíme na 2 časti, z každej vytvarujeme hrubší šúľok a zatočíme ho (ako by sme ho žmýkali).
  4. Uložíme na plech a upečieme pri teplote 180°C.
vÍCE ZDE:


Turecké jogurtové brambory- VIDEO

25. června 2018 v 20:30 | Veronika Srncova |  Přílohy


Turecké jogurtové brambory- VIDEO

25.6.2018



Video zde:



Marmeláda Z mrkve

25. června 2018 v 20:27 | Veronika Srncova |  Jogurty, džemy


Marmeláda Z mrkve

25.6.2018


Příprava: 20 minut+zavařívání

Budeme potřebovat:

  • 1 kg mrkve
  • 600 g cukru
  • pomeranč. štáva z 1 pomeranče
  • pomeranč. kůra z 1 pomaranče
Příprava:

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalejeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeba, přilejeme vodu. Ke konci varu, když už je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho.
  2. Mrkev s cukrem rozmixujeme nejlépe ponorným mixérem, přidáme šťávu ze 4 citronů a jednoho pomeranče a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  3. Vlejeme do skleniček, zavíčkujeme a necháme vychladit.
  4. Nesterilizujeme.
Více zde:


Jahodovo-meruňkový cheescake s tvarohem- ODKAZ

25. června 2018 v 20:24 | Veronika Srncova |  Fitness recepty- Dorty


Jahodovo-meruňkový cheescake s tvarohem- ODKAZ

25.6.2018


Odkaz zde:


Slaný dort ve tvaru domečku- FOTO

24. června 2018 v 19:45 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Slaný dort ve tvaru domečku- FOTO

24.6.2018



Foto zde: