Srpen 2017

Sirup z černého bezu-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 20:23 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Sirup z černého bezu-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Přírpava: 25 minut

Budeme potřebovat:

  • 30-35 květů bezu
  • 5 citronů
  • 1 kg třit. cukru
  • 2 l převařené vody
  • domácí slivovice
Pířprava:

  1. Nakrájíme citrony i z kůrou.
  2. Do hrnce dáme bez, přidáme citrony a zalijeme převařenou vodou.
  3. Necháme 24 hodin stát.
  4. Nálev předcedíme do jiného hrnce a vlijeem štávu ze 4 citronů.
  5. Přisypeme cukr a na mírném plameni rozpusítme cukr.
  6. Přilijeme do lahví.
  7. Pak přidáme do každé láhve pár kapek slivovice.

Bylinný odvar-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 20:17 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Tělo Naše


Bylinný odvar-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Příprava: 10 mniut

Budeme potřebovat.

  • 250 ml vody
  • 2-3 lžičky dubové kůry
Pířprava:

  1. Kůru vlijeme do hrnce s vodou.
  2. Přivedeme k varu.
  3. Vaříme cca 15 min.
  4. Odstavíme a předcedime.

Mazání z přesličky-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 20:14 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Tělo Naše


Mazání z přesličky-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Příprava: 20 mniut

Budeme potřebovat:

  • 500 ml francovky
  • hrst přesličky
  • 200 ml octa
Příprava:

  1. Do sklenice nalijeme francovku.
  2. Vsypeme přesličku a necháme 10 dní louhovat.
  3. Pak přilijem,e ocet a míchejme.
  4. Mazání předceďte.
  5. Dáme do rozprašovače.
  6. Večer po koupeli postříkáme na chodidla.

Čistící písek na zajradní náčiní-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 20:08 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Zahrada


Čistící písek na zahradní náčiní-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017



Potřebujete:

  • píšek
  • velký květináč
  • 1 l ristliného oleje
Příprava:

  1. Květináč naplníme pískem a nalijeme do něj olej.
  2. Lopatkou dobře promícháme, aby se olej rozpil do celého květináče.
  3. POTOM DO PÍSKU ZAPÍCHÁME NÁŘADÍ.

Ranní životobudič-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 19:29 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Ranní životobudič-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Příprava: 15 mniut

Budeme potřebovat:

  • 2 lžíce bazalk. semínek
  • voda
  • mléko
  • banány
  • bazalka
  • třtinový cukr
Příprava:

  1. Bazalk. semínka zalijeme vodou.
  2. Zachvíli nabobnají.
  3. Naředíme mlékem vlažným.
  4. Banán rozmělníme a přidáme cukr.
  5. Rozmixujeme.
  6. Navrh dáme semínka.Ozdobíme bazalkou.

Osvěžující jahodový drink-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 19:25 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Osvěžující jahodový drink-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017



Příprava: 15 minut
Porce: 1

Budeme potřevbovat:

  • 2 lžíce bazalk. semínek
  • 200 ml perlivé vody
  • několik jahod
  • máta
Pířprava:

  1. Nejdříve nasypeme semínka.
  2. Během několika minut nabobnatí.
  3. Jahody nakrájíme na kousky a přidáme vodu.
  4. Dozdobíme mátou.

Obrácené jahodové koláčky-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 19:21 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky


Obrácené jahodové koláčky-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Příprava: 40 mniut
Porce: 6 kusů

Budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 1/2´kypřic. prášku
  • 50 g cukru
  • 150 g másla
  • sůl
  • 1 žloutek
Náplň:

  • 30 g másla
  • 50 g cukru
  • 500 g jahod
Přírpava:

  1. V míse smícháme mouku s kypř. práškem.
  2. Přidáme cukr, sůl, máslo, žloutek.
  3. Vše smícháme a zabalíme do folie.
  4. Necháme v lednici cca 20 minut.
  5. Máslo, cukr a 3 lžíce vody roztavíme na karamel.
  6. Jahody omyjeme a překrojíme na polovinu.
  7. Menší kovové formy namažeme máslem.
  8. Naskládáme sdo nich jaohdy, aby byly ofrmičky zaplněné.
  9. Přelijeme několika lžícemi karamelu.
  10. Těsto rozválíme a překrojíme kruhy podle formičky.
  11. Zakryjeme jimi nápln a do středu prořízneme kříž.
  12. Pečeme při 200 stupních cca 20 min.

FITNESS LÍVANCE BEZ CUKRU-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 19:14 | Veronika Srncová |  Sladká Jídla


FITNESS LÍVANCE BEZ CUKRU-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • čekankový sirup
  • 1 kefír
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • olej
  • sůl
  • zaksysaná smetana
  • maliny
  • ořechy
  • ovoce
  • meduňka
Příprava:

  1. Vejce rozklepem a oddělíme žloutky od bílků.
  2. Žloutky vymícháme s čenak. sirupem.
  3. Ke žloutkům přidáme kefír a promícháme.
  4. Přisypeme mouku s jedlou sodou a promícháme.
  5. Z bílků a špetka soli vymícháme sníh.
  6. Zpracujeme těsto ( mělo by mít tekutější koinzistenci).
  7. Pánev vymažeme olejem.
  8. Lívance přelejváme čekan. sirupem.
  9. Nazdobíme smetanou, ovocem....

Pizza housky-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 19:08 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Pizza housky-Vychytávky Ládi Hrušky časopis


31.8.2017

Příprava: 20 mniut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 200 g měkkého salámu
  • 200 g tvrdého salámu
  • 200 g tvrdého sýra
  • , rajčata
  • 1 plechovka žampionu
  • 2 lžíce majoránky
  • 2 lžíce oregana
  • 1/2 másla
  • 1 smetana
  • 4 housky
PřípravA:

  1. Salámy nastoruháme do mísy i tvrdý sýr.
  2. Rajčata nakrájíme.
  3. Žampiony nasekáme.
  4. Ochutíme kořením.
  5. Máslo rozpustíme a dáme do mísy.
  6. Nakonec zalijeme smetanou a pormícháme.
  7. Housky rozkrojíme a na každou půlku dáme směs.
  8. Pečeme při 180 stupních 10-15 minut.

Zapečené houstičky s překvapením-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 18:23 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Zapečené houstičky s překvapením-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Příprava:25 minut
Porce: 5

Budeme potřebovat:

  • 5 housek
  • 5 plátků šunky
  • 5 vajec
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • 1 hrnek sýra
Přírpava.

  1. Housky nakrájíme tak, aby spodní část byla vyšší.
  2. Spodkům vydlabeme část a vyložíme šunkou.
  3. Na šunku rozklepeme vždy 1 vejce.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Podle chuti nasypeme bylinky.
  6. Nakonec posypeme sýr a přiklopíme.
  7. Dáváme po jedné do alobalu.
  8. Pečeme při 180 stupních cca 15 minut.



Hermelín mistra Dr. Voštěpa

31. srpna 2017 v 18:16 | Veronika Srncová |  Grilování


Hermelín mistra Dr. Voštěpa

31.8.2017


Příprava: 30 mniut
Porce:4

Budeme Potřebovat:

  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic oliv. oleje
  • 2 lžičky gril. koření
  • pepř
  • 4 hemrelíny
  • 4 plátky salámu
  • 4 lžičky krémřské hořčice
  • 4 lžíce storouhaného sýra
Přírpava:

  1. čESNEK PROLISUJEME.
  2. Přidáme olej, koření. Promícháme.
  3. Potřeme hermelíny.
  4. Necháme odležet min. 60 min.
  5. Připravíme si alobal.
  6. Na každé položíme kolečko salámu.
  7. Potřeme hořčicí a sýrem.
  8. Povrch poklademe peč. papírem stačí kolečko
  9. griljeme.

NOVINKY PRO GURMÁNY ( červen)-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 18:09 | Veronika Srncová |  Vychytávky a nápady


NOVINKY PRO GURMÁNY ( červen)-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.20147


1. Balkánská specialita, Ajvar, Podravka, 35,90 Kč


2. Domácí nanuky s pribináčkem a ovocem, pribináček, 19,90 Kč


3. Minerálka Poctivá citronáda, Podebradka, 15,90 Kč


4. Kukuřičné bio chlebíčky, Racia, 24,90 Kč


5. Bezlepkové piškoty z Kávovin, Pardubice, 25 Kč


6. Bonbony Pedro dezertíky, Pedro, 14,90 Kč

Chlebová polévka.-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 18:00 | Veronika Srncová |  Polévky


Chlebová polévka.-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017


Příprava: 45 minur

Budeme potřebovat:

  • 2 l smetany
  • 1/2 starého chleba
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 cibule
  • zeleninový vývar
  • majoránka
  • jedlé květy dle chuti
Přírpava:

  1. Smtanu nalijeme do mísy a šleháme tak dlouho , až se oddělí máslo a podmáslí.
  2. Chleba nakrájíme a v torubě upwečeme.
  3. V hrnci 2 lžíce másla, které jsme získali od smetany, orestujeme kmín s cibulkou.
  4. Přidáme chléb a podmáslí.
  5. Vše provaříme a rozmixujeme.
  6. Pokud je potřeba nařidte vývarem nebo vodou.
  7. Přidáme majoránku a jedlé květy.

EKOLOGICKÉ DOMÁCÍ WC TABLETY-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 17:54 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Nádobí


EKOLOGICKÉ DOMÁCÍ WC TABLETY-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017



Potřebujete.

  • gumové rukavice
  • kukuřičný škrob
  • jedlá soda
  • kyselina citronova
  • 250 ml hrnek
  • větší mísa
  • vida v rozprašovči
  • vonný olejíček
  • lžící nebo vařečku na promíchání
  • forma na led ( nehjlepší silikonová)

Přírpava:




Suchý teplá obklad-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 17:47 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Tělo Naše


Suchý teplá obklad-Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017



Potřebujeme.

  • syrovou řýži
  • zavařovací sklenici s víčkem
  • 1 pnožka
  • éterický olejíček
Příprava:

  1. Rýži nasypte do sklenice a nakapejte několik kapet oleje.
  2. Sklenici zavřete a promíchejte.
  3. Nakonec rýži přesypte do čisté ponožky, kterou nahoře zasuzlujete, aby se to nevysypalo ven.
  4. Můžeme vložit nakrátkou chvíli do mikrovlnky ( NEBO V ZIMĚ NA TOPENÍ)

Kempinkový půllitr- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 17:43 | Veronika Srncová |  Vychytávky a nápady


Kempinkový půllitr- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017



Potřebujeme:

  • 1,5 l pet lahev prázdbou
  • lihový fix
  • řezák
Příprava:

  1. Fixem uděláme náčtrt , aby jsme vědeli kde řezat.
  2. První řez povedeme okolo obvodu celého, kde končí zúžení hrdla u lahve.
  3. Druhý bude stejný ve vzdálenosti 3 cm směrem dolů od hrdla, ale nebude celý dokola!
  4. Nechte zruba nedoříznuté cca 3 cm do konce.
  5. Od nedoříznuté části veďte kolmici dolů, aby vám vzniknul3 m pruh( budoucí oušku u hrnku).
  6. Ten vyřízněte do 1/3 výšky lahve měřeno ode dna.
  7. Tam uděláme třetí vodorovný řez, ale zase ho nedořízneme dokola.
  8. Kroužek který vým vzniknul nahoře, ohněte směrem dolů a provlékněte spodkem lahve měřeno od dna.
  9. Upevněte, aby držel.

VYCHYTÁVKY ZA BABKU ( červen)- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 17:36 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Nábytek


Zázračná pasta na čištění toruby ( červen)- Vychytávky Ládi Hrušky časopis


31.8.2017




Potřebujete:
  • 5 lžic jedlé sody
  • 4 lžíce octa
  • 5 kapek tekutého prostředku ( mýdlo)
Příprava:

  1. Do misky nasypejte jedlou sodu, přilijte ocet a zakápněte jarem.
  2. Vše smícháme na kašičku.
  3. T u naneste na špinavé plochy a nechte 15 min působit.
  4. Nanášejte na plochy né na spirály !.
  5. Pak setřeme vlhkým hadříkem.

PŘEHLEDNÝ ORGANIZÉR NA VÁŠ STŮL- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31. srpna 2017 v 17:31 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Psací potřeby


PŘEHLEDNÝ ORGANIZÉR NA VÁŠ STŮL- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

31.8.2017



Potřebujete?

  • prázná papírová krabice od potravin
  • rulička od kuchyňských utěrek
  • nůžky
  • staré prkénko kuchyňské
  • tavná pistole
  • barva ve spreji
  • libovolné předměty na zdobení
Příprava:




VIŠNOVÝ KOLÁČ SE SNĚHEM

30. srpna 2017 v 17:59 | Veronika Srncová |  Dezerty


VIŠNOVÝ KOLÁČ SE SNĚHEM

30.8.2017


Příprava: 30 min + kynutí

Budeme potřebovat:

  • 350 g hladké mouky
  • 1/2 droždí
  • 150 ml mléka
  • sůl
  • 50 g másla + plech
  • 50 g cukru
  • 1 kg višní
Sníh:

  • 3 bílky
  • 120 g cukru
  • špetka soli
Drobenka:

  • 300 g hladké mouk
  • 175 g cukru
  • 200 g másla
  • 1 vanilk. curk
Příprava:

  1. Kynuté těsto udělejte a nechte kynout min. 45 minut.
  2. Vyválejte a pak dejte do vymazaného plechu.
  3. Přidáme višně a pečeme při 180 stupních cca 25 min.
  4. Ze sněhu, cukru a soli vyšleháme sníh.
  5. Nakonec uděláme drobenku.
  6. Můžeme dát na 10-15 mi do trouby, aby drobenka zezlátla.

Bleskouvé kousky s blumami

30. srpna 2017 v 17:54 | Veronika Srncová |  Dezerty


Bleskouvé kousky s blumami

30.8.2017



Příprava: 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 listové těsto
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 vanilk. cukr
  • 3 merunky
  • 3 blumy
  • 6 lžic hnědého uckru
  • hrst plátků mandlí.
Příprava:

  1. Těsto dáme na peč. papír a na plech.
  2. Rokrojíme těsto na 6 dílů.
  3. Masrapone smícháme s vanilk. cukrem a nanesme na kousky.
  4. Blumy nakrájíme na osminky. a posypeme mandlemi a cukrem.
  5. Pečeme při 200 stupních cca 20 minut.

Hruškový koláč s marcipánovým krémem

30. srpna 2017 v 17:48 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky


Hruškový koláč s marcipánovým krémem

30.8.2017



Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 těsto listové
  • 4 malé hrušky
  • 1 citron
  • 4 hřebíčky
  • 1 svitek dskořice
  • 5 lžic cukru
  • 150 g marcipánu
  • 2 vejce
  • 100 g zakys. smetany
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 vanilk. pudink
Příprava:

  1. Hrušky oloupáme.
  2. V hrnci s citro štávou , 3 lžícemi cukr a kořením podlijeme trochou vodya vaříme 5 minut.
  3. Ze 2 lžic cukru posekaného marcipánu, 1 vejce a bílku, smetany, pudinku a mandlí umixujeme pastu.
  4. Dáme do koláčové formy a poklademe hruškami.
  5. |Potřeme žloutkem,
  6. Pečeme při 200 stupních cca 25 minut.

Křupavá kapsa s meruňkami

30. srpna 2017 v 17:43 | Veronika Srncová |  Dezerty


Křupavá kapsa s meruňkami

30.8.2017



Příprava: 35 minut

Budeme potřebovat:|

  • 2 lžíce másla
  • těsto
  • 4 sušenky
  • 4 merunky
  • 200 g ostružin
  • 200 g borůvek
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • mouč. cukr
Příprava:

  1. Těsto dáme na peč. papír.
  2. Potřeme ho až 3 cm rozpuštěným máslem a nasypáme drobně nasekané sušenky.
  3. Poklasdeme ovocem.
  4. Okraje zahněe přes náplň a potřete ho žloutkem.
  5. Posypeme cukrem.
  6. Pečeme 25 min při 200 stupních.
  7. Po upečení posypeme mouč. xcukrem.

TIPY A TRIKY - Tipy na úspěch v pečení

30. srpna 2017 v 17:32 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Pečení ,smažení.. atd.


TIPY A TRIKY - Tipy na úspěch v pečení

30.8.2017



1) OLOUPEJTE TO

Meruňky a broskve budou v koláči chutnat lépe, když je oloupete.
Tak akortá zralé plody zalijte vrouci vodou na 30 vteřin a nakonec zchlaďte a oloupejte.


2) Zbytky ZAMRAZTE

Bobulové ovoce a třešně zamražte nejdříve na tácu a pak nasypte do sáčku, oloupanou rebarboru nakrájejte na kousky, meruňky a švestky zamražte vypeckované a rozpůlené.


3) PŘIPRAVTE SE

Ovoce umyjte, ale dobře osušte !
Maliny a ostružiny mýt nemusíte.
Ostraňte stopky a bubáky.
Rybíz se dobře češe vidličkou.


4) ZAKAPEJTE

Pokrájené ovoce ihned hnědne, zpracovávejte ho ihned před pečením a zakapejte citr. štávou.


5) PEČTE NASLEPO

Korpusům stačí 15-20 min.
Plnit můžeme vším.
Těsto dáme na 30-60 min do lednice.


6) POTŘETE

Ovoce napovrchu je natřené slazenou želatinou.


7) OVOŇTE

Nádhernou chuť a vůni idělá kůra z citronu.


8) PODSYPÁVEJTE

Ovoce během pečení pouští štávu, prot chce formu podsypat strouhankou nebo piškoty drcenými.
U tekutějších těst přidejte škrob, pudink nebo vejce.


9) NESTYĎTE SE

Jestli se vÁM nechtějí vypeckovávat třešně klidně použíjte kompot.

POLŠTÁŘEK POD SVÍČKU- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

30. srpna 2017 v 12:05 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Dekorace


POLŠTÁŘEK POD SVÍČKU- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

30.8.2017


Potřebujeme:

  • rychlotvrdnoucí sádru
  • vodu
  • plastovou misku
  • plastový kelímek
  • mikrovlný sášek
  • čajová svíčka
  • řezák
  • barva ve spreji
Příprava:





VYCHYTÁVKY ZA BABKU- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

30. srpna 2017 v 11:54 | Veronika Srncová |  Vychytávky a nápady




VYCHYTÁVKYZA BABKU- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

30.8.2017



Bleskové zchlazení nápojů

Potřebujete :
  • kuchyňské utěrky papírové
  • houbička na nádobí
  • mísa s vodou
  • malý ručníkL
  1. Lahev nebo plechovku omotejte kuchynskou utěrkou.
  2. Za pomocí houbičky na nádobí a mísy se studenou vodou omotejte lahev , navlhčtete a nechte okapat ručník.
  3. Pak dáme do ledničky.
  4. Lahev je za cca 20 min a plechovka za 10 min jako led.

Stojánek na fotografie

Potřebujete:
  • korkové špunty
  • malý šroubovák
  • malý ostrý nůž
Přírpava:

  1. Klasický špunt rozřízmeme podélně, takže vám vznikou stejné dvě poloviny.
  2. Rozříznutí špunt položíme hladkou řeznou plochou dolů.
  3. Bude dobře stát na podložce.
  4. Vypuklou horní část opět nařízneme a do vzniklé mezery vložíme fotografii.


Stylové prostírání za hubičku

Potřebujeme:
  • prostírání nebo ubrousky
  • pojistka na lahev vína
Přírpava:

  1. Prostírání nebo ubrousek složte a smotejte do ruličky tak, jak jste běžně zvyklí.
  2. Pak přes ně provlékněte pojistku od vína.
  3. Ta se postará o to, aby se nerozmotávalo a udrží tvar.



Potřebujeme:
  • náplast s polštářkem ( stačí úplně obyčejná)
Pířprava:

  1. Rozstřihněte ji na půl přesně v té části, která lepí , a to až k polštářku ( vzniknou tak 4 lepící proužky).
  2. Takto upravenou náplast přiložte na prst.
  3. Polštářkem samozřejmě na poraněné místo a lepící proužky přilepte křížem.
  4. Díky tomu náplast drží skvěle.


Číštění mikrovlnky

Potřebujeme:

  • skleněnou misku do mikrovlnky
  • vodu
  • 1 citron
  • ocet
  • hadřík
Příprava:

  1. Misku naplníme do 1/3 vody.
  2. Citron rozkrojíme napůl.
  3. Jednu polovinu nakrájetje na kolečka a z druhé vymačkjete štávu.
  4. Citron. štávu přilijte do vody, přidejte trochu octa a vhoďte do ní plátky citronu.
  5. Misku vložte na 5 min. do mikrovlnky a zapněte.
  6. POté vemte navlhčený hadřík a nečistoty lehce setřeme.

VYŘEZÁVANÁ SELSKÁ POLIČKA- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

30. srpna 2017 v 11:30 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Nábytek


VYŘEZÁVANÁ SELSKÁ POLIČKA- Vychytávky Ládi Hrušky časopis

30.8.2017


Potřebujeme.

  • borovou nebo smrkovou spárovku o síle 2 cm
  • 2 kulatiny
  • tužka
  • přímočará pilka
  • šroubovák
  • vykružovací pilka
  • ruční pilka
  • horní stopková fréza
  • pásová bruska
  • brusná houbička
  • disprézní lepidlo
  • 4 vruty do dřeva na připevnění boků
  • 2 bojatové závěsy
  • lak na lazuru
  • štětec
Příprava:

1.







1. díl Buchta Pro Bohouše

30. srpna 2017 v 11:18 | Veronika Srncová |  1 . řada Trapný Padesátky ( 2017....)


1. díl Buchta Pro Bohouše

30.8.2017


Seriál zde online:



TIPY A TRIKY- CO DĚLAT , KDYŽ .....

29. srpna 2017 v 17:46 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Pečení ,smažení.. atd.


TIPY A TRIKY- CO DĚLAT , KDYŽ .....

29.8.2017


....se drobí křehké těsto?
Přidejte 1-2 lžícce ledové vody.
....se křehké těsto trhá?
Zmačkejte ho zpátky do koule, udělejte sdilnou placku a tu vyválejte mezi dvěmi foliemi.
....nemůžete vyndat koláč z formy?
Kolem koláče oviňte vlhkou utěrku. Rotbité kouksy zakryjte šlehačkou či zmrzlinou, a vyrobte tak pohár s ovocem.


TIPY A TRIKY- Které těsto se hodí k jakému ovoci

29. srpna 2017 v 17:41 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Pečení ,smažení.. atd.


TIPY A TRIKY- Které těsto se hodí k jakému ovoci

29.8.2017


1) KŘEHKÉ

  • jakékoliv spíše štavnaté ovoce


2) KYNUTÉ

  • švestky, povidla, jablka, třešně i višně s vrstvou tvarohu či krému borůvky a meruňky.


3) TŘENÉ

  • jakékoliv dovnitř i na povrch


4) LISTOVÉ

  • v tenké vrstvě ovoce, které se rychle propeče ( hrušky, jablka).

TIPY A TRIKY - Drobenka

29. srpna 2017 v 17:35 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Pečení ,smažení.. atd.


TIPY A TRIKY - Drobenka

29.8.2017

Základní recept:

  • 125 g másla
  • 200 g mouky
  • 100 g cukru
Příprava:

1. Vše prohnětáme prsty.
2. Mouka může mít hladká i polohrubá, záleží nas tom ja kou chceme jemnou konzistenci.



1) KAKAOVÁ

Do mouky přidejte 2 lžíce kakaa.


2) OŘÍŠKOVÁ

Ochuťe 50 g opražených hrubě nasekaných oříšků.


3) CITRUSOVÁ

Přimíchejte kúru z citrusů, pomeranče nebo limetky.


4) TROPICKÁ

Část mouky nahraďte kokosem.


5) VOŇAVÁ

Přidejte mletou skořici, na hrušky hřebíček, na švestky třeba badyán, ale nebojte se přidat i trochu levandule nebo kardamon.

11 VěCÍ , které je lepší dát DO LEDNICE

29. srpna 2017 v 17:25 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Domácí spotřebiče


11 VĚCÍ , které je lepší dát DO LEDNICE

29.8.2017


1. BATERIE

Chlad zpomaluje chemické reakce, při nichž se uvolnuje energie, takže vám baterie vydrží déle.


2. OČNÍ A HYDRATAČNÍ KRÉM

Účinné látky proti očním kruhům jsou díky chladu účinnější.
Díky skladování v lednici se 2x hydratační krém působí na naší plet lépe.


3. PUNČOCHY

Nechte punčochy přes noc v lednici, clhadné prostředí jim krásně pomůže vyponout vlákna.


4. LAK NA NEHTY

Všechny lak,y které nepoužíváte často budou vysychat v lednici daleko pomaleji.


5. KVĚTINY

Pokud potřebujete květiny udržet stále čerstvé před aražmá, uskladňujte je ve spodní poličce na zeleninu.


6. ŽVÝKAČKA NA OBLEČENÍ

Dejte oblečení se žvýkačkou na několik hodin do lednice nebo na kratší dobu do ledničky.
Guma ztuhne as půjde jednudušše .


7. VTEŘINOVÉ LEPIDLO

Stejně jako lak na nehty, ani vteřinové lepidlo nevyschne v ledničce tak rychleji jako při pokoj. teplotě.


8. RTĚNKA

Můžeme také chladit,aniž by změnila svou konzistenci.
Zůstane krásně vláčná.


9. OPALOVACÍ KRÉM

Když vložíte zbytek opal.krému do lednice, nezkazí v prošlé době svojí trvanlivost a vydrží vám určitšě do další dovolené.


10. TUŽKA NA OČI

Tekutý eyeliner chladem ztuhne, takže si namalujete linku mnohem jednidušeji.
Tužku díky chladu, kterou lépe ořežete se zase nebude lámat.


11. BIOKRÉMY

Krémům bez konzervačních látek v chladničce zásadně prodloužíte trvanlivost.



11 VŠCÍ , které je lepší dát DO LEDNICE

29. srpna 2017 v 17:25 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Domácí spotřebiče


11 VĚCÍ , které je lepší dát DO LEDNICE

29.8.2017


1. BATERIE

Chlad zpomaluje chemické reakce, při nichž se uvolnuje energie, takže vám baterie vydrží déle.


2. OČNÍ A HYDRATAČNÍ KRÉM

Účinné látky proti očním kruhům jsou díky chladu účinnější.
Díky skladování v lednici se 2x hydratační krém působí na naší plet lépe.


3. PUNČOCHY

Nechte punčochy přes noc v lednici, clhadné prostředí jim krásně pomůže vyponout vlákna.


4. LAK NA NEHTY

Všechny lak,y které nepoužíváte často budou vysychat v lednici daleko pomaleji.


5. KVĚTINY

Pokud potřebujete květiny udržet stále čerstvé před aražmá, uskladňujte je ve spodní poličce na zeleninu.


6. ŽVÝKAČKA NA OBLEČENÍ

Dejte oblečení se žvýkačkou na několik hodin do lednice nebo na kratší dobu do ledničky.
Guma ztuhne as půjde jednudušše .


7. VTEŘINOVÉ LEPIDLO

Stejně jako lak na nehty, ani vteřinové lepidlo nevyschne v ledničce tak rychleji jako při pokoj. teplotě.


8. RTĚNKA

Můžeme také chladit,aniž by změnila svou konzistenci.
Zůstane krásně vláčná.


9. OPALOVACÍ KRÉM

Když vložíte zbytek opal.krému do lednice, nezkazí v prošlé době svojí trvanlivost a vydrží vám určitšě do další dovolené.


10. TUŽKA NA OČI

Tekutý eyeliner chladem ztuhne, takže si namalujete linku mnohem jednidušeji.
Tužku díky chladu, kterou lépe ořežete se zase nebude lámat.


11. BIOKRÉMY

Krémům bez konzervačních látek v chladničce zásadně prodloužíte trvanlivost.



5 TIPŮ PRO ROZZÁŘENÉ VLASY I V LÉTĚ

29. srpna 2017 v 16:57 | Veronika Srncová |  Beuty-news


5 TIPŮ PRO ROZZÁŘENÉ VLASY I V LÉTĚ

29.8.2017



  1. Ochranný sprej s mlékem, medem a panthenolem, Sun |Care Spray, Alcina , 240 KČ


2. Ochranný sprej Sun Ozon, Rossmann, 50 Kč


3. Levandulový šampon, Dove, 80 Kč


4. Ochranný sprej s výtažkem z granátového jablka, Satinque, 575 Kč


5. Vyživující šampon Pure Hamman, Rituals, 280 Kč

Palačinky plněné camembertem-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 19:24 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Palačinky plněné camembertem-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Přírpava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 250 g camembrtentu
  • 8 malých papalčinek
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • malý protlak
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g ementálu
  • pepř
  • cibule
Příprava:

  1. Upečeme palačinky.
  2. Z mouky a másla uděláme jíšku a ualijeme mlékem.
  3. Utřeme se sýrem a pepřem.
  4. Směsí potřeme palačinky a dáme péct.
  5. Omáčku ( posekáme cibuli a podusíme. Přiáme protlak, trochu vody a olej. Palačinky zalijeme omáčkou).

Milánské nudle-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 19:19 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Milánské nudle-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 40 mniut

Budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 50 g másla
  • hrubá mouka
  • sýr
Přírpava:

  1. Vejce rozšleháme, osolíme.
  2. Přilijeme rozpuštěné máslo do hrubé mouky. Musí vzniknout řídké těsto na kápání.
  3. Těsto přilijeme do sáčky od mléka a celý obsah nalijeme do vorucí vody.
  4. Vaříme 4 minuty a scedíme.
  5. Můžeme použít jako i přílohu k masu.

Koktejlové špízy -Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 19:14 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Koktejlové špízy -Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Pířprava: 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 16 nožiček kokt, párků
  • 4 nožičky bavorské klobásy
  • 100 g anglické slaniny
  • 2-3 papriky
  • olej
  • petrželka
Přírpava:

  1. Párky z každé strany nařízneme do kříže.
  2. Bavorskou klobásku obalíme ve slanině.
  3. Kapii nakrájíme na proužky.
  4. Na párátka střídavě napichujeme.
  5. Na pánvi pečeme.

Řežábek-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 19:08 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Řežábek-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 400 g uzeného masa
  • 30 g dfroždí
  • 6 rohlíků
  • 6 vajec
  • 2-3 stroužky česneku
  • 200 g krupice
  • mléko
  • vývar z masa
  • nové koření
  • pepř
  • majoránka
Příprava.

  1. Uvařené masa a rohlíky nakrájíme na kostičky.
  2. Přidáme vejce, česnek, koření a kvásekm krupici, vývar a dle potřeby mléko.
  3. Zaděláme husté těsto a necháme vykynout.
  4. Upečeme.


Páreček v zelné sukýnce-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 18:54 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Páreček v zelné sukýnce-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 35 minut

Budeme potřebovat.

  • hlávkové zelí
  • kousky árků
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • cibulka
  • kečup
Příprava:

  1. Zelné listy spaříme a střed rozdrtíme paličkou.
  2. Na listy dáme kyselé zelí.
  3. Ochutíme pepřem, solí, -
  4. Přidáme kousek párků a zabalíme.
  5. Spíchneme párátkem a dáme na vymaštění pekáček s cibulkou.
  6. Podlíváme vodou.
  7. Můlžeme podávat s bramborami.

Kuřecí rizoto-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 18:48 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí rizoto-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 50 mibut

Budeme potřebovat:

  • 500 g masa kuřecího
  • 400 g rýže
  • 100 g žampionů
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibuli
Příprava:

  1. Cibuli osmahneme.
  2. Přidáme maso, žampiony a dusíme.
  3. Osolíme, opepříme posypeme majoránkou.
  4. Přidáme rýži a zalijeme půl litrem vody.

Krůta na másle s mandlemi-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 18:41 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla. Zvěřina


Krůta na másle s mandlemi-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 1 hodina a 30 mniut

Budeme potřebovat:

  • 1/2 krůty
  • sůl
  • 100 g másla
  • 1/4 kostky slepič. bujonu
  • 50 g mandlí
  • 1 lžíce hlad. mouky
Příprava:

  1. Osolíme krůtu zevnitř a zvenku.
  2. Na pekáček dáme máslo a rozehřejeme.
  3. Podlujeme vodou a bujonem a dusíme.
  4. Během dušení obracíme.
  5. Jakmile maso změkne a poklici sejmeme.
  6. Mnadle spaříme a nakrájíme.
  7. Pokryjeme mandle masem.

Ohnivá směs -Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 18:17 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Ohnivá směs -Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 45 minut

Budeme ptořebovat:

  • 800 g kuřecího masa
  • 2 okurky
  • 1 chilli paprička
  • 1 cibule
  • 2-3 lžičky petrželky
  • 5 lžic smetasny
  • 1 lžíce solamylu
  • 23 lžíce citronu
  • 1 vejce
  • bílý pepř
Přírpava:

  1. Maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a naložíme do solamylu s vejcem.
  2. Opražíme nasucho na pánvi.
  3. Zalijeme smetanou, přidáme koření a citro. štávu.
  4. dusíme 15 min.
  5. Podáváme s hranolkami, chlebem, rýží.

Kuřecí závitek se špenátem- Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 18:12 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí závitek se špenátem- Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 55 minut

Budeme potřebovat:

  • 400 g řízků prsních
  • 30 g špenátu
  • 20 g cukru
  • 150 g zakys. smetany
  • 20 g kečupu
  • štáva 1/2 cutrnu
  • sůl
  • pepř bílý
  • česnek
Příprava:

  1. Řízky osolíme a opepříme.
  2. Poklademe spařenými listy špenátu a na kostičky nakrájený česnek.
  3. Řízečky zabalíme a jemně opečeme.
  4. Omáčku uděláme ze zakys. smetany,cukru, soli, kečupu a citr. štávy.

Kachna na žampionech- ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 18:05 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla. Zvěřina


Kachna na žampionech- ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 1 hodina a 30 minut cca 2 hodiny

Budeme potřebovat:

  • 1 mladá kachna
  • sůl
  • kmín
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 100 g másla
Přírpava:

  1. Kachnu naporcujeme, osolíme a oepříme.
  2. Vložíme do pekáče a podlijeme vodou.
  3. Dusíkme 30 min.
  4. Žampiony nakrájíme na plátky.
  5. Nakrájíme cibuli a necháme ještě 15 min společně dusit.
  6. Během pečení podlíváme štávou i se žampiony.
  7. Pokud je kachna málo tučná přidáme během pečení máslo.

Vánoční krůta -Kuře v jabléčné peřince-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 18:00 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla. Zvěřina


Vánoční krůta -Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017

Příprava: 1 hodina a 15 mniut

Budeme potřebovat:

  • 1 krůta
  • 300 g strouhanky
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce
  • 1 strouhaná cibule
  • 100 g másla
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
Příprava:

  1. Strouhanku spaříme horkým mlékem.
  2. Přidáme cibuli, sůl, pepř, majoránku a plníme krůtu.
  3. Stehna svážeme a podlijrmr horkým sádlem.
  4. Obložíme slaninou a podlíváme občas vodou.
  5. Podáváme s bram. salátem.




Kuře v jabléčné peřince-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 17:55 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuře v jabléčné peřince-Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 1 hodina

Budeme potřebovat:

  • 40 g oleje
  • 20 g másla
  • 4 jablka
  • brusink. kompot
Příprava:

  1. Očistíme kuře, osolíme a opepříme.
  2. Podlijeme olejem a podlíváme vodou.
  3. Před dopečením vložíme do pekáče jablka a pečeme dokud není jablka měkká.
  4. Jablka jsme odjadřincovali a dovnitř do jablka jsme dali brusin. kompot.

Kuře na kiwi - Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28. srpna 2017 v 17:49 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuře na kiwi - Knížka ANO TO JE KUCHAŘKA

28.8.2017


Příprava: 1 hodina

Budeme potřebovat:

  • kuřecí prsa
  • sůl
  • kari
  • bílé víno
  • kiwi
  • olej
  • smetana
Příprav:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
  2. Osolíme a posypeme kari.
  3. Po 4 min. podlijeme vínem a povaříme.
  4. Přidáme kiwi a podlijeme smetanou.
a

Okurková sezona

28. srpna 2017 v 14:10 | Veronika Srncová |  Bylinky, zeleninka, rostliny atd...


Okurková sezona

28.8.2017


Skvělá na plet a kůži

Okurka hydratuje, vyživuje a zkludňuje a omlazuje pleť.
Díky obsahu křemíku a minerálních látek napomáhá hojení kůže a zpevnění nehtů.
Vylisovaná okurková šťáva pomáhá na ekzémy, lupénku, kopřivku nebo akné.


Na svěží dech

Nepříjemný problém vyřešíte tak, že si dáte na 30 sekund plátek okurky.
Zničí nežádoucí bakterie z úst.




Místo krému na boty

Přeleštěte je slupkami od okurky, obsahují látky pro lesk.
Tahle metoda ke všemu odpuzuje vodu v případě deště.




Pro probdělé noci

Stačí přiložit plátky okurky na pár minutna unavené či podrážděné oči.
Účinky podobné jako u aloe vera.
Následkům kocovin pomůžete že sei před spaním dáte kousek salátovky.



Proti cukrovce a vysokému tlaku

Okurka obsahuje látku, který je potřeba pro tvorbu inzulinu.
Navíc má okurka index 0, což ta je ideální pro cukrovkáře.
Obsah fosforu, vápníku a draslíku pomáhá snižovat krevní vysoký tlak, hydratuje.
Dopřávejte si pravidelně okurkovou vodu s mátou.



Buřt guláš

28. srpna 2017 v 13:54 | Veronika Srncová |  Polévky


Buřt guláš

28.8.2017


Příprava: 40 mniut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 3 špekáčky
  • 600 g brambor
  • 1 cibule
  • sádlo nebo olej
  • kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
Přírpava:

  1. Cibuli zpěníme.
  2. Přidáme buřty a opečeme zlehka.
  3. Přidáme brambory, 3 špetky kmínu, zapsye,e paprikou a mícháme.
  4. POdlijeme vodou a přidáme prolisovaný česnek.
  5. Vaříme 15-20 minut.

Klobásky v listovém kabátku

28. srpna 2017 v 13:47 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Klobásky v listovém kabátku

28.8.2017


Příprav: 35 minut
Porce: 15 ks

Budeme potřebovat:

  • 15 nožiček menších klíbásek
  • 1 listové těsto
  • pnotučná hořčice nebo kečup
  • 1 vejce
Příprava:

  1. Těsto rozbalíme a potřeme hořčicí nebo kečupem.
  2. ROkrákrájíme na 15 ks.
  3. Do každého kousku zabalíme 1 klobásku.
  4. Potřeme vejcem.
  5. Pečeme při 190 stupních cca 10-15 minut.

Koláč se sýrovými párky

28. srpna 2017 v 10:59 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Koláč se sýrovými párky

28.8.2017


Příprava: 45 mniut
Porce: 6

Budeme potřebovat:

  • 6 nožiček párků sýrových
  • 150 g slaniny
  • 100 g eidamu
  • 125 g zakysané smetany
  • 4 vejce
  • sterilovaný hrášek
  • sůl
  • pepř
  • mušk. oříšek
Těsto:

  • 300 G hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 g másla
  • sůl
  • 3 lžíce vody
Příprava:

  1. Mouku, máslo a sůl promícháme nahrubo.
  2. ve sklenici smícháme ledovou vodu se žloutky a přilijeme do mísy s moukou.
  3. Pak na válevyválíme plát o něco větší než je keramická nebo skleněná forma.
  4. Dno těsta promícháme vidloučkou.
  5. Slaninu nakrájíme a orestujeme.
  6. Slaninu přendáme a posypeme sýrem.
  7. SMšs zalijeme rozšlehánými vejci smíchanou ze smetanou.
  8. Přidáme hrášek, mušk ořech, sůl, pepř.
  9. Navrh poskládáme půlky párků a posypeme sýrem.
  10. Pečeme při 180 stupních cca 25-30 min.