Červenec 2017

Novinky v Teta Drogerii

31. července 2017 v 18:50 | Veronika Srncová |  Beuty-news


Novinky v Teta Drogerii

31.7.2017


1. Láska na první pohled !

Extrémní černá řasenka Rimmel London Volume Shake a navíc má skvost vybaven revuluční Shake - Shake technologii.

Rimmel London Volume Shake





2. Nepřehlédněte !

Kompaktní pudr Insta Fix a Matte




3. Nezvzdávjte boj propti celulitidě !

Herbamedicus Cellulitis - Swiss Quality




4. Exluzivně v dorgeriích !

Invisible FOr Black a White Clear a nebo Antiperspirant Protect a Care





Mixa PRO- TOLERANCE

31. července 2017 v 18:38 | Veronika Srncová |  Beuty-news


Mixa PRO- TOLERANCE

31.7.2017


NOVINKA PRO_ TOLERANCE

- inovace pro intolerantní pleť
- první vyživuje péče od MIxa, která pomáhat snížit citlivost pleti.


ZA OMAMNOU vůní LEVANDULE - Léčivé účinky

20. července 2017 v 12:38 | Veronika Srncová |  Bylinky, zeleninka, rostliny atd...


ZA OMAMNOU vůní LEVANDULE - Léčivé účinky

20.7.2017



ÚZKOSTNÉ STAVY

Olej z levandule účinkuje proti křečím a uklidnění. Pomáhá při pocitech neklidu, paniky a prohlubuje relaxaci. Ideální je nosti v kabelce roll-on, kterým levaduli kdykolik nanesete na pulzní místa.

NESPAVOST

Esence levandule pomáhají navodit a prohlubit spánek. Pořidte si plátěný pytlíčel levandule a mějte ho u polštáře. Kvalita bylinek vydrží vonět celý den.

PORANĚNÍ

Olej má dezinfekční účinky na rány a podporuje hojení. Na obklad nebo omývání použijte levandulový nálev a na zanícené pupínk kápněte torvhu levandulový olej.

TRÁVENÍ

Levandule podporuje tvorbu žluči, působí proti nadýmání a uvplňuje svasltvo.

PROTO HMYZU

Bylinky svou vůní odpuzuje moly a jiný obtížní hmyz.


OSVĚŽTE SE !

20. července 2017 v 12:29 | Veronika Srncová |  Beuty-news


OSVĚŽTE SE !

20.7.2017



Léto je v plném proudu a sním se tepoměr často ukazují přímo tropické teploty. Pokud nemáte to štěstí a netrávíte celé léto u vody, bude se vám osvěžující komsetika hodit. Minerální vody, spreje, gely a séra pleť nejen ochladí , ale zároveň jim dodají vláhu , aby byla připravená k opalování.

Gely a séra

Po vyčistění potřebuje pleť dodad vláhu.

1. Hloubkové sérum Aquasource, Biotherm, 1119 kč



2. Protivrásková a hydratační sérum Collagen, Delia, 99 Kč



3. Osvěžující gel, Artristx Hydra- V, 1120 Kč


Micerální vody

Základem úspěchu je pořádná příprava.

1. Osvěžující micerální voda, Astrid, 80 Kč



2. Micelární voda na citlivou pleť, Astrid, 119 Kč



3. Čistící micelární voda, Yasumi, 380 Kč



Krémy

Opět je potřeba myslet na to, že horké počasí si žáda lehčí textury.


1. Hydratační rém Hydra Vegetal, Yves Rocher, 379 Kč



2. Lehký olejový krém Extraordinary Oil, L´Oreal Paris, 259 Kč



3. Krém Aqualia Thermal, Vichy, 439 Kč



VOda ve spreji

Vyzkoušejte praktického pracovníka S:O:S

1. Bylinná hydratační voda, Havlíkova Apotéka, 98 Kč



2. Osvěžující voda ve spreji Hydrabio Brume, Bioderma, 251 Kč



3. Biominerální voda Hydrogenia mini, SynCare, 83 Kč



Masky

Hýčkání si zasloužíte !

1. Superhydratační textilní maska, Garnier, 49 Kč



2. Hydratační textilní maska , Rituals, 280 Kč



3. Maska na oči, TheraPearl, 225 Kč



5 TIPŮ jak zvládnout HORKÝ DEN

  • VODA - je dostatečný příjem tekutin je primární pro zdravé tělo. Zvýšený příjem neslazených nápojů navíc podpoříte cirkulaci krve. Vaše pokožka bude díky tomu jasnější, jemnější a mladší.
  • OBLEČENÍ- základem je přírodní prodyšné materiální bavlna a len. Pokud chcete udržet pokožku v kondici, nezapomeňtě ani na klobouky a jiné pokrývky.
  • JÍDLO- tučná a hutná jídla ve vedrech úplně vynechte. Raději vsaďte na přírodní polévky , saláty a spusta ovoce. Budete se cítít nejen lehčí a svěží, ale i zdravá životospráva.
  • OCHRANA- bez přípravku UV faktorem nechoďte ani se smetím. I ve městě dokáže sluníčko kůži potrápit, faktor minimálně 15 by měl být samozřejmností.
  • RELAX- odpočinek je zásadní pro zdravé tělo i spokojeného ducha.

Informace o seriálu The Ranch

20. července 2017 v 11:53 | Veronika Srncová |  1. řada The Ranch


Informace o seriálu

20.7.2017


Bývalý poloprofesionální hráč amerického fotbalu se po krátké kariéře vrací na rodinný ranč, aby zde přebral byznys. Najde zde ale svého bratra, který chce to samé.

The Ranch (Ranch, The) — 1. série

Obsazení:



Informace o seriálu:

  • Český název
  • Původní název
  • Tvůrce
  • Země původu
  • Roky vysílání
  • Domovská stanice
  • První vysílání
  • Délka epizody
  • Žánr




MY jsme vsadili na přírodu ! DM

19. července 2017 v 20:19 | Veronika Srncova |  Beuty-news


MY jsme vsadili na přírodu ! DM

19.7.2017

TAJEMSTVÍ PŘIROZENĚ KRÁSNÉ PLETI:

Čistě přírodní složení podporuje pleť i vlasy tím nejpřirozenějším způsobem. Přírodní kosmetika totiž neobsahuje geneticky modefikované přísady, synetické, konzervační či aromatické látky ani látky živočišného původu ( výjmka jsou včelí vosk a lanolin z ovčí vlny). V prodejnách DM je více než 560 produktů přírodní kosmetiky vlastních nebo dodavatelských značek.

1. Tělový sprej zázvor a citron, Yellow Smoothie, Alverde, 79,90 Kč



2. Pleťový krém změkčující vousy, Alverde Men, 119,90 Kč



3. Šampon na vlasy, Alverde, 54.90 Kč



4. Pure Beauty micerální pleťová voda, Alverde, 54.90 Kč



5. Pleťový krém, Alverde, 79.90 Kč



6. Balzám na rty, Alverde, 32.90 Kč



5. díl Komunita (The Commune)

19. července 2017 v 14:01 | Veronika Srncová |  1. řada Gypsy ( Gypsy)


5. díl Komunita (The Commune)

19.7.2017


Seriál zde online:








Potřebuji pečující ochranu, která mě nikdy nezklame

18. července 2017 v 12:48 | Veronika Srncová |  Beuty-news


Potřebuji pečující ochranu, která mě nikdy nezklame

18.7.2017




Potřebuji pečující ochranu, která mě nikdy nezklame.
Pro jemný pocit na pokožce.
Dry oil technology.

1. Soft Control, Caring Lila Scent, FA, 59 Kč


2. Soft a Control, Frash Jasmine Scent, FA, 59 Kč

Protože moje pokožka si zaslouží luxusní péči

18. července 2017 v 12:42 | Veronika Srncová |  Beuty-news


Protože moje pokožka si zaslouží luxusní péči

18.7.2017


Protože moje pokožka si zaslouží luxusní péči.
S extraktem z medu.
Jemná a příjemná péče pro vaší pokožku.

1. Honey Elixír, FA, 39,90 Kč


2. Honey Creme, FA, 39 Kč

Krásná za pár minut

18. července 2017 v 12:37 | Veronika Srncová |  Beuty-news


Krásná za pár minut

18.7.2017



1. Tužka na oči dodá řasám hustější objem


2. Lepicí páska odstrání spadené stíny


3. Kůži prospěje mycí oleje


4. Rtěnka díky transparentnímu pudru se rozpíjí


5. Slupovací lak se poradí se třpytkami


6. Růžová voda zklidní pleť


7. Kapka samoopalovacího krému rozzáří pleť


8. Teplé ruce sjednotí make-up


9. Suchý šampon vám zachrání účes


10. Korektor zatočí s kruhy pod očima


11. Natupírování vlasům zajistí objem

Informace o seriálu

18. července 2017 v 11:47 | Veronika Srncová |  Still Star Crossed ( 2017....)


Informace o seriálu

18.7.2017


Historické drama, které začíná tam, kde končí slavný příběh o Romeovi a Julii. Sledujeme zrady, intriky v zámku a zakázané romance Monteků a Kapuletů, které propukají jako důsledek tragického osudu mladých milenců


Still Star-Crossed (Still Star-Crossed) — 1. série

Obsazení:


Informace:

  • Český název
  • Původní název
  • Tvůrce
  • Země původu
  • Roky vysílání
  • Domovská stanice
  • První vysílání
  • Délka epizody
  • Žánr

Nivea Tělové mléko s olejem

17. července 2017 v 20:26 | Veronika Srncová |  Beuty-news


Nivea Tělové mléko s olejem

17.7.2017


Jedinečné spojení pečujícíh olejů a podmanivé vůně třešňových květů v rychle vstřebávajícím tělovému mléku.


ROZZAŘTE SE !

17. července 2017 v 20:23 | Veronika Srncová |  Beuty-news


ROZZAŘTE SE !

17.7.2017


1. Bronzová paletka, Dermacol, 259 Kč

2. Bronzer, Terracotta Guerlain, 753 Kč

3. Bronzer a Tvářenka, Lancome, 990 Kč

4. Paleta očních stínů Nude Dude, theBalm, 919 Kč

5. Paletka očních stínů, Maybelline, 349 Kč

6. Lesk na rty Sunkissed, Isadora, 302 Kč

7. Lak na nehty Wonder Metal, Miss Sporty, 49,90 Kč

8. Kajalová tužka, NYX, 69 Kč

9. Oční stíny, Collistar, 439 Kč

10. Naked Flush, Urban Decay, 1050 Kč

11. Bronzový makeup, Artdeco, 494 Kč

12. Oční stíny, Astor, 139 Kč

13. Bronzer Sculpt, Bourjois, 178 Kč

Jak Aplikovat Bronzer?

I. Na výběr máte pundrovou, tuhou nebo tekutou strukturu.
II. Bronzer můžete aplikovat jak na čistoum tak na nalíčenou pleť.
III. Produkt nanášejte prsty, houbičkou nebo štětcem.
IV. Udělějte rybí grimasu a brozner naneste od ucha pod lícní kosti. Poté ho rozetřete ke spánkům přes lícní kosti až po čelist. Vznikne tak trojka, díky níž působí přirozeně. Na vrčchol lícní kosti můžete nanést rozjasnovač a na jablíčka tvářenku.
V. Důležité je všechny barvy rozetřít !
VI. Pro delší výdrž můžete postříkat fixačním sprejem na make-up.


VLASY jako ze salonu

17. července 2017 v 19:33 | Veronika Srncová |  Beuty-news

VLASY jako ze salonu

17.7.2017


1. Regenerační maska pro barevné vlasy , Gliss Kur Ultimate Color, 125 Kč


2. Oživovač barvy, Color Refresh Syoss, 135 Kč

3. Barva ve spreji Live Pastel Spray , Schwarsoft, 140 Kč

4. Pěnové tužidlo Color Care a Protect, Nivea, 100 Kč

5. Šampon Nature Moments Š´tavnaté maliny a Slunečnicový olej, Schauma, 65 Kč.

6. Regenerační pivní masla s panthenovovým olejem, Manufaktura, 209 Kč

7. Přírodní barva Hena, Lush, 395 Kč


8. Dvoufázový elixír Ultimte Color, Gliss Kur, 125 Kč

9. Tónující balzám na vlasy Color Conditioning Shots, Alcina, 350 Kč

10. Pečující barva na vlasy excelence Creme, Loreal Paris, 150 Kč

10. díl Odjezd Do Los Angeles ( Leaving Los Angles)

17. července 2017 v 18:43 | Veronika Srncová |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


10. díl Odjezd Do Los Angeles ( Leaving Los Angles)

17.7.2017


Seriál zde online:







4. díl 309 ( 309)

17. července 2017 v 15:10 | Veronika Srncová |  1. řada Gypsy ( Gypsy)


4. díl 309 ( 309)

17.7.2017

Seriál zde online:








15. díl Problémová Paměť ( A Problem Of Memory)

14. července 2017 v 7:27 | Veronika Srncová |  2. řada Lovci Stínů ( Shadowhunters)


15. díl Problémová Paměť ( A Problem Of Memory)

14.7.2017


Seriál zde online:







Gnocchi se sýrovou omáčkou

13. července 2017 v 16:28 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Uzené maso


Gnocchi se sýrovou omáčkou

13.7.2017

Přírpava: 35 mniut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 1 semtana
  • 200 g nvy
  • 400 g Gnocchi
  • 1 cibule
  • 300 g uzeného masa
Přírpava:

Stačí půlhodinka kouzlení kolem plotny a na stole je vynikající a přitom sytá pochoutka. Gnochi se dají koupit jako polotovar a jejich příprava je snadná. Ochutnala jsem je poprvé na dovolené, niva se smetanou jim dodá chuť!

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Černorybízové nanuky

13. července 2017 v 16:23 | Veronika Srncová |  Zmrzliny


Černorybízové nanuky

13.7.2017

Příprava: 15 minut
Porce: 10 kusů

Budeme potřebovat:

  • 500 ml rybízového džusu
  • 340 g borůvek
  • 2 štáva z citronu
Přírpava:

1 V mixéru rozmixujte džus, borůvky, cukr a citronovou šťávu. Směs rozdělte do formiček, do středu zapíchněte nanukové dřívko a dejte mrazit.

NĚCO NAVÍC
Pro dospělé kápněte do téhle zmrzliny trošku (!) vodky nebo kubánského rumu, výsledek je exkluzivní


Cuketové lodičky se sýrem a šunkou

13. července 2017 v 16:19 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Cuketové lodičky se sýrem a šunkou

13.7.2017


Příprava: 35 mniut

Budeme potřebovat:

  • cuketa
  • šunka
  • sýr
  • máslo
  • sůl
  • koření dle chuti
Přírpava:

  1. Připravíme si nejdříve cukety. Překrojíme na polovinu, jemně vydlabeme vnitřek, který nevyhazujeme.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky, smícháme s vnitřkem cukety, který jsme také nakrájeli na nudličky a osmahneme na másle na pánvi.
  3. Osmaženou šunku navrstvíme na cukety, které jsme poskládali na papírem vyložený plech na pečení, ochutíme kořením dle chuti a solí a dáme zapéct do trouby.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  5. Těsně před koncem vrch posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit.
Cuketové lodičky se šunkou a sýrem

Okurková limonáda do batůžku

13. července 2017 v 16:14 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Okurková limonáda do batůžku

13.7.2017


Přírpava: 10 mniut

Budeme potřebovat:

  • 1,5 l vody
  • 3 lžíce medu
  • 2 limetky
  • 2 salátové okurky
Pířrpava:

1

Nejdříve si připravíme okurky, které důkladně omyjeme a oloupeme, poté je nakrájíme na kostičky. Limetky rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu.

2

Okurky vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Přelijeme je do džbánu a přidáme půl litru vody. Necháme dvacet minut odležet v lednici.

3

Po uplynutí doby louhování okurky přecedíme přes jemné sítko do jiné nádoby a dolijeme zbylým litrem vody. Dosladíme medem a pečlivě promícháme. Limonádu vlijeme do lahví a dáme vychladit do lednice.

Okurková limonáda do batůžku

Šťavnatý vanilkový dezert s jablkami

13. července 2017 v 16:10 | Veronika Srncová |  Dezerty


Šťavnatý vanilkový dezert s jablkami

13.7.2017


Přírpava: 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 vanilk. cukr
Náplň I:

  • 1 l mléka
  • 3 vanilk. pudinky
  • 6 lžic cukru
Náplň II.

  • 4 lžíce cukru
  • 1 kg jablek
  • 1 vanilk. cukr
Přírpava:

  1. Vajíčka vyšleháme s kr. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mléko a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Polovinu těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10 minut.
  3. Zatímco se těsto pečeme uvaříme hustý vanilkový pudink, který po 10 minutách pečení vylijeme na těsto, na vanilkový pudink navrstvíme nastrouhaná jablka smíchané s vanilkovým a kr. cukrem, které jsme podusili na mírném ohni, aby změkly, zalijeme to druhou polovinou těsta a pečeme dalších 15 minut.
  4. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
Šťavnatý vanilkový koláč s jablky

Houbovo-masové placičky na gril

13. července 2017 v 16:06 | Veronika Srncová |  Grilování



Houbovo-masové placičky na gril

13.7.2017


Přírpava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 300 g hub
  • 1 lžíce oleje
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 500 g mletého masa
  • 5 lžic solamylu
  • 1 vejce
  • jarní cibulka
  • sůl
Pířrpavaa

  1. Očištěné hřiby nakrájíme, vložíme na orestovanou cibuli a přidáme koření. Až hřiby pustí šťávu, dusíme přibližně 20minut. Občas malinko podlijeme a promícháme ode dna.
  2. Poté necháme vychladit, stačí na pokojovou teplotu.
  3. Podušené hřiby promícháme s mletým masem, vejcem nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulí a solamylem. Podle potřeby dochutíme trochou soli a necháme 30minut odpočinout.
  4. Pak tvarujeme větší šišky, které mazi dlaněmi zploštíme do placky. Klademe na dobře rozehřátou grilovací pánev a na slabém plameni grilujeme z každé strany 8-10minut. Na obyčejné pánvi smažíme v rozehřátém oleji do zlatavé barvy.
  5. Také můžeme placičky rozložit na plech s pečícím papírem. Každou placičku malinko potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na ¾ výkon 15minut (používám plyn). V polovině pečení placky otočíme a dopečeme.
Houbovo-masové placičky na grilu,v pánvi,nebo v troubě

Jahodový cheescake- VIDEO

13. července 2017 v 16:01 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky

Jahodový cheescake- VIDEO

13.7.2017

Video zde:



Letní zákusek

13. července 2017 v 15:59 | Veronika Srncová |  Dezerty


Letní zákusek

13.7.2017


Přírpava: 45 mniut

Budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • sůl
  • tuk + moukan na plech
  • 2 jahodové kompoty
  • 3 vanilk. pudinky
  • jahodový sirup dle potřeby
  • 500 ml smetany
  • 3 lžíce cukru
  • 2 ztužovače
  • 1/2 čokolády
Přírpavaa:

Žloutky ušleháme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu a prošleháme. Přidáme mouku a kypřicí prášek. Bílky si vyšleháme se špetkou soli a opatrně smícháme se žloutkovou směsí. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
Jahody scedíme a šťávu uchováme. Jahody rozmačkáme na menší kousky. Šťávu doplníme na 850 ml jahodovým sirupem. Smícháme jahody se šťávou a dáme vařit. Do teplé směsi přidáme vanilkové pudinky a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme, abychom zabránili vzniku škraloupu. Vychladlou kaši rozetřeme na těsto.
Ušleháme šlehačku a přidáme do ní cukr a ztužovače. Tuto směs pak rozetřeme na jahodovou kaši.
Nakonec na zákusek nastrouháme čokoládu. Vložíme do lednice přibližně na 2 hodiny vychladit. Potom teprve dezert krájíme na kostky a zdobíme jahodami.

Fotka uživatele Veruška Veronika Holubová.

Jednoduchá bublanina

13. července 2017 v 15:45 | Veronika Srncová |  Dezerty


Jednoduchá bublanina

13.7.2017


Přírpava: 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1 vanil. curk
  • prášek do pečiva
  • drobenka
Přírpava:

Vše smícháme. Pečeme 180 stupních cca 20 mniut

Fotka uživatele Mája Juráňová Doupovcová.

Ovocná laskomina

13. července 2017 v 15:42 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky


Ovocná laskomina

13.7.2017


Přírpava: 40 mniut

Budeme potřebovat:

  • 250 ml mléka
  • 1 droždí
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 500 g polohrubé mouky
  • 125 ml oleje
  • sůl
  • merunky
  • třešně
  • 1 velký bílý jogurt
  • 1 vanilk. cukr
  • 1 vejce
  • 1/2 vanilk. pudinku
Příprava:

Nejprve si uděláme kvásek - vlažné mléko, troška cukru a rozdrobené droždí. Do mísy dáme mouku, vejce, olej, špetku soli, zbytek cukru a hotový kvásek. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
Půlku těsta dáme na plech s pečicím papírem a rukama ho vymačkáme do tvaru koláče. Poklademe vypeckovanými třešněmi, půlkami meruněk a zalijeme krémem. Ten připravíme našleháním jogurtu spolu s cukrem, vejcem a pudinkovým práškem. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.

Fotka uživatele Veruška Veronika Holubová.

Marinované špízy- VIDEO

13. července 2017 v 15:36 | Veronika Srncová |  Grilování

Marinované špízy- VIDEO

13.7.2017

VIdeo zde:



Domácí meruňkový jogurt

13. července 2017 v 15:33 | Veronika Srncová |  Jogurty, džemy


Domácí meruňkový jogurt

13.7.2017

Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 bílé jogurty
  • 200 g sušených meruňěk
  • 4 lžíce medu
  • 4 meruňky
Přírpava:

1 Sušené meruňky nakrájíme na kousky a dáme je odmočit do trochy vody. Meruňky takto necháme ve vodě nejlépe přes noc.
2 Odmočené meruňky rozmixujeme za pomoci tyčového mixéru. Přidáme všechny bílé jogurty a zamícháme. Přidáme med a opět zamícháme. Jogurt naplníme do čistých skleniček a uzavřeme.
3 Podáváme s čerstvými meruňkami.

Fotka uživatele Veruška Veronika Holubová.

4 vitamínové bomby- VIDEO

13. července 2017 v 15:30 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy

4 vitamínové bomby- VIDEO

13.7.2017

VIdeo zde:



Rebarborový koláč

13. července 2017 v 15:29 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky



Rebarborový koláč

13.7.2017


Přírpava: 30-40 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 kg rebarbory
  • 150 g cukru
  • 6 lžiček kukuřičného škrobu
  • 1 lžička zázvoru mletého
Drobenka:

  • 140 g třtinového cukru
  • 140 g cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl
  • 450 g hladké mouky
  • 230 g másla
Těsto:

  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 160 g zakysané smetany
  • 4 lžičky vanilk. extraktu
  • 260 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • sůl
  • 180 g másla
Přírpava:

1 Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C, vymažu plech velký 30 x 40 cm a vyložím ho pečicím papírem. Rebarboru nakrájenou na jedno- až dvoucentimetrové kousky proházím v misce s cukrem, škrobem a zázvorem a dám stranou.
2 Do velké mísy nasypu oba cukry, skořici, zázvor a sůl. Přidám mouku a máslo nakrájené na kousky. Prsty spojím směs tak, aby se dělaly hrudky, které nemusí být stejně velké.
3 Metlou či šlehačem promíchám vejce, žloutky, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. V jiné míse nebo v robotu smíchám mouku, cukr, sodu a prášek do pečiva, sůl, přidám máslo a lžíci směsi zakysané smetany s vejci. Zpracuju ve vlhké těsto a postupně, po dvou dávkách, přidávám zbylou směs ze zakysané smetany a vajec.
4 Čtvrtinu těsta si dám stranou, ostatní rozetřu na plech. Pokladu rebarborou a na ni lžící poházím zbylé těsto. Navrch rovnoměrně nasypu drobenku a peču 45-50 minut. Ke konci vpíchnu do koláče párát­ko. Když se na něm nedrží těsto, je koláč hotový

5 triků na supr handříky- VIDEO

13. července 2017 v 15:23 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Prádlo, Oblečení

5 triků na supr handříky- VIDEO

13.7.2017

Video zde.


Zmrzlé ovocné kostky na koktejly- VIDEO

13. července 2017 v 15:21 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy

Zmrzlé ovocné kostky na koktejly- VIDEO

13.7.2017

VIdeo zde:


Koláč z olomouckých tvarůžků

13. července 2017 v 15:20 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Koláč z olomouckých tvarůžků

13.7.2017



Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 250 g polohrubé mouk
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • anglická slanina
  • cibule
  • pizza koření

Příprava:

Vše smícháe a dáme do formy na koláč. Navrh dáme olomoucké tvarůžky, anglickou slaninu, cibuli a pizza koření.
Pečeme 180 atupních cca 30 minut

Fotka uživatele Helena Vítková.

14. díl Spravedlivý Oheň ( The Fair Folk)

12. července 2017 v 14:25 | Veronika Srncová |  2. řada Lovci Stínů ( Shadowhunters)


14. díl Spravedlivý Oheň ( The Fair Folk)

12.7.2017

Seriál zde online:







13. díl Ta Démoní Krev (Those of Demon Blood )

12. července 2017 v 14:20 | Veronika Srncová |  2. řada Lovci Stínů ( Shadowhunters)


13. díl Ta Démoní Krev (Those of Demon Blood )

12.7.2017

Seriál zde online:







3. Úzká Cesta ( Driftwood Lane)

12. července 2017 v 14:14 | Veronika Srncová |  1. řada Gypsy ( Gypsy)


3. Úzká Cesta ( Driftwood Lane)

12.7.2017

Seriál zde online:









2. díl Morgan Stop ( Morgan Stop)

12. července 2017 v 14:03 | Veronika Srncová |  1. řada Gypsy ( Gypsy)


2. díl Morgan Stop ( Morgan Stop)

12.7.2017

Seriál zde online:








Jahodová zmrzlina

10. července 2017 v 13:54 | Veronika Srncová |  Zmrzliny


Jahodová zmrzlina

10.7.2017

Přírpava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 300 g jahod
  • 130 g cukru
  • 1 lžíce citro. šťávy
  • 150 ml smetany
  • 50 ml mléka
Příprava:

Jahody rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Pokud máme výrobník zmrzliny, vše nalijeme do výrobníku a zamrazíme. Můžeme zamrazit i v mrazáku.


Cuketová pomazánka- zásoba na zimu

10. července 2017 v 13:52 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Cuketová pomazánka- zásoba na zimu

10.7.2017


Přírpava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 kg žluté cukety
  • 150 g cibule
  • 100 g kečupu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • cukr
  • česnek
Pířprava:

  1. Cuketu omyjeme a osušíme. Používejte mladou cuketu, která nemá uvnitř velké jadérka, ale pokud už máte starší a uvnitř najdete velké jadérka, vydlabejte je lžící.
  2. Cuketu nakrájíme na malé kostičky, které dáme do hrnce a vaříme, dokud se cuketa nerozvaří. Pokud nemáte mnoho času, můžete cuketu rozemlít na masovém mlýnku.
  3. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Přidáme k rozvařené cuketě, osolíme, přidáme cukr a opepříme podle chuti.
  4. Přidáme olej, kečup a na malém ohni ještě dusíme cca 2-3 hodiny. Občas promícháme, aby se cuketa nepřipálila. Doba dušení záleží od cukety, podle toho, kolik vody pustí, proto vařte cuketu do požadované hustoty pomazánky.
  5. Přidáme ocet a dusíme dalších 10 minut. Pak pomazánku odstavíme, naplníme do sklenic a pořádně uzavřeme.
  6. Otočíme vzhůru nohama, zakryjeme dekou a necháme vychladnout. Skladujeme v tmavé, chladné komoře. Dobrou chuť!
  7. Cuketová pomazánka - zásoby na zimu

Masová směs na bramboráky

10. července 2017 v 13:50 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Masová směs na bramboráky

10.7.2017

Přírpava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • bramboráky
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • vajíčko
  • kuřecí maso
  • olej
  • cibule
  • rajčatový protlak)
  • paprika
  • sůl
  • pepř
Přírpava:

  1. Uděláme bramboráky.
  2. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme protlak a maso, orestujeme, zalijeme vodou a chvíli vaříme.
  3. Poté dáme papriku, zahustíme vodou s hl. moukou a povaříme ještě 10 min. Okořeníme

Pizzová roláda- VIDEO

10. července 2017 v 13:48 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře

Pizzová roláda- VIDEO

10.7.2017

Video zde:


Nakládané rajčata s cibulí ve sladkokyselém nálevu

10. července 2017 v 13:46 | Veronika Srncová |  Nakládání


Nakládané rajčata s cibulí ve sladkokyselém nálevu

10.7.2017


Přírpava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 700 g rajčat
  • 500 ml vody
  • 1 l sklenice
  • 1/2 polévkové lžíce soli
  • 2 cibule
  • 1 lžička octa
  • půlka svazku kopru
  • 1 1/2 lžíce cukru
  • 1 lžička oleje
Příprava:

1) Cibuli nakrájejte na kroužky, rajčata na plátky a listovou zeleninu nasekejte na menší kousky.
2) Ingredience vkládejte střídavě do sterilizovaného sklíčka následovně: cibule, zelený porost a rajčata.
3) Poslední vrstva by měla být zakončena cibulí a následně přidejte slunečnicový olej.
4) Do vroucí vody přidejte sůl, cukr a ocet. Tímto nálevem pak zalijte salát v sklíčku a uzavřete ho kovovým víčkem. Zavřenou skleněnou nádobu přetočte a nechte vychladnout.
5) Pokud chcete, aby si vaši příbuzní nebo přátelé mohli pochutnat na lahodných rajčatech iv zimě, pošlete jim tento skvělý recept.

thumb-6

Letní krémový koláč

10. července 2017 v 13:42 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky


Letní krémový koláč

10.7.2017



Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 220 g hladké mouky
  • sůl
  • 100 g másla
  • 40+60 g cukr moučka
  • 1 + 2 vejce
  • 40 g třtinového cukru
  • 60 g mandlí
  • 150 g malin
  • 150 g ostružin
  • 150 g jahod
  • 200 ml smetany
Pířrpava:

krok1
Mouku promícháme v míse se solí, přidáme máslo nakrájené na kousky, 40 g cukru a vejce. Vše zpracujeme na pevné těsto.
krok2
Směs rozválíme a vyložíme do koláčové formy. Dno propícháme vidličkou, přikryjeme pečicím papírem a posypeme zátěží (suché fazole), aby těsto při pečení nevyběhlo. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně20 minut.
krok3
Z hotového korpusu sundáme papír s fazolemi, posypeme třtinovým cukrem a polovinou sekaných mandlí.
krok4
Poklademe omytým ovocem a přelijeme smetanou rozšlehanou s vejci a 60 g cukru. Koláč vrátíme do trouby a pečeme dalších 35 minut. Necháme vychladnout ve formě na roštu.
Tip :
Chceš-li mít letní koláč ještě lahodnější, opraž předem nasekané mandličky na pánvi s máslem a trochou cukru. Když zkaramelizují, dodají koláči úchvatnou chuť a všem, kdo dezert ochutnají, až nečekaný požitek za pár minut práce navíc.

Fotka uživatele Veruška Veronika Holubová.

Domácí mátová limonáda

10. července 2017 v 13:35 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Domácí mátová limonáda

10.7.2017


Přírpava: 15 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 10 citronů
  • 4 hrtsti máty
  • 90 g třtinového cukru
  • led
Přírpava.

1

Vymačkáme šťávu z citronů.

2

K citronové šťávě přidáme nasekané lístky máty peprné a nakonec cukr.

3

Vše důkladně promícháme a zalijeme vodou. Doplníme ledem a podáváme.

Domácí mátová limonáda

Citronová babeta

10. července 2017 v 13:32 | Veronika Srncová |  Dezerty


Citronová babeta

10.7.2017


Přírpava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 220 g cukru
  • 1 vanilk. cukr
  • 4 vejce
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 2 citrony ( štáva + kůra)
Přírpava:

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem + vanilkovým, přidáme olej a šleháme, až se cukr rozpustí.
  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu, olej, šťávu a kůru z citrónu.
  3. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehané hmoty.
  4. Nalijeme do dortové či jiné formy a pečeme při 175°C cca 45 minut

Vaječná pomazánka s opečenou slaninou

10. července 2017 v 13:30 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Vaječná pomazánka s opečenou slaninou

10.7.2017


Přírpava. 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 3 uvařená vejce
  • 1 cibule
  • 100 g lučiny
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce bílého jogurut
  • sůl
  • pepř
Příprava:

  1. Slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi opečeme dozlatova. Opečenou vyklopíme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk.
  2. Vejce a cibuli nakrájíme na malé kostičky, přidáme připravenou slaninu, lučinu, jogurt a podle chuti sůl a pepř.
    Vše dobře promícháme a necháme chvilku v chladu odležet.
    Nejlépe chutná na čerstvém chlebu.

Kuřecí hranolky- VIDEO

10. července 2017 v 13:26 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso

Kuřecí hranolky- VIDEO

10.7.2017

Video zde:


9. díl 50 Odstínů Červené (Fifty Shades of Red)

10. července 2017 v 9:47 | Veronika Srncová |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


9. díl 50 Odstínů Červené (Fifty Shades of Red)

10.7.2017


Seriál ze online:








1. díl Černá Stodola ( Black Barn)

9. července 2017 v 8:08 | Veronika Srncová |  1. řada Gypsy ( Gypsy)


1. díl Černá Stodola ( Black Barn)

9.7.2017


Seriál zde online: