Červen 2017

7. díl Tajemství ( Secrets)

30. června 2017 v 11:56 | Veronika Srncová |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


7. díl Tajemství ( Secrets)

30.6.2017

Seriál zde online:







14. díl Spravedlivý Lidé (Fair Folk)

30. června 2017 v 11:49 | Veronika Srncová |  2. řada Lovci Stínů ( Shadowhunters)


14. díl Spravedlivý Lidé (Fair Folk)

30.6.2017

Seriál zde online_


Alek má velké plány a chce urovnat vztahy s podsvěťany, zatímco Jace a Clary si vyžádá sama vílí královna








6. díl Nalezený v Překladu ( Found in Translation )

29. června 2017 v 10:23 | Veronika Srncová |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


6. díl Nalezený v Překladu ( Found in Translation )

29.6.2017

Seriál zde online:








Kuřecí Golden Blue- VIDEO

28. června 2017 v 9:29 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí Golden Blue- VIDEO

28.6.2017

Video zde:


Kuřecí maso s pomerančovou ( džusem) zálivkou- VIDEO

28. června 2017 v 9:27 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso

Kuřecí maso s pomerančovou ( džusem) zálivkou- VIDEO

28.6.2017

Video zde:



KUřecí maso s 11 druhy bylinek- VIDEO

28. června 2017 v 9:25 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso

KUřecí maso s 11 druhy bylinek- VIDEO

28.6.2017

VIdeo zde:


Těstovinový salát s mletým masem- VIDEO

28. června 2017 v 9:23 | Veronika Srncová |  Saláty

Těstovinový salát s mletým masem- VIDEO

28.6.2017

Video zde:



Karbanátky z mletého masa , kapusty a sýra

28. června 2017 v 9:21 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla-Mleté maso


Karbanátky z mletého masa , kapusty a sýra

28.6.2017

Přírpava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 300-400 g mletého masa
  • 100 g sýra
  • kapusta menší
  • 100 ml msetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej
Pířprava:

  1. Mleté maso dáme do misky. Kapustu buď nakrájíme, nebo nasekáme na robotu. Sýr nastrouháme a spolu s kapustou přidáme k masu.
  2. Přilijeme 1 dcl smetany, přidáme utřený česnek, sůl a pepř.
  3. Těsto pořádně propracujeme a mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které vkládáme na olejem potřený pečící papír do pekáčku.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 50 minut. Během pečení aspoň jednou karbanátky otočíme. Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a pod.

Zvířátka u ručníků- VIDEO

28. června 2017 v 9:18 | Veronika Srncová |  Nápady na dárky

Zvířátka u ručníků- VIDEO

28.6.2017

Video zde:


Smažené karbanátky s hermelínem uvnitř- VIDEO

28. června 2017 v 9:16 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla-Mleté maso

Smažené karbanátky s hermelínem uvnitř- VIDEO

28.6.2017

Video zde:


5. díl Někdo To Rád Nemá (Some Like It Not)

28. června 2017 v 9:04 | Veronika Srncová |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)

5. díl Někdo To Rád Nemá (Some Like It Not)

28.6.2017


Seriál zde online:




4. díl Přeludy a Shazování (Prelude to a Diss)

27. června 2017 v 10:22 | Veronika Srncová |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


4. díl Přeludy a Shazování (Prelude to a Diss)

27.6.2017

Seriál zde online:








3. díl Ne Není To Snadné ( Not So Easy A)

27. června 2017 v 10:17 | Veronika Srncová |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


3. díl Ne Není To Snadné ( Not So Easy A)

27.6.2017




Seriál zde online:









2. Hvězda Na Rozrthání (A Star Is Torn)

22. června 2017 v 18:33 | Veronika Srncova |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


2. Hvězda Na Rozrthání (A Star Is Torn)

22.6.2017

Seriál zde online:








1. díl Pilot ( Pilot)

22. června 2017 v 18:29 | Veronika Srncova |  1. řada Slavná Láska ( Famous In LOve)


1. díl Pilot ( Pilot)

22.6.2017


Seriál zde online:








Zapékná kuřecí prsa s peřinkou

19. června 2017 v 8:53 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Zapékná kuřecí prsa s peřinkou

19.6.2017


Přírpava: 40 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • 400 g žampionu
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 4 plátky sýra
  • 3 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř
  • koření na kuře
  • oliv. olej
Příprava:

  1. Kuřecí filety si zlehka posypeme solí, pepřem a kořením na kuře - odložíme do chladničky na 10 minut.
  2. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a dáme ji na rozpálený olej. Smažíme 5 minut a následně ji zalijeme horkou vodou (cca 1/2 šálku). Zakryjeme a dusíme do měkka.
  3. Cibuli nakrájíme na měsíčky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme nakrájené houby a podusíme.
  4. Orestované houby stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout a přidáme orestovanou mrkev. Smícháme, přidáme majonézu a spojíme.
  5. Připravíme si formu na pečení. Na dno poklademe kuřecí prsa. Na kuřecí prsa navrstvíme nádivku. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut. Těsně před koncem na nádivku položíme plátek sýra a necháme ho rozpustit.
  6. Podáváme s rýží nebo bramborami. Dobrou chu
Zapékaná kuřecí prsa s peřinkou

Klobásky s cibulovou omáčkou

19. června 2017 v 8:51 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Klobásky s cibulovou omáčkou

19.6.2017


Příprava: 30 mniut
Porce: cca 4

Budeme potřebovat:

  • 300 g vinné nebo jiné klobásky
  • 4 cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužkly česneku
  • 6 lžic ostrého kečupu
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • rozmaryn pepř
  • 6 lžic másla
Příprava:

Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme ji zesklovatět na másle. Přisypeme cukr a necháme asi 10 min karamelizovat. Poté přidáme nasekaný česnek, rozmarýn, kečup, sójovou omáčku a pepř. Prohřejeme.
Na druhé pánvi opečeme klobásky, přidáme je ke směsi, pořádně je směsí obalíme a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo s pečivem.


Opečená bagetka na grilu s ricottou

19. června 2017 v 8:47 | Veronika Srncová |  Grilování


Opečená bagetka na grilu s ricottou

19.6.2017


Příprava: 15 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 4 maké bagetky
  • 300 g ricotta sýr
  • 200 g cherry rajčat
  • hrt oliv
  • 1 stroužek česneku
  • bazalka
  • olej
Přírpava:

1

Bagety nakrájíme svisle na plátky. V misce smícháme olivový olej se stroužkem česneku a pokapeme jím všechny plátky bagety.

2

Čerstvou bazalku nakrájíme na drobno a vhodíme ji do menší misky. Přidáme ricottu a zamícháme.

3

Rajčata rozkrojíme na půlku a společně s bagetou je grilujeme. Pozor na bagety, jsou velmi rychle hotové.

4

Černé olivy nakrájíme na kolečka. Hotové bagety potřeme ricottou, poklademe na ně grilovaná rajčátka a nakonec olivy.
Opečená bagetka na grilu s ricottou

Tvarohová pomazánka s karamelizovanou cibulkou

19. června 2017 v 8:45 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Tvarohová pomazánka s karamelizovanou cibulkou

19.6.2017


Příprava: 25 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • oliv. olej
  • 50 g másla
  • 1 lžíce cukru
Příprava:

1

Tvaroh prošleháme s kysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej s máslem. Na něm orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Nakonec vmícháme cukr a ohříváme ještě pět minut.

3

Pomazánku nandáme do misky a vrch posypeme zkaramelizovanou cibulkou.
Tvarohová pomazánka s karamelizovanou cibulkou

Brazilská ledová káva

19. června 2017 v 8:40 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Brazilská ledová káva




Příprava: 5 minut
Porce: 2 sklenice

Budeme potřebovat:

  • 250 ml vychlazené káy
  • 1 lžíce konaku
  • 125 ml smetany
  • 2 lžíce medu
  • 3 kostky ledu
Pířprava:

1. Led, studenou kávu, koňak, med a smetanu krátce rozmixujeme
2. Nalijeme do sklenic a ihned podáváme.
Doporučení:
Můžeme zdobit šlehačkou.
Poznámka:
Místo koňaku lze použít i brandy.


Tvarohové řezy velmi šťavnaté

19. června 2017 v 8:37 | Veronika Srncová |  Dezerty


Tvarohové řezy velmi šťavnaté

19.6.2017



Přírpava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 400 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 4 žloutky
  • 150 g Hery nebo másla
  • 2 lžíce zaklysané smetany
Náplň:

  • 3 tvarohy
  • 4 bílky
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • 100 g rozinek
  • 2 vanilk. cukry
  • 200 g cukru
  • citro. kůra
Pířrpava:

  1. Nejdříve si uděláme náplň: utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky.
  2. Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj krupicový cukr a opatrně vmícháme do tvarohu.
  3. Pak si zaděláme kynuté těsto.
  4. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, zalejeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru.
  5. Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo, zakysanku a vpracujeme tužší těsto. Nenecháme kynout.
  6. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečící papír podle velikosti plechu (40x33cm).
  7. Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme tvarohovou náplň po celé ploše.
  8. Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice.
  9. Odleželý propícháme vidličkou aby mohla unikat pára a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
  10. Teplotu ihned snížíme na 175 °C pečeme 25 minut, až povrch zrůžoví. Zchladlý moučník pocukrujeme.

Poznámka

Když jsem pekla, ze zvyku jsem přidala máslo rozpuštěné. Těsto pak bylo řidší, ale velmi dobře se s ním pracovalo. Protože kynulo před očima, nechala jsem ho v lednici jen hodinu. Když jsem pekla podruhé, dodržovala jsem správný postup a máslo nastrouhala. V konečném výsledku jsem žádný rozdíl nepoznala. V obou případech se s těstem velmi dobře pracovalo, bylo pružné a jemné. Vždy, když je třeba na koláč položit vrchní placku, tak to vyžaduje trochu šikovnosti. Ale s tímhle těstem, které jde natáhnout jakkoliv, aniž by se protrhlo, to svede i naprostý začátečník.
Velmi mě překvapilo, že nikde nic nevytékalo, dobře to drželo tvar a proto si myslím, že by tato náplň byla vhodná na koláče.
Přestože moučníku je opravdu hodně, vyplatí se jej dělat z celé dávky. Druhý den byl snad ještě lepší a myslím si, že by se mohl i zamrazit - pokud by bylo co.


11. díl Mea Maxima Culpa ( Mea Maxima Culpa)

18. června 2017 v 18:36 | Veronika Srncova |  2. řada Lovci Stínů ( Shadowhunters)


11. díl Mea Maxima Culpa ( Mea Maxima Culpa)

18.6.2017

Seriál zde online:



Lovci stínů i Podsvěťané se snaží vzpamatovat po Valentýnově útoku na Institut. Podsvěťané zůstali v malém počtu a různé smečky a klany debatují o tom, co mají udělat k přežití. S Valentýnem v zajetí je Institut v pohotovosti, ale je to Jace, který nese největší břímě díky své roli v aktivaci meče a tajemství, které tají před Clary. Jace a lovci ale nemají moc času na zármutek, když se po Manhattanu pohybuje vyšší démon. Mezitím Izzy má potíže na své cestě za uzdravením, když pozná záhadného Sebastiana. A Simon se snaží zvyknout, že je světlomilec.4



Čedarové kousky- VIDEO

15. června 2017 v 8:54 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso

Čedarové kousky- VIDEO

15.6.2017



Video zde:


Chlebová česnečka

15. června 2017 v 8:53 | Veronika Srncová |  Polévky


Chlebová česnečka

15.6.2017



Pířrpava: 40 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 4-5 stroužků česneku
  • 4 plátky chleba
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • petržel
Přírpava:

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci s rozehřátým sádlem ji osmažíme dozlatova.
  2. krok2
    Plátky chleba nakrájíme na kousíčky a přidáme k cibulce. Po všech stranách osmažíme a přidáme utřený česnek. Poté vše zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud chléb nezměkne. Potom ponorným mixérem všechno umixujeme na hladkou kaši. Polévku ochutíme solí a pepřem.
  3. krok3
    Přidáme nasekanou petrželku a obě vejce, která necháme přibližně 3 minuty bez míchání vařit.
  4. krok4
    Na závěr promícháme a ještě asi 5 minut dovaříme. Na talíři posypeme čer-stvou kadeřavou petrželkou.
    TIP: Česnečku podávej s chlebovými křupínky. Připravíš si je tak, že na kostičky nakrájený starší chléb osmažíš na oleji a pak posypeš tymiánem nebo drcenou majoránkou
    Chlebová česnečka

Fazolový guláš

15. června 2017 v 8:49 | Veronika Srncová |  Omáčky


Fazolový guláš

15.6.2017



Příprava: 50 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 cibule
  • olej
  • 2 špekáčky
  • 2 klobásy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička papriky mleté
  • 1 konzerva fazole bílé
  • 1 konzerva fazole červené
  • 1 lžíce instatní jíčky tmavé
  • 1 konzerva fazole zelené
  • 2 lžíce kečupu
  • pepř
  • sůl
Příprava:

Cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme.
Klobásy nakrájíme na kolečka, špekáčky na kostičky, vše přidáme na cibulku, vložíme pokrájený česnek a paprikové koření a orestujeme.
Do pánve přidáme všechny fazole a promícháme. Zalijeme vodou, aby směs plavala, a pod pokličkou necháme chvilku podusit.
Před koncem směs zahustíme jíškou, přidáme k dochucení kečup, sůl a pepř.
Na závěr vše necháme chvilku probublat a můžeme servírovat. Podáváme s čer-stvým chlebem.
TIP: Pokud máš na zahrádce čerstvé fazolky, můžeš je použít místo konzervovaných, ale dusí se o něco déle.

Fotka uživatele Veruška Veronika Holubová.

Pomazánka od babičky

15. června 2017 v 8:46 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Pomazánka od babičky

15.6.2017



Příprava: 25 minut

Budeme potřebovat:

  • 1/2 hlávkového zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 2-3 mrkve
  • omáčka tatarská
  • podravka
  • veka
Příprava:

Zelí a mrkev nastrouháme. Přidáme prolisované stroužky česneku' tatarskou omáčku podle chuti a okořeníme Podravkou.
Zamícháme a dáme chvíli odležet do lednice. Pak natíráme na krajíčky veky nebo chleba.
TIP: Takto připravené chuťovky chutnají zejména při posezení k vínu. Pro větší rozmanitost můžeme ozdobit rajčetem nebo okurkou.

Fotka uživatele Veruška Veronika Holubová.

Olské oko trochu jinak- VIDEO

15. června 2017 v 8:43 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře

Olské oko trochu jinak- VIDEO

15.6.2017


Video zde:


Krupicovopudinkový dort

12. června 2017 v 8:50 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Krupicovopudinkový dort

12.6.2017



Přírpava: 60 minut

Budeme potřebovat.

  • 2 lžíáce másla
  • 2 balíčky Bebe sušenek
  • 1 l mléka
  • 5 lžix dětské krupičky
  • 200 g cukru
  • 1 pudinko vanilkový
  • 1 lžíce másla
  • jahodyy
  • dortové želé
Příprava:

  1. Sušenky rozdrtíme v robotu a smísíme se změklým máslem. Na podnos dáme kruh od dortové formy a nadrcenou směs rozmístíme na dno, pevně upěchujeme (jako na cheesecake).
  2. Mléko smícháme s cukrem, krupičkou a pudinkem, svaříme na hustou kaši, nakonec vmícháme lžíci másla. Promíchanou směs nalijeme do dortové formy a uhladíme. Necháme vychladnout.
  3. Želatinu smícháme s 1/2l horké vody, není třeba již doslazovat, necháme vychladnout a nalijeme na dort. Pod želatinu můžeme dát již kousky jahod. Tato želatina tuhne až v lednici, nikoli při pokojové teplotě, takže je třeba mít dort pevně utěsněný, aby neprotekla okolo. Klasické želatiny želírují již při chladnutí, tuto jsem nechala smíchanou přes noc na lince a ráno byla stále tekutá, ztuhla až po 2 h. v lednici. Pokud použijete želatinu jinou, tomuto se vyhnete.
  4. Nakonec kruh odstraníme a dort ozdobíme kousky jahod, možno i šlehačkou...dle vlastní chuti a fantazie.

Květákový koláč se sýrem

12. června 2017 v 8:46 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky


Květákový koláč se sýrem

12.6.2017


Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 350 g kvetáku
  • 150 g Čedaru
  • 1 cibule
  • 8-10 sušených rajčat
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 50 ml oleje + olej na cibuli
  • bylinky
  • sůl
  • pepř
Pířprava:

  1. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Květák rozebereme na růžičky a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Obojí necháme vychladnout.
  2. Do misky dáme květák nakrájený na malé kousky, rajčata nakrájená nadrobno, vychladlou cibulku, nakrájené bylinky, najemno nastrouhaný sýr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme olej, osolíme a opepříme. Vejce rozklepneme - žloutky přidáme ke směsi a z bílků ušleháme tuhý sníh. Směs promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  3. Vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme na 190°C přibližně 30 - 35 minut.

Zdravý mražený jogurt/ zmrzlina ze 4 surovin

12. června 2017 v 8:43 | Veronika Srncová |  Zmrzliny


Zdravý mražený jogurt/ zmrzlina ze 4 surovin

12.6.2017



Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 hrnky jahod
  • 3 lžíce medu newbo javor. sirupu
  • 1/2 bílého jogurut
  • 1 lžíce citronové stávy
Přírpava:

  1. Čerstvé jahody si dáme zamrazit.
  2. Všechny suroviny, včetně zmrazených jahod dáme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud nedostaneme krémovou hmotu. Servírujeme ihned nebo odložíme do mrazničky. Dobrou chuť!
Zdravý mražený jahodový jogurt/zmrzlina, připraveno za 5 minut ze 4 surovin

Kuřecí prsíčka s omáčkou

12. června 2017 v 8:38 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí prsíčka s omáčkou

12.6.2017



Přírpava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • hladká mouka
  • červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • 200 ml smetany
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml vávaru
  • 2 lžičky hořčice plnotučné
  • 2 cibule
  • 2 lžičk wolchestru
Příprava:

  1. Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce smíchané s mletou červenou paprikou.
  2. Na másle zprudka opečeme (já dávám přepuštěné máslo anebo k máslu přidám trochu olivového oleje, aby se tak nepřepalovalo). Opečené plátky masa dáme do zapékací mísy, na každý dáme malý kousek másla, přikryjeme alobalem a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
  3. Do výpeku (pokud se přepálil, rozpustíme kousek másla) přidáme hořčici, smetanu, jemně poprášíme hladkou moukou, rozředíme vývarem a přidáme worcesterskou omáčku.
  4. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme dozlatova. Kuřecí plátky přelijeme omáčkou, přidáme opečenou cibulku a podáváme s opékanými bramborami

Lahodný sen s vanilko-kokosovým krémem posypaný Fidorkou

12. června 2017 v 8:35 | Veronika Srncová |  Dezerty


Lahodný sen s vanilko-kokosovým krémem posypaný Fidorkou

12.6.2017



Příprava: 45 minut

Budeme ptořebovat:

  • 3 vejce
  • 200 g cukru
  • dle hustoty polohrubá mouka
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 ml oleje
  • 150 ml oleje
  • 1 kypřící prášek
Náplˇˇn:
  • 500 g tvarohu
  • 1 vanilk pudink
  • 300 ml mléka
  • cukr
  • kokos
  • 2 sušenky Fidorka
Přírpava:


  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku (podle hustoty), kakao, olej, mléko, prášek do pečiva, vytvoříme středně husté těsto a vlijeme ho na plech a pečeme na 180 stupňu na 30 minut.
  2. Mezi tím si připravíme krém, uvaříme si pudink a necháme ho vychladnout... mezi tím si vyšleháme cukr s tvarohem.. když máme pudink vychladlý, tak ho vmícháme do tvarohu a mixérem vyšleháme a dáme ho na 30 minut do mrazáku stuhnout.
  3. Když máme vychladlý a stuhlý krém tak do něho přidáme kokos, pořádně promícháme a pak ho natřeme na moučník ... na krém přídáme strouhanou sušenku jako to vidíte u mě a nebo můžete místo toho dát ovoce zalijeme to celé želatinou a necháme ještě stuhnout v chladničce. Obě varianty jsou super, ale zkuste první radši tú, co máte tady na fotce :)
Lahodný sen s vanilko-kokosovým krémem sypaný sušenkou FIDORKA

Pomerančová bobávka- VIDEO

9. června 2017 v 13:24 | Veronika Srncová |  Bábovky,buchty

Pomerančová bobávka- VIDEO

9.6.2017


Video zde:


Nepečený dort z kondezovaného mléka NEPEČENÝ

9. června 2017 v 13:17 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Nepečený dort z kondezovaného mléka NEPEČENÝ

9.6.2017


Příprava: 35 minut

Budeme potřebovat:

Korpus:
  • 200 g máslových sušenek
  • 50 g máslo
Krém:

  • 3 žloutky
  • 400 g kondezovaného mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce mléka
  • sůl
  • 200 g jahod
  • 1 smetana
  • kokos
Příprava:

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem.
  2. Sušenkovou hmotou vyložíme formu a vytvoříme mírné okraje. Dáme ztuhnout do lednice.
  3. Do hrnce s nepřilnavým dnem vlijeme kondenzované mléko, žloutky a cukr. V mléce rozmícháme škrob a přilijeme do hrnce. Pomalu přivedeme k varu a stále mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme špetku soli a máslo.
  4. Ještě teplé nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice.
  5. Pokrájené jahody rozprostřeme na krém a potřeme ušlehanou šlehačkou. Posypeme kokosem a opět dáme ztuhnout do lednice.
Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou

Dvoubarevná bábovka na plech

9. června 2017 v 13:11 | Veronika Srncová |  Dezerty


Dvoubarevná bábovka na plech

9.6.2017



Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 1 šlehačka
  • 1 vanilka.cukr
  • 250 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 g jahod
Příprava:

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravíme si plech o velikosti 30 x 25 cm, dno pořádně vymažeme olejem a vysypeme moukou.
  2. Jahody nakrájíme na malé kousky.
  3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. V druhé misce vyšleháme vajíčka s cukrem a vanilkou do pěny, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli a jemně vařečkou promícháme. Nakonec zlehka přimícháme vyšlehanou šlehačku.
  4. Polovinu těsta obarvíme kakaem a můžeme vrstvit. Na dno nalijeme tmavé těsto, poklademe nakrájené jahody a na vrch nalijeme světlé těsto. Pečeme do zlata - zkoušíme špejlí, zda je těsto upečené (30 - 45 minut).
  5. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
Dvoubarevná šlehačková bábovka na plechu

Califorňcké grilované kuřecí prsíčka- VIDEO

9. června 2017 v 13:06 | Veronika Srncová |  Grilování

Califorňcké grilované kuřecí prsíčka- VIDEO


Video zde :


Marshmallow cheescake NEPEČENÝ- VIDEO

9. června 2017 v 13:02 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky

Marshmallow cheescake NEPEČENÝ- VIDEO

9.6.2017


Video zde:


Limetkové nanuky- VIDEO

9. června 2017 v 13:00 | Veronika Srncová |  Zmrzliny

Limetkové nanuky- VIDEO

9.6.2017


VIdeo zde:


Sladcí motýlci z listového těsta- VIDEO

9. června 2017 v 12:58 | Veronika Srncová |  Pohoštění

Sladcí motýlci z listového těsta- VIDEO

9.6.2017


Video zde:


Slaný dort- VIDEO

9. června 2017 v 12:56 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky

Slaný dort- VIDEO

9.6.2017

Video zde:


Rychlý smetanový dortík

8. června 2017 v 8:58 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Rychlý smetanový dortík

8.6.2017



Příprava: 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 balení dětských piškotů
  • 1 smetana
  • ¨1 mandarinkový kompot
  • 1 ztužovač smetany
  • 1 studený pudinko Olé dr. Oetker vanilkový
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička skořice
  • 2 zakysané smetany
  • trocha pomerančového džusu
  • kakao na posypání
Příprava:

  1. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií.
  2. Do misky dáme pudinkový prášek, šlehačku, ztužovač, mandarinkový kompot a metličkou důkladně promícháme až směs zhoustne.
  3. V jiné misce promícháme kysané smetany s cukrem a skořicovým cukrem a obě směsi spojíme.
  4. Piškoty poklademe na dno formy, pokapeme džusem a dáme vrstvu smetanového krému, postup opakujeme, končíme piškoty na povrchu a posypeme je kakaovým práškem. Dáme vychladit.

Poznámka

Púvodně to měl být jen klasický Hrk-hrk na piškoty, ale zdálo se mi toho nějak málo a tak jsem přidala ty zakysanky a bylo vyřešeno. Podobných receptů je tu několik, ale stejný jsem nenašla. Pokud jsem přehlídla receptík smáznu, no problem.


Hermelínová pomazánka s jablkemm

8. června 2017 v 8:54 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Hermelínová pomazánka s jablkemm

8.6.2017


Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 125 g hermelínu
  • 2 vejce
  • 1 cibulka jarní
  • 1 lžička hořčice
  • 1 jablko
  • 2-3 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř

Příprava:

  1. Hermelín dáme na chvilku do mrazáku. Jablko oloupeme a nastrouháme na větší nudličky, pokud je hodně šťavnaté, tak šťávu slijeme.
  2. Stejně nastrouháme i vychlazený sýr a vejce.
  3. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, hořčici, majonézu, sůl a pepř. Vše společně promícháme.

Trash nudličky kuřecí- VIDEO

6. června 2017 v 13:36 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso

Trash nudličky kuřecí- VIDEO

6.6.2017

Video zde?


Květákové karbnátky- VIDEO

6. června 2017 v 13:30 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla

Květákové karbnátky- VIDEO

6.6.2017



Video zde:


Vepřové plátky na paprice

6. června 2017 v 13:23 | Veronika Srncová |  Omáčky


Vepřové plátky na paprice


6.6.2017

Příprava: 50-60 minut7

Budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • olej dle potřeby
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • špetka chilli
  • 1,5 l vývaru
  • 2,5 lžíce mleté papriky
  • 2 smetany na vaření
  • 6 plátků vepřové kotlety
Pířprava:

Plátky vepřového masa opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na rozpálené pánvi maso krátce osmahneme z obou stran, aby se pěkně zatáhlo. Ve větším hrnci zpěníme nasekanou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přihodíme naše vepřové plátky, zalijeme trochou vývaru, zaprášíme paprikou a za občasného promíchání a podlévání vývarem necháme dusit.
Když maso změkne, vlijeme zbytek vývaru, přidáme kečup, smetanu a zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Necháme ještě chvíli povařit, případně dokořeníme a dosolíme podle chuti.
Vepřové plátky na paprice můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.

Fotografie receptu: Vepřové plátky na paprice

Kuřecí špízy - VIDEO

6. června 2017 v 13:19 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí špízy - VIDEO

6.6.2017

Vidoe zde :


Bramborové placky- VAŘÍME s VENDY

6. června 2017 v 13:17 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Bramborové placky- VAŘÍME s VENDY

6.6.2017



Příprava: 50 minut

Budeme potřebovat:

  • 600-800 g uvařených brambor
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g hrubé mouky
  • sádlo / olej
Zálivka:

  • býlí jogurt / zakysaná smetana
  • česnek
Pířprava.

Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Poté uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, aby zůstalo žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme šišku a nožem z ní odkrajujeme plátky, upravíme z nich placky a smažíme na sádle nebo na oleji. Placky můžeme připravit i na sladko, např. s povidly.


Kokosový dezert z 5 ingrediencí- VIDEO

5. června 2017 v 8:54 | Veronika Srncová |  Dezerty


Kokosový dezert z 5 ingrediencí- VIDEO

5.6.2017


Video zde:


Maso dvou barev ve smetanové omáčce

5. června 2017 v 8:53 | Veronika Srncová |  Omáčky


Maso dvou barev ve smetanové omáčce

5.6.2017



Přípraava: 35 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 250g vepřového masa
  • 250 g kuřecího masa
  • 100 g žampionů
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany
  • voda nebo vývar
  • pepř cely
  • grilovací koření
  • sůl
  • ( cukr)
Pířprava:.

1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme chvíli odpočinout
2. Oloupanou, nadrobno nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli zprudka orestujeme na malém množství dobře rozpáleného oleje na pánvi, přidáme naložené maso, za stálého míchání opečeme dozlatova
3. Opečené maso mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme na plátky pokrájené žampióny, zelený pepř, kečup, smetanu, zamícháme a na mírném zdroji tepla necháme chvíli povařit, občas směs zamícháme
4. Nakonec ochutnáme, případně omáčku dosolíme, dosladíme a můžeme servírovat, například s rýží nebo opečeným bramborem.
Doporučení:
Kuličky nakládaného zeleného pepře nevyndávejte z pokrmu, ten se jí, krásně křupne a dodá jídlu pikantní chuť.


Kuřecí karbanátky se sýrem

5. června 2017 v 8:50 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí karbanátky se sýrem

5.6.2017



Příprava: 40 minut

POrce: 4

Budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g jogurtu
  • 1 cibule
  • 200 g sýra
  • bylinky
  • 2-3 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • sůl
  • pepř
  • olej
Přprava:

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na stejně nakrájíme i tvrdý sýr a přidáme k masu.
  2. Přidáme i nadrobno nakrájenou cibuli, vše osolíme a opepříme a promícháme.
  3. Na závěr přidáme bílý jogurt, přidáme nasekané bylinky podle chuti (jarní cibulku, kopr, oregano, ...).
  4. Připravenou směs na karbanátky zahustíme škrobem a můžeme smažit. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Kuřecí jogurtové karbanátky se sýrem