Prosinec 2016

Oreo lanýže

31. prosince 2016 v 9:43 | Veronika Srncová |  Dezerty



Oreo lanýže

31.12.2016


Kusů: 12
Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 sušenky Oreo
  • 230 g smetanového sýra
  • 350 g bílé čokolády
Příprava:

1) Oreo lanýže jsou výborné nepečené cukroví, které připravíte během několika minut. Chuť sušenek ve spojení se smetanovým sýrem a bílou čokoládou je vynikající.

2) Do igelitového sáčku nasypeme sušenky Oreo, uzavřeme ho a válečkem je rozdrtíme na jemné drobky. Trochu z nich si odsypeme stranou a zbytek důkladně smícháme ve velké míse se smetanovým sýrem.

3) Z těsta vytvoříme malé koule, položíme je na tác a dáme na 30 minut ztuhnout do mrazáku. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a jakmile jsou koule dostatečně ztuhlé, rozpuštěnou čokoládou je polijeme tak, aby byly celé pokryté.

4) Nyní povrch každé z nich ozdobíme zbylými drobky ze sušenek a dáme ztuhnout do mrazáku na 15 minut.

Recept Oreo lanýže

Párty nivové kuličky

31. prosince 2016 v 9:40 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Párty nivové kuličky

31.12.2016


Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 500 g mletého masa
  • 100 g nivy
  • 1 a 1/2 plátku toastového chleba celozrného
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • mletá paprika
  • sterilovaná paparika
  • kyselé okurky
Příprava:

1) Troubu předehřejeme na 180 stupňu. Toastový chléb namočíme ve vodě, vymačkáme a spolu s mletým masem, kořením a vejcem promícháme. Přidáme rozdrobenou nebo nahrubo nastrouhanou nivu a podle potřeby hmotu osolíme.
2) Vytvarujeme pevné kuličky, které rozložíme na plech a v troubě 15-20 minut pečeme dokřupava.
Okurky nakrájíme na plátky, menší můžeme jenom rozpůlit, rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Okurky a rajčata napícháme na párátka nebo špejle, které pak zapícháme do masových kuliček.
Podáváme teplé nebo studené s nějakým dobrým dipem.

Hradecká pomazánka

31. prosince 2016 v 9:37 | Veronika Srncová |  Pomazánky



Hradecká pomazánka

31.12.2016


Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 vanička tvarohu
  • 1/2 pomazánkového másla
  • pár lžic majonézy
  • 1 cibule najemno
  • 1 lžíce hořčice
  • okurka kyselá
  • šunka
  • pepř
  • sůl
Příprav:

  1. 1) Vše promícháme a máme hotovo.

Kuřecí nugetky- VIDEO

31. prosince 2016 v 9:33 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso

Kuřecí nugetky- VIDEO

31.12.2016


Video zde:


Bramborové kuličky- VIDEO

31. prosince 2016 v 9:31 | Veronika Srncová |  Přílohy

Bramborové kuličky- VIDEO

31.12.2016


Video zde:


Párty roláda na Silvestra - VIDEO

31. prosince 2016 v 9:28 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Párty roláda na Silvestra - VIDEO

31.12.2016

Video zde:


Matky Na Tahu ( Mom´s Bad) ( 2016)

31. prosince 2016 v 9:13 | Veronika Srncová |  Filmíky


Matky Na Tahu ( Mom´s Bad) ( 2016)

31.12.2016


Žánr: komedie
ROk: 2016
Délka: 100 minut
Vznik: USA

Film ke stažení zde:


Film vypráví příběh mimořádně úspěšné matky prožívající zdánlivě dokonalý život, ale ve skutečnosti je díky neustálému stresu na pokraji zhroucení.








Snadné rajčatovo-mozzarelové lupínky

28. prosince 2016 v 20:09 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Snadné rajčatovo-mozzarelové lupínky

28.12.2016


Příprava: 35 minut

Budeme ptořebovat:

  • 1 listové těsto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • parmazán nebo eidam
  • mozzarella
  • rajčata
  • bazalka
Příprava:

1) Předehřejte troubu na 220°C. Vyválejte listové těsto. Vykrajujte s těsta kolečka. (Měla by být o trochu větší než průměr rajčete.)

2) Kolečka přendejte na plech s pečícím papírem. Před použitím můžete uložit do chladu.
3) V pánvi nahřejte 3 lžíce olivového oleje. Na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Po 10-ti minutách přidejte sůl, pepř a tymián. Pokud máte, přidejte trochu kuřecího vývaru a nechte zredukovat, dokud nezbude téměř žádná tekutina.

4) Na každé kolečko nasypte trochu strouhaného parmazánu, lžíci cibulové směsi, tenký plátek rajčete, trošku nasekané bazalky a kousek mozzarelly.

5) Pečte 15-20 minut nebo dokud těsto nezezlátne.

mini-tomato-tarts-step-5


Pikantní kuřecí směs na topinku

28. prosince 2016 v 20:03 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Pikantní kuřecí směs na topinku

28.12.2016



Přírpaava. 30 minut
Porce: 2

Budeme potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 rajče
  • kečup
  • parpika
  • chilli omáčka
  • sojová omáčka
  • pálivá paprika
  • sůl
  • pepř
  • provrnslánské koření
  • olej
  • sýr tvrdý
  • česnek
Příprava:

  1. 1) Kuřecí prsa opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Poté si nakrájíme i rajče. Nakrájené maso vložíme do misky, zakápneme olejem, přidáme sůl, mletý pepř, sušený česnek, provensálské koření a promícháme.
  2. 2) Směs vložíme do rozehřáté pánve s olejem a orestujeme. Při restování zasypeme mletou červenou paprikou, přidáme lžičku cikánského kečupu, 2 lžíce sladkého kečupu, chilli a zastříkneme sojovou omáčkou.
  3. 3) Vše promícháme a vložíme nakrájené rajčata a zeleninové lečo. Dle potřeby podlijeme vodou. Směs dusíme cca 20-25 min tak, aby maso bylo měkké.
  4. 4)Jak bude směs hotová, osmažíme si 4 topinky, potřeme je česnekem a vložíme na ně masovou směs, kterou následně posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.

DOmácí chipsy s bylinkami

28. prosince 2016 v 20:00 | Veronika Srncová |  Pohoštění


DOmácí chipsy s bylinkami

28.12.2016



Příprava: 35 minut
Porce: 2

Budeme potřebovat:

  • 3 brambory, oloupané
  • sůl
  • pepř
  • bylinky
  • česnek
  • 1-2 lžíce oleje
Přípraav:

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Brambory nakrájejte na velmi tenké plátky, přibližně 3 mm.
  3. Přiveďte k varu hrnec s vodou a vsypte do něj bramborové plátky. Nechte vařit 3 až 5 minut, poté slijte a brambory smíchejte s olejem, solí, pepřem a bylinkami dle chuti.
  4. Jednotlivé plátky vyskládejte na připravený plech a pečte je přibližně 15 minut nebo dozlatova.
  5. Hotové chipsy přendejte na mřížku k vychladnutí. Stačí pár minut, aby nebyly horké a můžete podávat.
1119761274img_8187copy2

Párty twister

28. prosince 2016 v 19:57 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Párty twister

28.12.2016


Přírpava: 35 minut

Budeme potřeovat:


  • kynuté těsto nebo listové těsto
  • šunka nebo slanina
  • tvrdý sýr
  • vejce
  • semínka
Příprava:

  1. 1) Připravila jsem klasické kynuté těsto, které používám i při pečení vynikajících slaninovosýrových housek. Recept najdete zde: Slaninovosýrové houstičky.
  2. 2) Kynuté těsto rozválíme na pracovní desce na plát silný cca 0,5 cm (pokud se vám nechce připravovat klasické kynuté těsto, můžete koupit i listové těsto. Dělala jsem i s tím, i s tím a obě varianty jsou výborné.)
  3. 3) Těsto nakrájíme na proužky, posypeme strouhaným sýrem, položíme plátek slaniny a takto připravený plátek zatočíme do spirály.
  4. 4) Spirály ukladáma na papírem vyložený plech na pečení, potřeme žloutem, posypeme semínky a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova.
  5. 5)Je to výborná pochoutka na párty, určitě zkuste. Já jsem je dělávám každý rok a každý rok nezůstane ani jeden kousek.
  6. Vynikající párty TWISTER tyčinky se slaninou a sýrem

Porková pomazánka

28. prosince 2016 v 19:54 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Porková pomazánka

28.12.2016


Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 100 g suchého slaámu
  • porek
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce majonez Helmans
Příprava:

  1. 1) V misce smícháme pomazánkové máslo, hořčici, majonézu, přidáme pepř a vymícháme dohladka.
  2. 2) Přidáme na velmi jemno nakrájený pórek, lovečák, který nastrouháme na slzičkovém struhadle. Všechno promícháme, případně dosolíme.
  3. 3) Necháme vychladit a mažeme např. na chlebíčky nebo jednohubky.
  4. 4)Pokud nemáte rádi dijonskou hořčici, můžete použít i obyčejnou, ale ta originální chuť dijonské hořčice k tomu pasuje jako ... :) vždyť víte. :)))))))
Póorková pomazánka na chlebíčky

Pizzové šneci s parmazánem a máslovým těstem

27. prosince 2016 v 19:53 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Pizzové šneci s parmazánem a máslovým těstem

27.12.2016


Příprava: 1 hodina
kusů: 32

Budeme potřebovat:

  • 375 g hladké mouky
  • sůl
  • 10 g droždí čerstvé
  • 200 g másla nak ostky
  • 55 ml mléka
  • 2 vejce rozšlehaná
Nápl%n:

  • kečup, rajčatová omáčka
  • 100 g sýra nastrouhaného
  • 100 g parmazánu strouhaného
  • 80 g čabajky
  • vejce
Příprava:

  1. Droždí nechte rozpustit v mléce.
  2. Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a sůl. přidejte studené máslo a pomocí vidličky jej vmíchejte do mouky, měly by se vytvořit menší hrudky.
  3. Poté přilijte mléko s droždím a vypracujte do hladkého a viskózního těsta.
  4. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte hodinu až dvě kynout.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Na pomoučeném povrchu rozdělte těsto na poloviny. Každý kus rozválejte na přibližně 40×25 cm velikosti.
  6. Na každý rozprostřete rajčatovou omáčku, polovinu množství strouhaného sýra, parmazánu a čabajky.
  7. Oba pláty těsta srolujte do ruličky a nakrájejte na tlustší kolečka - přibližně 2,5 cm.
  8. Kolečka přendejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte přibližně 20 minut nebo dozlatova.
pizza_pinwheels_mainimage2

Slané jednohubky z listového těsta

27. prosince 2016 v 19:48 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Slané jednohubky z listového těsta

27.12.2016



Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • balení listového těsta
  • sušené rajčata
  • balkánský sýr
  • hermelín
  • olivy
  • niva
  • šunka
  • salátoví okurka
  • olivy černé
  • klobása
  • hermelín
Příprava:

  1. 1) Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
  2. 2) Suroviny na náplně nakrájíme na malé kousky (sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčata na menší pásečky, slaninu a šunku na proužky stočené do kornoutků, klobásu na kolečka a okurky na čtvrtiny plátků).
  3. 3) Podle výše uvedené inspirace nebo vlastní fantazie klademe na těsto a trochu přitlačíme. Pečlivě potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme do něj zašlehat na špičku nože utřeného česneku pro vůni) a pečeme při 250°C dozlatova. Doba pečení se pohybuje mezi 7-9 minutami (raději hlídáme).
  4. Chutnají teplé, vlažné i vychladlé.

Pečené česnekové brambory s parmazánem

27. prosince 2016 v 19:44 | Veronika Srncová |  Přílohy


Pečené česnekové brambory s parmazánem

27.12.2016


Příprava: 30 minut
Porce: 3-4

Budeme potřebovat:

  • brambory
  • olivový olej
  • sůl
  • česnek
  • parmazán
  • petrželka
  • koření na brmabory
Dip:

  • zakysaná smetana
  • niva
Příprava:

  1. 1) Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
  2. 2) Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Ve velké misce je promícháme s olivovým olejem, solí, česnekovým práškem, parmezánem a kořením.
  3. 3) Každý měsíček uložíme na plech tak, aby se jeden druhého nedotýkal. Vrch můžeme ještě posypat parmazánem. Pečeme do zlata a na konci brambory posypeme nasekanou petrželkou.
  4. 4)Dip:Nivu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zakysanou smetanu a důkladně vymícháme do hladka. Dobrou chuť!
Pečené česnekové brambory s parmazánem

Rýžové kuličky plněné mozzarellou

27. prosince 2016 v 19:41 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Rýžové kuličky plněné mozzarellou

27.12.2016


Příprava. 30 minut
Porce. 3-4

Budeme potřebovat:

  • 2 šálky uvařené rýže
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálku parmazánu
  • olej
  • sůl
  • mozzarella
  • olej
  • Rýži, parmezán a 1 vajíčko pořádně smícháme. Ze směsi začneme dělat kuličky, do kterých dáme mozzarellu.
  • 2 vajíčka vymícháme vidličkou. Do vajíčka ponoříme kuličky a pak do strouhanky. Kuličky smažíme na pánvi. Po smažení osolíme. Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Rýžové kuličky plněné mozzarellou

Půlnoční křidílka

27. prosince 2016 v 19:33 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Půlnoční křidílka

27.12.2016



Příprava: 45 minut
Porce: 4-8

Budeme potřebovat:

  • 4 šalotky
  • 4 storužky česneku
  • 4 jarníci ciublky
  • chilli paprička
  • 1 lžíce nového koření
  • 1 lžička skořice
  • 100 g medu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 kg křídel
  • olej
Příprava:

1 Všechny ingredience kromě křídel dejte do mixéru a rozmixujte na pastu. Přesuňte do mísy, přidejte křídla a nechte přes noc marinovat.
2 Troubu předehřejte na 200°C, křídla i s marinádou vsypte do olejem vymazaného pekáčku nebo plechu a pečte, dokud křídla nejsou hotová, zhruba 30-45 minut. Průběžně je promíchávejte, aby se pěkně obalila v marinádě a rovnoměrně opekla dozlatova.


Závin ze špenátem a nivou

27. prosince 2016 v 19:29 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Závin ze špenátem a nivou

27.12.2016


příprava: 30 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 3 lžíce msetany
  • 300 g špenátu mřaženého
  • sůl
  • 150 g nivy
  • listové těsto
  • 1 vejce
Přírpava:

Na másle opečte 3 pokrájené stroužky česneku a 1 rozdrobenou sušenou chilli papričku; přidejte 300 g mraženého listového špenátu, 3 lžíce smetany ke šlehání, osolte a přiklopené poduste doměkka. Prochladlou náplň promíchejte s 150 g rozdrobené nivy a rozložte na vyválené listové těsto, sviňte, závin potřete vajíčkem a v troubě předehřáté na 200 °C upečte dozlatova.


Smetanová pasta se špagetami

25. prosince 2016 v 19:38 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla

Smetanová pasta se špagetami

25.12.2016



Video zde:


Katův šleh z bramboráčkami

25. prosince 2016 v 19:37 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Katův šleh z bramboráčkami

25.12.2016



Porce: 2-3
Příprava: 1 hodina

Budeme potřebovat:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 červená cibule
  • 1 paprika červená
  • jarní cibulka
  • 1 kyselá okurka
  • 1 feferonka
  • 4 lžíce kečupu
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
Bramboráčk:

  • 2-3 velké brambory
  • 2 vejce
  • 3 storužk česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce majoránky
  • storuhanka
  • tuk

Příprava:

  1. 1) Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.
  2. 2) Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
  3. 3) V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej) , přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut.
  4. 4) Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí.
  5. 5) Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.

2. díl Hořký Ponor (A Bitter Draught)

24. prosince 2016 v 16:01 | Veronika Srncova |  6.řada Bylo Nebylo ( Once Upon a Time)


2. díl Hořký Ponor (A Bitter Draught)

24.12.2016


Když se ve Storybrooku objeví tajemný muž ze Země nevyřčených příběhů, který zná Zlou královnu, spolupracují David a Sněhurka s Reginou na eliminování hrozby. Belle žádá Hooka, aby ji ukryl před jejím manželem. Zlá královna se snaží přetáhnout Zelenu na svou stranu a Emma podstupuju terapeutická sezení s Archiem a sdílí s ním svou děsivou vizi budoucnosti.

Seriál ke stAŽaní zde:


2-f390ccb157dbfed4afb82cd8a4d8cde9.jpg

4-e9b77979b3232f9d8b99b62213841602.jpg

8-19eb26ce60b88e5b27dd8f952ff44e39.jpg

12-9063d0d7468b36b1df3df0314c408132.jpg

16-9830b73ef28fb1bf4c86128e322e818a.jpg

19-c105dd12cdc7b808f4fba68b56945ca5.jpg

Šneci se skořicí a kardanomem

24. prosince 2016 v 15:23 | Veronika Srncova |  Dezerty


Šneci se skořicí a kardanomem

24.12.2016


Příprava: 20 minut
Porce: 30 kusů

Budeme potřebovat?

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sušené droždí
  • 100 g cukru moučky
  • 2 žloutky
  • 250 ml mléka
  • 120 g másla
Náplň:

  • 125 g másla
  • 90 g cukru moučky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • 1 vejce
  • 2 lžičky kardomanu
Příprava:

  1. Do velké misky nasypeme mouku, droždí, cukr a dorposdtřed uděláme důlek a dáme 2 žloutky. Přidáme mléko vlažné a změšklé máslo a vytvarujeme těsto. Těsto necháme cca 1 hodinu kynout.
  2. Připravíme si náplň. Smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, medem, skořící a kardamonem.
  3. Vykynuté tšsto vyválíme na vysoký plát cca 2cm a potřeme náplní. Srolujeme jako závin a dáme do chladničky na 30 minut. Pak nakrájíme nak olečka široká cca 2 cm. Přendáme na plech s pečícím ppaírem a necháme ještě kynout 30 minut. Pečeme 180 stupních cca 20 minut.
Výsledek obrázku pro skořicové šneky

Pečené zrníčkové brambory

24. prosince 2016 v 15:10 | Veronika Srncova |  Přílohy


Pečené zrníčkové brambory

24.12.2016



Příprava: 30 MINUT

Budeme potřebovat:

  • 8 brambor
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé hořčice
  • 1 lžíce ccitronové šťávy
  • 1 lžička pikantní hořičce
  • sůl
  • paprika
Příprava:

  1. 1) Brambory oloupeme a nakrájíme klínky. Máslo rozpustíme a do vlahého přidáme koření a hořčici.
  2. 2) Osolíme, přidáme šťávu a brambory dokonale obalíme v máslové směsi. Pečeme rozložené na plechu s pečícím papíru.
  3. 3) Vkládáme do trouby vyhřáté na 200 st. Pečeme cca 35-45 minut do křupava. Občas promícháme.

Výpečky na smažené cibuli a hrubozrné hořčici

24. prosince 2016 v 15:07 | Veronika Srncova |  Hlavní jídla- Vepřové


Výpečky na smažené cibuli a hrubozrné hořčici

24.12.2016


Příprava: 1 hodina
Porce|:3-4

Budeme ptořebovat:

  • 800 g bůčku nebo můlžeme použít plátky masa
  • 1 cibule
  • 2 hrsti sušené cibule
  • 2 lžíce hrubozrné hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1-2 lžíce medu
  • paprika
  • vývar
  • sůl
  • pepř
  • kmín
Příprava:

  1. Maso nakrájíme na větší kousky a cibuli na klínky. Smícháme hořčice, olej, med a papriku. Do pekáčku dáme obě cibule, česnek a osolené maso.
  2. Přidáme ochucenou hořčici, kmín a vše pořádně promícháme. Zalijeme vývarem, tak do poloviny masa a dáme do trouby vyhřáté na plný výkon na 10 minut.
  3. Potom maso promícháme, přiklopíme a snížíme teplotu na 180 st. Pečeme 55-60 minut. Průběžně maso občas promícháme a podle potřeby podléváme.
  4. Po hodině pečení zjistíme jestli je maso měkké (já ho neměla) a dopečeme do měkka. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a dopečeme na barvu.

Nakladané tvarůžky

24. prosince 2016 v 15:03 | Veronika Srncova |  Nakládání


Nakladané tvarůžky

24.12.2016

Příprava: 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 8 stroužků česneku
  • 2 balení tvarůžků
  • 2 cibule
  • pálivá paprika
  • pepř
  • olej
Příprava:

1. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, česnek na plátky ,tvarůžky na trojúhelníčky
2. Vše promícháme s paprikou a pepřem, naskládáme do sklenice a zalijeme olejem
3. Uložíme v chladu, konzumuje po 3 dnech nejlépe s chlebem a pivem.

Nakládané tvarůžky

Hermelíny s ořechovou náplní

24. prosince 2016 v 15:00 | Veronika Srncova |  Nakládání


Hermelíny s ořechovou náplní

24.12.2016

Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 hermelíny
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 3 hrsti ořechů
  • pepř
  • sůl
Příprava.

1. Hermelíny podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme lžičkou tak, abychom neporušili venkovní část sýrů
2. Vybrané středy dáme do misky a promícháme s prolisovaným česnekem, povoleným máslem, nasekanými ořechy, pepřem a solí
3. Směsí hermelíny naplníme, vždy dvě poloviny k sobě přiklopíme, zabalíme do alobalu a necháme nejméně 1 den uležet
4. Před podáváním sýry nakrájíme na kostky nebo trojúhelníčky.

Hermelíny s ořechovou náplní

Nakládaný hermelín IV,

24. prosince 2016 v 14:57 | Veronika Srncova |  Nakládání


Nakládaný hermelín IV,

24.12.2016


Příprava: 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 hermelíny
  • 2 cibule
  • 2 storužky česneku
  • beraní rohy
  • olivy
  • feferonky
  • olej
  • 8 kuliček pepře celého
  • 4 kuůičky koření nové
  • tymián
  • bobkový list
Příprava:


1. Sýry prokrojíme, pomažeme česnekovou pastou, dáme mezi dvě půlky pokrájenou cibuli, každý hermelín spíchneme párátky
2. Připravené hermelíny navrstvíme do sklenice spolu s ostatními surovinami a kořením, nakonec vše zalijeme olejem
3. Dáme do chladna a necháme odpočívat alespoň 5 dní.

Nakládaný hermelín VI.

Sýrový mix

24. prosince 2016 v 14:54 | Veronika Srncova |  Nakládání


Sýrový mix

24.12.2016


Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 300 g nivy
  • 300 g blaťanského sýra
  • 100 g oliv
  • 3 balíčky syrečků
  • 3 cibule
  • 2 storužky česneku
  • sladká paparika
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř
  • ole
Příprava.


1. Sýry Nivu a Blaťácké zlato pokrájíme na kostičky, tvarůžky necháme v celku
2. Na dno sklenice dáme vrstvu sýrů, prokládáme cibulí, červenou kapií, pokrájenými olivami a česnekem, každou vrstvu posypeme pepřem a červenou paprikou
3. Přidáme bobkový list a nové koření, po naplnění sklenice zalijeme olejem 4. Necháme minimálně 7 dnů rozležet v lednici.

Sýrový mix

Vepřové na houbách

19. prosince 2016 v 17:14 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové



Vepřové na houbách

19.12.2016



Příprava: 45 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

- 4 plátky vepřového masa
- 1 cibule
- čerstvě žampiony
- 100 g slaniny
- sladká paprika
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl
- pepř
- olej
- kousek másla

Příprava:

  1. Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
  • Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
  1. Měkké maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Malinový cheescake VIDEO

19. prosince 2016 v 17:03 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Malinový cheescake VIDEO

19.12.2016


Video zde:


Vepřové kotlety s hořčicíc a smetanou

19. prosince 2016 v 17:00 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Vepřové kotlety s hořčicíc a smetanou

19.12.2016



Porce: 4
Přípravaa: 30 minut

Budeme potřebovat:

- 4 vepřové kotlety
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 smetana
- 1-2 cibule
- 8 snítek tymiánu
- pepř
- sůl
- olej

Příprava:

  1. Kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení. Osolíme, opepříme.
  • Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem. Přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety. Zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme. Můžeme podle chuti hořčice ještě přisolit.
  1. Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 C. Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečeme cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout a zbude nám hustý sosík.

Královské hermelínové topinky

19. prosince 2016 v 16:57 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Královské hermelínové topinky

19.12.2016




Příprava: 30 minut
Porcí:6


Budeme pořebovat:

- 2 hermelíny
- 2 papriky
- 1 vejce
- 3 lžíce solamylu
- 2 lžičky sušeného česneku
- koření Čubrica
- stonky z jarní cibulky
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
- strouhanka
- veje
- trochu mléka
- plátky starého chleba

Příprava.

  1. Hermelíny nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokud ještě nejsou vyzrálé, můžeme je i nastrouhat na struhadle, kde řeznou plochu potřeme olejem.
  • Přidáme k nim na drobno nakrájenou papriku a cibulovou nať, drcený česnek a koření.
  1. Dobře promícháme a ke směsi vlijeme celé vajíčko, které jsme předtím vidličkou vyšlehali se Solamylem.
  2. Směs ochutnáme a podle potřeby dosolíme nebo dopepříme. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu mléka, když je naopak řídká, vsypeme trošku strouhanky.
  3. Sýrovou směs nanášíme lžičkou na chleba, který pak z pomazané strany obalíme ve strouhance (tu lehce přitiskneme a přebytečnou strouhankou sklepneme, aby se zbytečně nepřipalovala v oleji).
  4. Smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem, na středním plameni, dokud topinky nezezlátnou.
  5. Ze spodní strany, tedy z té nepomazané, je nakonec ještě potřeme česnekem a ihned podáváme.

Zeleninová krémová polévka

19. prosince 2016 v 14:04 | Veronika Srncová |  Polévky


Zeleninová krémová polévka

19.12.2016



Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 mrkev
  • 2 stonky řapítkovaho celeru
  • 1 petžel
  • 1 l vývaru
  • 1 kedlubna
  • 1 -2 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana
Příprava:

  1. Do domácího vývaru dáme vařit zeleninu a osolíme .
  2. Pak vše rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu , ve které jsme rozmíchali 1-2 lžíce ( podle potřeby ) hladké mouky, povaříme a dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.
  3. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s opečenými krutony/chlebem.
Zeleninová krémová polévka

Dršťková polévka

19. prosince 2016 v 14:01 | Veronika Srncová |  Polévky


Dršťková polévka

19.12.2016



Příprava: 1 hodina

Budeme potřebovat:

  • 100 g drštěk
  • 1 mrev
  • kousek celeru
  • 2 lžíce sladké papriky
  • hrst majoránky
  • 5 storužků česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • peptžel
  • pepř
  • sůl
Příprava:

  1. Dršťky /koupila jsem již očištěné nepředvařené/ překrájíme a necháme 2 x provařit ve vodě. Vodu pokaždé vyměníme.
  2. Do hrnce dáme kořenovou zeleninu vcelu, osolíme, přidáme ovařené dršťky a vaříme doměkka. Zcedíme a vývar ponecháme.
  3. Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku a pořádně promícháme. Zalejeme vývarem z drštěk a doředíme vodou. Ochutíme pepřem a cayenským pepřem, solí, utřeným česnekem. 3/4 drštěk nakrájíme na nudličky a zbytek posekáme nadrobno. Vhodíme do polévky, doladíme chutě a nakonec přdiáme v dlaních rozemnutou majoránku./
Dršťková polévka

Zelnica s klobásou podle Lacusin

19. prosince 2016 v 13:57 | Veronika Srncová |  Polévky


Zelnica s klobásou podle Lacusin

19.12.2016



Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 0,5 kg kysaného zelí
  • 0,5 kg brambor
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 klobásy
  • sladká paaprika
  • sůl
  • pepř
  • cukr
Příprava:

  1. Zvlášť si uvaříme zelí a zvlášť brambory, které osolíme.
  2. Na lžíci sádla si osmahneme cibulku, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Pak přidáme vařené zelí i brambory.
  3. Ochutíme sladkou paprikou, solí, cukrem, pepřem dle chuti.
  4. Klobásu nakrájíme na kolečka či kostičky, osmahneme nasucho na pánvi a přidáme do polévky. Můžeme přiostřit špetkou chili.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem.
Zelnice s klobásou podle Lacusin

Čočková polévka

19. prosince 2016 v 13:52 | Veronika Srncová |  Polévky


Čočková polévka

19.12.2016



Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 100 g čočky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • 2 párka
Příprava:

  1. Na sádle si osmažíme cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
  2. Tu nalijeme do studené vody a přivedeme k varu. Přidáme předem namočenou čočku.
  3. Po chvíli přidáme mrkev a vaříme doměkka.
  4. Když je čočka měkká, ochutíme česnekem, majoránkou a solí.
  5. Na závěr vmícháme opečený, na kolečka nakrájený párek.
Čočková polévka

Zeleninová polévka s noky krupicovými

19. prosince 2016 v 8:56 | Veronika Srncová |  Polévky


Zeleninová polévka s noky krupicovými

19.12.2016


Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibile
  • 5 mrkve
  • 4 řapíkatý celer
  • hrst hrášku
  • 3 kedlubky
  • sůl
  • pepř

Noky:

  • 6 lžic dětské krupice
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • voda dle potřerby
Příprava:

  1. Na másle orestujeme na čtvrtinu překrojenou cibuli. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a kedluben.
  2. Orestujeme a zalijeme vodou tak, aby zelenina ve vodě plavala a necháme vařit do měkka. Přidáme celý pepř, osolíme dle chuti a přidáme hrášek. Já hrášek přidávám zcela na závěr.
  3. Z dětské krupice, vajíčka, špetky soli a vody připravíme husté těsto na knedlíky. Vody přidáváme tolik, aby hmota byla tužší a dala se lžící tvarovat do knedlíků.
  4. Knedlíky házíme do polévky a necháme je vařit. Když vyplouvají na povrch polévku vypneme a podáváme.
Zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky

Houbová bramboračka

19. prosince 2016 v 8:53 | Veronika Srncová |  Polévky


Houbová bramboračka

19.12.2016



Příprava: 45 minut

Budeme ptořebovat:

  • 3 ks brambor
  • miska hub
  • 2 mkrve
  • 1 bobkový list
  • 2 ciule
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky

Příprava:

  1. Očištěné hřiby překrájíme, totéž uděláme s mrkví.
  2. Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtiny, oloupané brambory na kostky.
  3. Spolu s bobkovým listem a novým kořením dáme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme a opepříme.
  4. Vaříme téměř doměkka.
  5. Z másla a hladké mouky vymícháme světlou jíšku, zalejeme ji studenou vodou a pak ji nalejeme do polévky.
  6. Necháme na mírném ohni provářet 10 minut. Přidáme utřený česnek, majoránku a dle chuti dosolíme.
Houbová bramboračka

Videňské zapečené palačinky v troubě

19. prosince 2016 v 8:49 | Veronika Srncová |  Sladká Jídla


Videňské zapečené palačinky v troubě

19.12.2016



Příprava: 1 hodina

Budeme ptořebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml mléka
  • 200-250 ml minirální vody
náplň:
  • 750 g tvarohu
  • 5 lžic cukru moučky
  • 1 anilk. cukr
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 bílky
Sladká omáčka:

  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilk. cukr
Příprava:

  1. Ze surovin na palačinky klasicky zpracujeme hladké těsto, které v tenké vrstvě lijeme na rozpálenou pánev potřenou minimem oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  2. Tvaroh, cukr, rozinky a bílky utřeme do hladka, můžete náplň osvěžit citrónovou kůrou, ale nemusíte.
  3. Každou palačinku naplníme nádivkou a srolujeme. Překrojíme na polovinu a překrojenou částí vzhůru je ukládáme do pekáče.
  4. Vajíčka utřeme vidličkou, přidáme mléko, cukr a vanilku a zalijeme palačinky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. do té doby, dokud "omáčka" nezhoustne.
  6. Podáváme horké a posypeme moučkovým cukrem.
Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě

Panna cottaa s jahodami

15. prosince 2016 v 15:48 | Veronika Srncová |  Dezerty


Panna cottaa s jahodami

15.12.2016



Příprava: 15 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

- 200 ml smetany
- 2 plátky želatiny
- 200 ml pnotučného mléka
- 80 g cukru
- 200 g jahod
- 1 sáček dortovhé želé

Přípravaa.

  1. Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.
  2. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.
  3. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
  4. Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.
  5. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.
  6. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.

Rumové lanýže

15. prosince 2016 v 15:42 | Veronika Srncová |  Cukroví


Rumové lanýže

15.12.2016



Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

- 100 g rozinek
- 100 g kandovaného ovoce
- 200 g čokolády
- 2-3 lžíce rumu
- kokos na obalení
- kakao na obalení

Příprava?


1. Proprané rozinky na jemno nasekáme a necháme asi 1 hodinu marinovat v rumu
2. Přidáme nasekané kandované ovoce a rozpuštěnou čokoládu
3. Vše důkladně promícháme a vytvoříme kuličky
4. Hotové obalíme v kokosu, kakau a necháme ztuhnout


Rumové lanýže

Pažitková pomazánka

15. prosince 2016 v 15:39 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Pažitková pomazánka

15.12.2016



Příprava: 15 minut

Budeme potřebovat:

- 100 g žervé
¨- 50 g másla
- 4 lžíce smetany
4 lžíce pažitky
- 2 uvařené verjce
- sardelová pasta
- pepř
- sůl

Příprava.

1. Žervé utřeme s máslem, přidáme nastrouhaná vejce, pažitku, naředíme smetanou, důkladně promícháme
2. Pomazánku ochutíme kouskem sardelové pasty a pepřem
3. Mažeme například na plátky celozrnného chleba nebo plátky veky, zdobíme plátky rajčat.

Pažitková pomazánka

1. díl Spasitelka (THE SAVIOR)

12. prosince 2016 v 20:56 | Veronika Srncová |  6.řada Bylo Nebylo ( Once Upon a Time)


1. díl Spasitelka (THE SAVIOR)

12.12.2016


Hrdinové se snaží zastavit Hydea, Emma odhalí vedlejší účínek a Storybrooke se stává útočištěm pro uprchlíky ze Země nevyřčených příběhů. Regina a Zelena se stěhují k sobě, zatímco se Rampelník pokouší probudit Belle za pomoci cizince. V minulosti se Jafar postaví nemocnému Aladinovi a tajemství spasitelů je odhaleno.

Seriál ke stažená zde:


1-427b3c9109f500ab2936543d2889adc4.jpg

3-59e9678a5f9e566e00ea8abded546ba3.jpg

7-c3cb8b703215af82798f7d1034184ea5.jpg

10-282328e78144c2eb0e98ff875c10b901.jpg

8. díl Než Příště Někomu Ublížím, Mohl By Jsi To Být Ty (THE NEXT TIME I HURT SOMEBODY, IT COULD BE YOU)

11. prosince 2016 v 19:32 | Veronika Srncová |  8. řada Upíří Deníky ( The Vampire Diaries)


8. díl Než Příště Někomu Ublížím, Mohl By Jsi To Být Ty (THE NEXT TIME I HURT SOMEBODY, IT COULD BE YOU)

11.12.2016


Stefan se musí potýkat s důsledky interakce s Cadem a je odhodlaný udělat vše proto, aby mu alespoň jedna věc vyšla - Štědrý večer s Caroline. Nicméně když se Damon se Sybil objeví na jejich štědrovečerní večeři, na které je i Alaric, Matt a Peter, tak se věci rychle zvrtnou a obrátí k horšímu. V sérii pohledů do minulosti Stefana, se ho Cade pokusí nalákat svým záhadným jednáním a nechá tak Stefana čelit nepředstavitelnému rozhodnutí.

Seriál ke stažení zde:

1-526932df12d5ad31552c1cf371779411.jpg


1-526932df12d5ad31552c1cf371779411.jpg

2-79461aa092f31a46064d122925371079.jpg

4-03439d59b5487a902f9ca6c35770757e.jpg

8-1dd1c762651108e125cff465258d94a6.jpg

9-df64c99a3cbe1351e0ad0fa4d2d2bfd8.jpg

11-029690b6171be58dd12b29efbb5f94e3.jpg

Čísla zdraví Prosinec 2016

11. prosince 2016 v 18:41 | Veronika Srncová |  Zajímavůstky o zdraví


Čísla zdraví Prosinec 2016

11.12.2016



90 % nádorů děložího čípků souvisí s HPV, při kterém existuje očkování. Až 40 % žen onemocní rakovinou ěložního čípku.

100 tisíc má v průměru člověk na hlavě, vyroste za rok o cca 13 cm.

300 kostí má člověk při narození. V dospělosti pak 206.. Je to tím, že některé postupně srůstají dohromady.

700 mozkových buněk člověk ztratí po 35. roce.

Výsledek obrázku pro zdraví

Osmetero pro dobré zažívání

11. prosince 2016 v 18:36 | Veronika Srncová |  Strava a pitní režim


Osmetero pro dobré zažívání



  1. Jezte pomalu, vklidu a bez stresu.
  2. Jezte časteji po menších porcích jídla nejlépe 5-7x ya den.
  3. Omezte kouření, alkohol, čokoládu, perlivé nápoje, kakao, kávu, kynuté pečivo.
  4. Vyhněte se tučným a kořeněným pokrmům.
  5. Denně vypijte 2-3 litry neperlivé vody.
  6. Jezte více ovoce, zeleniny a celozrných výrobků.
  7. 3 hodiny před spaním nejezte.
  8. Pravidelně se hýbejte nejlépe venku. Nejlépe je denně udělat 10 tis. kroků.
Výsledek obrázku pro zažívání

23. díl Nevyrčený Příběh (AN UNTOLD STORY)

11. prosince 2016 v 15:49 | Veronika Srncová |  5.řada Bylo Nebylo ( Once Upon a Time)


23. díl Nevyrčený Příběh (AN UNTOLD STORY)

11.12.2016

S možností zničení magie a osudem Storybrooku na vlásku, musí Emma a Regina najít Henryho dřív než Gold. Regina stále bojuje se svou temnou stránkou. Mezitím jsou Sněhurka, David, Hook a Zelena uvězněni a musí se spokojit s dvěma velmi narušenými jedinci, kteří jsou schopní postavit se Goldovi

Seriál ke stažení zde:


2-3cc38a20316460c16159c6e73dadd023.jpg

4-91ae2e2d1183fc8f617386f5e941941d.jpg

8-43e775bf3b9a16f0204b8362c6f14e0a.jpg

11-a95cd5055d639ad63c5f74cd6bbcb229.jpg

22, díl Jen TY ( Only You)

10. prosince 2016 v 20:40 | Veronika Srncová |  5.řada Bylo Nebylo ( Once Upon a Time)


22, díl Jen TY ( Only You)

10.12.2016

Hrdinové se snaží dát Regině prostor k truchlení nad ztrátou Robina, ale když zjistí, že Gold ukradl olympijský krystal, kterým ovládá všechnu magii ve Storybrooku, musí ho zastavit. Henry už dál nesnese bolest, kterou magie způsobuje jeho rodině, proto chce s Violet magii jednou provždy zničit. Mezitím se Zelena, Sněhurka, David a Hook pokouší otevřít portál, který by Meridu a ostatní hosty vrátil domů. Něco se však pokazí a skupina hrdinů končí v novém děsivém světě

Seriál ke stažení zde:


2-7d78cd71a2423cdd22de20a8cdd952dc.jpg

1-14e16b21879d0c1a14a767eec3ef8222.jpg

7-1482dc9a9829a1f330d499e08a4f4b69.jpg

9-9599c29737e34810a157ec349693b9e7.jpg

12-794b7eb09ce688b15d5e417c95d8b9ca.jpg

21. díl Poslední Obřad (last rites)

10. prosince 2016 v 8:00 | Veronika Srncová |  5.řada Bylo Nebylo ( Once Upon a Time)


21. díl Poslední Obřad (last rites)

10.12.2016


Emma, David, Regina a Henry jsou zpátky ve Storybrooku, kde se setkávají se Sněhurkou. Bohužel musí ještě vyřešit problém s Hádem, který stále klame Zelenu a hodlá použít všemocný olympijský krystal, aby převzal kontrolu nad městem. Hrdinové zoufale hledají způsob, jak Háda porazit, zatímco v Podsvětí hledá Hook chybějící stránky z pohádkové knihy. Regina a Robin jdou přímo proti Hádovi, což vyvrcholí v epický souboj, který naše hrdiny navždy změní.

Seriál ke stažení zde:


2-102477d37e4add1f777296316ed0c682.jpg

3-4ec07276966c81d3fd33a9c43d65d638.jpg

8-86318d48fe00718e9486de04d6c02112.jpg

11-9c14d4265affbfd47c8a2fd549ce56c9.jpg
)
14-0d8567860fbd6d778658705ce233a18f.jpg

20. díl Fénix (FIREBIRD)

9. prosince 2016 v 18:32 | Veronika Srncová |  5.řada Bylo Nebylo ( Once Upon a Time)


20. díl Fénix (FIREBIRD)

9.12.2016


Hádes se obrátí na hrdiny, aby mu pomohli zachránit Zelenu ze spárů Rampelníka a Petra Pana. Na oplátku nabízí odstranění jmen z náhrobků. Hook však stále není schopen odejít, proto cestuje s Emmou do hlubin Podsvětí. Cruella De Vil je odhodlaná udržet hrdiny v Podsvětí. V minulosti hledá Emma informace o své rodině a uzavře nečekané přátelství.

Seriál ke stažení zde:


1-efed43d012bfea206c2b61dd48c2a329.jpg

5-9dab340a123b84fcc54b445134f0440f.jpg

8-a5d83e16eb5e6dfb17e683fc855e41a2.jpg

10-967582efae2122fe4e6fa694a94bc958.jpg

12-d9641bc1e99386c34712f5a37c79f16e.jpg

15-64397b0bb5caa3e5c468c09d743a20fe.jpg