Srpen 2016

Celerová pomazánka

31. srpna 2016 v 19:12 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Celerová pomazánka

31.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 1 celer
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 100 g sýru
  • salám
  • sůl
  • pepř
  • 1 pomazánkvé máslo
  • 1 jogurt bílý
Přírpava:

  1. 1) Kousek celeru, mrkev a sýr nastrouháme, přidáme na kostičky nakrájený vařený vaječný bílek, salám, sůl, pepř, pomazánkové máslo a jogurt, ve kterém jsme rozšlehali vařený žloutek.
  2. 2) Podáváme k snídani s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!

Špekáčkový salát se sýrem

31. srpna 2016 v 19:08 | Veronika Srncová |  Saláty


Špekáčkový salát se sýrem

31.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 3 špekáčky
  • 100 g eidamu
  • 1 cibule
  • 3 lžíce naložené kapie
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • pár kapek wolchestrové omáčky
  • sůl
  • pepř
Příprava:

  1. 1) Oloupané špekáčky a cibuli nakrájíme na tenčí půl kolečka. Sýr na kostičky a rohy na kousky. Cibuli lehce posolíme a necháme chvíli odpočinout.
  2. 2) Smícháme olej se zbylými surovinami a feferonkou nakrájenou na drobno. Nakrájené špekáčky smícháme se sýrem, cibulí a vyšlehanou zálivkou.
  3. 3) Pořádně promícháme a necháme vychladit. Podáváme s pečivem nebo chlebem.

Letní kuřecí kotlík

31. srpna 2016 v 19:04 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Letní kuřecí kotlík

31.8.2016


Přírpava:45 minut

Budeme ptořebovat

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 100-150 g hub
  • 100 g slaniny
  • pepř
  • sůl
  • kmín
  • olej
  • vodA
Přírpava

1. Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek posekáme
2. Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu
3. Přihodíme maso, osolíme, orestujeme a posypeme kořením, promícháme a podlijeme malinko vodou, asi po 10ti minutách přidáme houby a fazolky a po dalších 10ti minutách zbytek zeleniny, podle potřeby podléváme
4. Nakonec vmícháme posekaný česnek a můžeme zahustit tmavou jíškou nebo jak jsme zvyklí


Slaninová pomazánka na chlebíčky

31. srpna 2016 v 19:01 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Slaninová pomazánka na chlebíčky

31.8.2016


Přírpava: 10 minut

Budeme potřebovat:

  • 100 g anglické slaniny
  • 1 hermelín
  • 0,5 kostky zlatá haná
  • sůl
  • 1-2 lžíce hořčice

Přírpava?

  1. 1) Do misky dáme slaninu nakrájenou na kostky, máslo, hořčici, plísňový sýr a sůl. Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Mažeme na veku nebo toustový chléb a zdobíme podle své fantazie.

Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

27. srpna 2016 v 19:28 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

27.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 320 g těstovin
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 mozzarella
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Omáčka.

  • 1 lžíce oliv. olej
  • 4 storžuky česneku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek vývaru
  • 1 šálek mléka
  • parmazán
  • pepř
  • sůl
PŘÍPRAVA:

Postup: Penne těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem. 1/2 těstovin nasypeme do formy, druhou polovinu smícháme s omáčkou (nebo se smetanou na vaření, nebo můžeme použít jinou omáčku podle chuti)
. Omáčka: Olivový olej na pánvi ohřejeme, přidáme prolisovaný česnek a chvíli orestujeme. Posypeme moukou a spojíme. Pak za stálého míchání přidáme tenkým proudem vývar, mléko a přivedeme do varu. Vaříme cca minutu, dokud hmota nezhoustne a vmícháme parmazán. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme kuřecí prsa spojíme. Navrstvíme do formy a posypeme strouhanou mozzarelou. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut.

Domácí sýrová omáčka s těstovinami

27. srpna 2016 v 19:24 | Veronika Srncová |  Omáčky


Domácí sýrová omáčka s těstovinami

27.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 4 lžíce hladké moouky
  • 2,5 šálku mléka
  • 125 g másla
  • 200 g čedaru
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • bazelka
Příprava:

Na pánvi rozpálíme trochu másla. Když je máslo dokonale zahřáté, posypeme ho 4 lžícemi hladké mouky a osmažíme ji do zlata. Když máme mouku osmaženou do zlata, přilijeme mléko, přidáme hořčici a za stálého míchání přivedeme hmotu do varu. Snažíme se míchat důkladně, aby byla hmota bez hrudek. Nakonec hmotu osolíme a opepříme, přidáme kmín a sušenou bazalku a nakonec i sýr nastrouhaný na hrubém struhadle a máslo. Když máme máslo a sýr rozpuštěné necháme krátce vařit a máme hotovo.


Zack a Miri Točí Porno (Zack and Miri Make a Porno) (2008)

27. srpna 2016 v 19:19 | Veronika Srncová |  Filmíky



Zack a Miri Točí Porno (Zack and Miri Make a Porno) (2008)

27.8.2016


Žánr: Drama, komedie, romatický
Rok: 2008
Délka: 102 minut
Země USA




Tento film natočil americký režisér Kevin Smith. Komu by v dnešní době nechyběli peníze? Snad všem a nejinak je tomu u našich hlavních hrdinů Zacka a Miri (Seth Rogen a Elizabeth Banks). Zack a Miri jsou dlouholetí kamrarádi a jedneho krásného dne si řekli že zkusí nedostatek peněz vyřešit natáčením porna. Jakmile však začnou natáčet, zjistí, že k sobě mají mnohem blíž než mívají normální kamarádi. Zkloubit natáčení porna a zrovna splanutou lásku asi nebude lehké. Jak to asi dopadne?








Pistáciová zmrzlina

25. srpna 2016 v 19:29 | Veronika Srncová |  Kniha Domácí Zmrzliny



Pistáciová zmrzlina

25.8.2016



Příprava: 20 minut
Porce: 6

Budeme potřebovat:

  • 110 g pistácií
  • 30 ml smetany
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 5 žloutků
  • 90 g cukru
  • 50 g mletých mndlí
  • zelené barvivo
pŘÍPRAVA:

  1. vLŽÍME DO MIXÉRU A ZALIJEME SMETANOU.
  2. dO kastrolu nalijeme mléko a pomalu zahříváme. Tuto směs dáme do horkého mléka a mícháme. Zajříváme dokud nezačne houstnout ( začne se to lepit na vařečku).
  3. V mixéru ušleháme zbytek smetany. Všechny ingredience dáme do jednoho kastrolu. Dáme několik kapek barviva.

Čokoládové špičky

25. srpna 2016 v 19:05 | Veronika Srncová |  Koláče a zákusky


Čokoládové špičky

25.8.2016


Porce: 70

Budeme potřebovat:

Sušenky:

  • 2 bílky
  • 120 g medu
  • 140 g storuhaných mandlí
  • 60 g polohrubé mouky
  • 20 g másla
Likérový krém:

  • 100 ml vaječáku
  • 1 lžička vanilkového pudinku
  • 50 g másla
Čokoládový krém:

  • 15 ml smetny
  • 2 žloutjy
  • 60 g cukru moučky
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 100 g čokolády
  • 70 g másla
POleva:

  • 100 g čokolády
  • 60 g tuku
Přírpava:

  1. 1) Na těsto vyšleháme tuhý sníh a za stálého míchání do něj přiléváme tekutý med a šleháme tak dlouho, až hmota přestane téct. Pak do něj lehce vmícháme ořechy nebo mandle promíchané s moukou a nakapeme vlahé máslo. Sněhovou hmotu dáme do sáčku od mléka s ustřiženým rohem nebo do cukrářského sáčku se zdobičkou bez zářezů a na plech pokrytý papírem tvoříme malé kulaté placičky asi 3 cm velké. Dáme do vyhřáté trouby na 150°C, ihned zmírníme na 100°C a pečeme mírně asi 15 min, až kolečka mírně zrůžoví a jdou zvednout z plechu.
  2. 2) Mezitím si uvaříme oba krémy. Na likérový svaříme vaječný koňak do kterého jsme rozmíchali trochu pudinku na hustou kaši a dáme vychladit. Pak do něj zamícháme máslo a vyšleháme. Z krému vařením vyprchá dost alkoholu. Pokud se nám bude zdát slabý, můžeme ještě koňak přikapat při šlehání.
  3. 3) Na čokoládový krém rozmícháme ve smetaně žloutky, cukr a mouku, ohřejeme, pak přidáme nalámanou čokoládu a za stálého šlehání svaříme hustý krém. Za občasného promíchání necháme vychladit. Do prochladlého krému vešleháme máslo.
  4. 4) Na upečená kolečka uděláme pusinku z likérového krému a protáhneme jí špičku. Krouživým pohybem naneseme čokoládový krém kolem likérového. Hotové špičky dáme do lednice vychladit (možno i do mrazáku tak na 10 min). Pak si rozpustíme čokoládu s tukem do vyššího hrnku a hotové vychlazené špičky do ní namáčíme.

Vajíčková pomazánka III.

25. srpna 2016 v 18:54 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Vajíčková pomazánka III.

25.8.2016


Příprava: 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 200 g pomazánkového másla
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 vejce natvrdo
  • 1 cibule
  • pepř
  • sůl
  • voda
Přéprava:

1. V misce vymícháme pomazánkové máslo (domácí lučinu), majonézu, hořčici a pepř
2. Cibuli nakrájíme na jemno, v sítku přelijeme vařící a následně studenou vodou a necháme odkapat
3. Uvařená, oloupaná a vychladlá vejce nastrouháme na slzičkovém struhadle nahrubo, přidáme do misky spolu s cibulí
4. Všechno promícháme a eventuálně dle chuti osolíme.


Kokosovo-mandlová zmrzka s rozinkami

24. srpna 2016 v 19:18 | Veronika Srncová |  Kniha Domácí Zmrzliny


Kokosovo-mandlová zmrzka s rozinkami

24.8.2016


Příprava: 40 minut
Porce: 4

Budeme ptořebovat:

  • 400 ml plnotučného mléka
  • 20 g cukru
  • 1 lžíce mnadlí
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 žloutky
  • 300 ml smetany
  • 1 lžíce kokosu
  • 1 lžíce rozinek
Příprava:

  1. V kastorlu rozehřejeme s cukrem a mlékem. Nasucho opražíme mandle a rozdrtíme.
  2. Ušleháme zvlášť žloutky, škrob a smetanu. Pkak přidáme mléko s cukrem. Přelijeme do kastrolu dokud nezhoustne.
  3. Sundáme z plotny a dáme kokos, mandle a rozink. Vše promícháme a dáme do nádoby.

Čokoládová zmrzlina

24. srpna 2016 v 19:11 | Veronika Srncová |  Kniha Domácí Zmrzliny



Čokoládová zmrzlina

24.8.2016


Příprava: 30 minut
Porce: 6

Budeme potřebovat:

  • 1/2 mléka
  • 30 g sušeného mléka
  • 50 g medu
  • 4 žloutky
  • 50 g cukru
  • 130 g čokolády

Přírpava:

  1. V kastrolu svaříme mléko, med a sušené mléko.
  2. V misce ušleháme žloutky s cukrem a dáme do kastrolu. Musí zhoudtnou , ale nesmí se to začít vařit.
  3. Čokoládu nalámeme a dáme do krému. Necháme zchladnout.
  4. Směs dáme do zrmzlinovače dokud nebude mít hustou krémovou konzistenci.

Banana split

24. srpna 2016 v 19:05 | Veronika Srncová |  Kniha Domácí Zmrzliny


Banana split

24.8.2016


Porce: 4
|Pířprava: 25 minut

Budeme potřebovat:

  • 1/2 smetany
  • 30 g cukru moučky
Banana split:

  • 4 banány
  • 1/2 citro.šťávy
  • 10 lískových oříšků
  • 200 g hořké čokolády
  • 4 vanilk.koule znrzliny
  • 4 koule jahod. zmrzliny
  • 4 lžíce javorové sirupu
Přírpava:

  1. Smetanu ušleháme a dáme chladit.
  2. Banány překrojíme po délce. Pokapeme šťávou, aby nezhnědly. Naaražujeme na tlaířky.
  3. Lísky rozdrtíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní.
  4. Na každý talírek dáme kopeček vanilkové a jahodové zmrzliny. Polijeme sirupem a čokoládou. Posypypeme oříšky a šlehačkou.

Lahodný tiramisu dort

24. srpna 2016 v 18:52 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Lahodný tiramisu dort

24.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smetany
  • 2 vejce
  • 150 g cukru
  • 10 g želatina
  • 2 kulaté piškoty
  • 100 ml kávy
  • 3 lžíce vaječáku
  • 200 ml smetany
  • kakao na posypání
Přírpava:

  1. 1) Želatinu si namočíme v malém množství vody a následně ji ohřejeme, až se želatina nerozpustí.
  2. 2) Vajíčka si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mascarpone.
  3. 3) Smetanu ke šlehání mixérem vyšleháme do husté pěny a postupně vmícháme mascarpone krém. Jako poslední přimícháme připravenou želatinu a důkladně promícháme.
  4. 4) Dno kulaté formy o průměru 26 cm si vyložíme piškoty, které jsme si namočili v kávě. Do kávy jsme přidali vaječný likér. Navrstvíme mascarpone krém (1/3), znovu navrstvíme piškoty namočené v kávě, navrstvíme druhou třetinu mascarpone krému a znovu naskládáme piškoty namočené v kávě. Navrstvíme zbývající krém a pěkně uhladíme.
  5. 5) Vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a posypeme kakaem. Uložíme do lednice, nejlépe na celou noc a podáváme. Dobrou chuť!

Směs na topinky

24. srpna 2016 v 18:48 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Směs na topinky

24.8.2016


Přírpava: 50 MINIUT

Budeme potřebovat:

  • 1 kg paprik
  • 1 kg rajčat
  • 3 cibule
  • 1 česnek
  • 200 ml oleje
  • 1 vepřová konzerva
  • 1 hovězí konzerva
  • 1 lžíce soli
Přírpava:

  1. 1) Papriky, rajčata, cibuli, česnek a feferonky pomeleme na strojku (já jsem promixovala v robotu), přendáme do hrnce a vaříme na mírném ohni zhruba 45 minut. Občas promícháváme.
  2. 2) Poté přidáme olej, sůl a namletou vepřovou a hovězí konzervu. Já ještě přidala chilli koření a ďábelské koření.
  3. 3) Necháme ještě chvíli projít varem.
  4. 4) Horké plníme do vymytých a suchých sklenic. Sterilizujeme 30 minut při 85°C.

Sušenková zmrzlina

23. srpna 2016 v 19:38 | Veronika Srncová |  Kniha Domácí Zmrzliny


Sušenková zmrzlina

23.8.2016



Porce: 4
Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat?

  • 70 g másla
  • 1 vejce
  • 70 g cukru
  • 4 žloutky 350 ml konzenovaného mlka
  • 3 lžičky pomerančové limonády
  • 1/2 l dobře vychlazené smetany
Sušenky:

  • 80 g ořechů
  • 150 g mouky
  • 1/2 orášku do pečiva
  • 100 g hořké čokolády

Pířprava

  1. Rozdrtíme ořechy.
  2. Smícháme mouku s prášek. do pečiva
  3. Rozlámáme čokoládu a dáme společně s máslem ve vodní lázni.
  4. Ulšeháme vejce, přidáme čokoládu pak dáme sůl a cukr. Pak dáme ještě mouku a ořechy.
  5. Na plech dáme peč. paír a uděláme těstem hromádk.
  6. Pečeme 180 stupních cca 14 minut.
  7. Ušleháme žloutky s mlékem a pom. vodou. Přidáme sušenky a ušlehanou smeetanu.

Závin s tvarohem a ovocem

23. srpna 2016 v 19:28 | Veronika Srncová |  Záviny, Muffiny


Závin s tvarohem a ovocem

23.8.2016


Příprava: 50 minut

Budeme potřebovat:

  • 500 g tvarohu
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 lžička citro.kůry
  • 1 vanil.pudink
  • 20 ml rumu
  • 200 g ovoce
  • 1 listové těsto
  • 1 lžička skořice
  • mouč. cukr
Přírpava:

  1. Tvaroh rozmícháme s vejcem, pudink.práškem, kůrou, rumem. Ovoce umyjeme.
  2. Listo. těsto rozpulíme a vyválíme tenký plát bodélník. tvaru.
  3. Na těsto rozetřeme tvaroh. Pak dáme ovoce a skořicí.
  4. Pečeme 200 stupních cca 30 minut. Pak pokcukrujem.

Kuřecí maso plněné špenátem

23. srpna 2016 v 19:19 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí maso plněné špenátem

23.8.2016


Porce: 4
Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 80 g šunky v celku
  • 80 g balkáns. sýra
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 4 kuřecí prsíčka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oliv.oleje
  • 80 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 cibulky
Příprava:

  1. Šunku a balkán,sýr nakrájíme na nudličky. Špenát spaříme ve vroucí vodě se solí.
  2. Ostrým nožem nařízneme kaps šunkou, špenátem, sýrem. Okraje propíchneme párátkem.
  3. Osolíme, opeříme a opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme šálkem vody a dáme cca 10 minut na 220 stupních.

Hříbková směs na topinky

23. srpna 2016 v 19:08 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Hříbková směs na topinky

23.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 1 kg hub
  • 250 g cibule
  • 870 g paprik
  • 200 g protlaku
  • 20 ml oleje
  • 10 ml octa
  • 70 g cukru
  • 17 g soli
Přírpava:

1) Já si recept upravila na 2,5 kg takto: 1 velká cibule, 3 papriky (může být i červená), 500 ml protlaku, (přidala jsem i trochu pikantního kečupu), 4 dcl oleje, 2,5 dcl octu, 20dkg cukru, 2-3 lžíce soli (dle gusta)...plním do 400ml sklenic od tatarky - 10ks.


Storuhankové brambory

23. srpna 2016 v 19:03 | Veronika Srncová |  Přílohy



Storuhankové brambory

23.8.2016



Budeme potřebovat:

  • brmabory
  • strouhanka
  • sůl
  • olej
Přírpava:

  1. 1) Očistené zemiaky umyjeme, prekrájame na mesiačiky, necháme odkvapkať. Surové dáme na pečiaci papier, dobre osolíme, dosť výdatne pokvapkáme olejom. Rukami premiešame, rozprestrieme a posypeme strúhankou. Množstvo - aby každý zemiak bol posypaný.
  2. 2) Medzitým sme si rozohriali rúru - 200 st. a zemiaky pečieme do červena, do chrumkava - cca 45 minút, kontrolujeme

Dort s ovocem a zakysanou smetanou

22. srpna 2016 v 19:09 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Dort s ovocem a zakysanou smetanou

22.8.2016


Přírpava: 60 minut

Budeme potřebovat:

  • 180 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru moučky
  • sůl
  • 100 g tuku
  • 1 žloutek
Nápň:

  • 400 g zakysané smetany
  • 70 g cukru moučky
  • 2 lžíce citr.š\ťávy
  • 2 balíčky želatiny
  • 150 ml smetany
Zdobení:

100 g malin
100 g osturižn
1 dortová želatina

Přírpava?

  1. Mouč.cukr smícáhme s mouku. Přidáme sůl, tuk, žloutek a zpracujeme těsto. Necháme 30 min v ledničce. Dáme do formy. Pečeme 180 stupních cca 20 minut. Necháme vychladnout.
  2. Zakysanou smetanu s cukrem a citr.šťávou. Připravíme želatinu. Vmícháme šlehačku vyšlehanou a rozetřeme na korpus.
  3. Dort dáme ztuhnout cca 12 hodin. Navrch dáme ovoce. Želatinu přirpavíme a přelijeme ovocem.

Koláčky s meruňkami

22. srpna 2016 v 19:03 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky


Koláčky s meruňkami

22.8.2016


Kusů: 24
Příprava: 60 minut

Budeme potřebovat:

  • 25 g droždí
  • 40 g cukru moučky
  • 100 ml mléka
  • 500 g hladké moukx
  • 2 žloutky
  • 1 máslo
  • žloutek na potření
Náplň:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vejce
  • 1 citron
  • 500 g meruňek
  • tul
  • vejce na potření
  • mandle lupínky
Příprava:

  1. Dorždí smícháme s půlkou cukru a vlažného mléka, necháme udělat kvásek. Mouku promícháme se solí, žloutky, zbyým cukrem a mlékem, kváskem a změklým máslem.
  2. Vypracujeme těsto a dáme cca 30 minut do ledničky. Těsto rozválíme a rozkrájíme 8x8 cm.
  3. Tvaroh smícháme s cukrem, vejcem, nastrouhané kůry a 2 lžícemi šťávy z citronu. Do čtverečku dáme půlku meru%nky kulatou stranou dolů. Střed merunky naplníme tvarohem.
  4. Koláčky namažeme vejecme. a posypeme mandlemi. Pečeme 180 stupních cca 20 minut.

Grilované topínky s masem

22. srpna 2016 v 18:53 | Veronika Srncová |  Grilování


Grilované topínky s masem

22.8.2016


KUsu: 40
Příprava: 30 minut

Budeme potřbovat:

  • 500 g mletého masa
  • 3 vejce
  • 2 cibule
  • 2 veky
  • 10 ml oleje
Přírpava:

  1. 1) Masa smícháme, přidáme cibuli, olej, vejce, koření a přísady a vše dobře promícháme.
  2. 2) Namažeme na veku a dáme na gril, masem dolů. Nemusíme obracet, veka bude křupavá i tak. Vrstva masa je asi 1/2 výšky veky.

Zapečené toasty se šunkou a sýrem

22. srpna 2016 v 18:49 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře



Zapečené toasty se šunkou a sýrem

22.8.2016



Budeme potřebovat:

  • 200 g šunky
  • toastový chléb
  • 150 g sýra
  • 200 ml smetany zakysané
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • koření
  • 2 vejce
Přírpava:

  1. 1) Vajíčka si uvaříme natvrdo - oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
  2. 2) Šunku si také nakrájíme na menší kousky. Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle a zamícháme ho k šunce.
  3. 3)Zakysanou smetanu si rozmícháme s hořčicí, majonézou a osolíme / opepříme podle chuti.
  4. 4) Tousty si naskládáme na plech, který jsme si vyložili papírem. Potřeme tousty připravenou pomazánkou ze smetany. Posypeme šunkou, sýrem a vajíčky.
  5. 5)Takto připravené tousty vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů, dokud se sýr neroztaví. Dobrou chuť

Nejlepší kokosové sušnky

22. srpna 2016 v 18:46 | Veronika Srncová |  Sušenky


Nejlepší kokosové sušenky

22.8.2016



Budeme ptořebovat:

  • 125 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • 1 vanil.cukr
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 citron.kůry
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
Náplň:

  • 60 g cukru moučky
  • 60 g kokosu
  • 1 bílek
Zdobení:

  • bílá čokoláda
Příprava:

  1. 1) Z uvedené dávky vyjde cca 27 ks menších sušenek (velikost vlašského ořechu), záleží však na velikosti.
  2. 2) Máslo nakrájíme na menší kousky, přidáme moučkový a vanilkový cukr a pořádně mixérem vyšleháme do pěny. Přidáme lžíci zakysané smetany a nastrouhanou citronovou kůru.
  3. 3) Postupně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
  4. 4) Pak rozválíme na tenký plát silný cca 3 mm a pomocí poháru nebo okrouhlé formičky vykrájíme kolečka o průměru 5-6 cm, do středu navrstvíme kokosovou nádivku (bílek vyšleháme mixérem spolu s moučkovým cukrem do tuhé pěny a přidáme kokos). Kolečko zabalíme a vytvoříme kuličku, kterou uložíme na papírem vyložený plech


Líbánky (Just Married) (2003)

18. srpna 2016 v 20:20 | Veronika Srncová |  Filmíky



Líbánky (Just Married) (2003)

18.8.2016


Žánr? kOmedie, romatick
Rok:: 2003
Délka: 98 minut
Země: USA, Neměcko

Film zde:


Tom Leezak a Sarah McNerneyová. On je sportovně založený reportér nočního dopravního vysílání v rádiu, ona svobodomyslná spisovatelka z rodiny, která je velmi bohatá, ale navíc velmi, velmi snobská. Jejich štěstí, zdá se, nestojí nic v cestě. Jaké je však překvapení Tomových kamarádů! A jaké zděšení zavládne v Sářině rodině, když se mladý pár do sebe bleskově zamiluje! Tom se okamžitě přizpůsobí Sářinu vnímání světa, životních hodnot a očekávání. A Sarah zcela ignoruje tatínkovo varovné sýčkování, které ji zrazuje před krokem, k němuž ji táhne hlas srdce. Nedej bože, aby byla svatba, aby se provdala za "rytíře v rezavém brnění!" Jenže veselka je - a veliká. Po ní mladý pár s vyhlídkou dokonalé dovolené vyrazí do Itálie. Ale kvůli Sářinu bývalému příteli, který čirou náhodou dlí v Benátkách, a kvůli řetězci neúnavných propletenců smůly procházejí mladí novomanželé testem limitů své mladé lásky…










Bílý čokoládový dortík

18. srpna 2016 v 20:13 | Veronika Srncová |  Kniha Mini Dortíky- Prostě Dobrota



Bílý čokoládový dortík

18.8.2016


Příprava: 75 minut

Budeme potřebovat:

  • 125 g bílé čokolády
  • 125 g másla
  • 100 ml smetany
  • 3 vejce
  • sůl
  • 100 g cukru
  • 150 g mouky
  • 30 g másla
  • 80 g bílé čokolády
  • kokos na ozdobu
Příprava:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupních a formu vymažeme máslem a moukou. Čokoládu rozesekáme a necháme s máslem a smetanou rozehřát v horké lázni. Dáme vychladnout.
  2. Žloutky oddělíme od bílku- Z bílku uděláme sníh. Žloutk s cukrem dáme do husté pěny. Přidáme mouku, pak směs smásla a čokolády. Nakonec vmícháme jemně bílky. Těsto naplníme formou cca 45 minut.
  3. Dort necháme cca 10 minut venku a pak vyklopímr,
  4. Máslo a bílou čokoládu encháme rozehřát ve vodní lázni. Nařeme a posypeme kokosem.

Vepřová pánev

18. srpna 2016 v 20:04 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové



Vepřová pánev

18.8.2016



Porce: 4
Přírpava: 45 minut

Budeme potřeobvat:

  • 2 papriky
  • 500 g epřového masa
  • 2 mrkve
  • 1 svszek jarní cibulky
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky soj. omáčky
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • epepř
  • citron
Přírpava.

  1. Maso nakrájíme na kostičky.
  2. Papriky nakrájíme na kousk. Cibulku a mrkve nakrájíme na kolečka. Cibuli nasekáme na plátky.
  3. Na pánev dáme cibuli, orestujeme. Dáme máso.
  4. K masu dáme zeleninu a orestujeme dokud to není měkké.
  5. Do směsy přiádme soj.omáčku, máslo a osolíme a opepříme. Na závěr dáme citr,šťávu. Podáváme s čínskými nudlemi nebo rýže.

Domácí těsto

18. srpna 2016 v 19:54 | Veronika Srncová |  Těsta



Domácí těsto

18.8.2016



Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat.

  • 300 g hrubé mouky
  • 4 lžíci vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • sůl
Příprava.


1. Ze všech surovin zpracujeme tuhé těsto, v robotu, domácí pekárně na program nudlové těsto, nebo těstoviny zpracujeme postaru, rukama
2. Rozválíme, já strojkem na sílu 2 nebo válečkem na tenké pláty, necháme usušit a nakrájíme na nudle tenké polévkové, široké přílohové, fleky nebo pláty na lasagne
3. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 3-4 min.


Asijské nudle s kuřecím masem

18. srpna 2016 v 19:51


Asijské nudle s kuřecím masem

18.8.2016






Budeme ptřebovat:


300 gkuřecích prsních řízků
250 gčínských (vietnamských) kudrnatých nudlí
3 ksmrkve
1 kscibule
1/4 ksmenšího bílého zelí
4 lžícerybí nebo sójové omáčky
4 lžíceoleje
pepř
sůl

1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, pak je slijeme a necháme důkladně okapat
2. Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme, očištěné mrkve nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky
3. Na oleji na velké a hluboké pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso, chvíli ho restujeme, přidáme zeleninu, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme, vše chvíli restujeme, občas zamícháme
4. Pokrm mírně podlijeme vodou a přidáme kostku rozdrobeného bujónu a nudle
5. Povaříme, občas vše promícháme a vaříme tak dlouho, dokud se voda úplně neodpaří, pak ihned podáváme.


Skořicovo-tvarohý dezertík

18. srpna 2016 v 19:47 | Veronika Srncová |  Dezerty


Skořicovo-tvarohý dezertík

18.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 200 ml smetany
  • 250 ml pnotučného tvarohu
  • 1 vanil.cukru
  • skořice
  • 2 lžíce cukru moučky
  • 50 g čokolády
Příprava.

  1. 1) Ve vodní lázni rozpustíme 50 g hořké čokolády a necháme ji zchladnout.
  2. 2) Dotuha vyšleháme smetanu ke šlehání s 1 vanilkovým cukrem.
  3. 3) V míse si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme zchladlou čokoládu, spojíme a vmícháme šlehačku.
  4. 4) Hmotu rozdělíme do misek (skleniček) a necháme alespoň 4 hodiny nebo přes noc vychladnout. Podáváme jako dezert, můžeme zdobit šlehačkou, čoko-hoblinami apod. P.S. Domácí tvaroh mi připomína něčím prázdniny u babičky, když se mi stýskalo, ušlehala mi bábinka tento tvaroh.

Palačinky ze dvou druhů sýra

18. srpna 2016 v 19:44 | Veronika Srncová |  Omelety a placky



Palačinky ze dvou druhů sýra

18.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 3/4 hrnku mléka
  • 3/4 hrnku perlivé vody
  • 50 g nivy
  • 80 g eidamu
  • 8-10 lžic hladké mouky dle potřeby
  • 2 vejce
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
  • olej
Příprava:

  1. 1) Sýry nastrouháme na jemno. Mléko a vodu rozšleháme s vejcem. Přidáváme sýry, bylinky a sůl s pepřem. Metličkou pořádně promícháme.
  2. 2) Mouku přidáváme postupně, až dosáhneme požadovanou konzistenci. Těstíčko necháme chvíli odpočinout.
  3. 3) Smažíme na malém množství oleje z obou stran. Podáváme samotné se zeleninovým salátem, nebo můžete naplnit vaší oblíbenou náplní. Jsou dobré teplé i studené.

Bramborovo-sýrové karbanátky

18. srpna 2016 v 19:40 | Veronika Srncová |  Omelety a placky



Bramborovo-sýrové karbanátky

18.8.2016



Budeme potřebovat:

  • 300 g brambor
  • 150 g sýru čedaru
  • 1 vejce
  • 4 jarní cibulky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • olej
Příprava.

  1. 1) Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na drobno nakrájenou zelenou cibulku.
  2. 2) Ve větší misce smícháme bramborovou kaši, vajíčko a přidáme hladkou mouku. Přidáme nastrouhaný sýr a cibulku. Ochutíme solí a pepřem.
  3. 3) Vše důkladně promícháme a z hmoty vytvarujeme 12 menších kuliček.
  4. 4) Každou kuličku vytvarujeme do tvaru placky.
  5. 5) Na rozpálené pánve s trochou oleje smažíme každou placku dozlatova z obou stran.
  6. 6) Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Hotel Transvalnie (Hotel Transylvania 2) (2015)

17. srpna 2016 v 20:39 | Veronika Srncová |  Filmíky


Hotel Transvalnie (Hotel Transylvania 2) (2015)

17.8.2016


Žánr: komedie,rodinný, animovaný
Rok: 2015
Délka: 89 minut
Země: USA


Film zde:


Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách.











Bomba Stracciatella

17. srpna 2016 v 20:33 | Veronika Srncová |  Kniha Mini Dortíky- Prostě Dobrota



Bomba Stracciatella

17.8.2016



Příprava: 70 minut
Průměr: 18 cm formy

Budeme ptořebovat.

  • 35 g hořké čokolády
  • 75 g másla
  • 75 g cukru
  • sůl
  • 2 vejce
  • 100 g mouky
  • 50 ml vaječního likíru
  • 1 lžička prášku do pečiva
Šlehačka:

  • 1,5 plátku želatiny
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce cukru
  • 30 ml koňaku vaječného
  • máslo
  • koňak
Přírpava:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupních a formu vymažeme máslem. Hořkou čokoládu nastrouháme
  2. Máslo s cukrem a solí vyšleáme do pěny. Posutpně dáme vejce, Smícháme mouku s prášk. do pečiva a střdavě zpracovváme mouku a vaječ, ko ňak. Nakonec dáme čokoládu nastrouhnou Dáme do fromy a pečeme 30 minut.
  3. Na koňak. šlehačku si připravíme želatinu. Šlehačku s cukrem smícháme dotuha. V kastrůlku zahřejeme koňk, ale nevaříme Želatinu necháme vychladnout v konaku. Vmícháme do toho 2 lžíce šlehačky a pak zamícháme do celé množství šlehačky. Dáme do chladu.

Kuřecí maso s bylinkovým máslem

17. srpna 2016 v 20:07 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso



Kuřecí maso s bylinkovým máslem

17.8.2016


Porce: 4
Přírpava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce plnotuč.hořčice
  • sůl
  • pepř
  • grilovací kořní
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžička sojové omáčky
Bylinkové máslo.:

  • 125 g másla
  • koření bylink.máslo
Přírpava:

  1. Den předem si připravíme ve na marinádu masa. Do toho dáme kuřeccí maso a přes noc dáme do ledničky.
  2. Vezmeme si druhý den změklé máslo a přidáme do něho 3 lžičky koření a vidličkou vše orzmícháme. Vytvoříme váleček z másla a dáme do lednice.
  3. Na talíř ádme opečení maso a kolečko teplého másla. Příloha štouchané brambory, hranolky, rýže, bram.kaše.

Čertova omáčka

17. srpna 2016 v 20:00 | Veronika Srncová |  Omáčky


Čertova omáčka

17.8.2016

Přírpava: 20 minut
Porce: 2-3 porce

Budeme ptořebovat:

  • 1 lžíce másla
  • 300-400 g hub i mražených
Omáčka:

  • 150 ml smetany
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička chilli
  • 1 paprika
  • sůl
  • pepř
Příprava.

  1. Houby podusíme nam másle 10 minut.
  2. Ze smetany, hořčice, kečupu, soj.omáčk, citr.šťávy a chilly umícháme omáčku, kterou zalijeme houbami. Přidáme kapii, osolíme a opeříme. Vše porovaříme a dáme s chlebem, knedlíkem nebo rýží.

Kotletka na pórku se žampiony a paprikou

17. srpna 2016 v 19:49 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové



Kotletka na pórku se žampiony a paprikou

17.8.2016


Přírpava: 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 vepřové kotletky
  • 2 papriky
  • 1 porek
  • 2 lžíce másla
  • 250 g žampionů
  • sůl
  • pepř
  • olej nebo sádlo
  • vývar nebo voda
Přírpava:

1. Omyté a důkladně usušené maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme, na rozpáleném oleji či sádle zprudka z obou stran opečeme a odložíme stranou
2. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájený pórek, chvilku restujeme, pak tam vrátíme maso, přidáme víno, které necháme z části odpařit, dále vývar (gelový bujon nebo vodu), přiklopíme a dusíme doměkka
3. Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené žampiony a papriku, kterou nakrájíme na malé kostičky, podle potřeby osolíme a opepříme
4. Zkontrolujeme maso, zda je měkké a zredukujeme sosík, do kterého dáme úplně na závěr kousek másla
5. Na talířích podáme s kopečkem zeleniny a brambory v jakékoliv úpravě.


Ruská zmrzlina s kakaem

17. srpna 2016 v 19:46 | Veronika Srncová |  Zmrzliny


Ruská zmrzlina s kakaem

17.8.2016



Budeme potřebovat:

  • 2 smetany 40 %
  • 2 vanilkvé cukry
  • 2 lžíce cukru moučky
  • 4 bílky
  • čokoláda nstoruhaná
  • kakao
Přírpava:

  1. 1) Ślehačky ušleháme a vešleháme vanilkový i moučkový cukr.
  2. 2) Pak ušleháme bílky v tuhý sníh a opatrně vmícháme do šlehačky.
  3. 3) Pokud chceme, můžeme do poloviny směsi přimíchat kakao, nebo čokoládové hoblinky. Hmotu dáme do nějakých plastových kelímků a zamrazíme.

Naložené sýrové kuličky

17. srpna 2016 v 19:42 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Naložené sýrové kuličky

17.8.2016



Budeme potřebovat:

  • 125 g měkkého tvarohu
  • 125 g lučiny
  • 125 g eidamu
  • grilovací koření
  • koření na pizzu
  • chilli
  • kmín
  • pažitka
  • bazelka
  • libeček
  • cibule
  • olivový olej
  • paprika
  • mletý ořechy
Přírpava.

  1. 1) Tvaroh, Lučinu a nastrouhaný eidam důkladně promícháme a vytvarujeme kuličky, které obalujeme v koření, nebo i bylinkách.
  2. 2) Hotové kuličky dáme do sklenice a prokládáme cibulí nakrájenou na plátky, kapií a drobně nakrájeným česnekem.
  3. 3) Zalijeme olejem a necháme týden marinovat.
  4. 4) Pak vyndáme a můžeme obalit v mletých oříšcích.
  5. 5) Podáváme jako pohoštění, nebo večeři s opečeným toustovým chlebem, nebo bagetou.

Rande Na Jednu Noc (Nick and Norah's Infinite Playlist) (2008)

16. srpna 2016 v 20:32 | Veronika Srncová |  Filmíky


Rande Na Jednu Noc (Nick and Norah's Infinite Playlist) (2008)

16.8.2016



Žánr: Romantický, drama, hudební, komedie
Rok: 2008
Délka: 90 minut
Země: uSA

FIlm zde:


Na počátku této úsměvné romantické komedie stojí dva mladí lidé, obyčejný kluk - basák z nic moc kapely a tuze dobře situovaná dcera majitele prestižního nahrávacího studia, a popravdě je nepojí vlastně vůbec nic. Snad jen to, že mají podobný vkus na písničky. Oba si právě prošli bolavými rozchody, jejich srdce jsou opuštěná a uzavřená před světem. Přesto ale občas stačí jediná noc, aby se z mraky poseté oblohy nad New Yorkem vyklubalo slunce a vše kolem najednou začalo být krásnější než kdykoli dřív. A právě to ostýchavý Nick a sebejistá, nedůvěřivá, otázkami překypující Norah tuto noc zažijí, když hledají tajný koncert oblíbené nezávislé "indie" kapely. Natolik zvláštní pár Manhattan možná ještě neviděl. Ale co. Láska má miliony podob. V hlavních rolích Michael Cera, známý především díky populárnímu snímku Juno, a půvabná Kat Dennings.









Linecký koláč

16. srpna 2016 v 20:25 | Veronika Srncová |  Mini Dortiky - Malá klasika



Linecký koláč

16.8.2016



Příprava: 90 minut

Budeme potřebovat:

  • 125 g mouky
  • 1/2 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • mletý hřebíček
  • 80 g másla
  • sůl
  • 80 g lískových oříšků
  • 70 g cukru
  • 1 lžička kůry z citronu
  • 1 vejce
  • 150 g malinové marmelád
  • máalo
  • 1 lžíce šlehačk a žloutek
Přírpava

  1. SMíháme mouku, prášek do peč., skořicí a mlet.hřebíček a dáme do mísy. K tomu dáme lísk.ořešíky, sůl, cukr, kůru a vejce. Vše zpracujeme do hladkého těsta. Vytvoříme kouli a dáme do ledničky na 30 minut.
  2. Troubu předehřejme na 175 stupních a formu vymažeme máslem. Dvě třetiny těsta si vyválíme na pomoučené desce. Těsto dáme do formy přes okraj.
  3. Malin. marmeládu namažeme na těsto. Zbylé těsto rozválíme a nakrájíme na proužky tenko a vytvoříme na formě mřížku.
  4. Rozlšháme žloutek se šlehačkou a mřížku jím potřeme a okraj pomašlujeme. Pečeme cca35 minut.

Dort s čokoládovou šlehačkou

16. srpna 2016 v 20:17 | Veronika Srncová |  Mini Dortiky - Malá klasika


Dort s čokoládovou šlehačkou

16.8.2016


Příprava: 40 minut
Průměr: 18 cm formy

Budeme potřebovat:

  • 75 g másla
  • 50 g vanilkových rohlíčků
  • 25 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 4 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 80 g cukru moučky 1 lžička škrobu
  • 50 g mletých mandlí
  • 150 g hořké čokolády
  • 220 ml smetany
  • 1 vanil. cukr
  • 2 lžičky perníkového koření
  • kkaaový prášek na posyp
Příprava:

  1. \máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Vanil. rohlíčky nadrobnno rozdrtíme. SMícháme mouku, kakao a prášek do peč.. U 2 vajíček rozdělíme žloutkx od bílků. Z bílku uděláme sníh. 20 g cukru moučky smícháme ze škrobem a dáme do bílků a jetě 2 minutx šleháme. Pak dáme do chladu.
  2. Troubu předehřej. na 175 stupních. 2 žloutky zbylý cukr vyšleháme do krému a postupně přidáme sníh, vanil.rohlíčk a mandle. A pomalu ádme i máslo. Tsto položíme do fromy s peč. papírem. Pečeme cca 30 minut. Necháme vychladniur.
  3. Čokoládu rozpustíme ve vod. lázni a necháme vychladnout. Ušleháme tuhou šlehačku. Ze 2 vajec dalších iddělíme žloutky a bílky a z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků dáme vani. cukr a perk.koření a v horké lázno vyšleháme do krému. Ve studené vodní lázni ochladíme. Zchladlou, ale ještě tekutou čokoláu opatrně vmícháme se šlehačkou do krému. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
  4. Dort. korpus rozřízneme 3x vodorovně a potřeme všechno krémem a poskládáme na sebe. Zbytek krému dáme navrch.

Crossant s míchanými vejci

16. srpna 2016 v 20:05 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře



Crossant s míchanými vejci

16.8.2016


Přírpava: 10 minut
Porce: 1

Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 1 rajče
  • salát
  • sůl
  • pepř
  • máslo
Příprava:

1. Croissant podélně rozkrojíme a řeznou plochou krátce opečeme na suché pánvi nebo kontaktním grilu
2. Na másle usmažíme předem ušlehaná vejce, osolíme a opepříme
3. Croissant potřeme máslem, na spodní část položíme plátky rajčete a salátu
4. Nakonec jej poklademe smaženými vejci a přiklopíme vrchní částí
5. Ihned podáváme.


Bazalková pomazánka

16. srpna 2016 v 20:03 | Veronika Srncová |  Pomazánky



Bazalková pomazánka

16.8.2016


Přírpava: 10 minut
Porce: 6

Budeme potřebovat:

  • 150 g flory
  • 80 g rajčat sušených
  • 6 g lístjů bazalky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
Přírpava:

1. Rajčata i bazalku posekáme co nejvíce najemno
2. Vložíme do mísy, kde vše smícháme s ostatními ingrediencemi
3. Jemně dosolíme a opepříme dle své chuti
4. Pomazánku mažeme ve větší vrstvě na běžné pečivo nebo ji vložíme do misky a namáčíme do ní grissini nebo silné tyčinky.


Zmrzlina Milka

16. srpna 2016 v 20:00 | Veronika Srncová |  Zmrzliny



Zmrzlina Milka

16.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 1 smetana
  • 5 lžič Salka
  • 1 čokoláda Milka
Příprava:

  1. 1) Smetanu ušleháme a když je tuhá, postupně přilijeme Salko. Čokoládu Milka rozpustíme (nejlépe v mikrovlnce) a trochu vychladlou jí postupně přimícháme ke šlehačce.
  2. 2) Nalijeme do vhodné nádoby, dáme do mrazáku a asi za hodinu jí lžící promícháme. Po další hodině jí ještě jednou promícháme, aby se nevytvořily ledové krystaly.

Smažené naložené hermelíny

16. srpna 2016 v 19:57 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Smažené naložené hermelíny


16.8.2016

Budeme potřebovat_:

  • 4 hermelíny
  • 2 strpižky česneku
  • 2 lžičky feferonkové pasty
  • bylinka
  • hladká mouka
  • 3 vejce
  • strouhanka
Příprava:

  1. 1) Hermelíny rozřízneme a vnitřek potřeme nastrouhaným česnekem feferonkovou pastou (kdo nemá rád ostré, použije raději pesto) a posypeme provensálským kořením. Přiklopíme, uložíme do uzavíratelné sklenice, zalijeme olejem a necháme dva dny marinovat při pokojové teplotě. Do oleje můžeme přidat celý stroužek česneku, tymián, rozmarýn apod.
  2. 2) Naložené sýry vyndáme z oleje, osušíme papírovou utěrkou a 2x obalíme v trojobalu.
  3. 3) Z oleje odstraníme případné přísady, rozehřejeme ho v pánvi a sýry v něm smažíme dozlatova.

Zapečené tvarůžky na chlebu

16. srpna 2016 v 19:55 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře



Zapečené tvarůžky na chlebu

16.8.2016


Budeme potřebovat:

  • 8 krajíců chleba
  • 1 balíček tvarůžek
  • 1 cibule
  • 3 vajíčka petželka
  • sůl
  • rama
  • šunka
  • anglická slanina
Příprava:

  1. 1) Krajíce chleba rozkrojíme na poloviny a namažeme ramou.
  2. 2) Na chleby poklademe na část chlebů šunku a na část anglickou.
  3. 3) Do robota dáme cibuli a rozsekáme, potom k ní přidáme tvarůžky a rozsekáme na jemno.
  4. 4) Na každý připravený chleba dáme hromádku tvarůžků s cibulí a dáme pod gril. Jakmile se tvarůžky částečně rozpustí zalijeme je vajíčky rozšlehanými s petrželkou a solí.
  5. 5)Dáme znovu pod gril a necháme zapéct do zlatova. Podáváme s kyselou okurkou a čalamádou.

Zeleninový salát z chlebovými krutony

16. srpna 2016 v 19:52 | Veronika Srncová |  Saláty



Zeleninový salát z chlebovými krutony

16.8.2016


Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat.

  • cibule
  • paprika
  • cuketa
  • okurka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • petžel
  • chléb
  • vejce natvrdo
Příprava:

všetku zeleninu nakrájame tak ako nám vyhovuje, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a necháme 20-30 minút v chlade odležať

2. Krok

starší chlieb nakrájame na kocky a na oleji opražíme do zlata

3. Krok

vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladnuté posekáme a zmiešame so šalátom a krutónmi, ešte výdatne polejeme olejom, necháme chvíľu odležať aby sa krutóny napili šťavy ktorú pustila zelenina