Červenec 2016

Naši a Já (As Cool as I Am) (2013)

26. července 2016 v 22:40 | Veronika Srncová |  Filmíky


Naši a Já (As Cool as I Am) (2013)

26.7.2016

Žánr? KOmedie, drama
Délka: 92 minut
ROk_ 2013
Vznik: USA

Film zde:


Film Naši a já vypráví příběh chytré dospívající dívky, která trčí kdesi na americkém maloměstě. Zatímco šestnáctiletá Lucy sleduje, jak se manželství jejích rodičů rozpadá, sdílí své největší obavy i naděje s nejlepším kamarádem Kennym.

Šestnáctiletá Lucy je tak trochu divoška. Skvěle vychází se svým otcem, který ji ale často opouští na celé měsíce kvůli práci v Kanadě. S matkou má spíše kamarádský vztah a musí se starat o většinu věcí kolem domácnosti. Stále víc si uvědomuje svou sexualitu i nepříliš "stabilní" rodinnou situaci. Začne chodit s nejlepším kamarádem Kennym a záhy pochopí, že manželství jejích rodičů není tak pevné, jak si doposud myslela. Všimne si, že její otec zůstává pryč od rodiny déle, než je zdrávo, a že matka po jeho přítomnosti netouží ani zdaleka tak moc jako ona sama.








Domácí meruňkový džus

26. července 2016 v 19:58 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Domácí meruňkový džus

26.7.2016


Porce 4 lahve
Příprav: 45 mniut

Budeme potřebovat:

  • 3 kg meruňek)voda
  • 200 g cukru
  • šťáva 1/2 citronu
Příprava:

Meruňky nakrájíme na kostky. V kastrolu podusíme s vodou pod pokličkou do měkka. Až směs zhoustne přidáme cukr, citronová ťáva a vše rozmixujeme. Ještě pak povaříme 5 mniut.


Ostružinový ledový čaj

26. července 2016 v 19:54 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Ostružinový ledový čaj

26.7.2016


Příprava: 30 mniut
Porce: 3

Budeme potřebovat:

  • 3 sáčky zeleného čaje
  • 20 g zázvoru
  • 200 g ostružin
  • 500 m vody
  • kůra z 1/2 citronu
  • meduňka
  • led
  • med dlechuti
Příprava.

  1. V konvici uvaříme zelený čaj a necháme ho 10 minut louhovat.
  2. Přidáme zázvor, ostružiny a citron.
  3. Přidáme kostky ledu a meduňku.

Nástěnka pro vzkazy z korku

26. července 2016 v 19:46 | Veronika Srncová |  Vychytávky a nápady


Nástěnka pro vzkazy z korku

26.7.2016


Video:


Sýrová pizza ze staršího chleba

26. července 2016 v 19:44 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Sýrová pizza ze staršího chleba

26.7.2016


Budeme ptořebovat:

  • starší chleba
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 vejce
  • strouhaný sýr
  • 1 šálek mléka
  • 100 g šunky
  • 300 g mozzarely
  • oregáno
  • kečup
  • sůl
  • pepř
  • olej
Přírpava:

  1. 1) Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem, poklademe plátky chleba/veky tak, abychom neměli žádnou mezeru.
  2. 2) V misce rozšleháme vajíčka, přidáme smetanu, mléko, nastrouhaný tvrdý sýr. Osolíme a opepříme dle chui.
  3. 3) Rozšlehanou směsí zalijeme chléb. Poklademe salám nebo klobásu a vrch posypeme mozarellou.
  4. 4) Vrch ještě posypeme oreganem a pepřem, pokapeme kečupem a necháme půl hodiny odstát, aby chléb vsákl vaječnou směs.
  5. 5) Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 20 minut.

Kokosové kostky

26. července 2016 v 19:39 | Veronika Srncová |  Koláče a zákusky


Kokosové kostky

26.7.2016



Budeme ptořebov\t:

  • 370 g cukru moučky
  • 3 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 dcl mléka
  • 370 g hladké mouky
  • 1/2 lžička prášku do perníku
  • 1/2 lžičky sody
Poleva:

  • 250 g cukru
  • 4 lžíce mléka
  • 250 g čokolády na vaření
  • 180 g másla
Zdobení

  • 80-100 g kokosu strouhaného
Příprava.

  1. 1) Vejce, cukr, med vyšleháme do pěny.
  2. 2) Mouku promícháme s práškem a sodou, střídavě s mlékem přidáváme do pěny.
  3. 3) Rozetřeme na plech vyloženy pečícím papírem. Upečeme.
  4. 4) Poleva: Všechno na polevu dobře provaříme, až se vše rozpustí.
  5. 5) Kostky namáčíme v polevě, napíchneme na špejli, dáme okapat na mřížku.
  6. 6) Obalíme po všech stranách v kokosu.
  7. 7) Necháme ztuhnout

Brownie s ovocem

26. července 2016 v 19:34 | Veronika Srncová |  Dezerty


Brownie s ovocem

26.7.2016


Příprava: 60 minut

Budeme ptořebovat:

  • 200 g čokolády
  • 170 g másla
  • 4 vejce
  • 200 g hnědého cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • cukr moučka na posypání,
  • ovoce
Příprava:

Čokoládu si rozpustíme s maslom.Potom čokoládu odstavíme. Vajcia si vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny..

2. Krok

Múku si zmiešame s práškom do pečiva pridáme aj soľ a kakao.Potom vmiešame k čokoládovej zmesi spolu s vyšľahými vajciami..

3. Krok

Cesto nalejeme do vymasteného plechu ktorý si vysypeme aj múkou.Na vrch naukladáme ovocie podľa chuti.

4. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút.Potom vychladíme ..Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.


Kuřecí prsíčka v bramborovým těstíčku

25. července 2016 v 19:59 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí prsíčka v bramborovým těstíčku

25.7.2016


Příprava: 40 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • 150 g nivy
  • 900 g brambor
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 3 strpužky česneku
  • kímn
  • majoránka
  • olej
Příprava:

  1. Kuřecí řízky osolíme a opepříme. V řízku nakrojíme malou kapsičku a vložíme do ní malý kousek nivy.
  2. Brambory nastrouháme najemno. DO brambor dáme mkouku, sůl, majoránku, česnek, vejce, kmín.
  3. Na pánev dáme tenkou vrstvu bramboráku a ní kuřecí řízek a pak zase bramborovou směs. Smažíme dozlatova.

Kotletky se smetanovými bramborami

25. července 2016 v 19:52 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Kotletky se smetanovými bramborami

25.7.2016


Porce: 4
Příprava: 1,5 hodin\

Budeme potřebovst:

  • 5 kotlety
  • sůl
  • grilovací koření
  • 1,5 kg brambor
  • 1 lžíce oleje
  • 2 žlíce hořčice
  • 1 cibule
  • 250 ml smetany
  • eidam tvrdý
Příprava:

  1. Kotletky nasolíme a posypeme grilovacím kořením.
  2. Brabory oloupeme a nakríjáme a silné látk cca 3 mm. Mísu zapékací vytřeme olejem a poskláádme brabmory asi 1 cm. A vststvu osolíme
  3. Kotletky potřeme z obou stran hořčicí a dáme na bramborx. NA maso dáme ještě cibuli nakrájenou na koelčk. Vše zalijeme smetanou.
  4. Pečeme v troubě na 190 stupních cca 1 hodinu před koncem odkryjeme víko a pečeme 15 minut.

Horton (Horton Hears a Who!) (2008)

25. července 2016 v 19:44 | Veronika Srncová |  Filmíky


Horton (Horton Hears a Who!) (2008)

25.7.2016



Žánr: Animovaný, dobrodružný, rodinný
Délka: 87 minut
Země. USA
Rok: 2008

FIlm zde:



Slon Horton najde květinku a na ní je malé smítko, které na něj mluví. Po nějaké době zjistí, že na smítku žijí obyvatelé Kdovíci v malém městečku Kdosice. Samozřejmě že nikdo nevěří, že prosté smítko může mluvit; v lese, kde žije s mnoha dalšími zvířaty, má hlavní slovo klokanice Kangaroo, která má Hortona za blázna. Chce, aby ihned smítko zahodil a nebláznil jejich mláďata. Horton však trvá na svém, a to se Kangaroo nelíbí. Proto na Hortona a jeho smítko pošle supa Vlada, který má za úkol smítko zničit. Horton se i se smítkem vydá na vysokou horu, kde smítko uloží do bezpečí. Vlad však Hortona dostihne a smítko mu sebere. Horton běží, co mu síly stačí, a když už je na dosah, sup Vlad hodí květinku se smítkem do obrovské louky, plné stejných květin. Horton je nešťastný a vydává se hledat jehlu v kupce sena...

Celý den hledá, a když už se ho zmocní beznaděj, náhle kolem něj letí květinka s oním smítkem. Horton je celý bez sebe radostí. Mezitím sup Vlad popisuje klokanici Kangaroo, jak zničil smítko i s kvítkem. Klokanice je spokojená, ale vtom přiběhne jedno zvířátko a říká jim, že Horton smítko našel a znovu si s ním povídá. To klokanici neuvěřitelně rozzlobí a poštve na Hortona všechna zvířata z lesa. Namluví jim, že Horton chce pobláznit jejich mláďata...









Sýrové placičky s brokolicí

25. července 2016 v 19:36 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Sýrové placičky s brokolicí

25.7.2016



Příprava: 40 mniut

Budeme potřebovat:

  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 hrst strouhanky
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce cibule
  • 3 vejce
  • 1 pórek
  • 1/2 brokolice
  • pepř
  • sůl
  • ole
Příprava.

1. Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na malinké růžičky nebo posekáme na kousky, obojí zblanšírujeme 3 minuty ve vroucí vodě, slijeme a necháme vychladnout
2. K zelenině nastrouháme nahrubo sýr, přisypeme smaženou cibuli, přimícháme vejce s trochou mléka, osolíme, opepříme, promícháme a postupně přisypeme strouhanku, důkladně promícháme
3. Smažíme na oleji z obou stran, já použila lívanečník, ale můžete i na pánvi
4. Přebytečný olej z placek odsajeme na papírové utěrce.


Bebe dobrota

25. července 2016 v 19:30 | Veronika Srncová |  Dezerty


Bebe dobrota

25.7.2016


Budeme potřebovat:

  • 3 balíčky kakaových bebe sušenek
  • 650 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vanilkové lipánky ( 260 g )
  • 250 ml smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • smetana fix
  • mistička jahod
  • čokoláda nastoruhaná
  • oříšky nastrouhané
Příprava:

  1. 1) Do pekáčku naskládáme vrstvu BeBe sušenek (4x5), pokud je pekáček větší, můžeme si ho přepůlit alobalem.
  2. 2) Uvaříme si pudink ze 650ml mléka, cukru a pudinkových prášků, ještě za tepla do směsi vmixujeme 2 lipánky a půlku krému namažeme na sušenky.
  3. 3) Posypeme jahodami nakrájenými na kostičky, zaskládáme další vrstvou sušenek, opět dáme krém a jahody a zakryjeme poslední vrstvou "bebeček".
  4. 4) Smetanu ušleháme se smetafixem a vanilkovým cukrem, naneseme na poslední vrstvu sušenek, posypeme strouhanou čokoládou a oříšky a necháme v lednici cca 2 hodiny vychladit.

Sýrové muffiny

24. července 2016 v 19:23 | Veronika Srncová |  Záviny, Muffiny


Sýrové muffiny


24.7.2016

Porce: 13
Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 250 g polohrubé moukx
  • 1/2 lžičky kypřívího prášku
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • 2 vejce
  • 250 g zakysané smetan
  • 1 cibule
  • 2 lžíce libečku
  • 180 g parmazánu
  • pepř
Příprava

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou, cukrem a solí. Přidáme vejce, rozpuštěné a zclhadlé máslo, smetanu, pokrájenou cibuli, libeček, parmazán, pepř a vše promícháme. Dáme do papírových košíčků.
  2. Dáme do předehřáté truby na 200 stupních cca 10 minut. Pak zmírníme na 170 stupních a dopékáme 20 mniut.

Club Sandwich

24. července 2016 v 19:18 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Club Sandwich

24.7.2016


Porce:4
Příprava. 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 200 g kuřecích prsou
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 12 plátků toastového chleba
  • pár koleček cibule
  • pár cherry rajčat
  • pár koleček salátového kolečka
  • baby salát
  • majonéza
Příprava:

  1. Kiřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso osmahneme z každé strany 2-3 minuty. Na té samé pánvi necháme osmahnout anglickou slaninu.
  2. Na čisté pánvi bez oleje opečeme nasucho toasto. chléb.
  3. Cibuli, rajčata a okurky nakrájíme na plátky. Pak můžeme senwich slakádAt podle své fantazie.
  4. Dolní toast potřeme majonézou, které poklademe salát, okurku, rajčátka, slaninu a pak kuřecí plátky. Další toast potřeme majonézou a přiklopíme.

Zapečený chléb s brokolicí

24. července 2016 v 19:11 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Zapečený chléb s brokolicí

24.7.2016


Porce: 6
Příprava: 1 hodina

Budeme potřebovat:

  • 5 růžiček brokolice
  • 300 g gothaje
  • 100 g eidammu
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 6 krajíců chleba
  • kečup
Příprava:

  1. Nejdříve pvoaříme brokolici. Do mísy dáme nastrouhný salát, sýr, brokolici, ooslíme, opepříme a přidáme vejce. Vše promícháme.
  2. Na plech s pečícím papírem dáme krajíce chleba, které potřeme kečupem, připravenou směsí a zapékáme.

Květákový salát

24. července 2016 v 19:07 | Veronika Srncová |  Saláty


Květákový salát

24.7.2016



Porce: 4
Příprava. 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • sůl
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 šalotka
  • 150 g šunkx
  • 6 cherry rajčt
  • 1 zelená nať
Příprava:

  1. Květák rozebereme a vaříme z citornovou šťávou a solí 10 minut. Necháme okapat a zchladnout.
  2. SMetanu msícháme s majonézou, osolíme, opeříme. Šalotku a šunku nakrájíme na ksotičky, rajčata na půlky a cibuli na proužk\.
  3. Vše pormícháme a dochutíme. Clhadíme.

Rohožka z oblázků

24. července 2016 v 18:58 | Veronika Srncová |  Vychytávky a nápady


Rohožka z oblázků

24.7.2016



Video:


Okurková limonáda

20. července 2016 v 19:43 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Okurková limonáda

20.7.2016



Porce: 1
Příprava: 10 minut

Budeme potřebovat.

  • 65 g okurky
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • 1/2 limetky
  • 1 lžička bezinkévé šťávy
  • 4 kostky ledu
Příprava:

  1. Okurku nakrájíme na tenké ůlátky a dáme do skleničky. Zalijeme vody cca 3/4 skleničky.
  2. Přidáme cukr, sůl, šťávu z limetky a bezinkovou šťávu a zasypeme ledem.

Hamburger s překvapením

20. července 2016 v 19:38 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla-Mleté maso


Hamburger s překvapením

20.7.2016

Porce: 4
Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 kg mletého masa
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce směsi na mleté maso
  • 1 ,ozzarella
  • olej
  • 600 g brambor
  • 150 g salátu
Příprava.

  1. Mleté maso opepříme, osolíme ap řidáme koření na maso. Vše propracumeme a tvoříme vlhkýma rukama stejně velké placičky, na které pokrájíme mozzzarellu.
  2. Sýr zabalíme do masa a tvoříme hamburgery, které se snažíme co nejvíce pravit na placku.
  3. Do každé placky dáme dřívko od nanuku, maso potřeme olejeme a grilujeme z obou stran cca 7 minut.

Mozzarella v anglické slanině

20. července 2016 v 19:33 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Mozzarella v anglické slanině

20.7.2016


Porce:4
Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 mozarrelly
  • sůl
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 12 stonků chřestu
  • 1 lžička cukru
  • pepř
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 rukola
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce octa balsamico
Přírpava.

  1. Mozzarellu nakrojímu na půlku a obalíme plátkem slaniny. Chřest vhodíme do vaříví, osolené vody s trochou cukru a minutu povaříme. Vyndáme a lžíme na 10 vteřin do studené vody. Okapeme.
  2. Chřest grilujeme z každé strany cca 1 minutu.
  3. Mozzarellu grilujeme zprudka necelou půl minutu z každé strany jakmile se začnu roztékat ihned sundáme
  4. Sýr dáme na taíř, opeříme, přidáme chřest, rajčata, rukolu a ocet

Vepřové kotletky v mexickém stylu

19. července 2016 v 19:44 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Vepřové kotletky v mexickém stylu

19.7.2016

Porce: 4
Příprava: 45 minut)

Budeme potřebovat:

  • 4 vepořvé kotletky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 stružek česneku
  • 2 plátky angliké slaniny
Salsa

  • 1 menší žlutá paprika
  • 1 menší červená paprika
  • 1 rajče
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • korinadr
  • sůl
Příprava:

1) Kotletky naklepeme a potřeme s olejem a limetkou a se slaninou. Necháme hodinu odležet v chladničce.

2) KOtletky uděláme na pánvu nebo grilu. Mezitím nakrájíme zeleninu. Pariky a rajčata na kostičky a cibulku na kolečka. Přidáme limetku, koriandr a sůl. Vše promícháme.


Špízy jedna báseň

19. července 2016 v 19:38 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Špízy jedna báseň

19..7.2016

Porce: 4-6
Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 400 g vepřovho masa
  • 2-3 cukety
  • 2-3 klobásy
  • 2-3 cibule
  • 2-3 červené papriky
  • 8 žampionů
  • sůl
  • pepř
Marináda:

  • 200 ml oleje
  • trocha piva
  • 4-6 storužků česneku
  • koření na gril
Příprava:

1) Maso nakrájíme na kousky, cuketu a klobásy na kolečka, cibule eozřízneme na 4 díly. Žampiony překrájíme na čtvrtky.

2) Na jehly napichujeme maso, cibuli, cuketu, klobásuk, papriku a žampiony. Opakujeme dokola a opepříe a ooslíme.

3) Připravíme si marinádu. Běheme opékání potíráme marinádou.


Křehké masíčko aĺa Barbecue

19. července 2016 v 19:31 | Veronika Srncová |  Grilování


Křehké masíčko aĺa Barbecue

19.7.2016


Porce: 3-4
Příprava: 2 hodiny a 30 minut

Budeme potřebovat:

- prsní řízky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 6 lžic kečupu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce wolchestrové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl

Příprava:

1) Na marinádu smícháme všechny suroviny a pak řízky do ně nandáme.

2) Maso děláme z obou stran,


Domácí KInder Maxi KIng

19. července 2016 v 19:18 | Veronika Srncová |  Dezerty


Domácí KInder Maxi KIng

19.7.2016


Budeme potřeboat:

Krém:

- 500 ml smetany
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sušené mléko¨
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 želatina

Karamel:

- 200 g cukru
- 200 ml smetany
- 2 lžíce vody
- špetka soli
- 200 g másla

Čokoládová poleva:

- 200 g hořké čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 50 g másla

Drobenka:

- 4 lžíce ořechů
- 4 lžíce mandlí

Příprava:

  1. 1) Smetanu na šlehání vyšleháme spolu s medem, cukrem a sušeným mlékem do tuhé šlehačky. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přimícháme ji k vyšlehané šlehačce.
  2. 2) Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Navrstvíme jednu polovinu krému.
  3. 3)Na druhý, stejně velký plech na pečení navrstvíme vrstvu krému (snažíme se krém rozdělit rovnoměrně) a oba plechy odložíme na chladné místo odstát, dokud připravíme karamel.
  4. 4) Cukr rozpustíme na pánvi, přilijeme smetanu a mícháním hmotu spojíme (dáváme pozor, protože hmota začne prskat). Na závěr přidáme máslo, špetku soli, vodu a karamel zjemníme.
  5. 5) Karamel nalijeme na jeden plát nádivky, zakryjeme druhým plátem (pomůžeme si pečícím papírem, jde to mnohem lépe otočit). Z celého plátu nakrájíme tyčinky.
  6. 6)Mléčnou a hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a pár kapek oleje. Mícháním všechny suroviny spojíme. Tyčinky obalíme v čokoládě, posypeme směsí mletých lískových ořechů (nebo nasekaných), mandlí a kukuřičných vloček. Necháme ztuhnout a podáváme

Keksíkové nepečené šílenství s banány

19. července 2016 v 19:09 | Veronika Srncová |  Dezerty


Keksíkové nepečené šílenství s banány

19.7.2016


Budeme ptořebovat:

- 6 banánů
- 5 balíčků nějakých sušenek máslových
- 1 sklenička džemu
- 2 balíčky piškotů

Čokoládová poleva:

- 200 g čokolády
- 250 ml smetany

Náplň:

- 1/2 mléka
- 1 rumové aroma
- 2 vanilkové pudinky
- 170 g másla
- 250 g cukru moučky

Příprava:

  1. 1) Sušenky rozložíme na plech, potřeme polovinou krému, na to poklademe piškoty, které potíráme džemem. Ještě předem je namočíme do mléka, budou měkčí. Na to poklademe na kolečka nakrájené banány, zakryjeme je druhou polovinou nádivky, poklademe sušenky a celé to polijeme čokoládovou polevou (smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme).
  2. 2)Náplň:
    V mléce rozmícháme pudinkové prášky nebo zlatý klas a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme pudink a rumovou esenci.

50 Odstínů Černé (Fifty Shades of Black) (2016)

18. července 2016 v 20:00 | Veronika Srncova |  Filmíky


50 Odstínů Černé (Fifty Shades of Black) (2016)

18.7.2016



Žánr: Komedie
Délka: 90 minut
Země: USA
ROk: 2016

Film zde:


Držte si kalhotky i bránice, do kin přichází dráždivá a na padesát způsobů šťavnatá parodie "Padesát odstínů černé". Stejně jako šedé bestsellery přináší některá šokující odhalení a hned tím prvním je, že erotický hit a drzá poťouchlá komedie jdou nehorázně dobře dohromady! Emotivně vypjatá a děsně vážná romance si pořádný výprask hrubozrnou a přímou legrací prostě zaslouží. Cílem proto tentokrát nebudou erotogenní zóny a odvážné představy, ale především centra smíchu. Co kdyby byl Christian spíše Black než Grey, prachy získal dost pochybným způsobem a v posteli by byl úplně marný? A kdo si dovolí udělat nehoráznou legraci z jednoho z nevětších filmových hitů roku? Komik a věčný srandista Marlon Wayans, který má na svědomí populární sérii parodií Scary Movie a Pár nenormálních aktivit.

Sranda musí být, a snad úsměv divákům nezatuhne ani ve chvíli, kdy se hrdince dostane tvrdé lekce bejčákem pojmenovaným Nespoutaný Django. Právě název stěžejní erotické pomůcky napovídá, že u Padesáti odstínů šedi filmové srandičky zdaleka nekončí. Marlon Wayans a jeho dlouholetý parťák Rick Alvarez si berou na paškál i další hity napříč celým barevným spektrem. Hlavní hrdina si například projde traumatickým zážitkem á la Bez kalhot XXL. Zdivočelá fanynka jeho striptýzové show je tak těžká váha, že by to neudržel ani samotný Channing Tatum. Podobně těžká váha bude i nejslavnější zadek světa Kim Kardashian a její slavné fotky se šampusem.

Osudovou dívku si zahrála Kali Hawk (Ženy sobě), pana Blacka si střihnul Marlon Wayans, v jedné z vedlejších rolích nechybí známá komediální tvář Mike Epps. Velkou zvědavost budí ohlášená účast Jane Seymour. A s ohledem na parodovaný žánr pak mužská představivost spekuluje o tom, jakou míru oblečení bude nestárnoucí šťabajzna doktorka Quinnová a jedna z BondGirl ( Žít a nechat zemřít ) v "Černých odstínech" mít.










Zapečená cuketa ze smetanovou omáčkou

18. července 2016 v 19:53 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Zapečená cuketa ze smetanovou omáčkou

18.7.2016


Budeme potřebovat:

- 3 cukety
- 50 g másla
- 100 ml smetany
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- mletá paprika

Příprava:

  1. 1) Cuketu očistíme, nakrájíme na kolečka a v misce osolíme. Necháme chvíli odstát, cuketa pustí vodu.
  2. 2) V druhé misce utřeme máslo, smetanu, česnek a vajíčka.
  3. 3) Připravíme si formu na pečení. Poklademe cuketové kolečka a zalijeme připravenou smetanovou zálivkou. Vrch posypeme mletou červenou paprikou, osolíme a opepříme.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu. Podáváme teplé.

Mramorový korpus ze šlehačkou

18. července 2016 v 19:45 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Mramorový korpus ze šlehačkou

18.7.2016



Budeme potřebovat:

- 4 vejce
- 240 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vrouc vody
- 250 g hladké mouky
. 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 500 ml smwetany
- 150 g čokolády hořké
- šlehačka
- zružovač

Příprava:

  1. 1) Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
  2. 2) Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
  3. 3) Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem.
  4. 4) Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře.
  5. 5) Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. A necháme vychladnout.
  6. 6) Tmavá šlehačka: Den předem připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a přivedeme k varu. Musí se 30-60 sekund vařit-musí bublat. Pak odstavíme a necháme vystydnout a dáme do druhého dne chladit do ledničky.
  7. 7) Svařenou smetanu ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky do hladkého krému asi 5 minut. Ale kontrolujte to, ať nepřešleháte!
  8. 8) Světlá šlehačka: Šlehačku ušleháme se ztužovačem.
  9. 9) Korpus rozřízneme na 2x - namažeme a ozdobíme podle fantazie.

Krkovička na minutku

18. července 2016 v 19:41 | Veronika Srncova |  Hlavní jídla- Vepřové


Krkovička na minutku

18.7.2016


Přprava: 20 minut+ oležení masa

Budeme potřebovat:

- 1 plátek masa krkovičky
- 1 úplátek másla
- 2 lžíce oleje
- koření na steaky

Příprava:


1. Maso naklepeme hřbetem ruky, na krajích nařízneme, zakápneme olejem, posypeme pepřem nebo kořením (bez soli) a necháme 1/2 hod odležet
2. Na pánvi (ideální je litinová), rozpálíme trochu oleje a maso zprudka opečeme
3. Z každé strany 3 minuty; pak případně osolíme
4. Vložíme do vyhřáté trouby (180st.) a necháme 10 minut dojít
5. Maso odložíme na prkýnko a necháme jej pár minut "vydýchat"
6. Na horké maso dáme plátek másla a můžeme hodovat.


Nejlepší omeleta

18. července 2016 v 19:38 | Veronika Srncova |  Dobrůtky nebo večeře


Nejlepší omeleta

18.7.2016


Budeme potřebovat:

- vajčko- mléko
- šunka7
- červená paaprika
- pažitka
- sýr tvrdý
- sůl
- pepř
- máslo

Příprava.

  1. 1) Vajíčka vyšleháme s mlékem. Na každé jedno vajíčko se stále přidává 1 lžíce mléka. Osolíme, opepříme podle chuti a 2/3 hmoty vylijeme na pánev, na které jsme rozpustili 1 lžíci másla.
  2. 2) Na vrch navrstvíme na kostičky nakrájenou červenou papriku, šunku, pažitku a nastrouhaný sýr. Necháme chvíli restovat a zalijeme zbylou vaječnou hmotou. Pak pomocí vařečky vajíčkovou placku srolujeme a podáváme. Dobrou chuť!

Květák v bramboráku

18. července 2016 v 19:34 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Květák v bramboráku

18.7.2016

Budeme potřebovat:

- květák
- sůl
- hladká mouka

Těsto:

- brambory,
- hladká mouka
- česnek
- majoránka
- vejce
- pepř- sůl
- mléko
- olej

Příprava:

  1. 1) Květák si rozebereme na malé růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě.
  2. 2) Nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme bramborákové těsto, trochu hustější, než obvykle, aby na květáku drželo.
  3. 3) Květák osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a smažíme v rozpáleném oleji. Můžeme podávat jen tak samotné, se zeleninovým salátem, ale i s brambory nebo kaší.

Žampionovo-cuketové lívanečky s nivou

15. července 2016 v 19:22 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Žampionovo-cuketové lívanečky s nivou

15.7.2016

Příprava|: 35 minut

Budeme potřebovat:

- 6 kusů žampionů
- 3 sdtroužky česneku
- 3 vejce
- 1 cuketa
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic storuhanky
- 10 ml mléka
- sůl
- petrželka
- 100 g nivy
- majoránka
- pepř

Příprava:


1. Cukety a žampiony nastrouháme na hrubo
2. Smícháme s ostatními surovinami, až vznikne husté těsto., které v případě potřeby dohustíme strouhankou nebo naopak zředíme mlékem
3. Těsto ochutnáme a podle potřeby dosolíme
4. Na rovnou grilovací plochu klademe lžící vyšší placičky, po 8 minutách je otočme a grilujeme i z druhé strany
5. Podáváme se zeleninovým salátem, pečivem nebo brambory a tatarskou omáčkou.


Řezy s bramborovým těstem a šlehačkou

15. července 2016 v 19:19 | Veronika Srncova |  Dezerty


Řezy s bramborovým těstem a šlehačkou

15.7.2016

Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

Těsto:

- 5 vajec
- 200 g cukru
- 5 lžic oleje
- 200 g hladké mouky
- špetka soli

Náplň:

- 250 g másla
- 200 cukru moučky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
. 600 g uvařených brambor ve slupce

Ozdoba:

- 2 kelímky smetany
-2 ztužovače do šlehačky
- 1 zakysaná smetana
- rum
.- cukr moučka
- marmeláda
- máta

Příprava:

  1. 1) Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce. Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.
  2. 2) Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10-15 minut (zkoušíme špejlí). Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.
  3. 3) Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.
  4. 4) Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.

Kuřecí rolky se sýrem a šunkou zapečené ve smetanové omáčce

15. července 2016 v 19:14 | Veronika Srncova |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí rolky se sýrem a šunkou zapečené ve smetanové omáčce

15.7.2016

Budeme potřebovat:

- 400 g kuřecích prsou
- 250 g šunky
- 200 g tavený sýr
- 50 g sýr tvrdý
- sůl
- pepř
- tymián

Omáčka:

- 250 ml zakysané smetany
- sůl
- pepř
- 2 strpužky česneku
- 2 lžičky hořčice
- 50 ml suché bílé víno
- tymián

Příprava:

  1. 1) Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které ještě naklepeme. Osolíme a opepříme, posypeme tymiánem, položíme plátek šunky, sýra a srolujeme.
  2. 2) Zakysanou smetanu utřeme s prolisovaným česnekem, hořčicí a suchého bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.
  3. 3)Omáčku nalijeme do pekáče a poklademe všechny rolky. Vrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.

Letní koláč s jahodami

15. července 2016 v 19:11 | Veronika Srncova |  Koláče a koláčky



Letní koláč s jahodami

15.7.2016


Budeme ptořebovat_

- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3 lžíce teplé vody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce oleje
- ovoce
- želatina

Příprava:

  1. 1) Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, po lžících vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva.
  2. 2) Těsto vylijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a upečeme při 180 st. dozlatova.
  3. 3) Moučník vyklopíme z formy a necháme chvíli vychladnout. Poté ho namažeme ovocnou marmeládou, dáme jahody nakrájené na půl a zalejeme želatinou.
  4. 4)Dáme na chladné místo. Před servírováním můžeme dát nahoru šlehačku.

Meruňková zmrzlina

14. července 2016 v 20:38 | Veronika Srncova |  Zmrzliny


Meruňková zmrzlina

14.7.2016


pŘÍPRAVA: 25 MINUT

Budeme ptořebovat:

- 350 g vypeckovaných meruňek
- 600 ml zakysané smetany
- 6 lžic salka
- 5 lžic cukru
- 3 vejce
- 2 lžíce vanilkovhé cukru
- cukr moučka

Příprava.

1, Ppolovinu ovoce rozmixujeme, druhou polovinu nahrubo nasekáme
2. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem
3. Vmícháme je do zakysaných smetan a salka
4. Přidáme meruňky
5. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme
6. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme k meruňkové směsi
7. Nalijeme do krabičky, zavřeme víčkem a uložíme na mrazák - lepší je zmrzlinu 6x po sobě každou půlhodinu promíchat, ale není to nutné
8. Před podáváním necháme asi 15 - 20 minut v pokojové teplotě.


Peřinkový dezert

14. července 2016 v 20:35 | Veronika Srncova |  Dezerty


Peřinkový dezert

14.7.2016


Příprava: 50 minut

Budeme potřebovat:

- 4 vejce
- 1 hnrek cukru
- 1/2 hrka oleje
- 5 lžic mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva

Náplň:

- 2 vanilkové cukry
- 2 měkké tvarohy
. 1 smetana
. 2 vejce

Příprava:

  1. 1) Těsto: Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme olej, mléko, polohrubou mouku, prášek do pečiva. Nakonec postupně přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
  2. 2) Náplň: Tvaroh smícháme metličkou s NEUŠLEHANOU smetanou, vanilkovým cukrem a vejci.
  3. 3) Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Poté na něj "naházíme" tvarohový krém. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut.

Moravské svatební koláče

14. července 2016 v 20:30 | Veronika Srncova |  Koláče a koláčky


Moravské svatební koláče

14.7.2016

Příprava: 90 mniut

Budeme potřebovat:

- 500 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 125 g tuku
- 7 kostek cukru
- 1 sklenička mléka
- 1 žloutek
- povidla
- 1 kostčika droždí

Drobenka:

- 200 g hrubé mouky
- 200 g cukru moučky
- 1/2 kostky nebo hery ( másla)

Nápn:

- 500 g tvarohu
- 2 žloutky
- 200 g xcukru moučky
- vanilkový cukr
- rozinky

Příprava.

  1. 1) Nejprve si připravíme samozřejmě kvásek z cukru, droždí, půl skleničky mléka a dvě lžíce mouky.
  2. 2) Vzešlý kvásek dáme do mouky, přidáme rozpuštěné máslo s tukem, ne vařící, přidáme mléko, sůl a dva žloutky.
  3. 3) Těsto dobře propracujeme /nenecháváme kynout/, ihned na vále vyválíme a vykrajujeme koláčky.
  4. 4) Naplníme tvarohem, zabalíme, dáme na plech.
  5. 5) Potom udělám štamprlí důlek a dávám povidla, ozdobím půlkou mandlí.
  6. 6) Pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou.
  7. 7) Drobenka: 200g hrubé mouky, 200g cukru moučka, půl kostky tuku (hera, máslo, co mate doma.)
  8. 8) Pečeme pomalu chviličku při 150-180 stupních v elektrické troubě.

Řízečky v kořeněném těstíčku

14. července 2016 v 20:25 | Veronika Srncova |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Řízečky v kořeněném těstíčku

14.7.2016


Příprava: 35 mniuit

Budeme potřebovat:

- 2 kuřecí řízky
- ole
-sůl

Těstíčko:

- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst strouhanka
- 2 lžíce wolchestru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce dijoisnké hořčice
- majoránka
- sůl

Příprava:

1. Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek
2. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice, pořádně promícháme, aby těstíčko maso obalilo ze všech stran (lze samozřejmě nechat v lednici i přes noc, o to lépe)
3. Poté i s těstíčkem smažíme pozvolna na oleji dozlatova, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu, až pak otočíme.


Láska pod Hvězdami ( Love Of Under Stars) (2015)

14. července 2016 v 20:03 | Veronika Srncova |  Filmíky



Láska pod Hvězdami ( Love Of Under Stars) (2015)

14.7.2016


Žánr: Komedie, romantický
Délka: 90 minut
Země: USA, Kanada
ROk: 2015

Film zde:



Duchem stále mladá postgraduální studentka Becca naváže nečekané a nesourodé přátelství s tichou Emily, která nedávno ztratila matku. Becca pomáhá Emily společně s jejím otcem překonat tyto těžké chvíle a den za dnem povzbuzují zlomenou dívku k tomu, aby našla sílu jít dál. Emily Beccu na oplátku vede k dospělácké zodpovědnosti. Jejich vzájemný vztah však projde zatěžkávací zkouškou - Becca si začne s Emilyiným otcem Natem a obě dívky se musejí s nezvyklou situací vypořádat.











sMETANOVÁ Charlotta

13. července 2016 v 20:12 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


sMETANOVÁ Charlotta


13.7.2016

Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

- 33 cukrářských piškotů
- 6 plátků želatiny
- 500 ml plnotučného mléka
- 175 g cukru
6 žloutků
- 250 g bílé čokoláday
- 50 ml nějaké likéru
- 1 hrst lupínků mandlových
- 500 ml smetany
- jahody, maliny nebo borůvky

Příprava:

  1. Formu vyložíme pečícím papírem. Část piškotů poklademe na dno a pak pokapeme likérem. Zbylým piškotům seřízneme konec abychom je mohli postavit.
  2. Plátky želatiny si namočíme a připravíme si mléčnou směs. Mléko, cukr a vanilku přidáme k varu. Vymačkneme vodu ze želatiny. Žloutky za stálého míchání tenkým pramínkem mícháme do mléčné směsi. Přidáme želatinu a mícháme dokud se to vše neropustí. Odstavíme z plotny a dáme čokoládu. Přidáme likér a necháme vychladnout.
  3. Smetanu vyšleháme a pomalu přimícháme do krému a necháme chladit, když ho nalijeme na korpus. Nakonec zdobíme mandlemi a ovocem.

Pomerančové osvěžení

13. července 2016 v 20:03 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Pomerančové osvěžení

13.7.2016

Porce: 10-12
Příprava: 2 hodiny

Budeme potřebovat:

- 3 pomeranče
- 7 vajec
- 150 g cukru
- 2 lžičky sody
- 300 g mandlí mletých
1 lžička skořice

Náplň:

- 1 oloupaný pomeranč
- 1 tvaroh
- cukr

Přírpava:

  1. Pomeranče vaříme 1,5 hodiny v celku, tím vyjde hořkost z kúry. Necháme vychladnout a rozmixujeme.
  2. Žloutky ušleháme s cukrem, skořici, sodu, mandlemi a rozmixované pomeranče. Promícháme a uděláme z bílků sníh. Dáme do vymazané formy a pečeme při 180 stupních cca 40 minut-.
  3. Všechny suroviny na zmrzlinu rozmiixujeme a dáme do mrazáku.

Cuketové toasty plněné hermelínem

13. července 2016 v 19:54 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Cuketové toasty plněné hermelínem

13.7.2016


Budeme potřebovat:

- 2 cukety
- 150 g hermelínu
- 150 g šunky
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g strouhanky
- 1 lžíce másla
- 4 lžíce pomazánkového másla
- petržel
- bazalka
- sůl
- pepř

Příprava:

  1. 1) Cuketu důkladně omyjeme a nakrájíme ji na hrubší plátky. Ochutíme solí, pepřem.
  2. 2) Hermelín také nakrájíme na plátky.
  3. 3) Mezi 2 plátky cukety vložíme hermelín, plátek šunky a listy bazalky.
  4. 4) Vajíčka vyšleháme vidličkou, připravíme si misku s moukou a strouhankou a klasicky obalíme v trojobalu. Smažíme na rozpáleném másle z obou stran do zlata.
  5. 5) Jako přílohu podáváme dip z pomazánkového másla, pažitky a Petrželka. Dobrou chuť!

Bábovka ze šlehačky a Cappucina

13. července 2016 v 19:50 | Veronika Srncova |  Bábovky,buchty


Bábovka ze šlehačky a Cappucina

13.7.2016


Budeme potřebovat_

- 3 vajíčka
- 1 šlehačka
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- tuk + mouka na vysypání formy
- cappucino
- 2 lžičky kakaa

Příprava:

  1. 1) Vejce z cukrem vyšleháme do pěny.
  2. 2) Přidáme šlehačku, přisypeme mouku s práškem do pečiva.
  3. 3) Důkladně promícháme, odebereme si jednu třetinu a do té zamícháme kapučíno, jaké máme rádi a můžeme přidat lžičku kakaa(není nutné).
  4. 4) Do formy nalejeme trochu bílého těsta, (trošku si ještě necháme), pak nalejeme těsto s kapučínem a nakonec zbytek světlého těsta.
  5. 5) Pomocí špejle ještě všechny barvy ve formě opatrně promícháme.
  6. 6) Pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.

Slaný koláč s mozzarellou a tvarohem

13. července 2016 v 19:47 | Veronika Srncova |  Koláče a koláčky


Slaný koláč s mozzarellou a tvarohem

13.7.2016


Příprava: 60 mniut

Budeme potřebovat:

Těsto:

- 250 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 150 g másla nebo hery
- 1 vejce
- 1 lžička sukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl

Náplň:

- 1 lžíce zakysané smetany
- 1-3 stroužky česneku
- 150 g mozzarelly
- bazalka
- 1 vejce

Příprava:

1. V misce si smícháme tvaroh, změklé máslo, vejce a promícháme
2. Troubu si předehřejeme na 190 °C
3. Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme máslovou hmotu a vypracujeme těsto, které necháme tak 10 minut odpočívat.
4. Zatím uděláme náplň - sýr nastrouháme na hrubém struhadle, nakrájíme nebo protlačíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou a tymiánem
5. Těsto rozdělíme na dvě části, jednu menší a jednu větší
6. Obě části vyválíme
7. Jeden kruh s menším průměrem cca 25 cm dáme na plech na pečicí papír a navrstvíme náplň až k okraji
8. Položíme druhou část s větším průměrem cca 30 cm a okraje zasuneme pod spodní kruh
9. Koláč potřeme vejcem se solí a posypeme sezamem
10. Dáme péct na 20-30 minut do zlatova
11.Vyjmeme z trouby a necháme přikryté, dokud vychladne.


Ledový čaj s limetkou a mátou

13. července 2016 v 19:42 | Veronika Srncova |  Limonády, šťávy, sirupy


Ledový čaj s limetkou a mátou

13.7.2016



Příprava: 35 minut+ chlazení

Budeme potřebovat:

- 4-5 sáčkůčerného čaje
- 2 limetky
- 2 l vody ( 0,5 vařící + 1,5 l studené)
- 1 hrtst máty
- tříšť
- cukr třtinový

Příprava:


1. Do vhodné nádoby vložíme sáčky čaje, ty zalijme půllitrem vařící vody, necháme cca 15 minut louhovat
2. Sáčky vytáhneme a čajový koncentrát smícháme ve džbánu s 1,5 l studené vody
3. Přidáme na plátky pokrájené, dobře omyté, limetky a lístky máty
4. Dle chuti osladíme a dáme do lednice vychladit
5. Těsně před podáváním do džbánu přidáme ledovou tříšť, jednotlivé sklenice pak zdobíme plátky limetky a snítky máty.


Domácí polárkový dort

13. července 2016 v 19:38 | Veronika Srncova |  Zmrzliny


Domácí polárkový dort

13.7.2016

Příprava: 25 mniut+ zmražení

Budeme potřeobvat.

- 3 vejce
- 500 ml šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru moučky
- 2 lžičky kakaa

Příprava:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků
2. V jedné misce vyšleháme bílky do husté pěny, v druhé misce vyšleháme žloutky s oběma cukry a nakonec v další misce vyšleháme také obě šlehačky
3. Vše spolu v jedné míse promícháme, polovinu hmoty vyklopíme do dortové formy, nebo jiné vhodné nádoby
4. Druhou polovinu obarvíme kakaem, také ji vyklopíme do nádoby s první polovinou hmoty a pěkně rozetřeme
5. Dáme do mrazničky zmrazit tak na 2-3 hodiny.


Jak Přežít Loučení Ze Svobodou (Cómo sobrevivir a una despedida) ( 2015)

13. července 2016 v 10:20 | Veronika Srncová |  Filmíky


Jak Přežít Loučení Ze Svobodou (Cómo sobrevivir a una despedida) ( 2015)

13.7.2016


Žánr: KOmedie
Rok: 2015
Délka: 97 minut
Země: Španělsko

Film zde:



Španělská komedie se soustředí na partičku přátel, kteří mají v plánu strávit víkend na ostrově Gran Canaria. Chtějí tam uspořádat bláznivou a nezapomenutelnou rozlučku se svobodou pro Giselu, která se jako první z nich vdává.

Španělská komedie vypráví bláznivý příběh partičky kamarádek: Nory, Gisely, Taniy, Marty - a Matea, který chodí s jednou z nich. Ve svých sedmadvaceti letech dívky ještě zdaleka nedosáhly toho, o čem v pubertě snily. Stejně jako většina španělských dvacátnic chtějí i ony získat dobré místo ve vysněné profesi, najít si přítele jako z Padesáti odstínů šedi a bydlet v úžasném bytě v centru města. Jediné, co si ale mohou se svými nízkými platy dovolit, je společné bydlení, mají mizerné práce, kluky alergické na jakékoli kompromisy a oblečení musejí nakupovat ve výprodejích. Navzdory tvrdé realitě se však Nora a její kamarádky nevzdávají. Jejich hlavním úkolem je zorganizovat úžasnou rozlučku se svobodou pro Giselu, nejzodpovědnější členku jejich party. A tak jedou strávit víkend na ostrově Gran Canaria, kde si hodlají užít ty nejdivočejší chvíle svého života. Dívky se nakonec na vlastní kůži přesvědčí, že přátelství dokáže překonat všechny překáž








Zapečený květák s nivou

12. července 2016 v 20:03 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Zapečený květák s nivou

12.7.2016

Porce: 2
pŘÍPRAVA: 40 MNIUT

Budeme ptořebovat:

- 1 květák
sůl
- strouhanka
- 3 vejce
- 100 ml zakysané smetany
- 100 g nivy
- 2 lžíce hrubé mouky
- pepř
- 100 g eidamu

Přírpava:

  1. Květák uvaříme do poloměkka. Květák předvaříme v osolené vodě a pak ihned přelijeme do studené vody.
  2. Zapíkací nádobu vytřweme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme květák. 6loutky rozmícháme se zakysanou smetanou, nivou, moukou, sůl a pepř. Nakec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Těstíčko zalijeme na květák. dáme do trouby a pečeme zvolna. Před dopečením posypeme edidamem.

Šumavská topinka

12. července 2016 v 19:56 | Veronika Srncova |  Dobrůtky nebo večeře


Šumavská topinka

12.7.2016


Porce:4
Příprava: 10 minut

Budeme potřebovat:

- 8 krajíčků chleba
- olej
- 2 strpužky česneku
- 1 cibule
- 8 vajec
- pepř
- sůl
- 100 g nivy
- 8 plátků šunky
- zelenina na ozdobu

PřípraaVA:

  1. Chleba opečeme na oleji jako topinky. Horké je rozetřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na ní osolená a opepřená vejce.
  2. Připravíme do polotuha vaječnou směs. Tu navsrtstvíme na topinky, posypeme sýrem a dáme šunku. Ozdobíme nakonec zeleninou.