Červen 2016

16. díl Nejlepší Přátelé NIkdy (Best Friends for Never)

30. června 2016 v 21:36 | Veronika Srncova |  5. řada Awkward ( Nešika)


16. díl Nejlepší Přátelé NIkdy (Best Friends for Never)

30.6.2016

Seriál zde:







15. díl Připojený Přítel (The Friend Connection)

30. června 2016 v 20:40 | Veronika Srncova |  5. řada Awkward ( Nešika)


15. díl Připojený Přítel (The Friend Connection)

30.6.2016

Seriál zde:








Uzená krkovice v bramboráku

30. června 2016 v 18:36 | Veronika Srncova |  Hlavní jídla- Uzené maso


Uzená krkovice v bramboráku

30.6.2016


Přírpava: 70 minut

Budeme pottřebovat:

  • 600 g uzené krkovice
  • 500 g syrových brambor
  • 1 dl mléka
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • sádlo
  • majoránka
  • česnek
  • voda
  • pepř
  • sůl
Příprava:


1. Uzenou krkovici uvaříme doměkka, pak ji nakrájíme na plátky 1 cm silné
2. Brambory nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu a připravíme směs jako na bramborák, tedy smícháme spolu mléko, vejce, hladkou mouku, utřený česnek, dochutíme majoránkou, pepřem a solí
3. Plátky krkovice namáčíme v bramborákovém těstě a opékáme na sádle dozlatova, pěkně z obou stran
4. Podáváme například s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.


Hermelínová pomazánka s rajčaty

30. června 2016 v 18:33 | Veronika Srncova |  Pomazánky


Hermelínová pomazánka s rajčaty

30.6.2016



Přírpava: 20 minut

Budeme ptořebovat:

  • 1 herlemín
  • 120 g šunky
  • 5 lžic kysané husté smetany
  • 4 lžíce majonzéy
  • 10 mini rajčátek
  • snítka petržele
  • sůl
  • pepř
Přírpava:

  1. 1) Hermelín dáme na 1/2hodiny do mrazáku a poté nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, které potřeme trochou oleje. Sýr se nám při strouhání nebude lepit na struhadlo.
  2. 2) Rajčátka rozkrojíme na poloviny, lžičkou odstraníme semínka a poté je nakrájíme na drobné kousky.
  3. 3) Šunku nakrájíme na drobné nudličky a vše v míse, po přidání smetany, majolky a nakrájené petrželky, promícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.
  4. 4) Mažeme na plátky čerstvého pečiva. Každý plátek můžeme ozdobit lístkem petrželky.

Čokoládovo-jablečný koláč

30. června 2016 v 18:30 | Veronika Srncova |  Koláče a koláčky


Čokoládovo-jablečný koláč

30.6.2016



Budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru moučky
  • 80 g strouahných ořechů
  • 150 g nastrouhaných jablek
  • 3 lžíce krupice
  • 1 lžíce kakaa
Náplň:

  • 120 g másla
  • 120g ztuženého tuku
  • 3 vejce
  • 6 lžic cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • čokoládová poleva
Příprava:

  1. 1) Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.
  2. 2) Po částech zlehka vmícháme mleté ořechy, postrouhaná jablka, krupici a kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
  3. 3) Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto a dáme péct.
  4. 4) Upečený a vychladlý korpus potřeme náplní a necháme v ledničce ztuhnout.
  5. 5) Potom povrch polijeme čokoládovou polevou a libovolně zdobíme.
  6. 6) Příprava náplně: Nad párou rozpustíme máslo se ztuženým tukem a necháme vychladnout. Vejce, krystalový cukr a kakao šleháme nad párou do zhoustnutí, odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty pomalu přidáváme máslo se ztuženým tukem a vše dobře vyšleháme. Závěrem můžeme přidat trochu rumu.


Raffaelo šampusové překvapení

30. června 2016 v 18:25 | Veronika Srncova |  Vychytávky a nápady


Raffaelo šampusové překvapení

30.6.2016


Video zde:

Lízátka

30. června 2016 v 18:23 | Veronika Srncova |  Dezerty


Lízátka

30.6.2016

30.6.2016



Příprava:

Stačí upéct na plech jakoukoliv suchou "buchtu" - perník, čokoládový řez, bublaninu. Po vychladnutí ji natrhejte na kousky a v míse vymíchejte s Herou. Míchejte a přidávejte Heru tak dlouho, až budete mít hmotu, která vám bude pěkně držet pohromadě a nebude příliš lepit. Nechejte hodinu vychladit v lednici. Potom tvarujte kuličky, velikosti lízátka. Do každé zapíchněte špejli z umělé hmoty nebo ze dřeva. Opět nechejte vychladit v lednici, ideálně do druhého dne.
Připravte si čokoládovou nebo jinou polevu. Do té postupně namočte všechna lízátka a nechejte polevu ztuhnout. Polevu můžete ještě různě dozdobit cukrářským zdobením.


Mátový ledový čaj

30. června 2016 v 18:20 | Veronika Srncova |  Limonády, šťávy, sirupy


Mátový ledový čaj

30.6.2016

Příprava: 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 sáčky mátového čaje
  • 1 citron nebo limetka
  • 750 ml sody nebo body
  • 4-5 lžic medu
  • 500 ml pitné vody
  • šťáva ze 2 citronu
  • led

Příprava:

1. Sáčky čaje zalijeme vařící vodou, necháme 8-10 minut luhovat, pak sáčky vytáhneme
2. Do mírně prochladlého čaje zamícháme med, džbán s čajem pak dáme do lednice a necháme ho dobře vychladit
3. Do sklenic dáme několik kostek ledu a kolečka citronu nebo limetky, nalijeme čaj, tak do 2/3 obsahu sklenice, ty ještě dolijeme minerálkou nebo sodou a ozdobíme snítky máty.




Hamstrovy steaky

30. června 2016 v 18:17 | Veronika Srncova |  Hlavní jídla- Vepřové


Hamstrovy steaky

30.6.2016



Příprava|: 30 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 400 g kotlety
  • 5 chilli papriček
  • 1 šlehačka ve spreji
  • 1,5l vody
  • veegta
  • křen
  • steak koření
  • olej
  • solamyl
Příprava.

1. Maso naporcujeme na menší plátky, rozklepeme, u vepřových steaků nařízneme kraje (aby se nám při orestování nekroutily)
2. Okořeníme steakovým kořením a vegetou
3. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme, z každé strany cca 2-3 minuty
4. Přidáme na čtvrtiny nakrájené chilli papričky, vše podlijeme teplou vodou
a necháme chvíli provařit
5. Omáčku z výpeku ochutnáme a případně dochutíme vegetou (vegeta nám nahradí
i sůl), pak zahustíme solamylem
6. Zahuštění provádíme tak, že v malém množství studené vody rozpustíme cca 1 lžičku solamylu a ten pak postupně vmícháme do vařící omáčky, dokud nám nezhoustne
7. Maso při zahuštění můžeme vytáhnout a uchovat v teple
8. Na jednotlivé talíře servírujeme střídavě kuřecí i vepřové kousky, ty přelijeme omáčkou, zdobíme šlehačkou a nastrouhaným křenem.


14. díl WTF Co Se Stalo v Loni ?

29. června 2016 v 11:24 | Veronika Srncová |  5. řada Awkward ( Nešika)


14. díl WTF Co Se Stalo v Loni ?

29.6.2016



Seriál zde:









13. díl Já Jsem Ta Holka, Co našla Hlas Ve škole ( I'm the Kind of Girl Who Found Her Voice in College)

29. června 2016 v 10:54 | Veronika Srncová |  5. řada Awkward ( Nešika)


13. díl Já Jsem Ta Holka, Co našla Hlas Ve škole ( I'm the Kind of Girl Who Found Her Voice in College)

29.6.2016


Seriál zde:






Květiny na ozdobu

29. června 2016 v 10:20 | Veronika Srncová |  Vychytávky a nápady


Květiny na ozdobu

29.6.2016



Video zde:



18. díl SPiders in a Jar ( Pavouci ve Skle)

28. června 2016 v 22:05 | Veronika Srncova |  3. řada Království ( Reign)


18. díl SPiders in a Jar ( Pavouci ve Skle)

28.6.2016

Seriál zde:







17. díl Vetřelci (Intruders)

28. června 2016 v 20:36 | Veronika Srncova |  3. řada Království ( Reign)


17. díl Vetřelci (Intruders)

28.6.2016

Seriál zde\,






Bábovka s medem

28. června 2016 v 19:25 | Veronika Srncova |  Bábovky,buchty


Bábovka s medem

28.6.2016


Budeme ptořebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 vajec
  • 125 g hery
  • 170 g cukru
  • 3 lžíce medu
  • 200 ml vlažného mléka
  • nastrouhaná kúra z citronu
  • hrst hrozinek
  • moučkový cukr
  • hrubá mouka+ tuk
Příprava:

  1. 1) Žloutky šleháme s Herou, strouhanou citronovou kůrou a cukrem do pěny, pomalu přidáváme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali med a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
  2. 2) Z bílků ušleháme pevný sníh, lehce ho vmícháme do těsta a opatrně přimícháme rozinky obalené v moučkovém cukru.
  3. 3) Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme v předehřáté troubě při 180°C.
  4. 4) Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme polevou.

Kávový koktejl

28. června 2016 v 19:18 | Veronika Srncova |  Limonády, šťávy, sirupy


Kávový koktejl

28.6.2016



Příprava: 10 mniut

Budeme potřebovat:

  • 300 ml mléka
  • 200 ml studené kávy
  • 4 lžíce zmrazeného smetanového krému
Příprava:


1. Kávu si připravíme předem, necháme ji dobře vychladnout
2. Do mixéru dáme zmrzlinu a přilijeme kávu a mléko
3. Mixujeme tak dlouho, až se objem nápoje zdvojnásobí
4. Přelijeme do vysokých sklenic a podáváme s brčkem.


Domácí knedlíky ze salaninou

28. června 2016 v 19:15 | Veronika Srncova |  Přílohy


Domácí knedlíky ze salaninou

28.6.2016


Budeme potřebovat:

  • 200 g starého chleba
  • 100 g mléka
  • 40g uzeného masa
  • 40 g hladká mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • dětská krupice dle potřeby
Příprava:

  1. 1) Starší chléb oddělíme od kůrky (vydlabeme vnitřek) a nakrájíme ho na menší kousky. Můžeme použít i rohlík nebo sendvič, podle toho, co nám zbylo z předešlého dne.
  2. 2) Slaninu nakrájíme na malé kousky, které orestujeme na rozpálené pánvi, a přidáme k pečivu. Hmotu zalijeme teplým mlékem a necháme chvíli odstát.
  3. 3) Po chvíli hmotu osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou petrželkou, rozšlehaná vajíčka, olej a mouku. Vše spolu důkladně promícháme (dle potřeby přidáme dětskou krupici - pouze v případě, pokud z hmoty nemůžeme tvarovat kuličky).
  4. 4) Z hmoty tvarujeme menší kuličky, které házíme do vroucí osolené vody a vaříme je cca 10 minut. Uvařené vyjmeme a podáváme k omáčce a masu.


Kofila řezy

28. června 2016 v 19:05 | Veronika Srncova |  Dezerty


Kofila řezy

28.6.2016

Příprava: 120 minut

Budeme potřebovat:

Korpus:

  • 7 vajec
  • 140 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky
  • 45 g kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 banánu
  • 2 lžíce rumu
Krém:

  • 4 kofily
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 2 másla
Zdobení:

  • 2 šlehačky
  • 2 ztužovače do šlehačky
  • vanilkový cukr
  • lentilky
Přípraa:

Vyšleháme bílky s polovinou cukru,potom 4 minuty šleháme žloutky se zbylým cukrem.
  1. Přidáme ke žloutkům olej a po malých částech smíchanou mouku s kakaem a práškem do pečiva a bílky.
  2. Dáme do velkého plechu vyloženého pečícím papírem.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě nejprve 10 minut na 180 stupňů a potom 20 minut na 150 stupňů.
  4. Kofily,vejce a cukr šleháme nad párou 20 minut.
  5. Po vychladnutí vyšleháme s máslem.
  6. Vychlazený korpus pokapeme rumem,poklademe podélně rozříznutými banány a dáme navrch krém.
  7. Vyšleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem a navrstvíme na povrch řezů ( část necháme na dozdobení).

Domácí jahodový termmix

28. června 2016 v 19:00 | Veronika Srncova |  Jogurty, džemy


Domácí jahodový termmix

28.6.2016



Příprava: 90 minut
porce. 4

Budeme potřebovat.

  • 600 ml mléka
  • 380 g změklého tvarohu
  • 320 g jahod
  • 50 g cukru
  • 1,5 jahodového pudinku prášek
Příprava.

1. Ve 1/4 l mléka rozmícháme pudinkový prášek
2. Zbylé mléko zahříváme na mírném ohni k bodu varu, když se začne vařit, vlijeme k němu rozmíchaný pudink a za neustálého míchání povaříme na mírné ohni 2 minuty
3. Pudink sejmeme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout
4. Tvaroh našleháme s cukrem a po dávkách do něj zašleháme pudinkovou kaši, až bude hmota dokonale hladká
5. Termix zakryjeme fólií a necháme zhruba 3/4 hodiny v lednici
6. Jahody opereme a zbavíme je stopek, potom je osušíme pomocí ubrousků
7. Stranou si ponecháme cca 12 menších jahod, ostatní rozkrájíme na drobné kousky, které vmícháme do vychlazeného termixu
8. Termix rozdělíme do misek a ozdobíme půlkami jahod.


Zapečený květák ze šunkou

28. června 2016 v 18:57 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla



Zapečený květák ze šunkou

28.6.2016



Budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 200 g tvrdého sýra
  • 300 g šunky
  • 4 vejce
  • 250 ml zakysané smetany
  • 100 g nastouhané sýra
  • máslo na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř
Příprava:

  1. 1)Květák omyjeme a na růžičky rozebereme. Dáme ho povařit do osolené vody do poloměkka.
  2. 2) Pekáč vymažeme máslem.
  3. 3)Sýr, šunku nakrájíme na kostičky. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo a také nakrájíme na kostky, osolíme opepříme
  4. 4) Smícháme s květákem a dáme do pekáče. Ve smetaně rozmícháme vajíčka, zalijeme květák.
  5. 5) Ve vyhřáté troubě pečeme. Když je květák upečený posypeme ho nahrubo nastrouhaným sýrem a ještě chvilku pečeme, aby se nám sýr dobře zapekl.

16. díl Klany ( CLANS)

28. června 2016 v 11:09 | Veronika Srncová |  3. řada Království ( Reign)


16. díl Klany ( CLANS)

28.6.2016


Seriál zde:









Přání k svatému Valentýnovi

28. června 2016 v 10:36 | Veronika Srncová |  Vychytávky a nápady

Přání k svatému Valentýnovi

28.6.2016




Video zde:



14. díl Až k Smrti (To the Death)

27. června 2016 v 12:16 | Veronika Srncová |  3. řada Království ( Reign)


14. díl Až k Smrti (To the Death)

27.6.2016


Seriál zde:










13. díl Podivné spojence ( Strange Bedfellows)

26. června 2016 v 22:28 | Veronika Srncova |  3. řada Království ( Reign)


13. díl Podivné spojence ( Strange Bedfellows)

26.6.2016



sERIÁL ZDE:








12. díl Žádná Cesta Ven (No Way Out)

26. června 2016 v 21:20 | Veronika Srncova |  3. řada Království ( Reign)


12. díl Žádná Cesta Ven (No Way Out)

26.6.2016



Seriál zde:





11. díl Posloupnost ( Succession)

26. června 2016 v 20:24 | Veronika Srncova |  3. řada Království ( Reign)


11. díl Posloupnost ( Succession)

26.6.2016



Seriál zde:






Kovářská topinka

26. června 2016 v 11:00 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Kovářská topinka

26.6.2016



Příprav. 10 minut

Budeme ptořebovat:

- 1 vejce
- 2 lžíce hořčice
- 1 ediam
1 krajíc chleba
- 4 plátky cibule
- 3 lžíce kečupu
- 2 plátky šunky
- 3 lžíce sádla
- kyselé okurky
- rajče

Příprava:

1) Na pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme topinku a opečenou obrátíme, potřeme česnekem. Poklademe ji kolečky cibule, plátkem sýra, pokapeme trochou kečupu a nakonec položíme šunku.

2) Na druhé pánvi rozklepneme vejce a topinku opatrně obrátíme šunkou dolů - na vajíčko. Opékáme tak dlouho, dokud se vajíčko neusmaží. Vrchní část topinky potřeme česnekem.

3) Hotovou kovářskou topinku přendáme na talíř, pokapeme kečupem a hořčicí, poklademe cibulí a další oblohou podle chuti. Popíjíme pivo, víno, ale i výborný zázvorový čaj.


Grilované housky

26. června 2016 v 10:56 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Grilované housky

26.6.2016



Příprava: 10 minut

Budeme ptořebovat:

- 2 housky
- máslo
- cibule
- 4 plátky sýru
- 100 g salámu

Příprava:

1) Housky rozkrojíme na polovinu a lehce namažeme máslem. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka.

2) Do housky rozložíme podle chuti salám, půlkolečka cibule a přeložíme plátkem sýra.

3) Troubu zapneme na grilovaní a housky grilujeme na nejvyšší teplotu asi 3 - 5 minut. Záleží na chuti.
Grilované housky můžeme před podáváním přelít kečupem, případně jej servírovat k houskám. Grilované housky podáváme horké.


Bramborové opečenky s uzeninou

26. června 2016 v 10:51 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře



Bramborové opečenky s uzeninou

26.6.2016



Příprava. 45 minut

Budeme potřebovst:

- 1 vejce
- 6 brambor
- olej
- 3 hrsti hrubé mouky
- 1 hrtst strouhanky

Příprava.

1) Brambory omyjeme a uvaříme doměkka. Pak je necháme vychladit. Mezitím si nakrájíme nebo nasekáme uzeninu.

2) Studené brambory nastrouháme. Přidáme mouku, strouhanku, uzeninu,sůl a vejce. Vše zpracujeme, vyválíme na 5mm tlustý plát a rozkrájíme na čtverce.
V pánvi si rozpálíme tuk a "placky" na něm smažíme dozlatova.


Hermelín v postýlce

26. června 2016 v 10:47 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Hermelín v postýlce

26.6.2016



Příprava: 25 minut

Budeme potřebovat:

- 2 housky
- 2okurky kyselé
- herlemín
- máslo
- kečup

Příprava:

1) Housky vezmeme a rozpůlíme je. Totéž uděláme s hermelínem. Okurky nakrájíme na plátky.

2) Obě poloviny housek namažeme máslem. Na spodní polovinu každé housky položíme polovinu hermelínu řeznou stranou nahoru. Podle chuti přelijeme hermelín kečupem. Nakonec vše poklademe plátky okurky a obě housky spojíme.


Levný rychlovka z veky

26. června 2016 v 10:42 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Levný rychlovka z veky

26.6.2016



Příprava: 25 minut

Budeme ptořebovat:

- máslo
- paprika mletá
- veka
- 50 g sýra
- 50 g šunky
-3 vejce

Příprava:

1) Krajíčky veky opečeme na másle a naklademe do zapékací misky vymazané máslem.
2) Na ně položíme vrstvu šunky, plátkového sýra a poprášíme paprikou. Zapékáme a když se sýr taví, rozklepneme navrch vejce jako volská oka. Zapékáme tak, aby zůstalo vajíčko uprostřed naměkko.

Kuřecí kousky v těstíčku

26. června 2016 v 10:34 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Kuřecí kousky v těstíčku

26.6.2016



Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat.

- 200 g kuřecích prsou
- olej
- 1 lžíce hořčice
- vejce
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky

Příprava:

1) Připravíme si těstíčko. Smícháme vejce, hořčici, mouku a vyšleháme. Zředíme pivem a přidáme podle chuti sůl.


2) Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky, které obalujeme ve slabé vrstvě těstíčka a smažíme na oleji v rozehřáté pánvi dozlatova.
Podáváme s chlebem.


Moravské toast

26. června 2016 v 10:31 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Moravské toast

26.6.2016



Příprava: 30 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

- 100 g žampionu
- 100 g kyselých okurek
- 4 vejce
- 1 cibule
- 300 g godhaje

Příprava :

1) Na pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme salám nakrájený na kostičky a sterilovanou okurku. Osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme mletou papriku sladkou nebo lahůdkovou.

2) Prohřejeme a poté do směsi rozklepneme 4 vejce. Až vejce ztuhnou, sundáme směs z ohně a necháme vychladnout.


3) Na plech rozprostřeme pečící papír, naskládáme krajíčky toastového chleba. Vychladlou směs vršíme na chléb a přikryjeme plátkem sýra. Dáme zapéct do trouby na 170 °C, až sýr zezlátne.



4) Moravské toasty podáváme teplé, ale i studené jsou výborné.


Zapečené bagetky

26. června 2016 v 10:25 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Zapečené bagetky

26.6.2016



Porce: 4
Příprava: 20 mniut

Budeme potřebovat:

- 1 balíček plátkového sýra
- 4 bagetky
- 15 dkg anglické slaniny
. 4 jemné párky

Příprava:

1) Bagety podélně opatrně nařízneme a trochu otevřeme. Vnitřek bagety jemně potřeme máslem. Slaninu na pánvi opečeme, pánev předem trochu pomažeme olejem.

2) Do baget vložíme vždy nejdříve plátkový sýr, pak opečenou slaninu a nakonec párek.

3) Bagety dáme zapéct do trouby na cca 10 minut, před dokončením zdobíme zapečené bagety plátkem sýra a trochou nakrájeného pórku.


4) Zapečené bagety podáváme ihned po přípravě, musí být ještě teplé.



Chléb v kožišině

26. června 2016 v 10:21 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Chléb v kožišině

26.6.2016


Budeme potřebovat:

- 50 g strouhaného dýra
- 2 vejce
- 4 plátky chleba

Příprava:

1) V misce rozšleháme vejce, do kterého přimícháme strouhaný sýr.
2) V tomto těstíčku obalíme krajíce chleba a ihned smažíme na rozpáleném oleji.
3) Hotový chléb v kožešině potřeme hořčicí a ozdobíme zeleninou (plátky rajčat, okurky či papriky ).





7. díl Pes a Zajíc (THE HOUND AND THE HARE)

24. června 2016 v 12:42 | Veronika Srncová |  3. řada Království ( Reign)


7. díl Pes a Zajíc (THE HOUND AND THE HARE)

24.6.2016


Seriál zde:





Afrika řezy

23. června 2016 v 19:31 | Veronika Srncova |  Dezerty


Afrika řezy

23.6.2016

Budeme potřebovat:

  • 200 g cukru
  • 200 ml oleje
  • 3 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky skořice
  • 125 g jemně nastrouhané mrkve
  • 125 g rozmačkaného banánu
  • 50 g strouhaných ořechů
Krém:

  • 100 g másla změklého
  • 100 g cukru moučky
  • 250 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • ořechy na posypání
Příprava:

  1. 1) Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme banán, mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici a oříšky. Promícháme.
  2. 2) Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 175 °C.
  3. 3) Po vychladnutí natřeme krémem a posypeme ořechy. Necháme ztuhnout v chladu.
  4. 4) Krém: Máslo vyšleháme s cukry a tvarohem do hladkého krému.

Melounová bowleII.

23. června 2016 v 19:27 | Veronika Srncova |  Limonády, šťávy, sirupy


Melounová bowleII.

23.6.2016



Příprava: 10 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 meloun
  • 1 meloun žlutý
  • 15 cl pomerančového siruu
  • 7 cl limetkového sirupu
  • 0,8 l vody
Příprava:

1. Na plátky nakrájené melouny zbavíme lžící jadérka
2. Na kousky nakrájené melouny vhodíme do nádoby na bowli a zalijeme je mandarinkovým a limetovým sirupem
3. Přelijeme vše sodou
4. Necháme vychladit.


Letní krémový koláč

22. června 2016 v 20:05 | Veronika Srncova |  Koláče a koláčky

Letní krémový koláč

22.6.2016



Kusů: 8
Příprava: 1,3 hodiny

Budeme potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • sůl
  • 100 g másla
  • 40-+60 g cukru moučky
  • 1+2 vejce
  • 40 g třtinového cukru
  • 60 g sekaných mandlí
  • 150 g rybízu
  • 150 g ostružin
  • 150 g jahod
  • 200 ml smetany
Příprava.

1) Mouku promícháme se solí, přidáme máslo na kousky, cukr 40 g a vejde. Vše zpracujeme a na pevné těsto,.

2) Směs vyválíme a dáme do koláčové formny, Dno propícháme vidličkou a přikryjeme pečícím papapírem a uděláme záteží ( suché fazole) aby těsto nevyběhlo. Dáme do toruby na 180 stupních cca 20 minut.

3) Z hotového těsta sundáme papír s fazolemi, posypeme třtinovým cukrem a polovinou sekaných mandlí.

4) Poklademe umytím ovocem a přwelijeme smetanou s rozšlehanými vejci a 60 g cukru. Koláč dáme znovu do toruby a pečeme 35 minut,


Bramborový salát na chlebíčky

22. června 2016 v 19:48 | Veronika Srncova |  Pomazánky


Bramborový salát na chlebíčky

22.6.2016


Příprava 45 minut

Budeme potřebovat.

  • 4-5 uvařenýách brambor
  • 2-3 okurky kyselé
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • majonéza
  • pepř
  • sůl
Příprava:

1. Brambory ve slupce uvařené den předem oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle
2. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na plátky, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout
3. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nastrouháme nahrubo
4. Vše zamícháme dohromady, přidáme pepř, sůl trochu nálevu z okurek, majolku a pořádně promícháme
5. Podle chuti přikyselíme citrónem, také můžeme přidat vodu ve které se vařila zelenina, aby byl salát dostatečně vlhký.


Kuřecí prsa na paprice

22. června 2016 v 19:33 | Veronika Srncova |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí prsa na paprice

22.6.2016



Porce: 2
Příprava: 55 minut

Budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 žlutá, zelená a červená pparika
  • petržel
  • citronová kůra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • oregáno
Příprava:

Farebnosť paprík nieje podstatná ..Aj keď máte papriky len jednej farby nevadí to ..))

2. Krok

Kuracie mäsko a aj papriku nakrájame n rezance..

3. Krok

Do hlbšej misy nalejeme olej, soľ a korenie pridáme,ďalej nasekanú peržlenovú vňať,oregáno,kajenské korenie,nastrúhanú kôru aj vytlačenú šťavu z citróna a pridáme nakrájané kuracie mäso.Premiešame a necháme marinovať 30 minút..Najlepšie v chladničke.

4. Krok

Na prudkom plameni najlepšie vo woku rozpálime trochu oleja.Pridáme nakrájané papriky a orestujeme 4 - 5 minút .

5. Krok

Po opečení papriku odložíme bokom na tanier a v tom istom woku oresujeme kuracie mäso..Pridáme keď sa mäso zatiahne aj papriky a ešte chvíľu spolu restujeme.

Štrůdlíci ze zakysané smetany

22. června 2016 v 19:29 | Veronika Srncova |  Záviny, Muffiny


Štrůdlíci ze zakysané smetany

22-6.2016

Budeme potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 125 g hery
  • 200 g zakysané smetany
  • jablka
  • skořicový cukr
  • trocha storuhánky
  • vajíčko na potření
Příprava:

  1. 1) Mouku, Heru a zakysanou smetanu smícháme a vypracujeme do hladkého těsta, které se nelepí.
  2. 2) Rozdělíme na 9 dílků, které vyválíme na malé obdélníčky cca 10x15cm, ořízneme rádýlkem do obdélníku, odříznuté okraje odložíme.
  3. 3) Obdelníčky naplníme jako klasický závin (trocha strouhánky, strouhaná jablka, skořicový cukr), zavineme, potřeme vajíčkem a ozdobíme tvary vykrojenými z odřezků. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.


5. díl Na Mýtině ( In The Clearing)

22. června 2016 v 12:00 | Veronika Srncová |  3. řada Království ( Reign)


5. díl Na Mýtině ( In The Clearing)

22.6.2016

Seriál zde:

Vděčna za budoucnost s uzdraveným Francisem (Toby Regbo), Mary (Adelaide Kane) přemýšlí nad podepsáním smlouvy o zřeknutí svého nároku na anglický trůn, aby mohla navždy zůstat ve Francii. Catherine (Megan Follows) se dozvídá, že Nostradamus (Rossif Sutherland) se vrátil - s novou vizí, která zahrnuje Francisův osud.











Nahlas a naplno (Joyful Noise) (2012)

22. června 2016 v 11:55 | Veronika Srncová |  Filmíky


Nahlas a naplno (Joyful Noise) (2012)

22.6.2016



Žánr: , Hudební, komedie, rama
Rok: 2012
Země: USA
Délka: 113 minut

Film zde:


V malom mestečku Pacashau v štáte Georgia zavládli ťažké časy... Mietsni sa však nenechajú len tak ľahko zlomiť, veria totiž cirkevnému zboru, ktorý má výhrou v národnej hudobnej súťaži opäť vrátiť do sŕdc všetkých obyvateľov radosť. Ich hudba bola vždy veľmi príjemná harmonická, no dnes, žiaľ, rozdielne (nielen) umelecké predstavy hlavných sólistiek súdržnosti zboru vôbec neprospievajú. Nová šéfka zboru Vi Rose Hillová (Queen Latifah) totiž preferuje osvedčený tradičný štýl, kým temperamentná G.G. Sparrowová (Dolly Parton) pravý opak - myslí si skrátka, že ich doterajší štýl je príšerne zastaraný a predpotopný! Situácia sa výrazne zhorší, keď sa na scéne objaví G.G-in rebelský vnuk Randy (Jeremy Jordan). Ten má totiž nielen výborný sluch, ale i od prvej chvíle neprehliadnuteľnú slabosť pre Vi Roseinu krásnu a talentovanú dcéru Oliviu (Keke Palmer)! Nuž a iskrenie medzi oboma tínedžermi sa premietne i do už i tak napätého vzťahu G.G. a Vi Rose... Ak by však pre blaho ostatných obyvateľov mestečka predsa len nejakým zázrakom dokázali zabudnúť na svoje spory, majú obrovskú šancu sebe i zboru dopomôcť k výnimočnému speváckemu výkonu - a ktovie, možno skutočne i vyhrať!














Kokosový koláč s angreštem

22. června 2016 v 11:13 | Veronika Srncová |  Koláče a koláčky


Kokosový koláč s angreštem

22.6.2016


Kusů: 12
Příprava: 70 mnut

Budeme potřebovat:

  • 150 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 150 ml smeetany
  • 200 g hldké mouky
  • 1/2 prášku do pečva
  • 400 g angreštu
  • máslo + kokosová moučka na formu
Poleva:

  • 1 bílek
  • 150 g cukru moučky
Zdobení:

60 g kokosových plátku

Příprava:

1) Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. POstupně zašleháme žloutky a smetanu. Do hmoty částečně přidáváme mouku smísenou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Nakonecz pracujeme angrešt.

2) Dorotovu formu vymažeme máslem, vysypeme kokosovou moučku a naplníme těstem. Pečeme při 160 stupních cca 40 minut.

3) Z bílku a moučkového cukru vmícháme hladkou polevu ( jeli třeba namícháme s teplu voodu).

4) Vychladlý koláč potřeme polevou. Dozdobíme kokosovými plátky a zbylým angreštem. Dáme do chladu.