Květen 2016

Deadpool ( Deadpool) (2016)

31. května 2016 v 8:53 | Veronika Srncová |  Filmíky


Deadpool ( Deadpool) (2016)

31.5.2016


Žánr: Akční,scifi, dobrodružní, komedie
Délka: 106 mniut
Země: Kanada, USA
Rok: 2016

Film zde:

Nejnetradičnější komiksový anti hrdina společnosti Marvel, bývalý člen speciálních jednotek a zběhlý žoldák Wade Wilson, se podrobil experimentu, díky kterému získal schopnost rychlého samouzdravování. Wade po tomto experimentu přijme alter ego Deadpool. Vyzbrojený novými schopnostmi a zvráceným černým humorem, pronásleduje muže, který mu téměř zničil život.










Se sušenkami a piškoty

30. května 2016 v 8:58 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Se sušenkami a piškoty

30.5.2016


Kusy: 10
Příprava 1 hodina

Budeme potřebovat:

  • 200 g máslových sušenek Bebe
  • 100 g piškotů
  • 180 g másla
  • tuk na formu
Náplň:

  • 250 ml vody
  • 3 lžíce mleté želatiny
  • 300 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g lučiny
  • 100 ml citronové šťávy
  • 130 g cukru moučky
  • 150 ml smetany
  • 250 g čerstvých jahh
Zdobení:

  • 120 g lučiny
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1 lžíce smetany
  • 13 jahod drobných
Příprava,

1) Máslové sušenky a piškoty rozmixujeme. Polovinu másla rozpustíme a chladné máslo vlijeme ke sušenkové drti. Propracujeme a pak přidáme zbylé máslo na kousky nakrájené. Hněteme dokud se vše nespojí. Sušenkový korpus dáme do formy. Rovnoměrně přitlačíme na boky a dno. Dormu dáme do ledničky na 30 mniut.

2) Ve vodě nabobnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh, lučonu prmícháme s citronovou šťávou a 100 g cukru dohladka. metanu vyšleháme a zlehka přidáváme do tvarohové hmoty. Kousky jahod rozmicujeme ze zbylým cukrem.

3) Dvě třetiny želatiny vmícháme do tvarohové směsi a zbylou želatinu dáme k rozmixovaným jahodám. Do formy vijeme tvarohovou hmotu a rovnoměrně rozetřeme zhruba 1,5-2 cm do horního kraje.

4) Nyní tvarohovou hmotu rozlijeme jahodovou směs a špejlí jí vmícháme v kruzích do tvarohu. Povrch uhladíme a dáme zchladnout.

  • 5) Lučinu vyšleháme s cukrem a smetanou. Vzniklý dort ozdobíme jahodami a krémem.

Ředkvičková s bylinkami

29. května 2016 v 19:56 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Ředkvičková s bylinkami

29.5.2016



Příprava: 15 mniut
Porce:4

Budeme potřebovat:

  • 1 svazek ředkviček
  • 60 g nivy
  • 300 g lučiny
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
  • bylinky
Příprava.

1) Ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky. Nastrouháme nivu, uřeme s lučinou, přidáme ředkvičky a petrželku. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a vše promícháme.


Celozrné bagety

29. května 2016 v 19:52 | Veronika Srncová |  Pečivo


Celozrné bagety

29.5.2016



Kusů: 8
Příprava: 50 mniut

Budeme potřebovyat:

  • 20 droždí čerstvé
  • 1 lžička cukru
  • 500 g celozrné pšeničné mouky
  • 350 ml vody
  • sůl
Příprava:

1) Droždí, cukr, lžíce mouky a trošku vlažné vody připravíme kvásek a necháme kynout.

2) Zbylu mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí. Přidáme kvásek. Vlažnou vodou zaděláme a zděláme na těsto.

3) Těsto rozdělne na 8 kousků az každého vytvarujeme bagetku. Dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme chvilku vykynout. Šikmo pomocí nože nařízneme. Pečeme při 180 stupních, 25 minut.


Džem s višnemi a jahodami

29. května 2016 v 19:42 | Veronika Srncová |  Jogurty, džemy


Džem s višnemi a jahodami

29.5.2016


Porce: 3-4 sklenice
Příprava? 2 hodiny

Budeme ptořebovat:

  • 1,5 kg višní
  • 500 g jahod
  • 1 kg cukru
  • 125 ml citronové šťávy
  • 2 lžičky agaru
Příprava:

1) Vše umyjeme. Jahody překrojíme napůl a višne odpeckujeme. Ovoce dáme do kastrolu a přidáme cukr, citronovou šťávu a agarové vločky a necáme chvíli odstát. Pak vše rozmixujeme a přivedeme k varu. Občas zamcíjáme a vaříme 30 mniut.

2) Po dovaření džem dáváme do skleniv, které uzavřeme sterilovanými víčky. Sklenice 200 ml ( 20 minut , 85 stupních Celsia)


Jahodový sirup

29. května 2016 v 19:36 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Jahodový sirup

29.5.2016


Porce: 2 lahve
Příprava: 30 mniut

Budeme potřebovat:

  • 1 l vody
  • 1 kg cukru
  • 2 lžíce citronové kyseliny
  • 1,25 kg jahod
Příprava:

1) Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronoovu. Potom přidáme rozmixované jahodyy spíšs z nich šťávu, které přeecedíme přes sítko nebo gázu. Vše přivedeme k varu a občas mcháme. Vaříme 5 minut.

2) Horký sirup nalíváme lahve s víčkem, které obrátíme dnem vzhůru. Jakmile sirup zchladne dáme do lednice.


Tvarohový tunel s překvapením

29. května 2016 v 19:29 | Veronika Srncová |  Dezerty


Tvarohový tunel s překvapením

29.5.2016


Příprava: 1 hodina
Kusů: 14 ks

Budeme ptořebovat:

Těsto:

  • 5 vajec
  • sůl
  • 100 g cukru
  • 150 g hladké mouky
Náplń:

  • 6 plátků želatiny
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce moučky cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • špetka citronové kůry
  • 250 ml smetany
  • 200 g jahod
  • cukr moučka na posypání
Příprava:

1) Bílky ušleháme do sněhu. Žloutky utřeme z cukrem, postupně dáváme mouku a pak sníh. Těsto utřeme na pečícíc papír a upečeme na 180 stupních.

2) Z plátku odstraníme pečící papír a plátky dáme do srnčího hřbetu. Odřízneme přebytečný pruh z těsta a přikryjeme tím celý tunel.

3) Želatinu s troškovou vody necháme nabobnat. Tvaroh promícháme s cukty, přidáme citro. štávu a smetau ušleháme a vm ícháme dle návodu připravenou želatinu. Přidáme pokrájené jahody a směs nalijeme do formy s těstem. Přiklopíme posledním plátkem těsta a necháme ztuhn out v lednici.


Osvěžující nepčený dezert

29. května 2016 v 12:15 | Veronika Srncová |  Dezerty


Osvěžující nepčený dezert

29.5.2016


Budeme potřebovat:

Koprus:

  • 300 g ovesných vloček
  • 150 g másla
Krém:

  • 450 g jogurtu bílého
  • 100 g cukru
  • 10 g želatiny
  • 150 g mascaropne
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 ml smetany
  • 1 limetka
  • 1/2 ks citron-kůra
  • 30 g hořké čokolády
Vrch:

  • limetka kůra
  • tmavá čokoláda
Příprava.

  1. 1) Ovesné vločky rozemeleme na mouku (můžeme použít i sušenky), přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Připravený základ navrstvíme na dno formy o průměru 25 cm.
  2. 2) Jogurt utřeme s cukrem, vanilkou a želatinou. Dáme na oheň a mírně ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Následně odstavíme a necháme vychladnout.
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přimícháme mascarpone, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z limetku a také i limetkovou kůru. Úplně na závěr přidáme hořkou čkoládu, kterou jsme nastrúhali na hrubém struhadle a jogurtovou směs.
  3. 3) Připravenou nádivku navrstvíme na základ a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na 2-3 hodiny (nejlépe na celou noc) a vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a limetkovou kůrou. Dobrou chuť!

Kuřecí kuličky ve smetanové omáčce

29. května 2016 v 12:06 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí kuličky ve smetanové omáčce


29.5.2016

Budeme ptořebovat:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 200 ml smetany
  • 3 storužky česneku
  • 150 g tvrdého sýry
  • sůl
  • pepř
Příprava:

  1. 1) Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, cibuli také. Smícháme, přidáme sůl, pepř a vajíčko. Důkladně promícháme.
  2. 2) Z hmoty vytvarujeme malé kuličky /pokud se nám nedaří vytvářet kuličky, přidáme trochu hladké mouky/, které ukládáme do zapékací misky.
  3. 3) Dáme je do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut.
  4. 4) Zatímco se kuličky pečou, na hrubém struhadle nastrouháme tvrdý sýr. Přidáme ho k smetaně a spojíme. Přidáme prolisovaný česnek a touto smetanovou zálivkou polijeme kuličky. Vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 15-20 minut (závisí na velikosti kuliček).

Borůvkové muffiny

29. května 2016 v 11:48 | Veronika Srncová |  Záviny, Muffiny


Borůvkové muffiny

29.5.2016


Porce: 12

Budeme potřebobvat:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 100 g cukru
  • 125 ml mléka
  • 125 g borůvek
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
Příprava:

  1. 1) Utřeme máslo mixérem s metličkami na nejnižším stupni spolu s cukrem a vanilinovým cukrem do hladka.
  2. 2) Poté přidáme rozklepnutá vejce a šleháme asi půl minuty. Dále přidáme kypřící prášek, mouku a mléko. Vypracujeme hladké těsto, do něhož nakonec vmícháme také borůvky.
  3. 3) Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na muffiny. V troubě pečeme asi 25 minut při 180 °C.

Citronové muffiny

29. května 2016 v 11:43 | Veronika Srncová |  Záviny, Muffiny


Citronové muffiny

29.5.2016


Porcí: 14

Budeme potřebovat:

  • 1 -1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl
  • 1 hrnek cukru
  • 120 g másla měkké
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 citronová kúra
  • 1 šťáva z citronu
Příprava:

  1. 1) Troubu předehřejeme na 180°C.
    V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl, pečlivě promícháme.
  2. 2) V jiné míse šleháme asi 2 minuty máslo a cukr. Přidáme vejce a zmírníme rychlost šlehání na nejmenší. Přidáme směs mouky, mléko, citronovou kůru a šťávu.
  3. 3) Těstem naplníme košíčky a pečeme asi 20 minut.

Ďábelská kuřecí křidélka

29. května 2016 v 11:40 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Ďábelská kuřecí křidélka

29.5.2016


Přípraava: 50 mniut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 8 ks křidélek
  • 4 storužky česneku
  • 4 chilli papriček
  • 100 g slaniny
  • 50 g nivy
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl
  • olej
Příprava:

1. Kuřecí křídla opláchneme, necháme okapat, pak je prořízneme po kosti
2. Naplníme je vždy kouskem sýra a polovinou chilli papričky zbavené jadřinců
3. Otvor v křidélkách uzavřeme plátkem slaniny
4. Naplněná křidélka potřeme rozdrceným česnekem, okořeníme pepřem, mírně osolíme a v míse zalijeme olejem, necháme chvíli marinovat
5. Na rozpáleném grilu křidélka z obou stran grilujeme dozlatova, v průběhu grilování je potíráme olejem smíchaným s rozdrceným česnekem.


Burger s grilovaným ananasem

29. května 2016 v 11:37 | Veronika Srncová |  Grilování


Burger s grilovaným ananasem

29.5.2016


Porce_ 3
Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 130 g mletého hovšzího masa
  • 1 hrst salátu
  • 1 kolečko silnějšího ananasu
  • 1 bulka tmavá
  • 1lžíce tatarská majoneza
  • 1 lžíce oleje
Příprava:


1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence
2. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.
3. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, necháme cca 3 minuty odpočinout a poté osolíme
4. Mezitím na výpeku z masa nebo na grilu opečeme kolečko ananasu
5. Zlehka jej osolíme
6. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran
7. Na spodní díl namažeme půl lžíce Tatarské omáčky Hellmann's, naaranžujeme salát, položíme maso, druhou polovinu tatarky, ogrilovaný ananas, nasekanou červenou cibuli a přiklopíme křupavým "víčkem" housky.

Cibulové kroužky se sýrem

29. května 2016 v 11:33 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Cibulové kroužky se sýrem

29.5.2016



Video zde :


Sloní žrádlo

26. května 2016 v 19:36 | Veronika Srncova |  Pomazánky



Sloní žrádlo

26.5.2016



Příprava: 25 minut

Budeme potřebovat:

  • 500 g salámu
  • 300 g majonézy
  • 3 okurky
  • 3 cibule
Spojení:

  • 100 g kečupu
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička chilli
  • sůl
  • 1. Salám umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli a okurky nastrouháme na hrubším struhadle, vše promícháme
  • 2. Připravíme spojku; smícháme olej, ocet, kečup, sůl, chilli, hořčici a cukr, vaříme a mícháme, až vznikne hladká hmota, kterou zalijeme salámovou směs
    3. Promícháme a necháme 8 hodin rozležet
    4. Nejlépe druhý den v mícháme majonézu a můžeme podávat.

Domácí nachos z hladké mouky

26. května 2016 v 19:15 | Veronika Srncova |  Pohoštění


Domácí nachos z hladké mouky

26.5.2016


Příprava: 30 mniut

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek horké vody
  • 6 lžic oleje
  • sůl
  • koření
Příprava:

1. Z mouky, soli, oleje a vody vypracujeme hladké těsto
2. Vyválíme z něj dvě velmi tenké placky
3. Povrch posypeme kořením
4. Z těsta nakrájíme menší trojúhelníčky, třeba hladkým rádýlkem
5. Pečeme v troubě na pečicím papíře do zlatova.


Hruškový koláč s tvarohem

26. května 2016 v 19:11 | Veronika Srncova |  Koláče a zákusky


Hruškový koláč s tvarohem

26.5.2016



Budeme potřebovat:

těsto:

  • 250 g mouky
  • 100 g cukru moučky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • trocha prášku do pečiva
Náplň\:

  • 1 tvaroh
  • 50 g cukru
  • 1 vanikový cukr
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 hrušky skořice
  • mnadlové lupínky
Příprava:

  1. 1) Suroviny na těsto rychle zpracujeme a vyválíme do koláčové formy vymazané a vysypané kokosem.
  2. 2) Suroviny na náplň ušleháme a nalijeme na těsto.
  3. 3) Nahoru dáme plátky hrušek, posypeme skořicí a mandlovými lupínky.
  4. 4) Pečeme asi 30 min. na 180 st.
Hruškový koláč s tvarohem

Tzaziky dresink

26. května 2016 v 19:07 | Veronika Srncova |  Zálivky


Tzaziky dresink

26.5.2016


Budeme potřebovat:

  • 400 g ok,urky
  • 400 g kyselé mléko
  • 2 ks cibuly
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 ks citro šťáva
  • sůl¨¨

Příprava:

  1. 1) Okurku nastrouháme na jemném struhadle a osolíme ji. Necháme odstát 20 minut a poté ji pořádně "vyždímáme".
  2. 2) K okurce přidáme kyselé mléko (můžete použít i zakysanou smetanu), přidáme na drobno nakrájenou cibuli, olivový olej a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu, aby se chutě propojily.
  3. 3) Podáváme jako salát k hlavnímu jídlu nebo jako dressing, například ke grilovanému masu.

Kuřecí prsa zapečená s anansem a sýrem

26. května 2016 v 19:04 | Veronika Srncova |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí prsa zapečená s anansem a sýrem

26.5.2016



Budeme potřebovat.

  • 500 g kuřecícj prsou
  • 500 g ananas v plechovce
  • 200 g sýra
  • 150 g majonézy
  • koření dle chuti
Příprava.

  1. 1) Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a opepříme.
  2. 2) Kuřecí plátky uložíme na plech, který jsme vyložili alobalem a potřeme majonézou. Poklademe ananas a posypeme strouhaným sýrem.
  3. 3)Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 30 minut.
  4. 4) Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo salátem. Dobrou chuť!

Slané jednohubky z listového těsta

26. května 2016 v 19:01 | Veronika Srncova |  Pohoštění


Slané jednohubky z listového těsta

26.5.2016


Budeme potřebovat:

  • 1 listov těsto
  • hladká mouka n a posypání
  • rozšleháné vejce
  • hermeln
  • balkánský sýr
  • olivy
  • brusniky
  • niva
  • šunka
  • salám
  • salátová okurka
  • pikantní klobása
  • anhlická slanina
  • jadel
  • olivy černé
  • olivy zelené
Příprava.

  1. 1) Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
  2. 2) Suroviny na náplně nakrájíme na malé kousky (sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčata na menší pásečky, slaninu a šunku na proužky stočené do kornoutků, klobásu na kolečka a okurky na čtvrtiny plátků).
  3. 3) Podle výše uvedené inspirace nebo vlastní fantazie klademe na těsto a trochu přitlačíme. Pečlivě potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme do něj zašlehat na špičku nože utřeného česneku pro vůni) a pečeme při 250°C dozlatova. Doba pečení se pohybuje mezi 7-9 minutami (raději hlídáme).
    Chutnají teplé, vlažné i vychladlé.

Citronovo-zázvor nápoj

26. května 2016 v 18:58 | Veronika Srncova |  Limonády, šťávy, sirupy


Citronovo-zázvor nápoj

26.5.2016


Příprava.\10 minut
Vaření_ 10 minut
Hotovo: 20 minut

Budeme potřebovat?

  • 1,5 l vody
  • 2 citrony
  • 4-5 lžic medu
  • 1 cm zázvoru
  • 3-4 skořice
  • 3-4 hřebíčku
  • 1 badián
Příprava:

do vody pridáme med ..pridáme škoricu klinčeky s badiánom a nastrúhaný zázvor.Necháme rozvariť ak sa nám vytvorí pena tú môžete zozbierať na konci ak vám neopadne.....Nakoniec odstavíme a vyžmýkame celý citrón..druhý nakrájajte na plátky a pridajte..

2. Krok

Pite horúci v zime a v lete vychladený..Ak chcete môžete si obmeniť citrón s pomarančom..môžete pridať aj mätu..
10887117

Kuřecí sýrovo. bylinkové placičky

26. května 2016 v 18:52 | Veronika Srncova |  Omelety a placky


Kuřecí sýrovo. bylinkové placičky

26.5.2016



Příprava: 40 mniut

Budeme potřebovat:

  • 500g kuřecích prsou
  • 200 g sýra
  • 2 lžíce majonézy 1:1 dijonská hořčice
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 jarní cibulka
  • 2-3 vejce
  • bylinky dsle chuti
  • paprika
  • pepř
  • sůl
  • olej
Příprava:


1. Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky
2. Nakrájené maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, nasekané bylinky, vejce, Solamyl, majonézu smíchanou s hořčicí, sůl a koření
3. Směs dobře promícháme a dáme odležet asi na 30 minut do chladu
4. Pak ze směsi lžící odebíráme hromádky, vkládáme do rozpáleného tuku, trochu je lžící připlácneme, smažíme zvolna, z obou stran, dozlatova
5. Po usmažení necháme přebytečný tuk vsáknout do papírového ubrousku.


Pestrý salát se třemi druhy sýra

26. května 2016 v 18:48 | Veronika Srncova |  Saláty


Pestrý salát se třemi druhy sýra

26.5.2016



Příprava: 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 ks sýra
  • 1 ks balkánu
  • 1 ks mozzarela
  • 1 avokádo
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 fík
  • 2 řekvičky
  • 2 uvařená vejce
  • 3 rajčata
  • 1/2 pomeranče
  • šťáva z půůlky citronu a pomeranřče
  • libeček olivový olej
  • pepř
  • sůl
Příprava:

1. Dno velkého talíře poklademe na tenoučko pokrájenými plátky rajčat
2. Plátky sýru Krolewski pokrájíme na asi tak 1 cm tenké nudličky, jejichž konce dáme k sobě a položíme je na rajčata tak, aby se nacházely ve středu talíře a vytvořily tvar kytky nebo slunce a rajčata pod nimi bylo vidět (hlavně po krajích talíře), takto pokladené nudličky sýra Krolewski poklademe stejným způsobem i na plátky nakrájeným sýrem Mozzarella
3. Pak škrabkou na chřest nastrouháme na tenoučké dlouhé plátky mrkev a vytvoříme takové dalo by se říct "klubko", které položíme na střed vyskládaných sýrů
4. Dvě natvrdo uvařená vejce nakrájíme na čtvrtky a poklademe je kolem "klubka" z mrkve, stejně tak pak i avokádo, které se předtím překrojí vejpůl a nakrájí na proužky
5. Pod "klubko" z mrkve vyskládáme též kolem dokola na čtvrtky pokrájené ředkvičky, přes "klubko" mrkví opřeme pár kousků avokáda, plátky čerstvých fíků a pomerančů, kolem dokola na vše položíme na kostičky nakrájený Balkánský sýr
6. Vše zakápneme olivovým olejem (přiměřeně), šťávou z půlky pomeranče, z půlky citronu, lehce osolíme, opepříme, vše ještě ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, čerstvým nadrobno pokrájeným libečkem a dílo je dokonáno. Dobrou chuť!


Houstičky s kmínem

25. května 2016 v 16:03 | Veronika Srncová |  Pečivo


Houstičky s kmínem

25.5.2016



Kus". 30
Příprava: 40 mniut

Budeme potřebovat:

- 240 ml vlažnéhop mléka
- 30 g droýždího
- 4 žloutky
- 1/2 llžičky práškového cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 80 g másla
- sůl-
- kmín
- hrubá sůl

Příprava:

1) Do hrnečku nalijeme polovniu mléka. Přidáme rozdrobené droždí. cukr, 3 lžíce mouky. Necháme vykynout.

2) Do ísy nasypeme mouku, 2 žloutky, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné máslo osoíme a dáme kvásek.. Pakrozdělíme 30 ks.

3) Rozválíme na tenké prameny. Každý rozkrojíme na 3 stejně dlouhé kusy a spleteme z nich housky. přendáme na plech vyložený pečíím papírem. Potřeme rozšlehhanými žloutkami. Posypeme kmínem, solí, mákem a slunečnicovými semínky. Pečeme 190 stupních cca 15 mniut.



Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou

25. května 2016 v 15:42 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou

25.5.2016



Příprav: 30 minut
Porce: 4

Budeme potřebovat:

- 600 g vepřové pečeně
-
sůl
- pepř
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 100 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smetany
- 100 g kaparů
- 280 g špaget

Příprava?

1) Vepříovou pečeni nakrájíme na 8 plátků. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejme máslo a olej a smažíme z obou stran. Trobu předehřejme na 80 stpních. Maso smažené dáme na pekáč zapékací.

2) Do pánve s výpekem z masa přidejte hořčici a krátce orestuje.Obsah pánve zalijte zeleninovým výveem. Nakonec dáme smetanu a povaříme dozahoustnutí. Omáčku dochutíme šťávou z citronů, kaparů, solí a peřem. Pánev dáme z plotýnky.

3) Špagety uvaříme.


Šarlotka se sedmikráskami

24. května 2016 v 19:11 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Šarlotka se sedmikráskami

24.5.2016



Kusů: 12
Příprava: 40 mniut

Budeme potřebovat:

  • 1 balení cukrářských piškotů
  • 2 lžíce amarreta
  • 4 žloutky
  • 180 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléks
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 6 plátků želatiny
  • 150 ml smetany
  • 350 g jahod
  • sedmikrásky na ozdobu
Příprava:

1) Formu dortovou vyložíme pottavinářskou folii. Po obvodu a naspod poklademe piškoty. Spodek pokapeme amaretem a připravíme náplň.

2) Žloutky ušleháme s cukry, přidáme mléko a ve vodní lázni za stálého míchání míchám e k varu. Směs přilijeme k tvarohu.

3) Želatinu necháme nabobnat v trošce vody a za stálého míchání jí zahříváme, až se úplně rozpustí. V připravené želatině mícháme trochu tvarohové směsi a přidáme i zybtek. Nakonec zpracujeme smetanu ušleháme jí.Nápl%n nalijeme na piškoty. Necháme chladnout 2 hodiny. Zdobíme jahodami a sedmikráskami.


Jahodové cappuccino

24. května 2016 v 19:02 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Jahodové cappuccino

24.5.2016


Příprava: 15 mniut
Proce: 4

Budeme potřebovat:

  • 250 g jahod
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučky cukru
  • jahody na ozdobení
Příprava:

1) Jahody zbavíme stopek. Rozmixujeme spolu ze smetanou 250 ml a cukrem moučkou. Zbytek smetany vyšleháme na ozdobu a navrch dáme jahody.


Brambory s česnekem, sýrem a smetanou

24. května 2016 v 18:57 | Veronika Srncová |  Přílohy


Brambory s česnekem, sýrem a smetanou

24.5.2016


Budeme potřebovat:

  • 5 brambor
  • 100 g másla
  • 5 lžic parmazánu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 3 stružky česneku
  • petrželka
Příprava:

  1. 1) Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Naskládáme je na pánev a zalijeme je vodou. Vaříme do měkka.
  2. 2) Připravíme si česnekovou pomazánku: Česnek utřeme s měkkým máslem, ochutíme solí, pepřem. Přidáme strouhaný parmezán a nasekanou petrželkou. Nakonec to zjemníme zakysanou smetanou.
  3. 3) Uvařené brambory naskládáme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení a potřeme je připravenou česnekovou pomazánkou.
  4. 4) Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 10 - 15 minut. Dobrou chuť!

Šťáva z bezu

24. května 2016 v 18:54 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Šťáva z bezu

24.5.2016


Budeme potřebovat:

  • 4 l vody
  • 100 citronové kyseliny
  • 3 ks citronu
  • 40 ks květů bezu
  • 3kg cukru
Příprava:

  1. 1) Vodu svaříme s kyselinou citronovou a necháme vychladnout.
    Do vychladlé vody namočíme květy bezu a na kolečka nakrájené citrony a necháme 24 hodin pod utěrkou louhovat.
  2. 2) Vylouhovanou vodu přecedíme do hrnce, vymačkáme bez a citrony. Do vody vmícháme cukr (můžeme použít i méně, každý podle vlastní chuti). Plníme do skleněných lahví. (Poproste kamarády číšníky, ať vám schovají lahve od čistého alkoholu - vodky nebo slivovice. Lahve pak stačí vypláchnout horkou vodou. Pokud budete mít lahve od barevného alkoholu, je třeba je pořádně vymýt.)


Kokosová buchta politá smetanou

24. května 2016 v 18:47 | Veronika Srncová |  Bábovky,buchty


Kokosová buchta politá smetanou

24.5.2016



Příprava: 20 mniut

Budeme potřebovat?

  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru moučky
  • 1 rpíšek do pečiva
Posyp:

  • 1 hrnek kokosu
  • 1/2 hrnku moučky cukru
  • 1 smetana
  • 1 vanilkový cukr
Příprava:

  1. 1) Vejce, cukry a mléko smícháme dohromady, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme na hlubší plech s pečicím papírem.
  2. 2) Kokos smícháme s cukry a rovnoměrně posypeme těsto.
  3. 3) Vše dáme péct do předehřáté trouby na 175°C a pečeme 20 min. Upečené vyzkoušíme špejlí, zda se už nelepí.
  4. 4) Horkou buchtu polijeme rovnoměrně neušlehanou šlehačkou, necháme vsáknout a vychladnou

Salát Coleslaw II.

23. května 2016 v 19:14 | Veronika Srncová |  Saláty


Salát Coleslaw II.

23.5.2016

příprava: 20 minut

Budeme potřebovat.:

  • 300 g bílého zelí
  • 6 lžic mrkve
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • citronová štáva
  • prpř
  • sůl
Příprava:


1. Zelí a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky
2. Promícháme, osolíme a opepříme, zakápneme citronovou šťávou
3. Nakonec do salátu zamícháme majonézu, necháme odležet
4. Salát servírujeme dobře vychlazen


Kuřecí maso " Babské ucho"

23. května 2016 v 19:11 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí maso " Babské ucho"

23.5.2016



Porce: 4
Příprava: : minut

Budeme potřebovat?

  • 600 g kuřecích prsou
  • sůl
  • barevný pepř
  • citronová kúra
  • olej
  • 250 ml smetany 12%
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 20 lístků šalvěje
  • mléko
  • máslo
  • solamyl
Příprava:

  1. 1) ecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky.
  2. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou. Na troše oleje zprudka orestujeme dozlatova.
  3. Orestované maso vyjmeme a uložíme do tepla (řeším krátce slabě předehřátou troubou na 50°C, pak vypnout, vložit maso a nechat v teple).
  4. Ve výpeku po mase rozehřejeme plátek másla, přidáme 15 nasekaných lístků šalvěje a špetku sušené šalvěje, necháme rozvonět a krátce orestovat, zalijeme smetanou, provaříme, případně zahustíme Solamylem rozpuštěným v mléce.
  5. Vmícháme nasekaných 5 lístků šalvěje, zakysanku, promícháme, aby se zakysanka rozpustila, osolíme a opepříme podle chuti a necháme krátce odpočinout.

Nejlepší dortový korpus

23. května 2016 v 19:06 | Veronika Srncová |  Dorty nebo dortíky


Nejlepší dortový korpus

23.5.2016



Budeme potřebovat |:

  • 6 vajec
  • 250 g cukru
  • 6 lžič oleje
  • sůl
  • 240 g hladké mouky
Příprava:

  1. 1) Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu a sníh vám při otočení prstu stojí nahoru a nehne se.
  2. 2) Pak přidáte olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku. Pokud chcete korpus ořechový dejte 180 g hladké mouky a 60 g mletých ořechů.
  3. 3) Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil :)
  4. 4) Pekla jsem na 180 st. cca 45 minut v okrouhlé formě o průměru 24 cm. Po upečení jsem nechala 10 minut stát v klidu a pak vyklopila. Formu jsem vytřela olejem a vysypala polohrubou moukou. Je krásné nadýchaný a měkoučký

Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem

22. května 2016 v 17:27 | Veronika Srncova |  Záviny, Muffiny


Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem

22.5.2016


Kusů: 6
Příprava: 1 hodina

Budeme potřebovat:

  • 75 g másla
  • 75 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vanilkovéhio cukru
  • 1 lžíce marmleády
  • 1 šťáva z citronu
  • 1 menší mrkev
  • 75 g celozrné mouky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícíhí prášku
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • špetka hřebíčku mletého
  • 8 jahod
Krém:

  • 100 g lučiny
  • 50 g másla
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 2 kapky rumu aroma
Příprava:

1) V míse rozšleháne změklé máslo s cukrem a vejci. |Přimícháme marmeládu, citronovou šťávu a naajemno nastrouhanou mrkev. Obě mouky smícháme s kypřícím práškem. Sypkou směs smícháme do utřené hmoty.

2) Troubu předehřejmeme na 175 stupnů a 6 muffinu vyložíme košíčky.

3) Do poloviny košíčku nandáme těsto a doprostřed dáme jahodu. Nakonec zase těsto. Pečeme 35-40 minut.

4) Krémeme utřeme všechny ingredience a dáme vychladit. Zbylé jahody nakrájíme na plátky. Vychladlé muffiny zdobíme krémem a jahodou.


Fleky se šunkou a smetanou

21. května 2016 v 7:23 | Veronika Srncova |  Bezmasá Jídla


Fleky se šunkou a smetanou

21.5.2016


Budeme potřebovat:

  • máslo
  • cibule
  • šunka
  • 1 kg fleku
  • majoránka
  • pepř
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany
  • tvvrdý sýr
  • jarní cibulka
Příprava:

  1. 1) Na másle zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku (slaninu), a vše orestujeme.
  2. 2) Přidáme 1 kg vařených fleků, majoránku, sůl, pepř, 2 vejce a 1 smetanu. Prohřejeme.
  3. 3) Na konec posypeme jarní cibulkou (petrželkou) a strouhaným sýrem.

Jogurtový dort s ovocem

21. května 2016 v 7:20 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Jogurtový dort s ovocem

21.5.2016



Budeme potřebovat:

Korpus:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce polohrubí mouky
Krém:

  • 500 g bílého jogurtu
  • šťáva z kompotu
  • želstina
  • dortové červené želé
  • 100 g jahod
  • kompotové broskve4
Příprava:

  1. 1) Na korpus si vyšleháme vejce s cukrem.
  2. 2) Postupně vmícháme mouku, nalijeme do dortové formy a upečeme na 170°C cca 15 minut.
  3. 3) Jogurt si smícháme se šťávou, 3-4 pl si necháme na nabobtnání želatiny.
  4. 4) Želatinu uděláme podle návodu, vmícháme do jogurtu a nalijeme na vychlazený korpus, ale nejprve na něj naskládáme broskve.
  5. 5) Dáme vychladit do lednice.
  6. 6) Jahody umyjeme a nakrájíme a na vychlazený dort.
  7. 7) Přelijeme červenou želatinou, připravenou dle návodu.
  8. 8) Zdobíme šlehačkou.

Grilovaný hermelín s citronem a česnekem

21. května 2016 v 7:15 | Veronika Srncova |  Grilování


Grilovaný hermelín s citronem a česnekem

21.5.2016

Porce: 4
Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 Sedlčasnský hermelín ns grilování
  • 4 kusy tyminánu
  • 1 česnek celý
  • 1 citron
  • olej
  • cukr
  • sůl
Příprava:


1. Z česneku vyloupneme 2 stroužky, zbytek stroužků zabalíme do alobalu a upečeme je nebo ugrilujeme
2. Upečený česnek necháme částečně zchladnout, stroužky vymáčkneme na prkénko a utřeme je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu
3. Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky
4. Hermelíny potřeme vzniklou pastou, na každý položíme jeden plátek citronu, posypeme cukrem, přidáme plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry
5. Zakryjeme kouskem pečicího papíru, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany 5 - 7 minut.


Zmrszená káva v kosrtkách

21. května 2016 v 7:12 | Veronika Srncova |  Limonády, šťávy, sirupy


Zmrszená káva v kosrtkách

21.5.2016



Příprava: 10 minut

Budeme potřebovat:

  • 0,5 l vody
  • 25-30 g umleté čerstvé kávy
  • mléko
  • cukr

Příprava|:

1. Pomocí kávového robota si připravíme silný koncentrát černé kávy (použijeme dvojtou dávku, tedy místo 7 g na 1 šálek asi 14 g na 1 šálek), můžeme samozřejmě použít i kávu překapávanou nebo rozpustnou, ovšem, i u nich se musí poměry přizpůsobit zamrazení a budoucímu servírování kostek kávy v mléce, tedy dát dvojnásobek běžné dávky na 1 šálek)
2. Kávu necháme vychladit, pak ji nalijeme do tvořítek na led a necháme v mrazáku ztuhnout
3. Kostky kávy si dáme do termosky a tak je můžeme přinést k vodě
4. Do šálku studeného mléka dáme 2-4 kostky zmrazené kávy (chce to vyzkoušet, kolik kostek vám bude v mléce vyhovovat) a nápoj podáváme nejlépe s brčkem, cukr servírujeme zvlášť.

Kávové kostky ledu

22.díl Bohové a Monstra ( Gods and Monsters)

20. května 2016 v 21:48 | Veronika Srncova |  7. řada The Vampire Diaries


22.díl Bohové a Monstra ( Gods and Monsters)

20.5.2016


Přes veškeré úsilí pomoci Bonnie, která čelí trýznivému dilema, zjistí Damon, Enzo a Caroline, že se jejich možnosti zužují, a proto je třeba udělat drastická opatření. S jejich jedinou nadějí na záchranu přítele uvnitř Zbrojnice, se Stefan obrátí na Caroline s tím, že budou možná potřebovat pomoc od Alarica a jeho dvou dcer. Enzo se snaží zabavit Bonnie tím, že ji zavede zpět do chaty, ale když se jeho plán náhle změní, bude to Damon, kdo učiní konečnou oběť, aby zachránil své nejbližší přátele.

Seriál zde:











Jahodový cheescake se želatinou II.

20. května 2016 v 21:00 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Jahodový cheescake se želatinou

20.5.2016



Příprava: 70 minut
Porce: 4

Budeme potrřebovat:

  • 100 g jahod
  • 1 želatina
  • tuk na vymazání
Korpus.

  • 200 g máslových sušenek ( bebe)
  • 30 g cukru
  • 120 g másla
Krém:

  • 500 g sýra
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 60 g cukru
  • 3 vejce
1) Sušenky rozmixujeme v mixéru. Máslo necháme rozpustit a smícháme jej s cukrem a následně i sušenkami.

2

Do připravené a tukem vymazané formy rozetřeme rovnoměrně sušenkový základ a dáme jej uložit do ledničky.

3

V misce smícháme tvaroh, krémový sýr, cukr a vajíčka. Místo sýru philadelphia můžeme použít také mascarpone.

4

Náplň rozetřeme na připravený sušenkový základ a necháme ještě 10 minut odležet, než se pustíme do pečení.

5

Troubu rozehřejeme na 150 °C a připravený cheesecake dáme péct asi na 40 minut. Pečeme dozlatova. Jakmile je cheesecake hotový, necháme jej v troubě vychladnout.

6

Jahody si nakrájíme na polovinu a naskládáme je na krém. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a nalijeme ji na jahody. Cheesecake uložíme do ledničky.

Jahodový cheesecake s želatinou



Jahodový cheescake se želatinou

20. května 2016 v 21:00 | Veronika Srncova |  Dorty nebo dortíky


Jahodový cheescake se želatinou

20.5.2016



Příprava: 70 minut
Porce: 4

Budeme potrřebovat:

  • 100 g jahod
  • 1 želatina
  • tuk na vymazání
Korpus.

  • 200 g máslových sušenek ( bebe)
  • 30 g cukru
  • 120 g másla
Krém:

  • 500 g sýra
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 60 g cukru
  • 3 vejce
1) Sušenky rozmixujeme v mixéru. Máslo necháme rozpustit a smícháme jej s cukrem a následně i sušenkami.

2

Do připravené a tukem vymazané formy rozetřeme rovnoměrně sušenkový základ a dáme jej uložit do ledničky.

3

V misce smícháme tvaroh, krémový sýr, cukr a vajíčka. Místo sýru philadelphia můžeme použít také mascarpone.

4

Náplň rozetřeme na připravený sušenkový základ a necháme ještě 10 minut odležet, než se pustíme do pečení.

5

Troubu rozehřejeme na 150 °C a připravený cheesecake dáme péct asi na 40 minut. Pečeme dozlatova. Jakmile je cheesecake hotový, necháme jej v troubě vychladnout.

6

Jahody si nakrájíme na polovinu a naskládáme je na krém. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a nalijeme ji na jahody. Cheesecake uložíme do ledničky.

Jahodový cheesecake s želatinou



Domácí pacholíček

13. května 2016 v 13:37 | Veronika Srncová |  Jogurty, džemy


Domácí pacholíček

13.5.2016


Příprava? 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 tučné měkké tvaroh\
  • 2 vanilkové cukr
  • banán na kolečka nakrájený
Příprava:

1. Smetanu vyšleháme do tuha
2. V míse smícháme oba tvarohy spolu s cukrem a vyšlehanou šlehačkou
3. Hotového pacholíka dáme do misek, ozdobíme kolečky banánu a můžeme podávat, nebo tento mléčný krém rozdělíme do menších uzavíratelných skleniček a můžeme pacholíka krátkodobě uchovat v lednici.


Pomazánka z uzené makrely

13. května 2016 v 13:29 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Pomazánka z uzené makrely

13.5.2016


Příprava: mniut

Budeme potřebovat:

  • 1 uzená makrela
  • 1 cibule
  • 2 hrsti kyselých okurek
  • 1 olivy
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
Příprava.

1. Maso z makrely zbavíme kostí, umeleme na masovém strojku, nebo rozsekáme na jemno nožem
2. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme, také okurky a olivy nasekáme nadrobno
3. Vše promícháme s máslem a rozšleháme vidličkou s bílým jogurtem
4. Nakonec pomazánku ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí

Pomazánka z uzené makrely

Tortila s kuřecím masem a pečenou paprikou

13. května 2016 v 13:10 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Tortila s kuřecím masem a pečenou paprikou

13.5.2016


Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 tortily
  • paprika
  • 100 g kuřecích prsou
  • petržel
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůk
  • koření
  • 2 lžíce solamylu
  • česnek
Příprava.

1. Omytou papriku vyčistíme od semínek, rozkrájíme na čtyři kousky a nasucho opečeme na grilovací pánvi
2. Maso nakrájíme na tenké proužky, obalíme v tandoori masala a pak v solamylu
3. Zprudka opečeme na olivovém oleji, nakonec vmícháme smetanu a když se zredukuje, přidáme nakrájenou petržel a odstavíme
4. Tortilly nasucho krátce ohřejeme na teflonové pánvi a naplníme masovou směsí
5. Navrch nakrájíme papriky a polijeme zakysanou smetanou smíchanou s rozetřeným stroužkem česneku
6. Zabalíme a ihned podáváme


Květákové smaženky se sýrem

13. května 2016 v 13:06 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Květákové smaženky se sýrem

13.5.2016


Budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100-120 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • tuk na smažení

Příprava:

1) Syrový květák i sýr nastrouháme, přidáme zbytek surovin a vymícháme těstíčko (hustší než lité).

2) Hmotu nabíráme lžící a na rozpáleném tuku ji roztlačíme na placičku - smažíme z obou stran, do zlatova.


Mandarinkové potěšení

12. května 2016 v 8:58 | Veronika Srncová |  Dezerty


Mandarinkové potěšení

12.5.2016


Budeme potřebovat:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 0,5 l hrnku oleje
  • 0,75 hrnku mléka
  • 2 ejce
  • 1 prášek do pečiva
Krém:

  • 140 g másla
  • 60 g polohrubé mouky na jíšku
  • 1/2 l mléka
  • 200 g změklého másla
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkvé cukry
Dále:

  • 2 konzervy mandarinek
  • čokoláda na ozdobu
  1. Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (20-25 minut při 180°C).
  2. Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem.
  3. Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Stáhněte z plotny a za stálého míchání do jíšky po troškách přidávejte mléko. Vraťte na plotnu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až vám vznikne hustá hmota. Odstavte a nechte úplně vychladnout.
  4. Zatím si naskládejte okapané mandarinky na upečený korpus.
  5. Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice, vanilkovými cukry a směs vmíchejte do vychladlého jíškového základu. Nakonec si vezměte elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte.
  6. Hotový krém rozetřete na mandarinky a posypejte nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a potom už jen mlsáme.

Máslové mini kynuté těstíčko

12. května 2016 v 8:54 | Veronika Srncová |  Pečivo


Máslové mini kynuté těstíčko

12.5.2016



p¨Budeme potřebovat.

  • 300 g hladké mouky
  • 135 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • 12 g droždí
  • 60 g másla

Příprava:

  1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, který potřeme měkkým máslem, nakrájíme na menší obdélníky. Každý kousek srolujeme.
  3. Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení a necháme je na plechu kynout ještě půl hodinu.
  4. Po půl hodině je pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. cca 25 minut. Ještě před pečením vrch potřete máslem, budou křupavější.
  5. Upečené zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme vychladnout.

Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem

12. května 2016 v 8:50 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem

12.5.2016



Příprava: 70 mniut
Porce:3

Budeme potřebovat:

  • 3 kuřecí stehna
  • 100 g šunky
  • listy pšnátu i mražený
  • 3 storužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
Příprava:

  1. Kuřecí stehna vykostíme tak, že odstraníme horní stehenní kost, druhou kost ponecháme. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na hrubší plátky šunky rozložíme krátce spařené listy špenátu, jemně osolíme, svineme a položíme na maso v místě, kde byla kost.
  2. Maso i kůži sepneme přes tuto rolku, stehno dáme do původního tvaru a spíchneme kovovou masovou jehlou nebo použijeme párátka. Jehly jsou lepší, na každé stehno jsem použila dvě. Stehna na povrchu osolíme a mírně opepříme, vložíme do pekáčku, kde jsme na dno dali hrubě nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme trošku vody, asi tak necelý 1 dcl, pekáček přiklopíme víkem nebo použijeme alobal a vložíme do předehřáté trouby. V polovině pečení odklopíme a dopečeme do zlatavé barvy. Před podáváním odstraníme jehly nebo párátka.
  4. Kdo nemá rád česnek, tak může vynechat. Taktéž cibule v pekáčku není nutná, ale já dávám. Je možné přidat trošku oleje. Samozřejmě jde použít oblíbené koření, místo šunky jde použít např. anglická slanina a k cibuli na dno pekáčku je možné přidat trochu uzené slaniny.
  5. Ke stehnu jsem měla vařené brambory a zkoušela jsem glazovanou mrkev - 250 g mrkve nakrájené na hrubší nudle se vloží do vařící vody, mrkev ale nesmíme vařit dlouho, musí zůstat křupavá. Scedíme ji. Na pánvičce rozpustíme 1 menší lžíci másla, přidáme 1/2 lžíce krystalového cukru, za stálého míchání necháme rozpustit, přidáme mrkev a prohřejeme.
  6. Neměla jsem hrubší plátky šunky, tak jsem na jednu porci použila tři tenké na sobě, ale na řezu pak lépe vypadá ten jeden hrubší.

Tvarůžková pomazánka III.

12. května 2016 v 8:47 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Tvarůžková pomazánka III.

12.5.2016


Příprava. 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 olomoucké tvarůžky
  • 2 cibulky jarní
  • 50 g másla rozpuštěného
  • paprika sladká
  • 3 lžíce světlého piva
  • pepř
  • sůl
Příprava:
  • 1. Tvarůžky a cibulku pokrájíme nadrobno
    2. Do misky dáme povolené máslo, nakrájené tvarůžky, cibulku, papriku a vidličkou vše rozmělníme
    3. Po částech přidáváme pivo a vymícháme
    4. Nakonec opepříme a dle chuti přidáme sůl.

Ražničí s kuřecím masem

12. května 2016 v 8:44 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso

Ražničí s kuřecím masem

12.5.2016



Porce: 3
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 mniut
Hotovo: 60 minut

Budeme potřebovat:

  • 6 kuřecích stehen
  • 200 g slaniny
  • 7 brambor
  • koření na brmabory
  • špejle
  • olej
přípravva:

Mäso si nakrájame na štvorce,zemiaky na 4mm pláty, slaninku tiež špaidle pred napichovaním namočíme do vody aby nám pri pečení nehoreli a potom striedavo ponapichujeme slaninku, zemiaky a mäso,

2. Krok

Poukladáme na vymastený pekáč pokoreníme zmesou na americké zemiaky a pokvapkáme olejom a dáme piecť do zlata pri 200st,podávame so zeleninou

260520132047