Duben 2016

Zapečené palačinky

28. dubna 2016 v 12:04 | Veronika Srncová |  Lívanečky,palačinky


Zapečené palačinky

28.4.2016



Porce: 6
Příprava: 45 mimut

Budeme potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 240 g polohrubé mouly
  • olje na pečení
Náplň:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g hrozinek
Přeliv:

  • 150 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
Příprava:

1) Mléko osolte rozešleháme a ddáme vejce. Přisypeme mouku a uděláme těsto hladké. Necháme 30 mniut odpočinout a uděláme z nich 15 palačinek-

2) Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, vejcem, cukrem a rozinkami. Palačinky potřeme připravenou náplní, srolujeme a překrojíme na půlku.

3) Připravíme si uapékací misku a položíme na šířku půlku palačinky- Pak skladáme 4 kusy a 4 kusy navrch. Ve smetaně rozšleháme vejce a vanilkový cukr. Pečeme na 180 stupních cca 25 minut. Posypeme nakonec moučkovým cukrem.


Výborné francouzské pizzové těsto

28. dubna 2016 v 11:47 | Veronika Srncová |  PIZZY


Výborné francouzské pizzové těsto

28.4.2016



Porce: 2
Příprava: 60 mniut
Vaření: 15 mintu
Hotovo: 1 hodina 15 minut.

Budeme potřebovat:

  • 1 šálek vlažné vody
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička medu
  • 2 1/2 šálku hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje př
Přprava:

o väčšej miske si zmiešame dohromady teplú vodu, droždie ,medr a necháme 5 minút kým kvasnice nenabehnú..Droždie by sa malo napeniť ak sa tak nestane skúste to znova..

2. Krok

K droždiu potom pridáme múku, soľ a olivový olej a miesime kým sa nám všetko neprepojí..Musí nám vzniknúť plastické cesto..Miesime približne 8 minút potom by to malo byť správne premiesené..Ak sa vám cesto lepí pridajte trochu múky..

3. Krok

Cesto potom nechajte v miske ktorú si dbre vymastíte a taktiež pomastite aj vrch cesta..Prikryte misku utierkou a nechajte 30 minút na teplom mieste..Pokiaľ cesto momentálne nebudete potrebovať môžete ho dať aj do chladničky kde vám bude kysnúť pomalšie..

4. Krok

Cesto potom rozvaľkajte a roztiahnite na požadovanú veľkosť , potrite rajčinovým základom a ostatné ingrediencie si pridajte podľa vlastnej chuti..

5. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre 220 °C 10 - 15 minút..
4547570241_efcfd36973_o.jpg

Salát z kuřecím masem, hříbkami a smetanou

28. dubna 2016 v 11:34 | Veronika Srncová |  Saláty


Salát z kuřecím masem, hříbkami a smetanou

28.4.2016



Porce|: 4
Příprava: 10 mniut
Vaření: 25 minut
Hotvovo: 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 500 g křecích prsou
  • 200 g sýra
  • 300 g hříbků
  • 100 g ořechů
  • 2 storužky česnek
  • sůl
  • majonéza
Příprava:

Kuracie prsia uvaríme v osolenej vode a nakrájame na menšie kousky.

2. Krok

Hríbky nakrájame a orestujeme na masle.Syr nasrouhame na hrubém struhadle.Ořechy nasekáme nadrobno i s cesnakem.

3. Krok

Všetko zmiešame v miske a dochutíme soľou a majonézou.

Môžme podávať s opečeným celozrnným chlebíkom.

P_O (1)

Pizza ze smetanovým základem

28. dubna 2016 v 11:15 | Veronika Srncová |  PIZZY


Pizza ze smetanovým základem

28.4.2016



Budeme potřebovat:

  • anglická slanina nebo šunka
  • 1/2 lžičky cukru
  • 3 storužky česneku
  • 1 droždí
  • eidam
  • hemrelín
  • koření na pizzu
  • kukuřicde
  • 400 g hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 smetana 33 %
  • sůl
  • 180 ml vody vlažné
Příprava:

1) TĚSTO: (Množství surovin je na 2 pizzy.) Do mísy nebo na vál si dáme hladkou mouku, vlažnou vodu, cukr a lžičku soli a rozdrobíme droždí. Necháme tak 10 minut v klidu u tepla a pak těsto propracujeme. Po tom necháme těsto vykynout asi 3/4 hodiny u tepla. Poté si těsto rozdělíme na dva kusy a vyválíme placku libovolné tloušťky, okraje necháme zvýšené.

2) SMETANOVÝ ZÁKLAD: Do misky přilijeme smetanu, prolisovaný česnek, lžičku soli a nadrobno nastrouhaný hermelín (asi půlku) a eidam (5 dkg) a promícháme.

3) (Rozehřejeme si troubu na 230°C s roštem ve zpod.)

4) Základ rozetřeme na těsto a poklademe šunkou, slaninou, sýry, kukuřicí a posypeme kořením na pizzu. Dáme do trouby, snížíme teplotu na 200°C a pečeme asi půl hodiny ze zpod a pak 10 minut ze shora.

5) Suroviny můžou být libovolné, podle chuti. Druhé těsto můžete udělat třeba s kečupovým základem a dát jiné suroviny.


Halušky s uzeným masem

28. dubna 2016 v 10:34 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Uzené maso


Halušky s uzeným masem

28.4.2016


Budeme potřebovat:

  • 350 g hladké mouky
  • 200g uzeného masa
  • 6 velkých brambor
  • 3-4 vejce
  • 1-2 skleince sladkokyselého zelí
  • 2 ks cibule
  • jíška na halušky
  • voda na halušky
  • cukr
  • olej
  • sůl
Příprava:

1. Brambory nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme 1-2 ks vejce a hladkou mouku, vše zamícháme a vypracujeme řidší těsto (nesmí téct)
2. Z těsta pomocí lžičky vykrajujeme malé šišky, které hodíme do mírně osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut, záleží na velikosti šišek
3. Halušky vytahujeme pomocí cedníku a důkladně okapané je uchováváme v teple
4. Teplé halušky promícháme s podušeným zelím a jednotlivé porce sypeme připraveným uzeným masem, zdobíme nasekanou pažitkou.

Příprava zelí:
Zelí zbavené nálevu dáme na cibulovou jíšku připravenou z cibule a hladké mouky, zamícháme, chvíli podusíme, do zelí dle chuti zamícháme cukr.

Příprava uzeného masa:
Uzené nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme je na pánvi na troše rozpáleného tuku, přidáme zbylá vejce a na plátky nakrájenou cibuli, vše chvíli restujeme pak poklademe na jednotlivé porce halušek.


Rychlé listové těsto

28. dubna 2016 v 9:12 | Veronika Srncová |  Těsta


Rychlé listové těsto

28.4.2016


Budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 500 g másla studeného
  • 1 lžička soli
  • 220-50 ml vody

Příprava:

  1. 1) Mouku na pracovní desce smícháme se solí. Přidáme na kostičky nakrájené máslo.
  2. 2) Postupně přidáváme vodu a zpracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 20 minut (nebo na 10 minut do mrazničky).
  3. 3) Na pomoučeném vále rozválíme z těsta obdélník o velikosti 40 x 20 cm a přeložíme ho z horní a ze spodní strany směrem do středu.
  4. 4) Otočíme ho o 90 stupňů a znovu ho rozválíme na velikost 40 x 20 cm. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 20 minut (nebo do mrazáku po dobu 10 minut).
  5. 5) Tento postup opakujeme ještě dvakrát (rozválíme, složíme, odložíme do lednice, otočíme o 90 stupňů, rozválíme, složíme, dáme do lednice).
  6. 6) Těsto by mělo být hladké a pružné. Používáme ihned nebo ho odložíme do lednice a pracujeme s ním do 3 dnů od odložení, případně do mrazničky.

Těsto na pizzu

28. dubna 2016 v 9:05 | Veronika Srncová |  Těsta


Těsto na pizzu

28.4.2016



Budeme potřebovat:

  • 1/4 l vlažné vody
  • 40 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 500 g hladké mouky
  • olivový olej
  • vejce
  • sůl
Příprava:

  1. 1) Vlažnou vodu rozmícháme spolu s droždím, trochou soli a 1 čajovou lžičkou cukru. Poté přidáme hladkou mouku, syrové vejce a 2 polévkové lžíce oleje. Vše zpracujeme do hladkého těsta a necháme cca 1 hodinu kynout v lednici.
  2. 2) Vykynuté těsto pak rozprostřeme na plech vymaštěný olejem a vysypaný moukou a připravíme pizzu dle vlastní chuti. 1 dávka = 1 plech na vysoko (cca 4 osoby).

Česneková pomazánka

28. dubna 2016 v 8:46 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Česneková pomazánka

28.4.2016


Budeme potřebovat:

  • 200 g lučiny
  • 2-4 lžíce majonézy
  • 100 g tvrdého sýra
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • červená paprika

Příprava:

  1. 1)Měkký sýr, majonézu, sůl, pepř mletý, papriku dobře vyšleháme - můžeme použít i mixér.
  2. 2) Přidáme na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr a prolisovaný česnek.
  3. 3)Vše promícháme a podáváme nejlépe vychlazené s čerstvým pečivem. Dobrou chuť !!!

16. díl Dny Budoucí Minulosti

28. dubna 2016 v 8:39 | Veronika Srncová |  7. řada The Vampire Diaries


16. díl Dny Budoucí Minulosti

28.4.2016



Seriál zde:

Aby napravil co spáchal, navrhne Damon, že na sebe nechá magicky přenést Stefanovu jizvu, zjistí však, že když to podstoupí, může to mít nečekané následky. S docházejícím časem a Raynou přibližující se ke Stefanovi, se Valerie zoufale snaží přivést Damona k rozumu dřív, než bude příliš pozdě. Poté, co byl obviněn z toho, že pustil Raynu ze Zbrojnice, se Enzo pokusí očistit své jméno, ale ne dřív, než konfrontuje Noru a zjistí něco znepokojujícího.





Fantastické knedlíky plněné čokoládou

27. dubna 2016 v 16:30 | Veronika Srncová |  Sladká Jídla


Fantastické knedlíky plněné čokoládou

27.4.2016


Budeme potřebovat:

  • 125 ml vody
  • 125 ml mléka
  • špetka soli
  • 50 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g dětské krupice
  • 1 vejce
  • čokoláda
Drobenka:

  • máslo
  • dětská krupice
  • strouhanka
  • moučkový cukr
Příprava:

  1. 1) Vodu, mléko, špetku soli a máslo přivedeme v hrnci na mírném ohni do varu. Pomalu přidáme směs mouky a dětské krupice a mícháme. Uvaříme kaši, kterou odstavíme a necháme vychladnout. Do chladné kaše přidáme vajíčko a důkladně dřevěnou vařečkou promícháme.
  2. 2) Z hmoty tvarujeme kuličky, které naplníme čokoládou nebo ovocem (dle chuti) a vaříme je ve vroucí vodě. Když kuličky vyjdu nahoru, minutu necháme vřít a hned vybíráme.
  3. 3)Zatímco se knedlíčky vaří, připravíme si směs krupice a strouhanky a másla - smažíme na pánvi do zlata.
  4. 4)Servírujeme posypané drobenkou a moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Sýrové crossanty

27. dubna 2016 v 16:24 | Veronika Srncová |  Pečivo


Sýrové crossanty

27.4.2016



Budeme potřebovat:

Těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 350 g pšeničné polohrubé mouky
  • 40 g čerstvého droždí
  • 100 ml mlék
  • 100 ml oleje
  • 350 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
Náplň:

  • 50 g máska
  • 150 g tvrdého sýra
  • vejce
Příprava:

  1. 1) Mléko ohřejeme, přidáme kr. cukr a droždí - připravíme kvásek.
  2. 2) Ostatní suroviny na těsto smícháme v misce, přidáme vykvašený kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  3. 3) Když nám těsto připravené, rozdělíme ho na 6 stejných částí. Každou část rozválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu.
  4. 4) 3 kruhy naskládáme na sebe. Každý kruh potřeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. 5) Croissanty ukládáme na plech, který jsme vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů pěkně do zlata. Vrch croissantu potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme ho ještě posypat strouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Rozinkové koblížky

25. dubna 2016 v 18:48 | Veronika Srncová |  Pečivo


Rozinkové koblížky


25.4.2016

Počet kusů: 60
Příprava: 50 minut

Budeme otřebovat:

  • 150 g rozinek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 40 g čerstvého droždí
  • 100 g cukru
  • 250ml mléka
  • 2 2vejce
  • 80 g másla
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
  • špetka soli
Příprava:

1) Rozinky namočíme na 5 mniut do horké vody. Mouku dáme do mísy, ve středu uděláme důlek a dáme do něj droždí. Přidáme lžici cukru a asi polovinu vlažnéh léka. Necháme vzejít kvásek.

2) Pak do mísy přidáme zbylé vlažné mléko, vejce, rzopuštěné másolo, rozinky, cintronovou kúru, štávu, sůl a vypracujeme těst-o. Necháme vykynout. Potom těsto propracujeme a znovu 20 mniut necháme kynout.

3) Pomocí lžíce z těsta tvoříme koblížky. a sMAŽíme na oleji.


Špagety s masovými kuličkami

25. dubna 2016 v 18:37 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Špagety s masovými kuličkami

25.4.2016



Porce:4
Příprava: 50 minut

Budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 g špaget
  • bylinky
Příprava:

1) Prsa nakrájíme na nudličky. Dáme do misky se strouhankou, vejcem. Ochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a tvoříme kuličky. Na oleji upečeme.

2) Papriky a cibuli orestujeme.Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.

3) Na pánvi rozpusíme máslo a za stálého míchání dáváme mouku. Krátce orestujeme a zalijeme mlékem. Jíšku zamíxháme k zelenině.

4) Špagety uvaříme. Vše dáme na talíř.


Řízky v pivním těstíčku

25. dubna 2016 v 18:27 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Řízky v pivním těstíčku

25.4.2016


Porce:4
Příprava: 35 mniut

Budeme potřebovat:

  • 800 g kuřecích prsou
  • 1 rajče
  • pepř
  • sůl
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g majonézy
  • 50 ml světlého iva
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • olej
Příprava.

1) Plátky nakrájíme, naklepeme. Osolíme a opepříme. Rajče nakrájíme najemno.

2) Majonézu dáme do misky. Postupně zalšháme pivo, mouku, hořčici, žloutky a rajče.

3) Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který lehce vmícháme do těstíčka. Dochutíme solí a pepřem.

4) Řízky dáme do těstíčka a obalíme. Zvolna osmažíme z obou stran.


Kuřecí řízky plněné tvarůžky

25. dubna 2016 v 18:22 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Kuřecí řízky plněné tvarůžky

25.4.2016

Porcí: 4
Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

  • 800 g kuřecích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 200 g oloumockých tvarůžků
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • olej
Salát:

  • 2 šalotky
  • 2 žluté papriky
  • 1 okurka
  • 250 g cherry rajčaty
  • pažitka
  • sůl
Příprava:

1) Krůtí prsa rozkrájíme na 8 plátků. Řázky naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme 15 minut odpočívat.

2) Tvarůžky promíchíchámes petželkou a vejcem. Řízečky naplníme a zpevníme párátkem. Obalíme v mouce a ve vejci a strouhanky. Osmažíme z obous stran.

3) Zeleninu nakrájíme. Salát ooslíme, zakápneme olivovým olejem i trochu octa a promíháme.


Vepřové řízky v hořčici

25. dubna 2016 v 18:14 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Vepřové řízky v hořčici

25.4.2016



Porce:4
Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

  • 4 plátky kýty
  • sůl pepř
  • 4 žíce celozrnéé hořčice
  • 4 listy salátu
  • 1 červení cibule
  • 4 plátky chleba
Příprava:

1) Vepřové plátky po obvodu nařízneme, aby se během pečení nektroutili a rozklepali je.

2) Řízky osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Opečeme na pánvi.

3) Cibuli nakrájíme na kolečka.

4) Na každý plátek chleba dáme list salátu a ozdobíme kolečky cibule.


Domácí zmrzlina

25. dubna 2016 v 18:07 | Veronika Srncová |  Dezerty


Domácí zmrzlina

25.4.2016


Porcí: 5
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 mniut
Hotovo: 35 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 šálky cukru
  • 1 l plnotučného mléka
  • 100 g másla
  • 1 lžička škrobu
  • 5 žloutků
Příprava:

1) Maslo s mlékem přivedeem k varu..

2. Krok

V jiné nádobe si vyšľeháme cukr so žĺoutkami a se škrobem.Vyšľeháme do huste pěny.

3. Krok

Pridáme k žĺotkovej hmoty trochu mléka a promícháme.Malo by to mít konzistenci jako podobnou smetane na šľahání.

4. Krok

Potom tenkým prúdom za stáleho míchání a dáváme k vařícímu mléku..Potom po převAření odstavíme..a nádobu vložíme do studenej vody a mcíháme dokud nevychladne.

5. Krok

Potom prelejeme do nádob a dáme zamrazit.

Y1dNh Lzpsc

Kokosánky

25. dubna 2016 v 17:56 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Kokosánky

25.4.2016


Příprava: 10 mniut
Vaření: 25 mniut
Hotové: 45 mniut

Budeme potřebovat:

  • 400 g kokosu
  • 200 g práškového cukru
  • 4-5 vajec
Příprava:

1) Smícháme vše dohromady a tvaru kouličekna plech péct na papír pečící. Pečeme v troubě teplo 25-30 minut.

UPHK1PfT5D0

Hermelínová pomazánka s pistáciemi

25. dubna 2016 v 17:48 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Hermelínová pomazánka s pistáciemi

25.4.2016


Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat?

  • 1 hermelín
  • 2 hrstě oloupané pistácie
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 cibule
  • 1/2 kelímku ostučběného tvArohu
  • pepř
  • sůl
  • sladká paprika
Příprava:

1) Připravíme si všechny ingredience. Celý hermelín nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupanou cibuli nasekáme na miniaturní kostičky. Pistácie oloupeme a nasekáme na hrubší kousky.
2) V misce nejdříve smícháme tvaroh se smetanou a cibulí, přidáme hermelín a ochutíme - mletou paprikou a chilli. Přimícháme pistácie a podle chuti dosolíme.
3) Hermelínovou pomazánku s pistáciemi necháme až hodinu odležet a pak ji mažeme na pečivo, nejlépe tmavou bagetu. Chlebíčky dozdobíme podle fantazie.

Fotografie receptu: Hermelínová pomazánka s pistáciemi

Cuketoví placky se sýrem a česnekem

25. dubna 2016 v 17:45 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Cuketoví placky se sýrem a česnekem

25.4.2016



Porce: 5
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut
Hotový : 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 cuketa
  • 1 vejce
  • 50 g sýra tvrdého
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • koření
Příprava:


1) Očistí a nastrouháme cukety v hrubším struhadle.

2) Přidejte vejce, sůl, pepř, jemně nasekanou cibuli, česnek a nastrouhaný sýr nastrouhaný.

3) Konečně smícháme mouku.

4) Chutná to skvěle s dresinkem kysané smetany.
3f5Lbeiq8uU

Zapékaná kuřecí prsa s peřinkou

24. dubna 2016 v 16:27 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Zapékaná kuřecí prsa s peřinkou

24.4.2016



Budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa
  • 400 g žampionu
  • 1 cibule
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 mrkve
  • 4 plátky sýra
  • sůl
  • pepř
  • koření
  • olej
Příprava:

  1. 1) Kuřecí filety si zlehka posypeme solí, pepřem a kořením na kuře - odložíme do chladničky na 10 minut.
  2. 2) Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a dáme ji na rozpálený olej. Smažíme 5 minut a následně ji zalijeme horkou vodou (cca 1/2 šálku). Zakryjeme a dusíme do měkka.
  3. 3) Cibuli nakrájíme na měsíčky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme nakrájené houby a podusíme.
  4. 4) Orestované houby stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout a přidáme orestovanou mrkev. Smícháme, přidáme majonézu a spojíme.
  5. 5) Připravíme si formu na pečení. Na dno poklademe kuřecí prsa. Na kuřecí prsa navrstvíme nádivku. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut. Těsně před koncem na nádivku položíme plátek sýra a necháme ho rozpustit.

Fantastické bramborové placky se zakysanou smetanou

24. dubna 2016 v 16:23 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Fantastické bramborové placky se zakysanou smetanou

24.4.2016


Budeme ptořebovat:

  • 6 brambor
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
Příprava:

  1. 1) Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vajíčko, mouku, osolíme a opepříme podle chuti.
  2. 2) Přidáme zakysanou smetanu a ještě jednou pořádně promícháme.
  3. 3) Na pánvi rozpálíme olej a lžící vrstvíme malé placky, které smažíme z obou stran dozlatova.


Salám v sýrovém těstíčku

24. dubna 2016 v 16:20 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Salám v sýrovém těstíčku

24.4.2016



Příprava: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 500 g gothaje
  • 120 g tvrdého sýru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 20 ml mléka
  • 1-2 vejce
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
Příprava:

1. Připravíme si těstíčko; do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou nebo metličkou, pak do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a nastrouhaný sýr, vše promícháme
2. Salám nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v těstíčku a hned smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje
3. Smažíme dozlatova, z obou stran, jednotlivé porce podáváme s vařenými brambory a nějakým zeleninovým salátem.


Pečené vepřové řízky ze smetanou, rajčaty a sýrem

24. dubna 2016 v 16:17 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Pečené vepřové řízky ze smetanou, rajčaty a sýrem

24.4.2016


Budeme potřebovat:

  • 6 plátků masa
  • 2 stroužky česneku
  • 3-4 lžíce zakysané smetany nebo majonézy
  • 1 cibule
  • 2-3 rajče
  • 150 g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř
Příprava.

  1. 1) Vepřové karé jemně naklepeme, osolíme a okoreníme podle chuti.
  2. 2) Připravíme si pekáč, který vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem, poklademe plátky masa, které potřeme zakysanou smetanou nebo majonézou, do které jsme přidali prolisovaný česnek.
  3. 3) Na dip ze zakysané smetany poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, následně položíme plátek rajčete a takto připravené řízky vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
  4. 4) Pak plech vyjmeme, vrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vložíme zpět dopéct na 15 minut.

Mléčná poleva

24. dubna 2016 v 16:09 | Veronika Srncová |  Krémy


Mléčná poleva

24.4.2016



Příprava 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 250 g prosátého moučkového cukru
  • 5 lžic hokého mléka
  • pár kapek citronové šťávy
Příprava:

  1. 1) Do prosátého moučkového cukru dáme horké mléko, pár kapek citrónové šťávy a dobře vymícháme.
  2. 2) Nalijeme na vychladlý moučník a rozetřeme.

Šopský salát

24. dubna 2016 v 16:05 | Veronika Srncová |  Saláty


Šopský salát

24.4.2016


Budeme potřebovat:

  • rajčata
  • paprika červená
  • okurka zelená
  • cibule
  • 80 g balkánského ý
  • sýra
  • citrnová šťáva
  • pepř
  • 4-5lžic oleje
  • sůl
Příprava:

  1. 1) Zeleninu nakrájíme, smícháme a dochutíme. Necháme alespoň hodinku uležet.
  2. 2) Balkánský sýr sypeme na salát.

Hamburgrové housky

24. dubna 2016 v 16:02 | Veronika Srncová |  Pečivo


Hamburgrové housky

24.4.2016


Porce: 20
Příprava: 2,25 minut
Vaření: 20 minut
Hotovo: 2 hodiny a 40 minut

Budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky suchého droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 360 g hladké mouky
  • sezam
Příprava:

1) smíchejte droždí s teplým mlékem. Přidejte lžíci cukru. Přimícháme vejce a špetku soli, lžíci oleje a nakonec mouku. Připravíme těsto.

2) Nechte těsto kynout 1 hodinu na teplém místě. Pak jsme překládat na pultu a nechat ještě chvilku kynout za 10 minut.

3) Po vykysnutí vyvaľíme na tloušťku 1,5 až 2 cm a vykrajujeme horská kola pro ukládání uvolněn pečení papír na plech.

4) Nechte ho kynout další hodinu připraven. Poté vetřete vlažnou vodou a posypeme sézamom. Pečeme na 180 ° C asi 20 minut.
Screenshot_3

Jogurt s kávou a smetanou

24. dubna 2016 v 15:56 | Veronika Srncová |  Limonády, šťávy, sirupy


Jogurt s kávou a smetanou

24.4.2016

Příprava: 10 minut

Budeme potřebovat:

  • 150 g smetanového jogurtu ez příchutě
  • 50 ml mléka
  • 50 ml šlehačky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička instatní kávy

Příprava:

1. Jogurt ušleháme se smetanou a mlékem do hladké konzistence
2. Ve vroucí vodě rozmícháme instantní kávu a vmícháme do jogurtové směsi
3. Osladíme medem, posypeme kakaem a podáváme.


Zapečená krkovička s bylinkami

20. dubna 2016 v 9:52 | Veronikaa Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Zapečená krkovička s bylinkami

20.4.2016



Porce: 4

Budeme potřebovat:

  • 4 plátky krkovice
  • 3 cibule
  • 150 g anglické slanin
  • 4 stroužyky česneku
  • 5 vajec
  • 3 lžíce smetany
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • petželka
  • libeček
  • olej
  • pepř
  • strounka
Příprava:

  1. Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme.
  2. V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí a bylinkami.
  3. V pánvi rozpálíme olej a plátky masa protahujeme vaječnou směsí a zprudka opékáme z obou stran dorůžova. Stačí povrchově, maso se bude ještě péct.
  4. Na dno zapékací misky rozložíme polovinu slaniny, na ni nasypeme polovinu cibule, nakrájené na tenká kolečka, na cibuli dáme opečené maso, další vrstvu slaniny a nakonec zbývající cibuli.
  5. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny zakryté (např. alobalem) a dalších cca 20 minut odkryté, aby cibule zezlátla.

restované žampióny na česneku

20. dubna 2016 v 9:46 | Veronikaa Srncová |  Bezmasá Jídla


restované žampióny na česneku

20.4.2016



Porce: 2
Příprava: 5 inut
Vaření: 10 minut
Hotovo: 15 minut

Budeme potřebovat:

  • 450 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužk česneku
  • plivá paprika
  • sůl
  • 10 ml octa
Příprava:

1) Houy nakrájíkme na kousky a cibuli též. Česnek prolisujeme.

2) Na pánvi opražíme česnek, cibuli a papričku.

3) Na pánev dáme houby. pokud jsou žampiony měkké přidáme ocet a vaříme 1minutu.

Restované šampiňóny na cesnaku

Taštičky z tvarohového těsta

19. dubna 2016 v 16:51 | Veronika Srncová |  Dezerty


Taštičky z tvarohového těsta

19.4.2016



Budeme potřebovat:

- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g polohrubé mouky
- 1/4 prášku do pečiva lžičky
- šopetka soli
- 5 lžic oleje

Příprava:

1) Všechny suroviny zpracujeme.

2) Vyválíme na cca 3 cm.

3) Vykrajuje,e a dáme náplň jakou koliv podle naší fantatzie a kolečko dáme na půlku.

4) Pečmee v předehřáté torubě na 180 stupních cca 15 minut.

5) Po upečení ještě vyválíme v moučkovém cukru.


Banánová buchta s oříškovým posypkem

19. dubna 2016 v 16:47 | Veronika Srncová |  Bábovky,buchty


Banánová buchta s oříškovým posypkem

19.4.2016



Budeme potřebovat:

- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrsti ořechů
- 2 banány

Příprava:

1) Všechny suroviny kromě banánu a ořechů smícháme do hladké hmoty. Lehce vmícháme kolečka banánu a vlijeme na hlubší plech.

2) Posypeme oříšky a pečeme 40-45 minut při 180 stupních.


Neobyčejné brambůrky

19. dubna 2016 v 16:43 | Veronika Srncová |  Přílohy


Neobyčejné brambůrky

19.4.2016



Porce: 2
Příprava: 50 minut

Budeme potřebovat:

- 5 neoloupaných brambor
¨- petrželka
. mořská sůl
- 70 g studeného másla

Příprava:

1) Brambory umyjeme a nrkájíme na kolečka tenké. Proložíme pečícím papírem a dáme do ptředhřáté toruby na 190 stupních. Pečeme dokud se nám nenafouknou. Pak plátky otočíme a pečeme i z druhé strany.

2) Brambory přispyeme do mísy a dáme na ně plátky másla, petržel a sůl. Krátce promícháme v misce.


Kedlubnový s vejci salát

18. dubna 2016 v 17:01 | Veronika Srncová |  Saláty


Kedlubnový s vejci salát

18.4.2016



Porce:4
Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

- 4 vejce
- 2 kedlubny
- 1 svazek ředviček
- 2 hrsti rukoly
- 1/2 hlávkovhéo salátu
- 1/4 hlávky ledového salátu

Dresink:

- 1 kedlubna
- 3 lžíce pažitky
-- 4 lžíce majonézy
- 1 zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- citronová šťáva

Příprava:

1) Vejce uvaříme ve vodě. Oloupeme.

2) Kedlubny nakrájíme na hranolky. Ředkvičky nakrájíme na měsíčky. Listovou zeleninu natrháme. Vše zamícháme. Ozdobíme vejcem.

3) Na dresink nastrouháme kedlubbnu s pažitkou. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Docxhutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.


Fazolky s tuňákem

18. dubna 2016 v 16:52 | Veronika Srncová |  Saláty


Fazolky s tuňákem

18.4.2016



Porce: 4
Příprava: 60 minut

Budeme potřebovat:

- 250 g bílých fazolek
- sůl
pórek
- 250 g cherry rajčat
- 2 konzzervy tuňáka ( 130 g)
- citronová šťáva
- pepř
- 200 g balkánského sýra

Příprava.

1) Fazole zalijeme sstudenou vodou a necháme bobnat 4 hodiny.V čerstvé vodě je vaříme doměkka. Před koncem vařením osolíme. Scedíme a necháme oschnout. Pórek nakrájíme na kolečka, rajčátka na kousky. Tuňáka necháme odkapat.

2) Fazole vsypeme do mísy. Zakápneme olejem z tuňáka, citronovou šťávou. Prosolíme a opepříme.

3) Do fazolí vmícháme tuňáka, pórek, rajčata a necháme vychladnout. Posypeme balkánským sýrem.


Šťavnatá kuřecí prsíčka

18. dubna 2016 v 16:46 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Šťavnatá kuřecí prsíčka

18.4.2016



Porce: 4
Příprava: 80 mniut

Budeme ptořebovat:

- 500 g hlávkového zelí
- 120 g slaniny
- 2 bobkové listy
- 800 g kuřecích prsou
- sůl
pepř
- 100 gmásla
- 4 lžíce medu

Příprava:

1) Zelí nakrájíme na nudličky a dáme do pekáčku. Přidáme slaninu nakrájenou a bobkové listy.

2) Kuřecí prsa očistíme. Osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Maso poklademe kousky másla a vše přoklopíme. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupních na 60 minut.

3) Ke konci maso odklopíme. Pokapeme medem a dopečeme dozlaatova.


Vepřová panenka ve slanině

18. dubna 2016 v 16:41 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Vepřové


Vepřová panenka ve slanině

18.4.2016



Porce:4
Příprava: 40 mniut

Budeme potřebovat:

- 800 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- 200 g plátkové slaniny
- olivový olej
- 250 g rýže
- 2 mrkve
- 1 žlutá paprika
- 100 g mraženého hrášku

Příprava:

1) Panenku osolíme a opepříme a obalíme ve slanině. Na oleji opečeme. Pak přendáme do toruby na 180 stupních a necháme 10 minut dojít.

2) Rýži uvaříme v osolené vodě. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky a spaříme ve slané vodě. Papriku nakrájíme nadrobno.

¨3) Na pánvi zeleninu orestujeme. Vmícháme rýži. Vše dochutíme pepřem, solí.


Tvarohový dezert pro líné hospodyňky

18. dubna 2016 v 16:33 | Veronika Srncová |  Dezerty


Tvarohový dezert pro líné hospodyňky

18.4.2016



Budeme potřebovat:

- 250 g tvarohu
- 250 g máslových sušenek
- 5 lžic kondezovaného mléka
- 100 g čokolády
- 3 banány
- mléko na námáčení sušenek

Příprava:

1) Kondezované mléko utřeme s tvarohrm do hmoty.


2) Na stůl položíme fólii potravinářskou a pokoádáme střídavě sušenky naložené v mléce, tvaroh a banán.

3) Potřeme tvarohem i boky a zdobíme nastrouhanou čokoládou. Dáme odležet do ledničky.


Brambory zapečené s nivou a rajčaty

18. dubna 2016 v 16:27 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Brambory zapečené s nivou a rajčaty

18.4.2016


Příprava: 60 minut

Budeme potřebovat:

- 6 oloupaných brabmor
- 4 rajčata
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g nivy
- černé olivy
- tymián
- pepř
- sůl
- olej

Příprava:

1) Brambory nakrájíme na kolečka a dáme vařit do poloměkka.

2) Zapékací misku vymžeme olejem a pokládáme brambory.

3) Osolíme a opepříme.

4) Na brambory pokládáme rajčata a posypeme tymiánem.

5) Zalijeme smetanou. Piklademe sýrem nastrouhaným a olivy nakrájenými na kolečka.

6) Zapékáme na 180 stupních cca 25-30 minut.


Jednoduchá sýrová rolka

18. dubna 2016 v 16:21 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Jednoduchá sýrová rolka

18.4.2016


Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Hotovo: 30 minut

Budeme potřebovat:

plátky slaniny
- sýrový krém ( mazací sýr)
- toastový chléb

Příprava:

1) Toastový chléb pokrájíme na plátky sýrokrémrm a zabalíme do plátku slaniny.


2) Pokládáme na obal a dáme péct, aby to bylo křupavé.

Slané růže z listového těsta

18. dubna 2016 v 8:48 | Veronika Srncová |  Dezerty


Slané růže z listového těsta

18.4.2016



Budeme potřebovat:

  • listové těsto
  • šunka
  • sýr
  • pizza koření
Příprava:

1) Těsto si vyválíme a krájíme na tenké plátky. Na těsto dáme pizzza koření, plátky salámu, posypeme strouhaným sýrem a zavineme. Pečeme při 180 stupních 15-520 minut.


Jablkové růže z listivého těsta

18. dubna 2016 v 8:42 | Veronika Srncová |  Dezerty


Jablkové růže z listivého těsta

18.4.2016


Kusů: 10
porce:10
Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Hotovo: 60 minut

Budeme potřebovat:

  • 500g listového těsta
  • 4-5 lžic meru'nkové marmelády
  • 5-7 jablek
  • 0,5 lžičky skořice
  • 2 lžičy prášku do pečiva
Příprava:

1) Jablka překrojíme na polovinu. Odstraním jádřinec a krájíme na tené plátky. Pokapeme citronovou šťávou, aby nám jablka nezhnědly.

2) Těsto vyválíme 2-3 mm. Nakrájíme pásy široké 5 cm a dlouhé 25 cm. Každý pás potřeme džemem.

3) Potom na plátky pokládámeplátky jablka a posypeme skořicí- Jablka poikládáme , aby nám přesahovaly přes okraj.

4) Růžičky zavineme. Dáme do formy na muffiny,aby nám udržely tvar.Pečeme při 180 stupních 30-40 minut. Nakonecpo upečení posypeme práškem do pečiva.

Jablkové ruže

Mramorové muffiny

17. dubna 2016 v 20:05 | Veronika Srncová |  Záviny, Muffiny


Mramorové muffiny

17.4.2016


kusů: 12
Příprava: 20 minut
Vřwní: 25 minut
Hotovo: 60 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 2 00g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 prášku do pčiva
  • hořká čokoláda 70%
Příprava:

1) Do misky dáme prosátkou moukou, kypřící prášek, cukr a pormíchíáme.

2) V druhé misce promícháme mléko, vejce, olej a vanilkový cukr.

3) Vlijeme do suhých potravin a promícháme. Těsto by nemělo být husté ani řídké.

4) Těsto rozdělíme na 2 části. Do jedné dáme 1 lžící kaa a čokoládu posekanou.

5) Plníme do 3/4. Těsto střídáme světlé a tmavé.

6) Pečeme při 180 stupních 20-25 minut.

236

Masová směs obalená v anglické slanině

17. dubna 2016 v 19:55 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla-Mleté maso


Masová směs obalená v anglické slanině

17.4.2016


Budeme potřebovat:

  • 250 g mlwtého vepřivého masa
  • 1 vejce
  • 1 hrtska storuhanky
  • sůl
  • pepř
  • 10 ml vody
  • maoránka
  • kmín
  • sladká paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 4 žampiony
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce kukuřice
  • 10 plátků anglické slaniny
  • koření
  • máslo na pánev
Příprava:

1) V misce smícháme maso, vejce, storuhanku, vodu, česnek , koření a necháme odpočinout.

2) nA pánviččce s máslem osmahneme jarní cibulku a žsmpiony.

3) Vychladlou směs s kukuřicí zamícháme do mletého masa.

4) Na plátky naglické slaniny klademe kopečky. Okořeníme. Obalíme.

5) Na pánev kde jsme dělali žampiony a cibulku dáme plátek másla. Až se rozpustíme dáváme kuličky spojem dolu trochu osmahnout, aby bylo maso k jídlu.


Listové kornoutky s mandlemi, skořicí a hrozinkami

17. dubna 2016 v 19:47 | Veronika Srncová |  Dezerty


Listové kornoutky s mandlemi, skořicí a hrozinkami

17.4.2016


Příprava: 15 minut

Budeme ptořebovat:

  • listové těsto
  • vanilkový cukr
  • rozinky
  • mléko
  • mandle
Příprava:

1) Listové těsto rozválíme a tvoříme kruhy o průměru 10 cm.

2) Tyto kruh rozdělíme randlýkem 4 kruhy. Potřeme mlékem. Posypeme vanilkovým cukrem, přisypeme skořici a několik rozinek. Srolujeme do kornoutku.

3) Dáme na pečicí papír spojem dolů. Potřeme mlékem. Posypeme skořicovovo vanilkovým cukkrem, mandlemi a dáme péct na 200 stupních.


Houbová omáčka s toastovými knedlíčkami

17. dubna 2016 v 19:41 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Houbová omáčka s toastovými knedlíčkami

17.4.2016



Příprava: 60 minut

Budeme potřebovat.

  • houby
  • 1 cibule
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • smetana na vaření
  • cca 4 lžíce hladké mouky
  • 0,5 l mléka
  • olej
Knedlíky

  • 400 g toastového chleba
  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • 3žloutky + 1 vejce
  • 20 lžic mléka
  • 4 hrsti strouhanky
  • 4hrsti hrubé mouky
  • petrželka
Příprava:

1) Na pánvi necháme zesklovatět cibulku nakrájenou. Přidáme kmín a nakrájené houby. Osolíme a dusíme 10-15 minut.

2) Přidáme mouku a několik minut smažííme. Zalijeme mlékem a smetanu. Za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Nakonec dochutíme pepřem a solí.

3) Pokud je omáčka hustá zředíme mlékem a vaříme ještě 5 minut.

4) Chleba nakrájíme na kousky. Cibulku uděláme na másle a necháme schaladnout. Clheba zalijeme mlékem a rozkvedlanými žloutkami.

5) Vychladlou cibulku i máslem vlejeme k ostatnímu . Zamícháme petrželku a zahustíme moukou a strouhankou.

6) Tvoříme rukama knedlíky cca jako pinpongový míček. Vaříme 5 minut.

560443_515760608442043_423223376_nlll

Bramborové špalky s uzeným masem

17. dubna 2016 v 16:33 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla- Uzené maso


Bramborové špalky s uzeným masem

17.4.2016


Příprava: 40 minut

Budeme potřebovat:

Noky:

  • 700 g uvařených brambor
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • voda na podlití
  • sůl
Maso:

  • 500 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • olej
Zelí:

  • 680 g zelí ve sladkokyselém nálevu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • cukr
  • sůl

Příprava:

1) Den předem brambory ubvařen brambory oloupeme a nastoruháme najemno.

2) Na vále jemně smícháme jemně osolené brambory, s vejcem a moukou. Vypracuejeme tužší těsto. Dle potřeby potřebujeme moukou.

3) Těsto rozdělíme na díly a vytvarujeme válečky o průměru 2 cm.

4) Nožem rokrojíme válečky na stejné špalky.

5) Ty postupně dáváme do vroucí vody a po zavaření je postupně zvedneme, aby se nepřilepily ke dnu,

6) Jakmile ná šplaky vyplavou na povrch ještě povaříme 2 cm. Pomocí cedníku vyjmeme a dáme další dávku.

7) Zelí dáme vařit s vodu cca na 10 minut.

8) Z másla a mouky si přiravíme světlou jíšku. Tou pak zelí zahustíme a ještě necháme pvoařit. Dochutíme solí a cukrem.

9) Uzené maso nakrájíme na kousky a dáme s cibulí osmahnout na pánev.

10) Na talíř poklademe špalky, uezené maso a zelí.


Nesmrtelné pudinkáče s vanilkovým krémem

17. dubna 2016 v 16:18 | Veronika Srncová |  Pečivo


Nesmrtelné pudinkáče s vanilkovým krémem

17.4.2016


Budeme potřebovat:

  • 1/4 l mléka
  • 10 ml oleje
  • 3 žloutky
  • 400 g hladké mouky
  • 10 lžiček cukru
  • špetka soli
  • 20 g droždí
Náplň:

  • 3 vanilkové pundiky
  • 3/4 l mléka
  • 3 vanilkové cukry
  • 5-6 lžic cukru
  • 180 g másla
  • vajíčko na potření

Přírpava:

1) Připravíme si kvásek 2 lžiček , mléka a droždí.

2) V midce smícháme mouku, sůl, cukr a žloutky, mléko, olej a kvášek. Těsto necháme nakynout na 2 hodiny aby alespoň zvětšilo 2x svůj objem.

3) Pokud nakyne těsto uděláme pudink. Po vychladnutí všleháme s pudinkem. Dáme nádovku do lednice.

4) Uděláme válečky o průěru 1 cm a dlouhé cca 20 cm. Přehneme na polovinu tím vzniknou 2 prameny, které upleteme a konec dáme dolů. (Z těsta se snažíme vyválet "hady" o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm. "Hada" ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták).

5) Necháme na plechu kynout. \pOTŘEME vajíčkem a pečeme na 200 stupních cca 15 minut.

6) Vychladíme a plníme pudinkem. Z dávky vyjde cca 18 kousků z délky 10 cm.


Zapečený květák se šunkou a sýrem

14. dubna 2016 v 8:41 | Veronika Srncová |  Bezmasá Jídla


Zapečený květák se šunkou a sýrem

14-4.2016



Budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce pažitky
  • 250 g šunky
  • 3 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 g taveného sýra
  • 100 g gouda sýr
  • pepř
  • sůl
Příprava:

1) Květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě.

2) Troubu si rozehřejmeme na 200 stupních a připravíme si pekáček na pečení. Formu si vymažeme olejem nebo máslem.

3) Uvařený květák nakrájíme na menší kousky.

4) Na másle osmahneme česnek , květák, petrželku, sůl, pepř.


5) Můžeme vrstvit do pekáčku.

6) Šunku nakrájíme na proužky. Přidáme vajíčka rozlehaná s mlékem a tavený sýr. Důkladně mícháme. Směs nalijeme na květák a navrch nastouháme goudu.


7) Pečeme při 170 atupních 30 minut.


Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou z nivy

14. dubna 2016 v 8:34 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou z nivy

14.4.2016



Budeme ptořebovat:

  • 3 lžíce oleje
  • 300 g kuřecího masa
  • 120 g nivy
  • 200 ml šlehačky ke šlehání
  • 125 ml vody
  • sůl
  • pepř

Příprava:

1) Na oleji osmahneme rozkrájené kuřecí maso. Okořeníme a trošku osolíme.

2) Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme 5-10 minut- Přimícháme smetanu a nivu rozdrcenou- Nakonec můžeme přimíchat pažitku.