Leden 2016

Pikantní masíčko s houbami

31. ledna 2016 v 18:48 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Pikantní masíčko s houbami

31.1.2016


Budeme potřebovat:


  • 400 g kuřecích prsou
  • 300 g žampionů
  • 1 cibule
  • 3lžíce hořčice
  • 8 lžic kečupu
  • 1 kuřecí bujon
  • 1 chilli paprička
  • 100 ml mléka
  • 400 ml smetany
  • 2 lžíce oleje
  • kousek másla
  • sůl
  • pepř

Příprava:

1) Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji dozlatova opražíme.

2) Kuřecí masíčko vybereme a do pánve dáme kousek másla. Přidáme nahemno nakrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme houby, kostku bujonu a podlijeme trochou vody. Necháme bujon rozpustit a přidáme nadrbno nasekanou chilli papričku. ečup, hořčici , pepř a sůl.


3) Vaříme dokud se vše nesúpojí a pak zalijeme smetanou, do které jsme nalili mléko. Zredukujeme a přidáme maso.


Domácí karamel do krémů, palačinek, lívancůů...

29. ledna 2016 v 14:32 | Veronika Srncová |  Krémy


Domácí karamel do krémů, palačinek, lívancůů...

29.1.2016



Budeme potřebovat

  • 200 g cukru krystalu
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkové essence
  • špetka soli

Příprava:

1) Připravíme si hlubší pánev, do kterého dáma cukr. Za stálého míchání nechácukr rozehřát. Když se cukr roztaje počkáme dokud se nezbarví cukr do zlatova. Nenechte cukr zkaramelizovat jinak karamel bude hořký.

2) Smetanu ohřejem je trochu a nalijeme do horkého karamelu. Dáváme pozor, hmota začne pořádně bublat.

3) Na nízkém až středně velkém plameni necháme hmotu vařit dokud nezhoustne. Nakonec přidáme špetku soli a vanilkovou essenci. Necháme vychladnout.

4) Pokud karamel nepotřebujete uhned skladujte ho v lednici 1 týden.




Nápady na Valentýnské věnce

29. ledna 2016 v 14:22 | Veronika Srncová |  Domov


Nápady na Valentýnské věnce

29.1.2016




















Pikantnější bramborová kaše

28. ledna 2016 v 17:23 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Přílohy


Pikantnější bramborová kaše

28.1.2016



Aby kaše nechutnala stále stejně, chce jí občas trochu oběmit. Když do ní zamícháte trochu hořčice a najemno nastrouhaného křenu. Kaše bude perfektní.


Trik na rychle oloupané brambory

28. ledna 2016 v 17:20 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Přílohy


Trik na rychle oloupané brambory

28.1.2016



Loupání brambor je strašná otava. Naštěstí existuje lepší způsob jak na to. Než dáte brambory ve slupce vařit, nařízněte je uprostřed dokola nožem. Po uvaření budou obě půlky slupky stáhnout najednou.


Jak je extra kypré třené těsto?

28. ledna 2016 v 17:17 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Těsta


Jak je extra kypré třené těsto?

28.1.2016



Pro obzvlášť jemné těsto nejdříve vyšleháme máslo s curekrem a žloutkem do pěny. Z bílků ušlehejte sníjh a střídavě s prosátou mouku ho zpracujte do těsta.


Vaše oblíbené vafle pokaždé jinak

28. ledna 2016 v 17:15 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Těsta


Vaše oblíbené vafle pokaždé jinak

28.1.2016



Když těsto vyšleháme s vodou, budou křupavější,, Použijeli te mléko budou měkčí. Podmáslí jim zase dodá šťávu. Vaflové těsto můžete dokonce dochutit i skořicí nebo kakaovýmm práškem.


Tekutý med

28. ledna 2016 v 16:45 | Veronika Srncová |  Užitečný rady - Kompoty, zavařeniny


Tekutý med

28.1.2016



Zcukernatělý med opět roztaje, když ho krátkou dobu ( asi 20 minut) necháte při teplotě 40 stupnů. Ideální je na to vodní lázeň s teploměrem. Teplotu nepřekračujte, jinak by se blahodárné účinky a látky obsaženy v medu nevratitělně zničely.


Tipy na perfektně usmažené řízky

28. ledna 2016 v 16:41 | Veronika Srncová |  Užitečné rady- Pečení ,smažení.. atd.


Tipy na perfektně usmažené řízky

28.1.2016



Při smažení řízků přidejte do tuku silnější kolečka syrové brambory, tak se vám nikdy nepřipálí.Aby byly řízky dozlata usmažerené a křupavé a aby strouhanka neopádavala. Nesmíte je před přípravou nechat dlouho zabalené.


Vlasy pod čepicí

28. ledna 2016 v 16:35 | Veronika Srncová |  Beuty-news


Vlasy pod čepicí

28.1.2016



Chytré česání


Marrionnaud 99kč


avon, 119kč

V zimě používejte kondicionery


Garnier, 100Kč


Loreal 389kč


Nivea. 75kč


Alterna


Matrix, 320kč


Alterna 515kč


Loreal 80kč


Paul Mitcheůl


Alcina 328kč


Redken, 429KČ



Čokoládová pěna s malinami

28. ledna 2016 v 16:19 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Čokoládová pěna s malinami

28.1.2016



Budeme potřebovat:

- 3 žloutky
- 1 vejce
- 50 ml vody
- 120 g cukru krystalu
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání


Příprava:

1) Vodu s cukrem dáme ohřát do hrnce. Teploměr vložte do vody na naměřte 121 stupňů.

2) V misce rozmixujeme žloutky a celé vajíčko a tenkým proudem přidáme sirup ( voda+ cukr na 121 stupních).

3) Kvalitní hořkou čokoládu necháme rozpustit v mikrovlnce nebo ve vodní lázní a přidáme do mixéru a postupně přidáme ušlehanou šlehačku.


4) dobře promíchanou pěnu navstvíme do kslenic. Ozdobíme šlehačkou a malinami.



Twister tvarohové tyčinky

28. ledna 2016 v 16:07 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Twister tvarohové tyčinky

28.1.2016



Budeme potřebovat:

Těsto:

- 450 g hladké mouky
- 30 g droždí
- 30 g cukru krupice
- 250 ml horkého mléka
- 3 žloutky
- 60 g rozpuštěného másla
- 1 lžička soli


Náplˇň:

- 400 g tvarohu
- 1 vejce
- sůl dle chuti


Příprava:

1) Do teplého mléka přidáme cukr. droždí a trochu mouky. Necháme vzénst kvásek.

2) Ostatní suroviny na přípravu těstaa smícháme ve větší misce. Přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zakrajeme utěrkou a necháme na teplém míste.


3) Pak těsto vyválíme na tenký obdélnik. Na jednu polovinu navstvíme náplň, kterou jsme připravili smícháním všech surovin. Těsto přeložíme a jemně stiskneme. Nakrájíme na mensší pásky, které přetočíme a ukldáme a pečící papír na plech.


4) Pečeme v předehřát= troubě na 200 stupních.


Nápady na valentýnskou výzdobu

28. ledna 2016 v 15:56 | Veronika Srncová |  Domov


Nápady na valentýnskou výzdobu

¨28.1.2016























Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

26. ledna 2016 v 8:56 | Veronika Srncová |  Lívanečky,palačinky


Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

26.1.2016



Příprava: 48 mimut
Zápekání: 15-20 minut


Budeme potřebovat:

Těsto:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 60 ml mléka
  • 1 lžiš¨čka soli nebo více
  • 3 vejce
Špenát:

  • 1/2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • 1 lžíce sádla
  • 200 g sýra
  • 10 ml mléka
  • 10 ml šlehačky na šlehání
  • 2 vejce
  • sůl
  • sádlo na vymazání

Příprava:

1) Mléko, sůl, vejce a mouku ušleháme. Pánev natřeme olejem a smažíme silnější palačinky po obou stranách.

2) Na pánvi dáme sádlo a cibuli nakrájenou a necháme jí trochu zesklovatět. Přidáme sůl, pepř a špenát. 2 minuty mícháme a přidáme trocu česneku.

3) Směs potřeme na palačinky a pospeme sýrem. Stočíme a krájíme na špalíčky a dáme do pekáčku, který je potřený sádlem.

4) 2 vejce, 10 ml mléka, 10 ml smetany a sůl prošleháme a zalijeme do palačinek.

zapečené palačinky se špenátem a sýrem

Video:

Pomazánka z červené řepy a sýru

25. ledna 2016 v 17:04 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Pomazánka z červené řepy a sýru

25.1.2016


Příprava: 20 minut

Budeme potřebovat:

- 300 g červené řepy
- 100 g edidamu
- 1 lžíce majonézy
¨- lžícce jogurtu bílého
- sůl
- pepř
křen


Příprava:

1) Řepu olouepme a uvaříme doměkka. Nastrouháme jí nahrubo. sýr na jemno. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.

2) Přidáme nastrouhaný křen je pikantnější pomazánka.

Pomazánka z červené řepy a sýru


Video:

Hermelínový salát

25. ledna 2016 v 16:58 | Veronika Srncová |  Saláty


Hermelínový salát

25.1.2016



Příprava: 15 minut

Budeme potřebovat:

- 100 g hermelínu
- 100 g šunky
- 1 menší cibule
- 1 lžíce oleje
- sůl
- 1 kyselá okurka


Příprava:

1) Cibuli nakrájííme najemno. salám na proužky. Hermelín na malé kostičky a okurku nastrouháme na hrubo.

2) Přodáme olej. Promcháme.

Hermelínový salát


Video:

Piškotový korpus

25. ledna 2016 v 16:55 | Veronika Srncová |  Korpusy


Piškotový korpus

25.1.2016



Příprava: 35 minut


Budeme potřebovat:

- 3 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 80 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva


Příprava:

1) Forma je 26cm, jestli máte větší korpus dávejte dvojtou dávku.Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme mouku a prášek do pečiva a nakonec vícháme ušlehaný sníh z bílků.

2) Vlijeme na pečící papír. Nevymastíme.

3) Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupních na spodním roštu. Asi po 10 minutách přikrýváme korpus alobalem, aby se upekl i ze spoda. Pečeme dalších 15 minut.

Piškotový korpus na dort


Video:

Pizzové pusinky za 20 minut

25. ledna 2016 v 16:48 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Pizzové pusinky za 20 minut

25-1.2016



Budeme potřebovat:

- 115 g hladké mouky
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 180 ml mléka
- 1 vejce
- 150 g sýra
- 120 g šunky
- 2 lžíce petrželky
sůl
pepř


Příprava:

1) V misce smícháme vajíčko, mouku, sýr, šunku, prášek do pečiva, mouku a petrželku. Osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.


2) Přípravíme si formu na muffiny. Vymažeme každou dírku olejem. Navsrtvíme 2/3 směsí.


3) Pečeme ve vyhřáté troubě na 20 stupnů 15-20 minut. Necháme vychladnout.


Domácí knedlíky se slaninou

25. ledna 2016 v 16:44 | Veronika Srncová |  Přílohy


Domácí knedlíky se slaninou

25.1.2016


Budeme ptořebovaat:

- 200 g staršího chleba
- 100 ml mléka
- 40 g uzené slaniny
- 40 g hladké mouky
- 2 vajíčka
- 2 lžíce oleje
- sůl
pepř
- dětská krupice dle potřeby


Příprava:

1) Starší chléb oddělíme od kůrky ( vydlabeme vnitřek). Nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít i rohlík nebo toust.

2) Slaninu nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Přidáme k pečivu. Směs zalijeme horkým mlékem a necháme chvíli odstát.

3) Po chvíli hmotu osolíme, opepříme, petrželku, vejce, olej a mouku. Promícháme. Můžeme přidat i krupici jestli nám se nechtějí tvarovat kuličky.

4) Z hmoty tvarujme kuličky, které dáváme do vroucí osolené vody. Vaříme 10 minut.


Křehké bramborové lupínky

25. ledna 2016 v 16:37 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Křehké bramborové lupínky

25.1.2016



Budeme ptořebovat:

- 1-2 velké brambory
- 1/2 lžičky česneku prášku
¨- olej
- pepř


Příprava:
1) Brambory pomocí struhadla nastrouháme na tenké plátky. Nečistíme je, omyjeme je ve vodě. Kolečka si poklademe na talíř a pokapeme oleje.


2) Posypeme česnekem a různým kořením.


3) Takto plátky dáme do mikrovnky na 2-3 minnuty naa největší stupeň. Po uplynutí plátky otočíme. Znova dáme na 2-3 minuty do mikrovlnky. Okraje by měly být křupavé,


Nejlepší sýrové palačinky

25. ledna 2016 v 16:31 | Veronika Srncová |  Lívanečky,palačinky


Nejlepší sýrové palačinky

25.1.2016



Budeme potřebovat:

- 200 g hladké mouky
- 300 ml vody
- 150 g tvrdý sýr
- 50 ml oleje
¨- 2 vajíčka
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 stroužek česneku
- bylinky

Příprava:

1) Vajíčka, cukr a sůl vyšleháme do hladka. Potom přidáme vodu. V oddělené nádobě smícháme mouku a prášek do pečiva. Postuponě přidáváme vajíčkovou hmotu k mouce s práškem do pečiva a vše smícháme.


2) Přidáme sýr, prolisovaný česnek a bylinky. Promícháme.


3) Připravujeme jako klasické palačinky.


Jablkové kroužky s medem

25. ledna 2016 v 16:18 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Jablkové kroužky s medem

25.1.2016



Porcí: 5
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Hotové: 45 minut


Budeme potřebovat:

- 2 jablka
- 1 šálek hladké moouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka sody
- 1 vejce
- 1/2 šálku kysané smetany
¨- med


Příprava:

1) Jablka nakrájíme na kroužky. Mouku, kypřící prášek spolu s kysanou smetanou a pštkou soli zamícháme a uděláme si těstíčko. Přidáme jedno vajíčko. Můžeme přisypat trochu cukru.

2) Na pánvičku si dáme trochi másla. Připravené kolečka namáčíme v těstíčku a opékáme z obou z stran.

3) Pokapeme medem a posypeme cukrem.

Scmnm107ejq.jpg

Palačinkové růžičky

25. ledna 2016 v 16:09 | Veronika Srncova |  Lívanečky,palačinky


Palačinkové růžičky

25.1.2016



-1vejce
1 lžíce cukru
- 180 ml mléka
- špetka soli
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- máslo na potření


Příprava:

1) Vejce rozmícháme ze solí, mléke, cukrem a přidáme mouku, Promícháme a tvoříme těsto na pánvi do spirály.Hotové potřeme máslem a tvarujeme růžičky. Na ozdobu můžeme dát ovoce.

W1qhaxkmuve.jpg

Zo2pzzhshpu.jpg

Vaječná pomazánka ze sýru a česneku

25. ledna 2016 v 8:55 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Vaječná pomazánka ze sýru a česneku

25.1.2016


Příprava: 15 minut


Budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 150 g sýra
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl
  • pažitka
  • česnek

Příprava:

1) Sýr nastrouháme najeemno. Uvařená vejce nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.

Vaječná pomazánka se sýrem a česnekem

Video:

Pomazánka ze sardelové pasty

25. ledna 2016 v 8:48 | Veronika Srncová |  Pomazánky


Pomazánka ze sardelové pasty

25.1.2016



Příprava: 25 minut

Budeme potřebovat:

  • 150 g taveného sýra
  • 3 lžičky sardelov= pasty
  • 2 vejce
  • 1/2 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • sůl
  • pepř

Příprava:

1) Vidličkou rozmačkáme vejce. Přidáme najemno nastrouhanou ccibuli a na hrubo nastrouhanou okurku. Přidáme ostatní suroviny. Promícháme a dochutíme.

Pomazánka se sardelovou pastou

Video:

Bramboráčkyz květáku

25. ledna 2016 v 8:44 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Bramboráčkyz květáku

25.1.2016



Příprava: 50 minut

Budeme potřebovat:

  • 300 g květáku
  • 300 g brambor
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1/4 lžička kmínu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • olej

Příprava:

1) Syrový květák a bmrabory nastrouháne na hrubém struhadle.

2) Přidáme vejce. sůl. kmín, mouku a najemno nastoruhanou cibuli. Smažíme na oleji a pokládáme na ubrousek.

Bramboráčky z květáku

Video:

Zeleninová marináda na špízy

25. ledna 2016 v 8:33 | Veronika Srncová |  Zálivky


Zeleninová marináda na špízy

25.1.2016



Příprava: 30 minut


Budeme potřebovat:

  • 180-200 g červené papriky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 10 g soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky chili koření
  • 10 g oleje

Příprava:

1) Suroviny na marinádu rozmixujeme. Marináda je na 1,20-1,30 kg.

2) Maso necháme odležet do druhého dne.

Opravdu jsme si pochutnali. Sůl si radši odvažte, špatně se to odhaduje.

Video:

Když máslo nevyndáte včas

24. ledna 2016 v 18:41 | Veronika Srncová |  Užitečné rady pro ušetření času a pěnez


Když máslo nevyndáte včas

24.1.2016



Formu na pečení lze vymazat u ztuhlým máslem. Když se trouba předehřívá, nechte v ní formu krátce ohřát a pak jí teprve vymažte.


Díky mléku budou pokojovky zářit

24. ledna 2016 v 18:39 | Veronika Srncová |  Užitečné rady pro ušetření času a pěnez


Díky mléku budou pokojovky zářit

24.1.2016



Zaprášené listy pokojových rostlin se budou pěkně lesknut, když je potřete roztokem vody a mléka 1:1.


S lakem budou knoflíky jako nové

24. ledna 2016 v 18:37 | Veronika Srncová |  Užitečné rady pro ušetření času a pěnez


S lakem budou knoflíky jako nové

24.1.2016



Pokud máte knoflíky na vašem kabátě částečně oprýskanou barvu. Vyberte si vhodný lak na nehty. Knoflíky nehcte zaschnout a budou jako nové.


Silonky vytřou zem

24. ledna 2016 v 18:35 | Veronika Srncová |  Užitečné rady pro ušetření času a pěnez


Silonky vytřou zem

24.1.2016



Děravé silonky najdou v domácnosti ještě užitek, Natáhněte na smetá silonky a jeďte jím po podlaze. Nachytáte ns něh ten nejjemnější prach nečistoty.


Jak zbavit knihovnu prachu

24. ledna 2016 v 18:30 | Veronika Srncová |  Užitečné rady pro ušetření času a pěnez


Jak zbavit knihovnu prachu

24.1.2016



Zaprášené knihy nevyklápejte u otevřeného okna nrbo neotírejte mokrým handříkem. Pokud chcete je očistit od prachu tak je vyluxujte příručním vysavačem. Je to mnohem rychlejší a pro knížky šetrnější.


Mléčná rýže s kávou

24. ledna 2016 v 18:26 | Veronika Srncová |  Dezerty


Mléčná rýže s kávou

24.1.2016



Uvařte mléčnou rýži. Dochuťte esspresem nebo kávovým lkérem a naservírujte do dezertních misek.


Voňavá strouhanka

24. ledna 2016 v 18:22 | Veronika Srncová |  Užitečné rady do kuchyně


Voňavá strouhanka

24.1.2016



Do hotové strouhanky můžeme přidat bylinky, najemno nastrouhaný parmazán. Hrubou sůl či pepř.


Šťavnatější karbanátky

24. ledna 2016 v 18:20 | Veronika Srncová |  Hlavní jídla-Mleté maso


Šťavnatější karbanátky

24.1.2016



Do kila masa zamíchejte 2 nebo 3 nahrubo nastoruhané vařené mrkve nebo jednu syrovou bramboru.


Sýrová omeleta na nedělní snídani

24. ledna 2016 v 18:18 | Veronika Srncová |  Omelety a placky


Sýrová omeleta na nedělní snídani

24.1.2016



Nastoruhejte 100 g sýra. Vyšlehjte 5 vajec, 5 lžic mléka, sůl a pepř. Do těsta vmíchejte polovinu sýra. Na pánvi rozhřejte 1 lžící přepuštěného másla. Nalijte do něho polovnu vaječné hmoty. Posypte jí sýrem a nechte ji srazit.


Jemné smažené jablečné koblihy

24. ledna 2016 v 18:14 | Veronika Srncová |  Lívanečky,palačinky


Jemné smažené jablečné koblihy

24.1.2016



Pomocí vykrajovače z jablíček odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na kolečka. Obalíme v palačinkovém těstě a usmažíme. Jablíčka jsou nejlepší s vanilkovou omáčkou.


Střapaté francouzské kuřecí řízky

24. ledna 2016 v 18:09 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídlo- Drůbeží maso


Střapaté francouzské kuřecí řízky

24.1.2016


Budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí prsí řízky
  • 3 vejce
  • 4 lžíce kysané smetany
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • koření
  • petržel na ozdobu
  • olej

Příprava:

1) Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malinké kousky. Osolíme a ozdobíme.

2) Přidáme prolisovaný česnek, vejce, kysanou smetanu, petržel a hladkou mouku. Zpracujeme směs.


3) Na pánvi dáme olej a lžící vrstvíme řízečky. Smažíme po obou stranách.


Rychlé langoše za 10 minut

24. ledna 2016 v 18:03 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Rychlé langoše za 10 minut

24.1.2016


Budeme potřebovat\.

  • 1 hrneček bílého jogurtu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 hrnečky hladké mouky
  • strouhaný sýr
  • olej
  • česneke na potření

Příprava:

1) Sůl, cukr a kypřící prášek k sobě přimícháme. Vmícháme jogurt, 1 jeden hrneček sýra a mouku. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 částí. Všecky rozválíme. 1 hrneček sýra rozdělíme do 5 částí těst a dáme do středu těsta. Těsti piřádně rozválíme a tvoříme langoše.


2) Smažíme z obous stran a potřeme česnekem.


Netradiční příloha

24. ledna 2016 v 17:47 | Veronika Srncová |  Přílohy


Netradiční příloha

24.1.2016


Budeme potřebovat:

  • 5-7 brambor
  • 3-5 ks parků
  • 75 g másla
  • 50 g eidamu
  • sezanm na ozdobu
  • sůl

Příprava:

1) Brambory uvaříme a přecedíme. Přidáme sůl a rozmixujeme do hladké mouky.

2) Připravíme si zdobničku a vložíme do ní bramborvou náplň. Na plech si dáme pečící papír. Potřeme olejem. a děáme kytičky.


3) Pokládáme navrch nakrájené párky. DO středu nastoruhaný sýr a zobíme semínkama sezamovými. A pečeme v troubě.


4) Pečeme při 180 stupních, Podáváme k masu nebo k večeři.


Květákové krokety

21. ledna 2016 v 8:55 | Veronika Srncová |  Přílohy


Květákové krokety

21.1.2016


Příprava: 45 minut

Budeme potřebovat:

Těsto:

  • 300 g syrového květáku
  • 300 g vařwných brambor
  • 1 vejce
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • mouka na pos¨dsypání
  • sůl dle chtui
  • petrželka dle chutí

Obalení:

  • 2 vejce
  • 1dl mléka
  • sůl
  • strouhanka
Příprava:

1) Vařené brambory nastrouháme najemno. Syrový květák nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Mouku budeme muset třeba i přidat.

2) Z těsta tvoříme krokety, které namočíme v osolených vejcích s mlékem a obalíme ve strouhancce.

3) Smažíme ve friťáku nebo na pánvi s větším objemem oleje. Vyndáváme na ubrousky

Květákové krokety

Video:


Sezamové tyčinky

21. ledna 2016 v 8:46 | Veronika Srncová |  Pohoštění


Sezamové tyčinky

21.1.2016


Budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 11 lžic cukru krupuice
  • 4 ks vajec
  • 11 lžic mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • sezanm na posypání

Příprava.

1) Máslo utřem s cukrem do pěny. Postupně vyšleháme žloutkyy, mléko a prášek do pečiva. Vytvoříme hmotu. Rozválíme do tlozšťky 1cmm a pomocí radlíku děláme plátky.

2) Bílky vyšleháme vidličkou a potřeme každou tyčinku. Posypeme seznamem a dáme opatrně na pečící papír.

3) Pečeme na 180 stupnů dozlatova.


Jednohubky Langoše za 15 minut

21. ledna 2016 v 8:28 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Jednohubky Langoše za 15 minut

21.1.2016



Budeme potřebovat:

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 kelímky hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • olej na smažení
Ozdoba:

  • kečup
  • strouhaný sýr
  • česnek

Příprava:

1) Do misyk dáme bílý jogurt. Kelímek vymyjeme a dáme do toho 2 kelímky hladké mouky. Přidáme k jogurtu a dáme ještě 1/2 lžičky sody smícháme. Zpracujeme jednotné těsto, které rozválíme na pomoučené desce. Pomocí pohárku vykrojíme kolečka. Opékáme z oobu stran dozlatova.


2) Osmažíme je necháme okpat na ubrousku a necháme vychladnout. Povrch si ozdobíme dle fantazie.


Krém ze 4 surovin

20. ledna 2016 v 12:42 | Veronika Srncová |  Krémy


Krém ze 4 surovin

20.1.2016


Budeme potřebovat:

  • šálek 250 ml na všechny suroviny
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 balíčky čokolády bílé
  • 1 šálek mascaropone

Příprava:

1) Smetanu a cukr vyšleháme do tuhé šlehačky.
2) V páře necháme rozpustit bílou čokoládu. Když je čokoláda ropuštěná přidáme mascarpone. Promíchám,e a necháme mírně vychladdnout.

3) Do homoty přidáme šlehačku. Zlehka promícháme-


šPAGETY CARBONARA

20. ledna 2016 v 12:37 | Veronika Srncová |  Hlavní Jídla


šPAGETY CARBONARA

20.1.2016



Budeme potřebovat:

  • 300 g špaget
  • 200 g smetanu
  • 1 vejce
  • 100 g sýra
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • slanina
  • olej
Příprava:

1) Špagety uvaříme ve slané vodě.

2) Na pánvi osmahneme slaninu a česnek.

3) V misce utřeme vajíčko se smetanou. Přidáme sýr, opepříme a osolíme. Podle chtuti přilijeme vejce se slaninou.

4) Přidáme špagety a důkladně promícháme.


Krupicové knedlíčky nebo válečky

20. ledna 2016 v 12:29 | Veronika Srncová |  Sladká Jídla


Krupicové knedlíčky nebo válečky

20.1.2016



Budeme potřebovat:

  • 1 l mléka
  • 250 g dětské krupice
  • 250 g strouhanky
  • 6 lžic cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • džemdle chuti
  • olej

Příprava:

1) Mléko nalijeme do hrnce. Přidáme 4 lžíce cukru a necháme ohřívat. Když je mléko horké, postupně za stálého míchání přidáme dětskou krupici.

2) Uvaříme hustou kaši a necháme mírně vychladnout.


3) Z vlažné kaše tvarujeme knedlíčky nebo válečky. Knedlíky můžeme naplnit čím koliv chceme.


4) Na pánvi si rozehřejem olej. Přidáme strouhanku zbylý cukr i vanilkový a smažíme dozlatova. Do osmažené strouhanky přidáme knedlíčky nebo válečky. Obalíme z bou stran.


Tortily plněné kuřecím masem a zeleninou

20. ledna 2016 v 12:21 | Veronika Srncová |  Dobrůtky nebo večeře


Tortily plněné kuřecím masem a zeleninou

20.1.2016


Budeme potřebovat:

  • 500g kuřecích prsou
  • pár kapek oleje
  • sůl
  • grilovací koření
  • 3 rajčata
  • 1-2 papriky
  • 1-2 kusy zelího
  • 1 malá konzerva kukuřice
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 baličky toril

Příprava:

1) Tortily opečeme z obou stran.

2) Nakrájíme všechnu zeleninu a smicháme.


3) Rozmícháme zakysanou smetanu se solí a grilovacím kořením.


4) Kuřecí plátky omyjeme. Nakrájíme na malé kousky. Osolíme, grilovaací koření. Pořádně promícháme.

5) Na pánev dáme olej a sopékáme do měkka.

6) Na tortilu dáme zeleninu, kuřecí maso, smetanu a zabalíme.



Domácí sýrová omáčka za pár minut

20. ledna 2016 v 12:02 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Domácí sýrová omáčka za pár minut

20.1.2016


Budeme potřebovat:

  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2,5 šálku mléka
  • 125 g másla
  • 200 g sýra
  • 2 lžíce plnotučné hořčiče
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • bylinky

Příprava :

1) Na pánvi rozpustíme trochu másla. Když olej dokonale rozhřátý , posypeme 4 lžíce mouky a osmažíme jí do zlatova.

2) Když máme mouku osmaženou. Přilijeme mléko a za stálého míchání přivádíme k varu. Smažíme a míxháme důkladně, aby jsme neměli hrudky.

3) Na hmotu osolíme a opepříme. Přidáme kním a jakou koliv bylinku a nakonec sýr nastrouhaný na hrubém struhadle a máslo. Když máme máslo a sýr rozpuštěný a necháme krátce uvařit.


Falešné exotické Raffaello

20. ledna 2016 v 11:44 | Veronika Srncová |  Lehké pokrmy, Rychlovky


Falešné exotické Raffaello

20.1.2016



Budeme potřebovat:

  • 3-4 kiwi
  • 150 g kokosu
  • 40 g kokosu na obalení
  • 3 lžíce medu
  • mandle a ořechy

Příprava:

1) Mandle nebo lískové ořechy zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut stát, aby se slupka oddělila od ořechu nebo od mandli. Krátce opražíme na pánvi suché.


2) Kiwi nakrájíme na malé kousky. Kiwi, kokos, med vložíme do mixéru. Mixujeme dohladka. Odložíme do ledničky dokud oří¨šky nebo mandle nevychladnou.


3) Z hmoty tvarujeme placky. Do středu dáme mandli nebo ořech a zpracujeme do kuličky, kterou obalíme v kokosu.


4) Kiwi můžeme nahradit jakýmkoliv ovocem.


Rýžové kuličky do polévky

20. ledna 2016 v 11:29 | Veronika Srncová |  Zavářky do polévek


Rýžové kuličky do polévky

20.1.2016



Budeme ptořebovat:

  • 110 g uvařené rýže
  • lžíce másla
  • 4 lžíce dětské krupice
  • trocha vegety
  • trocha petrželky

Příprava:

1) Všechny suroviny smícháme dohromady a tvoříme kuličky.

2) Když polévka je uvařená, dáme do vroucí vody kuličky a vaříme cca 5 minut podle toho jak jsou velké.

3) Když jsou vařené vyplavou napovrch.